Kurera

Eftersom jag är sjuk så tyckte jag att en soppa skulle passa fint ikväll. Har inte ätit spenatsoppa sen jag gick på dagis och då var det det värsta jag visste men blev ändå sugen på det idag haha, jag kan ju få konstiga cravings. Jag gjorde den lite mer matig med lax och ägg :) 
 
När Sebastian kom hem från jobb hade han köpt med sig godsaker hem eftersom jag är sjuk :D Han hittade en LCHF-glass (lite kolhydrater och inget socker) i affären som var över förväntan! Han kombinerade den "nyttiga" glassen med onyttig topping - mjölkchokladsås som stelnar. MUMS säger jag bara! Och lite naturgodis också hihi. 
 
 

Spenatsoppa

1 påse fryst hackad spenat (450 g)

1 gul lök

2 grönsaksbuljongtärningar

1 dl grädde

8 dl vatten

Salt, vitpeppar och ev. chilikrydda och cayennepeppar om du vill ha lite sting

Ev. laxfiléer

Ägg till servering

 

Hacka löken och stek i smör i en stor gryta. Lägg i spenaten, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Mixa soppan slät (inget måste). Tillsätt grädde och krydda, värm upp igen. Om du vill ha den lite mer matig kan du lägga i bitar av lax som blir klara i soppan på någon minut. Servera soppan med ägghalvor.

Att tänka på! Det finns diskussioner om man kan spara spenaträtter och värma upp och äta i efterhand. Ett gammalt råd är att du inte kan värma spenat mer än en gång och vissa menar på att spenaten blir gifitig om du värmer upp den igen och att du kan bli sjuk. Jag har läst på lite och det verkar inte vara någon fara sålänge du gör på rätt sätt. Om spenaten har blivit sköljd innan matlagning och om du kyler ner spenaträtten direkt så går det bra. Vill man inte ställa in den varma spenaträtten i kylen kan du kyla ner den i ett vattenbad först. 

 


Sjuk :(

Jag mår verkligen inte bra idag. Det var nog en dum idé att träna imorse. FAN, jag som ska på julbord med jobbet imorgon! När jag kom hem efter fikan med Sara hoppade jag i min velourdress och kröp ner i soffan, har nu myst lite med te och mellis men nu borde jag dock plugga... 
 

Nytt i garderoben från Cubus

 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen - det går inte att ge kläder rättvisa på bild när man inte ha kläderna på sig! Väldigt fina saker när de sitter på iallafall :) Nedan ser ni de svarta byxorna och den vita tröjan. 
 

Fredag!

God dagens! Vaknade upp med halsont och öm kropp imorse så körde bara ett styrkepass i form av axlar och mage, utan någon cardio. Nu ska jag möta upp Sara för en fika i stan, ha en fin fredag! 
 
Provsmakning nummer 2 av aminosyror: lemon & lime
 
Min nya fina gympåse som jag fick av Sebastian :D 

HIIT

Jag tar tillbaka vad jag skrev imorse om fint väder. Solen försvann lika snabbt som den tittade fram och fyfaaaaan vad kallt det varit idag. Efter skolan gick jag frusen till gymmet och värmde upp ordentligt för att sedan  träna bröst och triceps. Efter styrkepasset lekte jag med pulsen i form av HIIT. HIIT betyder högintensiv intervallträning och ska vara det mest effektiva när det kommer till fettförbränning. Jag brukar springa i intervaller, men inte i högintensiva intervaller. Jag gjorde inte riktigt som man ska, utan anpassade det efter mig själv. HIIT går ut på att du preseterar det maximala som du klarar av under 15-30 sek och sedan vilar i ungefär 2 minuter (men under vilan så ska du ändå röra på dig, typ promenera). Detta gör du om och om igen, tills du stupar hehe. Detta är mycket lättare att göra utomhus eller på en spinningcykel eftersom det tar tid att ändra hastigheten på löpbandet. Man ska inte träna någonting annat varken före eller efter HIIT, vilken inte riktigt passar mig eftersom jag oftast kombinerar styrka och cardio. Jag tränade HIIT genom att springa allt jag kunde i 30 sek, vilade i 30 sek (stod stilla på sidan av löpbandet medans det var igång) och upprepade detta i 20 min och avslutade sedan med 15 minuters jogging. Jag gjorde som sagt inte riktigt som man skulle, men skulle ändå vilja kalla det högintensiv intervallträning för PUST OCH STÖN vad jobbigt det var. 
 
Provsmakning nummer 1 av aminosyror: pink lemonade
 
 

Älskade frukost

God morgon! Vilken fin dag vi har här i Malmö idag! Jag börjar skolan kl 10 idag men har varit uppe länge då min lillebror sov här inatt och skulle till skolan tidigt imorse. Eftersom jag har haft gott om tid på morgonen passade jag därför på att lägga ner lite extra tid på frukosten, resultatet ser ni nedan. 
 
 
Blåbärskvarg varvat med banankvarg samt cashewnötter och torkad banan på toppen! 
 
Blåbärskvarg: 1,5 dl kvarg, 1 dl blåbär, vaniljpulver och stevia 
 
Banankvarg: 1 dl kvarg, 1 mosad banan, vaniljpulver, stevia och kanel
 

Glasögonorm

Jag har haft läsglasögon sen jag var runt 11 år gammal, men under de senaste åren har de mest legat och dammat i en låda. Har väl klarat mig relativt bra utan dem men på senare tid har jag fått mer och mer problem med huvudvärk och jag märker att jag kisar när jag läser. Jag gick därför på synundersökning för ett tag sedan, och hoppades trots allt att få höra att jag inte behöver glasögon längre. Men icke, givetvis behövde jag glasögon. Jag tycker att jag är ful i ALLA glasögon, men lyckades hitta ett par som var minst fula. Idag var de klara, så jag har invigt dem med plugg, vi får se hur länge jag kommer att använda dem innan de börjar damma i en låda... 
 
En bitter Josie med fula glasögon. Tja, det kanske kommer att klä mig mer när jag börjar jobba som lärare :P

Kosttillskott

När vi ändå var i krokarna (efter lunchen, vid Caroli) passade vi på att gå in om Budo & Fitness, där vi köpte med oss ett flak Celsius som var på extrapris (400 kr istället för 600 kr) och jag fick med mig smakprover på olika aminosyror så att jag kan bestämma vilken jag ska köpa. Sebastians aminosyror med smak av citron och lime är väldigt äckliga enligt mig och underbart goda enligt honom. Nu får vi se vilken som faller mig i smaken :) Alltså åååh de har ett par träningsleggings från Better Bodies i militärmönster på Budo & Fitness som är SÅ snygga. Jag har velat ha dem ett bra tag nu, men jag tycker inte att ett par träningsbyxor är värda 800 kr... 
 
Har skrivit en del om Celsius tidigare då detta är något som alltid finns hemma hos oss då Sebastian dricker det regelbundet, jag dricker det dock väldigt sällan - men det händer! Jag tror att alla hört talas om denna hypade produkt men för er som har missat så är det en energidryck men utan kemikalier, socker och väldigt lite kalorier. Celsius ökar även förbränningen, innehåller vitaminer och massor med antioxidanter.
 
Över till aminosyrorna då! Muskler är uppbyggda av protein, och protein är uppbyggt av aminosyror. Vi alla vet ju att det är viktigt att få i sig mycket protein när man tränar och tillskott är då ett komplement till kosten för att få i sig tillräckligt mycket. På samma sätt är aminosyrorna viktigt och även detta kan man få i sig genom vissa livsmedel men tränar man mycket så behöver man få i sig mer - och då kan detta tas som tillskott. Det aminosyrorna gör är: ökar muskelbyggnaden, motverkar muskelnedbrytning, förstärker immunförvsvaret och ökar din energi. 
 
 

Ricemarket, igen

Åh vad härligt det var med massage! Fast ajaj i alla mina knutor. Tack mamma för presenten :) Var lite mörbultad och yr efter massagen så vinglade bort till Caroli där jag mötte upp Sebastian för lunch! Jag var ju på restaurangen Ricemarket för en vecka sedan och åt med mamma och det var så himla gott så jag sa till Sebastian att vi skulle gå dit nästa gång vi var lediga tillsammans, vilket blev idag! Ricemarket har lunchbuffé med bland annat råa grönsaker, rått kött, sås och kryddor som du själv blandar ihop och ger till en kock som tillagar det till dig. Utöver det så har de en vanlig asiatisk buffé, men jag föredrar woken som du blandar ihop själv! Efter maten bjuds på det på kaffe och efterrätter :) 
 

Härlig ledig dag!

God morgon! Idag är jag ledig, men ställde ändå klockan på 7 och gick till gymmet och tränade ben och mage. Om en halvtimme ska jag nämligen få 60 minuters massage och efteråt ska jag på lunchdate med Sebastian :) Jag ville med andra ord få träningen avklarad innan allt annat, har en hel del plugg att hinna med i eftermiddag också. Dagens frukost var aminosyror och proteindricka haha, sparar mig till lunchen :D
 
God morgon från Bianca :) 

Förvirrad tjej

I eftermiddags kom jag på att jag sett en Adidasbutik på Triangelns köpcentrum och berättade detta ivrigt för Sebastian - som inte trodde på mig. Jag hävdade att jag var helt säker på att jag sett butiken, men Sebastian fortsatte tvivla. Han menade på att det inte alls finns någon Adidasbutik på Triangeln och att han då hade vetat om detta, så jag började tvivla på mig själv och började undra om jag kanske bara drömt att jag sett en Adidasbutik där. För att ta reda på saken så gick vi till Triangeln för att leta upp den påstådda butiken - som såklart inte fanns :P Som att inte det räckte med knasheter från min sida, så råkade jag låsa ute oss för ANDRA gången på en vecka idag. Ibland orkar jag inte med mig själv alltså. Häromdagen låste jag in nycklarna i tvättstugan och idag låste jag in nycklarna på vinden. Varje gång har jag skrattat ihjäl mig när jag kommit på vad jag gjort - bättre det än att bryta ihop haha! När jag låste ute oss häromdagen hade vi inga jackor och blev utelåsta på gården, idag blev vi iallafall utelåsta inne i trapphuset, hehe.  
 
Ikväll har vi ätit köttfärsfyllda paprikor, se nedan! 
 
 
 
Köttfärsfyllda paprikor
4 stora eller 6 mindre paprikor 
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlök
150 gram champinjoner 
1 köttfärsbuljongtärning
3 msk tomatpuré
1 dl grädde
Chilikrydda, paprikakrydda, salt & peppar
Riven ost
 
Hacka löken och vitlöken, stek i olja. Lägg i köttfärsen i pannan och stek tills den är färdig. Lägg i champinjoner som du delat i mindre bitar, grädde, buljongtärning och tomatpuré. Låt puttra några minuter och krydda. Skär av locken från paprikorna, skölj och kärna ur. Spara locken. Ställ paprikorna på bakplåtspapper i en ugnsform eller på en plåt (om de är vingliga kan du skära av lite från botten för att de ska stå rakt). Fyll paprikorna med köttfärsen och toppa med ost, ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter, tills osten fått fin färg. Lägg på locken på paprikorna när det är 5 minuter kvar. Detta åt vi med en god sallad och keso. 
 

Pull-ups!

Trots att jag varit uppe sen 6.30 så tycker jag inte att jag åstadkommit jätte mycket idag haha... Har avklarat gymmet iallafall! Körde rygg och biceps och skulle egentligen avsluta med cardio som vanligt men var jätte hungrig då jag inte ätit på flera timmar, så sprang bara 2 (snabba) km. Lyckades iallafall träna rygg med min egen vikt idag och är superglad!
 
 
 

Filmjölk+kanel=sant

God morgon! Nu ska jag iväg till skolan, har skola 8-12. Efter skolan står det städning och gym på schemat. Har förresten gått och blivit beroende igen av filmjölk och kanel, sååå gott! 
 

Jordärtskockssoppa

Mannen min är sjuk så ikväll har jag bjudit på soppa och julmust. Han har bjudit sig själv på lösgodis och det slinker nog ner några bitar i min mage också :P Förra söndagen åt vi jordärtskockssoppa till förrätt på Bullen och jag har varit sugen på det sen dess. Och vad passar inte bättre än att passa på att laga soppa när Sebastian är sjuk. Så jordärtskockssoppa fick det bli! Supergott! 
 
 
 

Jordärtskockssoppa

500 gram jordärtskockor

1 schalottenlök eller gul lök

1 dl torrt vitt vin

2,5 dl grädde

6 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

Vitpeppar

 

Hacka löken och stek i smör i en stor kastrull. Skala jordärtskockorna (jisses vad jobbigt det var att skala dem) och skär i mindre bitar. Lägg i jordärtskocksbitarna, vatten, vin och buljongtärningar i kastrullen tillsammans med löken och koka upp. Koka i cirka 15 minuter, tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och krydda med vitpeppar, värm upp. Jag serverade soppan med knaperstekt bacon. 


Nyttig "kaka" till lunch

Hej hej! Jag la ju upp en teaser från jobb tidigare om min lunch - som jag nu tänkte dela med mig av :) Jag har ju tidigare skrivit om när jag rört ihop och lagat lunch i micron på jobb, som jag gör ibland när jag inte har någon matlåda kylen. Idag slängde jag ihop något som mina kollegor tyckte såg ut som kräk innan det åkte in i micron haha! Men det såg bättre ut när det var klart och det var dessutom gott! Precis som sist så passar det kanske bättre som mellis eller frukost men för mig blev det lunch. 
 
 
 

1 portion nyttig hallon- och banankaka

1 mosad banan

1 dl havregryn eller fiberhavregryn

½ dl tinade hallon

1 ägg

1 äggvita

½ tsk kardemumma

Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i en skål. Sätt in i micron på högsta effekt i 3-4 minuter till det blivit en fast kaka. Detta toppade jag med kvarg och hallon. 


Gissa lunchen

Vad ska jag slänga ihop till lunch på jobb tro?


Lång dag framför mig

Zzzzzzz och jäsp! Nu kilar jag till skolan, har seminarium till 10 och sen ska jag jobba från kl 11 till stängning, it's gonna be a long day... 
 
Frukost: yoghurt med hemmagjord müsli, havreringar, banan, kiwi och solrosfrön. 

Flytta?

God kväll! Det var minsann ingen livad skyltsöndag idag på jobbet, men det var nog dött i hela stan pga. ösregnet. Trist. Efter jobb åkte jag och Sebastian och vår vän och kollade på en lägenhet på Gamla Väster till mig och Sebastian, men den var inte så spännande. Vi är egentligen inte i behov av en ny lägenhet eftersom vi bor i en stor lägenhet mitt inne i stan, vårt gym i samma hus, 4 mataffärer i närheten och båda två har 2 minuter till jobb. Men ändå har vi fått för oss att flytta (eller jag är nog boven i dramat). Det hade varit kul med en ny lägenhet! Så vi har börjat se oss omkring och idag var vi på en visning, men i detta läget är vi riktigt kräsna just eftersom vi har en bra lägenhet i nuläget och vill bara flytta till något bättre. Så vi fortsätter att kika runt :) 
 
Efter visningen åkte vi alla tre hem till oss med take-out :) Nu är det plugg för min del och sen ett försök till tidig kväll, ska upp tiiiidigt imorgon. 
 
Kolla in detta goda mellis: kvarg blandat med proteinpulver jordgubb & vit choklad, toppat med ananas, mango, hallon, vindruvor och blåbär. Mmmm! 
 

Träning och jobb

Tjoho! Gud vad konstigt det känns att jag ska jobba idag, är ju alltid ledig söndagar... Gick upp tidigt imorse och stack till gymmet, tränade bröst och triceps och avslutade med löpning. Jag testade ett löparprogram från Försvaret som såg ut såhär: 
  • 10 min jogging
  • 1 min snabbt
  • 30 sek paus
  • 1 min snabbt
  • 30 sek paus
  • 1 min snabbt
  • 5 min jogging
  • 1 min snabbt
  • 30 sek paus
  • 1 min snabbt
  • 30 sek paus
  • 1 min snabbt
  • 5 min jogging
  • 1 min snabbt
  • 30 sek paus
  • 1 min snabbt
  • 30 sek paus
  • 1 min snabbt
  • 5 min jogging
 
Dagens frukost gjordes på följande vis: koka gröt på 1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten, en nypa salt. Rör ner ½ skopa protein choklad & hasselnöt och ½ tsk pepparkakskrydda. Detta toppade jag med keso, hallon, blåbär och valnötter 
 
 

Livad lördag

Hej hopp! Fyyyyyy vad trött jag är!! Var hemma från jobb vid 18-tiden och tvingade mig själv ner till gymmet tillsammans med Sebastian för ett axel- och magpass. Har gett mig fan på att jag skulle träna ikväll och imorgonbitti innan jobb så det blir en lugn kväll ikväll. Inte för att jag hade orkat något annat ändå :P 
 
Idag har jag haft på mig min nya tuffa topp, älskar mönstret! (Kolla sötnosen på skalet)
 
Me and hun at the gym 

Philadelphia Marabou - inget hit

Godmorgon! Idag är det dags för jobb igen, och jag har återigen fått förfrågan om att baka bananscones så det har jag precis gjort :) 
 
Som ni vet så äter jag hälsosamt överlag, men jag syndar lite då och då. Jag kunde inte längre hålla mig från att köpa hem Philadelphia Marabou för att testa. Men jag måste säga att jag inte blev imponerad så jag tycker inte att det är värt alla kolhydrater som den innehåller när den inte är gudagod. Därför jag tar med den till jobbet idag tillsammans med bananscones så får vi se om någon på jobbet tycker om den. 
 
 
 
 
Frukost: Bananpannkaka med fiberhavregryn (½ mosad banan, 1 ägg och 3 msk fiberhavregryn) toppad med kvarg, Philadelphia Marabou och hallon
 
Bananscones

Trötta fötter, ledsen plånbok och happy me!

Idag har det varit röj på jobbet! Full personalstyrka och mycket kunder, så kul! Mina fötter är dock inte lika glada efter att ha jobbat i klackar hela dagen... Handlade en hel del idag, men glömde bort flera saker jag lagt undan så det blir mer handlande imorgon, puh stackars plånboken. Många av köpen var julklappar så det var väldigt skönt att redan ha några klappar avklarade! 
 
Nu kom precis en vän till oss hem hit och vi ska filmkväll. Jag får nog kalla denna dagen "äta-vad-jag-vill-dag" för det blir en hel del onyttigt förtärande idag... Nu ska vi sätta igång filmen, trevlig fredag! 
 
 
 
 
 

Julklappar

God morgon! Puh, var uppe med tuppen idag igen, klockan 7 med andra ord. Men inatt har jag sovit gott så är inte trött iallafall :) Idag jobbar jag öppning till stängning och efter jobbet ska jag och min kollega sticka till Cubus på Entré för att handla lite julklappar på barnavdelningen (vi har inte barnavdelning i vår butik). 
 
Här kommer lite julklappstips som ni hittar hos Cubus
 
 
 
 
 
 

Lillebror på besök

Vilken lång dag det varit idag! Ni tror inte att jag kommer till skolan (efter att ha tvingat upp mig själv tidigt trots att jag var dödstrött, och sen stressat hela morgonen) och får då reda på att föreläsaren är sjuk! Jag cyklar tillbaka hem i vind och regn för att hänga hemma innan jobbet. Hann iallafall plocka undan lite hemma och måla naglarna :) Haft en mysig dag på jobb och när jag slutade mötte jag upp lillebror som har tillbringat kvällen hos oss och ska sova här inatt. Vi har ätit supergod thaigryta - som jag lovade mig själv sist jag lagade det att jag skulle laga oftare! 
 

Thaigryta

4 kycklingfiléer

1-2 msk riven färsk ingefära

1 zucchini 

2 paprikor

1 chili

1 gul lök

1 burk minimajs

En näve frysta wokgrönsaker

1 burk kokosmjölk

1 påse Panangkryddmix

En näve cashewnötter

1 pressad lime

Salt & peppar

 

Strimla kycklingen och stek i olja tillsammans med riven ingefära, salt och peppar. Lägg över i en stor gryta. Skär zucchini och paprika i bitar, hacka lök och chili och stek hastigt på hög värme i olja. Lägg över i grytan. Stek även de frysta wokgrönsakerna och minimajsen hastigt och lägg över i grytan. Tillsätt panang och kokosmjölk, låt koka upp och puttra någon minut. Häll sist i pressad lime och cashewnötter. Eftersom lillebror är här unnade vi oss äggnudlar till :) 

 

Tänk på att detta blir mycket mat! Så vill man ha en lite mindre gryta kan man kanske halvera grönsaksmängden. 


Seg Josie

God morgon! Här går det inte många knop. Sov riktigt dåligt inatt så det var svårt att komma upp imorse efter få timmars sömn. Men vi lyckades komma upp och stack ut på en 45-minuters powerwalk, något som brukar få en att vakna till liv, men inte idag. Tror att jag har blivit sjuk, känner mig inte alls kry. Är inte riktigt läge att bli sjuk nu... 
 
Nu ska jag iväg till skolan och direkt efter skolan ska jag jobba. Och förresten - från och med idag fram till söndag kommer vi ha 30% rabatt på allt i butiken. Så passa på att handla lite julklappar hos oss på Cubus :)
 
 
Frukost: filmjölk med pepparkakskrydda, hemmagjord müsli, pumpafrön och blåbär. Muums! 
 

Önskelista

Det blev ett pass på gymmet ikväll med Sebastian, vi körde ben och mage och sen var vi helt utslagna. Vi ska försöka gå och lägga oss tidigt ikväll så att vi kan komma ut på en tidig powerwalk imorgon då vi inte kommer kunna träna på gymmet imorgon. 
 
Eftersom det börjar närma sig jul så har jag börjat fundera på julklappar, dels vad jag ska köpa för julklappar och dels vad jag önskar mig. Familjen och mannen tjatar om önskelista så nu klippte jag ihop lite saker jag önskar mig :) 
 
Kandelaber, sport bh från stay in place, löparjacka, löpartröja, armband från Marc by Marc Jacobs, Maroccan oil, Globalkniv och body butter

Asian food

Tjoho! När jag slutade skolan träffade jag upp mamma på hennes lunch och vi åt supergod asiatisk mat på restaurangen Ricemarket, dit kommer jag garanterat gå fler gånger. Resten av eftermiddagen har jag bara pluggat, jag har flera hundra sidor att ta mig igenom denna veckan och för att tillägga jobbar jag varje dag resten av veckan, samt att vi ska ha övernattningar hos oss två dagar i rad. Good luck till mig själv haha. 
 

Misslyckat LC-bröd :(

God morgon! Dax för skola igen, idag är det dock lite mer lyxig tid; 10-12 :P Sen blir det träning någon gång under dagen, frågan är bara om jag ska träna själv efter skolan eller om jag tränar med Sebastian ikväll när han slutat jobba... 
 
Försökte mig på att baka ett nyttigt proteinbröd med få kolhydrater, med andra ord utan mjöl, gryn etc. Det gick väl sådär, blev ganska torrt. Och tunt. Får nog försöka mig på det igen innan jag delar med mig av receptet. Men ni kan få se det iallafall :) 
 
 
 
 
 
 

Bråka med normen!

Var på en väldigt intressant föreläsning idag kring normativitet. Det är lätt hänt att glömma bort hur mycket vi utsätts för normer dagligen och hur viktigt det är att ifrågasätta, problematisera och diskutera normerna i samhället. Speciellt med barn/ungdomar. Jag blev därför idag återigen påmind varför jag valt läraryrket och samhälle som huvudämne. Jag kommer aldrig ha en "hög" lön och jag kommer ha 5 års studieskulder, men jag kommer ha ett av de viktigaste yrkena i samhället! 
 
Från det ena till det andra, älskling är hemma och vi har avrundat dagen med tacos mitt i veckan :D 
 

Utvilad!

God morgon! Var fruktansvärt trött hela dagen igår men idag är jag tack och lov väldigt pigg och utvilad. Tanken var egentligen att jag skulle gå upp vid 7-tiden med Sara imorse när hon skulle till jobbet men jag sov som en STOCK och vaknade inte ens när hon gick upp! Det händer aldrig, så jag måste verkligen varit helt slut. Vaknade vid 8-tiden av mig själv och stack ner till gymmet för ett långt härligt träningpass! Körde rygg och biceps samt 30 min löpning och 30 min powerwalk. Idag har jag skola hela eftermiddagen och när jag kommer hem är Sebastian hemma igen :D 
 
Nästa steg är min egen vikt på pull-ups! Vilket innebär: hejdå maskin, hej dra upp mig själv!
 
Frukost: Bananpannkaka (½ mosad banan och 1 ägg) med ekologiskt jordnötssmör, kokos och kvarg 
 

Myskväll

Hej bloggen :D Efter jobbet träffade jag Sara och vi gick hem och hämtade Bianca och bytte om till träningskläder och gick ut på en 45-minuters powerwalk, härligt! När vi kom hem lagade vi fantastiskt god LCHF-lasagne som jag tipsat om tidigare, gudagott!! Nu blir det myskväll <3 
 

Mitt träningsschema

Jag brukar ju bara skriva vad jag tränar och inte hur, så här kommer ett inlägg om mitt nuvarande träningsschema för er som är intresserade.

 

Det är 4 träningspass som jag vill hinna med under en vecka, detta kompletterar jag ofta med powerwalks (oftast på morgonen) och om jag har tid att träna mer än 4 dagar i veckan så kör jag enbart cardio under de dagar.

 

Pass 1: rygg och biceps

Uppvärmning cardio 5 minuter

Pull-ups (handflatorna inåt) 8x3

Chins (brett grepp, handflatorna utåt) 8x3

Hantelrodd 8x3

Stående rodd 8x3

Biceps curl med stång 8x3

Biceps curl med cablecross 8x3

Rygglyft i ställning 12x3

Avslutar med någon form av cardio, oftast löpning, i ca 30-45 minuter

 

Pass 2: axlar och mage

Uppvärmning cardio 5 minuter

Militärpress i smithmaskin 8x3

Baksida axlar i maskin 8x3

Framåtlyft med hantlar 8x3

Sidolyft med hantlar 8x3

Benlyft 12x3

Sidböj med vikt 12x3

Plankan 1 min x 3

Avslutar med någon form av cardio, oftast löpning, i ca 30-45 minuter

 

Pass 3: bröst och triceps

Uppvärmning cardio 5 minuter

Bänkpress i smithmaskin 8x3

Flyes i maskin 8x3

Lutad hantelpress 8x3

Pullover med hantel 8x3

Tricepspress i cablecross 8x3

Bänkdips 12x3

Avslutar med någon form av cardio, oftast löpning, i ca 30-45 minuter

 

Pass 4: ben och mage aka. mördarpasset

Uppvärmning cardio 5 minuter

Benpress/squats 12x5

Leg curl 8x5

Leg extension 8x5

Bulgariska utfall med hantlar 8x3

Lutande situps med medicinboll 12x5

Benlyft 12x5

Bålrotation med medicinboll 30x3

 

 


Knäckebröd och müsli

Godmorgon världen! Jag har gjort ny müsli och nya knäckebröd som jag sitter och äter på, mmm! Knäckebröden är de som jag gjort tidigare som är så himla goda. Jag testade dock att göra en lite annorlunda variant på müsli denna gången, den blev jätte god men jag tycker nog att den jag gjorde senast är snäppet godare! 
 
Nu ska jag iväg och jobba (gud vad jag hade velat vara ledig idag) och efter jobbet ska jag möta upp Sara som ska passa mig ikväll eftersom Sebastian är iväg med jobbet igen. Hehe, jag kan ju inte sova själv :P 
 
Det är förresten många som frågat mig om mitt träningsschema så jag har skrivit ihop ett inlägg som kommer upp senare! 
 
 
 

Müsli

5 dl havregryn

3 dl fiberhavregryn

2 dl grovhackade nötter

1 dl pumpafrön

1 dl solrosfrön

1 dl kokos

½ dl sesamfrön

½ dl linfrön

1 msk kanel

1 msk kardemumma

3 äggvitor

2 msk olja

2 msk honung

 

Efter ugnen:

Russin

Aprikoser klippta i mindre bitar

1 ½ dl quinoapuffar

½ msk kanel

 

Blanda alla torra ingredienser i en bunke (inte den torkade frukten!). Blanda alla blöta ingredienser i en annan bunke och häll sedan vätskan bland de torra ingredienserna och rör ihop. Klä två plåtar med bakplåtspapper och strö ut blandningen på plåtarna. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter på 200 grader, rör runt med jämna mellanrum så att det inte bränns. Låt müslin svalna och rör sedan ner den torkade frukten, quinoapuffarna och kanelen. 


Jag har den sötaste hunden i världen


Sent födelsedagsfirande

Farmor och farfar åkte ner från Kalmar idag för att fira mig och min syster som fyllt år, tillsammans med familjen. Traditionen är middag på Bullen och även idag, maten där är fantastisk! Jag åt jordärtskockssoppa till förätt, black angus ryggbiff till varmrätt och den godaste chokladkakan någonsin till efterrätt. Fick även finfina presenter hihi. Jag kommer inte fira jul med farmor och farfar detta året så vi fick även julklappar redan nu, fast de öppnas ju inte förens julafton :)

 

Hangover

Idag mår man som man förtjänar... Igår var jag och Sebastian på överaskningsfest för två vänner och var inte hemma förens 5 imorse så man kan säga att man varit liiiite sliten idag. Mår lite bättre nu iallafall efter att ha ätit underbar tre rätters. 
 
Dryck- och snacksbordet från igår
 

Nyttig morotskaka

Jag är egentligen lite emot microvågsugn eftersom mycket av näringen i maten förvinner när du micrar den. Jag har växt utan micro och har inte haft micro sen jag flyttade hemifrån heller. Men så finns det vissa godsaker i frukost/mellis/fika-väg som görs i micro som jag gärna vill göra ibland. Så då brukar jag passa på att ibland ta med mig ingredienser till jobbet och göra det till lunch. Fast det är egentligen inte "lunch-mat" men sålänge jag blir mätt! Och det jag åt idag var så mäktigt att jag inte ens orkade äta upp allt!. Jag "lagade" en, ja vad ska man kalla det, nyttig morotskaka i micron? Det var såå himla gott! 
 
 
Nyttig morotskaka, 1 portion
1 dl finrivna morötter
½ mosad banan
1 ägg
1 äggvita
1 msk grahamsmjöl
1 msk kokos
1 tsk kanel
½ tsk bakpulver
 
Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i en skål. Sätt in i micron på högsta effekt i 3-4 minuter till det blivit en fast kaka :D Detta toppade jag med en blandning på philadelphiaost, keso, stevia och honung. Samt rivna morötter och valnötter. Dör så gott!

Annorlunda lunch

Gissa vad jag ska göra för "lunch" på jobbet? :)


Lördagsgodis :)

Då var det dags för jobb igen! Jag var bara tvungen att baka mina fantastiska hälsosamma chocolate chip cookies till kollegorna idag, men idag provade jag att göra med chokladprotein istället för choklad & hasselnöt. Hoppas de blev lika goda som senast :) 
 
 
Dagens frukost gav lite julkänsla hihi. Pepparkaksgröt: Koka gröt på 1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten, ½ mosad banan, 1 tsk pepparkakskrydda och lite salt. Jag toppade med skivad banan, ekologiskt jordnötssmör, valnötter och kokos. 

Dinner

Älskade lax, älskade fetaost och älskade rotfrukter. Love it!
 
 
Fetaostlax

4 laxfiléer

200 g fetaost

1 dl turkisk yoghurt

1 tsk persillade

Salt & vitpeppar

Valfria rotfrukter

 

Skär rotfrukterna i bitar. Lägg i en ugnsform, ringla olivolja över och salta. Sätt in i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Under tiden: smula fetaost i en bunke, krydda med persillade och blanda samman med yoghurten. När det gått 25 minuter, lägg laxfiléerna i ugnsformen. Salta och peppra laxen och bred på fetaostkrämen. Sätt in i ugnen igen i 15 minuter.

 

Fetaostlaxen behövs absolute inte göras med rotfrukter, det passar jätte bra till allt möjligt. När vi inte äter det med rotfrukter brukar vi antingen äta det med varma grönsaker eller bulgur eller en sallad :) 

 


Fredag!

Jag lyckades rycka upp mig igår och gick ut och drack några glas tillsammans med vänner på Möllan, Bianca var såklart med och var centrum för uppmärksamhet som vanligt så hon var nog gladast av alla :) Nu ska jag strax sticka iväg till jobbet, men först dagens frukost såklart!
 
Yoghurt- och kvargblandning med proteinpulver choklad & hasselnöt, toppat med torkad banan, valnötter, havreringar, gojibär, blåbär och kokos
 

Having a bad day

Efter skolan mötte jag upp Sebastian på gymmet. Jag hade verkligen ingen energi eller kraft idag men jag körde ändå på med bröst och triceps, sen fick jag kämpa mig igenom 4 km på löpbandet. Jag var verkligen helt slut idag! Och bara för att träningen inte gick som jag ville så blev jag såklart på dåligt humör, jag har tyvärr en tendens att låta småsaker få mig på dåligt humör. Så nu vill jag egentligen bara dra täcket över huvudet resten av dagen, men har lite planer idag så jag får väl rycka upp mig... Jag livade iallafall upp höstmörkret med lite härlig rosa färg på gymmet idag :) 
 
 
 

Proteingröt

Nu sticker jag iväg till skolan och efter skolan blir det gymmet direkt. Här kommer iallafall den utlovade frukosten med proteinpulver i. 
 
Proteingröt: Koka gröt på 1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten och lite salt. Rör i ½ skopa proteinpulver ckoklad & hasselnöt innan servering. För mer protein kan man även röra ner äggvita. Detta toppade jag med hallon, quinoapuffar, solrosfrön och kakaonibs. 

Hälsosamma chocolate chip cookies

Okej. Idag gjorde jag det godaste någonsin i kategorin hälsosamma godsaker. Detta var farligt gott! Det var så gott att jag är rädd att jag kommer bli beroende.

Hälsosamma chocolate chip cookies

1 dl havregryn

2 msk ekologiskt jordnötssmör

1 skopa proteinpulver choklad & hasselnöt

1 äggvita

1 tsk bakpulver

ca 30 g hackad/riven mörk choklad

 

Blanda ihop ingredienserna och rulla till bollar (för mig blev det 6 stycken). Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper, platta till bollarna en aning. Sätt in i ugnen i 5 min på 175 grader. Ät och njuuuut! 

 

Tack fitnessguru för det underbara receptet! 


Svamp- och salamisås med gnocchi

Idag hade jag ingen aning vad jag skulle laga till middag och jag tycker inte alls att det är lika kul att laga mat när jag jobbar hela dagen, eftersom jag då inte kan gå och fundera, kika runt och planera vad jag ska laga på kvällen. Inte nog med att jag inte visste vad jag skulle laga idag så ville jag även att det skulle gå fort! Sen kom jag på att jag läste om en salamirätt för ett tag sedan som fick bli inspirationen till dagens middag; en svamp- och salamisås med gnocchi. Och oj vad gott det blev! Mannen min sa att det var det godaste han ätit på länge :D Får nog göra något liknande väldigt snart igen men kanske med kyckling och bacon istället för salami nästa gång. Vi båda två tycker att gnocchi är något av det godaste som finns, men vi äter det sällan eftersom vi undviker potatis, ris och pasta hemma. För er som inte vet vad gnocchi är så är det gjort på potatis och mjöl, men påminner om pasta - inte det nyttigaste som finns med andra ord :P 
 
 

Svamp- och salamisås med gnocchi

300 g champinjoner

½ gul lök

100 g salami

1 röd paprika

½ dl hackad persilja

½ svampbuljongtärning

¾ dl vitt torrt vin

2 dl crème fraiche

1 dl grädde

Salt, peppar, chilikrydda

 

Skär salamin i önskad storlek, stek i en panna och ställ åt sidan. Hacka löken och skär champinjonerna i bitar, stek tills de fått lite färg och blivit mjuka. Tillsätt vin, persilja och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra i några minuter. Tillsätt crème fraiche och grädde, låt puttra en stund till. Smaka av med kryddor. Skär paprikan i bitar. Lägg sist paprikan och salamin och låt det bli varmt (tar bara någon minut). Detta serverade jag med gnocchi, gröna sojabönor och parmesan. Sååå gott! 

 
 

Fitnessguru

Idag kom min beställning från fitnessguru.se :D Behövde fylla på med nytt proteinpulver och beställde smakerna vanilj & skogsbär, jordgubb & vit choklad samt choklad & hasselnöt. Alltså jag älskar deras proteinpulver! Det är SÅ gott och även prisvärt! Något jag precis har insett är att proteinpulver (åtminstone de goda från fitnessguru) är ju gott att blanda i kvarg, yoghurt, gröt etc! Varför har jag inte gjort detta tidigare? När jag tänker efter har jag nog inte publicerat något inlägg med sådan frukost/mellis... Kommer upp imorgon! 
 
Jag passade även på att beställa en av deras proteinbars för att testa hur den smakar, jag äter ju annars proteinbars från gymgrossisten.com som jag skrivit om här
 
 
Let's get strong! 
 

Frukooooost

Kolla in dagens fantastiska frukost!
 
Bananpannkaka (½ mosad banan och 1 ägg) toppad med hallonkvarg (kvarg mixad med hallon), kiwi, hallon och ekologiskt jordnötssmör 

Tidig morgon med PW

God morgon! Idag blir det jobb hela dagen så jag och Sebastian ställde klockan på 7 för att iallafall komma ut på en powerwalk. Det blev en runda på 45 minuter och när vi kom hem fick alla kläder slängas i tvätten och till och med Bianca fick ta en dusch, vi var helt leriga och grusiga haha! 
 
 
I början tar Bianca täten...
 
...efter en stund försöker hon hålla vårt tempo :) 
 

Fisksoppa med saffran

Idag lagade jag en smarrig fisksoppa med lite julkänsla då den innehöll saffran. Receptet har jag sett lite överallt under lång tid men inte kommit till skott och lagat den tidigare.

Fisksoppa med saffran

400 g torskfilé

300-400 g laxfilé

250 räkor med skal

½ purjolök

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk tomatpuré

2 fiskbuljongtärningar

2,5 dl torrt vitt vin

2,5 dl grädde

1 dl créme fraiche

2 dl vatten

1 paket saffran (0,5 gram)

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad basilika

Salt och peppar

 

Strimla purjolöken, hacka löken och vitlöken, stek i smör eller olja. Tillsätt kryddor och stek lite till. Tillsätt vin, buljongtärningarna och tomatpuré och låt koka upp. Blanda ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran och låt sjuda i 10-15 minuter. Skär fisken i bitar, lägg ner i soppan och låt sjuda ett par minuter tills fisken är klar. Skala räkorna och lägg sist i dem, låt de bli varma – koka ej. Detta serverade jag med en klick egen aioli (créme fraiche, majonäs, vitlök och salt). 


Gym

Efter skolan blev det som bestämt ett pass på gymmet. Idag körde jag axlar, mage och 5 km löpning. Jag fasar över den dagen jag kommer börja arbeta heltid och behöva trängas med alla andra på gymmet under sen eftermiddag/kväll. Det är verkligen guld värt att kunna träna mitt på dagen när det är så lite folk på gymmet. Det får väl bli att investera i ett hemmagym när den dagen kommer :P 
 
Bild lånad från technogym
 
Ihop-plock-lunch: sallad, krutonger, ceasardressing, rostbiff, ölkorv, saltgurka, cocktailtomater och keso chili chipotle

God morgon!

Nu bär det av till skolan igen, det är dock en kort skoldag så det blir gymmet efter skolan! En frukostbild kanske?  :D
 
Verum hälsofil vanilj och passionsfrukt toppad med hemmagjord müsli, quinoapuffar, gojibär, torkade äppelbitar och kiwi

Dagens detalj och dagens mellis

Har köpt en ny blus från Bik bok, som jag tycker är superfin att ha under en stickad tröja :) 
 
Riskaka med ekologiskt jordnötssmör, banan och kokos. 

Nytt träningsschema

Hej måndag! Både jag och Sebastian börjar sent idag så idag ringde klockan 8 och gymmet kallade. Jag vaknade  och hade ont i hela kroppen, men det skulle bannemig inte stoppa mig! Vi drog ner till gymmet och idag var första dagen på mitt nya träningsschema. Det innebär att det är längre pass än tidigare så det kommer nog bli många tidiga mornar i fortsättningen. Idag tränade jag rygg och biceps samt 1 mil cykling. Om ett tag bär det av till skolan, idag börjar jag en ny kurs som heter "det mångkulturella samhället" som är den sista kursen innan examensarbetet iiiiih! 
 
Dagens goda frukost: blandning på keso, kvarg och yoghurt toppad med skivad banan, valnötter, kakaonibs och kokos. 

Kvällssnacks

Dagens kvällsnacks består av gurkstavar och morotsstavar med kvargdippa! Kvargdippa gör vi av kvarg, aromat, paprikakrydda och vitlök :) 
 

Sushi

Ikväll lagade vi som sagt sushi här hemma, muuuums säger jag bara! Många tror att sushi är jätte svårt att göra och undviker därför att göra egen sushi, men det är faktiskt inte så svårt - det tar bara lite tid. Gör man det dessutom tillsammans med någon annan/andra så är det jätte mysigt!

 

Det finns nog flera sätt att göra riset på, jag delar med mig av receptet på det vi brukar göra som jag fått av mamma. När det gäller fyllningar så finns det oändligt många sätt att variera på, så det är bara att låta fantasin flöda! Det man ska tänka på är att det krävs ganska lite fyllning, så att man inte förbereder massor.

 

Sushiris (till ca 7 rullar)

3,75 dl rundkornigt sushiris

5 msk sushivinäger

3 msk socker

2 tsk salt

 

Skölj riset tills vattnet är klart. Låt rinna av i en sil i en timme. Lägg riset i en kastrull tillsammans med 7,5 dl vatten, koka upp och låt sjuda under lock i 15 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och låt stå åt sidan med lock på i 15 minuter. Blanda under tiden ihop sushivinäger, socker och salt i en kastrull och värm till sockret lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna. Fördela ut riset på fat (ej metallfat och använd ej metallredskap). Låt riset svalna. Häll på vinägerblandningen och fördela jämt. Om du inte ska använda riset direkt kan du lägga en kökshandduk över riset till användandet. Det ska serveras rumstempererat. 

 

Maki

Många använder en bambumatta för att rulla sina sushirullar, men jag tycker det funkar lika bra utan. Ta fram ett sjögräsark, lägg den jämna sidan nedåt, och fördela ett tunt jämt lager (ca 5mm) med ris. Lämna en liten bit på en långsida utan ris, ca 2 cm. Dra ett streck med wasabi mitt på riset från ena sidan, till andra. Lägg sedan ut din fyllning en bit under mitten, i en lång rad (tänk därför på att skära fyllningen som stavar). Rulla ihop rullen och när du slutligen kommer till den delen av arket som är utan ris, tar du lite vatten på den delen och rullar ihop. Skär i lagom stora bitar, ca 2 cm (det blir ca 8-10 bitar per rulle).

 
 
 

Våra fyllningar

- Lax, Philadelphia, avokado, morot

- Räkor, majonnäs, avokado, gurka

- Crabsticks, Philadelphia, gurka, morot

- Rostbiff, remouladsås, rostad lök, morot

 

Har ni inte testat rostad lök i sushi så måste ni göra det!

 

Förutom att servera soja med wasabi till sushin, gjorde vi även chilimajonnäs som vi alltid beställer på sushirestauranger. Once you go chilimajonnäs – you NEVER go back! Har ni inte testat detta så måste ni alltså även göra det. Bara att blanda majonnäs med chilikrydda :) 


Mys-helg!

Vilken härlig helg vi har haft och har! Igår promenerade vi i flera timmar i det fina vädret, åt thaimat och kollade film. Idag har vi också tränat länge; powerwalk, ben och mage och sedan solat solarium :) Nu har vi ätit en lång brunch och ska till stan en snabbis. Ikväll ska vi laga sushi :D 
 

Heeeelg

God morgon och god helg! Hade en trevlig kväll igår ute med bästis och sen mötte vi upp lite vänner och drack öl med dem. Jag tog det ganska lugnt med drickandet igår så idag är jag pigg! Och vet ni? Jag och Sebastian är lediga tillsammans HELA helgen, alltså jag vet inte när det hände senast. Så det kommer bli quality time på hög nivå denna helgen, träna tillsammans, laga god mat tillsammans och myyyysa. Idag ska vi börja dagen med att promenera till mamma för att hämta Bianca som har varit där ett par dagar. Träningskläderna åker på så att vi sedan kan ta en lång promenad innan vi går hem och äter brunch. Jag äter normalt sätt inte frukost innan träning men eftersom vi ska ut och gå länge idag så har jag ätit en portion gröt innan :) 
 
Hallon- och kardemummagröt på 1 dl fiberhavregryn, 1 dl hallon, 2 dl vatten, salt och kardemumma. Toppad med hallon, valnötter, kokos och torkade äppelbitar. Och sedan mjölk till såklart. Och en kopp kaffe såklart :) 
 

Happy friday!

Efter jobbet ville jag verkligen hinna träna så det blev ett kort men intensivt pass med 5 km snabb löpning! Nu ska jag möta bästis för att gå ut och dricka drinkar :) Vet dock inte hur jag ska orka gå i höga skor efter att ha jobbat i 7,5 timmar i obekväma skor och sedan sprungit 5 km haha. Trevlig kväll! 
 

Today's wanties from Gina Tricot

 

God morgon!

Gissa om jag sov gott inatt i älsklings famn? :) Nu ska jag snart sticka iväg och jobba, och idag tror jag att mina kollegor kommer att älska mig extra mycket. Ända sedan vi åt frukost hemma hos mig så har de tjatat om mina bananscones så idag tänkte jag att jag ska bjuda på det. Så nu på morgonen har jag stått och bakat, hoppas bara att de fortfarande är varma när jag kommer till jobbet :) 
 
Bananscones
 
Idag åt jag förresten den godaste mackan någonsin till frukost. Hembakat bröd med skinka, keso, avokado och örtsalt. Mumma! 

Egentid? Nej tack!

Halloj! Har haft en mysig kväll hos mamma med middag och fika. Nu ska jag ge mig på lite egentid innan min älskling kommer hem :D Alltså hur kan man sakna någon så mycket på så kort tid? Och det roliga är att vi är likadana båda två, eller Sebastian är faktiskt lite värre haha :P Man kan ju tycka att vi borde vant oss vid att vara ifrån varandra eftersom vi just är ifrån varandra mycket på grund av exempelvis jobb. Men icke! Lika jobbigt varje gång. Jag ser verkligen upp till er som klarar av distansförhållanden! 
 
Lite egenmys - kan väl vara trevligt i liiiten mängd ;) 

Milen!

I did it again, sprang milen! För många är nog milen en bagatell men jag blir stolt när jag lyckas springa milen, på en bra tid för mig, eftersom jag fortfarande tycker att det är väldigt jobbigt att springa :) 
 

Sleepover

Eftersom jag inte kan vara ensam kom som sagt min vän Sara hem hit igår och tillbringade kvällen och natten här, mys! Hon lyckades få till att hon skulle börja jobbet senare idag så vi satt uppe sent inatt och sen åt vi en lång frukost imorse. Idag står träning på schemat eftersom jag tog mig en vilodag igår, och senare ska jag hem till mamma. Jag bakade två bröd igår så mamma ska få det ena, så jag ska dit efter hennes jobb och lämna brödet och vi tänkte ha lite te-fika :) 
 
 
 
Bananpannkakor, kvarg, färska hallon, hemmagjord choklad- och hasselnötskräm, ekologiskt jordnötssmör, hembakat bröd, hemmagjorda knäckebröd, keso, ost, skinka, yoghurt, hemmagjord müsli, gojibär, torkade äppelbitar, kakaonibs, cashewnötter, valnötter, russin, torkad banan, quinoapuffar och kaffe. 
 

Tips!

Jag har ju tidigare skrivit om vår våg som mäter kroppsfett, muskelmassa, vatten, benmassa och BMI. Vi är jätte nöjda med denna och det är så kul att kunna följa sin utveckling. Många upplever att det tar väldigt lång tid innan man ser resultat av träningen och ibland kan man stirra sig blind på sin egen kropp, då kan det vara skönt att iallafall se på siffrorna på vågen att träningen faktiskt gör nytta, att det håller på att hända något. Såg idag att man kan köpa en sådan våg på Let's deal för 299 kronor istället för 600 som den annars kostar. Ni som vill ha en borde passa på! Här är direktlänk. 
 
 
 

Mellanmålsmuffins

Jag har ju tidigare tipsat om mellanmålsmuffins/frukostmuffins och mellanmålskakor. Idag testade jag ett nytt recept och de blev goda! Men nästa gång ska jag nog ändra om receptet lite och ha i någon sötning (stevia eller honung), lite mer jordnötssmör och kanske lite hackade nötter.

 

 

Mellanmålsmuffins med kakao och jordnötssmör

2 ägg

1 mosad banan

1 dl fiberhavregryn

1 dl valfri mjölk (vanlig mjölk, kokosmjölk, mandelmjölk etc.)

2 msk valfritt mjöl (kokosmjöl, vetemjöl, grahamsmjöl, mandelmjöl etc.)

1 msk nötsmör (jordnötssmör, cashewsmör, mandelsmör etc.)

1 ½ msk kakao

2 tsk bakpulver

2 tsk fiberhusk

Kokos

 

Blanda ihop alla ingredienser. Häll smeten i muffinsformar (cirka 8-10) och toppa med kokos. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. 


Knäckebröd

Knäckebröd

2 dl valfritt mjöl (majsmjöl, grahamsmjöl, vetemjöl etc.)

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

½ dl linfrön

½ tsk salt

½ dl rapsolja

2,5 dl kokande vatten

 

Blanda alla ingredienserna förutom vattnet i en bunke. Häll sist i det kokande vattnet och rör om. Bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper (använd exempelvis en slickepott). Skär i rutor och strö över flingsalt. Enligt alla recept jag läst ska plåten vara i ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter på 150 grader, men när jag provade detta sist så var mina brända efter bara 45 minuter. Det kan vara så att min ugn är lite snabbare än andra ugnar så detta kanske funkar för er andra men mitt tips är att vara uppmärksamma på knäckebröden för de kan vara klara redan efter 30 minuter om er ugn är som min. Idag använde jag istället varmluft på 125 grader och hade de inne i knappt en timme, cirka 50-55 minuter. Och de blev bra denna gången :D Riktigt goda!


Bakning

Eftersom jag varit ledig idag har jag passat på att baka! Jag har bakat knäckebröd, mellanmålsmuffins och bröd. Jag tänker att det är nog lättast att dela upp recepten i olika inlägg, för att det i framtiden ska bli lättare att hitta recepten :) Brödet är samma fantastiska bröd som jag brukar göra och det receptet finns här

 


AW

Igårkväll hade jag och mina kollegor after work, det var så himla trevligt som alltid. Vi är ett riktigt härligt gäng på 6 tjejer och alla är knäppa på sitt eget sätt, så det är alltid så mycket skratt! Men det är framför allt fina tjejer <3 Vi började med några glas skumpa hemma hos en av tjejerna (vi kör en liten runda och turas om att vara värdinna; någon har bjudit på middag, hos någon har vi haft filmkväll, hos mig har vi ätit frukost etc.), sedan gick vi till Vapiano och åt middag och drack vin :) 
 
Tidigt imorse åkte Sebastian till Karlskrona med jobb och kommer hem imorgonkväll. Jag är den mest sällskapssjuka människan som inte förstår mig på människor när de säger att det är skönt att vara själv och älskar egentid. Därför ska en vän komma hit ikväll och sova här :D Och eftersom hon älskar frukost lika mycket som jag gör så funderar vi på att äta frukostmat till både middag och frukost hehe. 
 
Idag är jag ledig som i LEDIG! Tentan är skriven, den nya kursen börjar inte förens på måndag och jag jobbar inte. Så.jäkla.skönt. 
 

Min tisdag

Tjolahopp! Skrev ju tenta imorse och jag trooor att det gick bra, men man ska inte säga för mycket. Förstår inte heller varför jag alltid blir klar så fort när jag skriver tenta. Vi hade 5 timmar på oss, jag var klar efter 1,5 men då vågade jag inte gå ut för tyckte det var pinsamt så satt kvar en stund :P
 
Efter tentan stack jag och tränade, idag var det dags för axlar, bröst, triceps och avslutade med 5 km intervallöpning. Nästa vecka ska jag förresten börja köra lite annorlunda styrkepass, de utökas med fler övningar och en extra dag. Tänkte kanske att jag kunde publicera ett inlägg någon gång om mitt träningsschema om någon är nyfiken. Mina träningspass borde vara bra för idag kom typ den största biffen på gymmet fram till mig och sa "Du tränar alltid så himla bra, grymt jobbat!" hehe, då blir man lite glad :)
 
Efter gymmet mötte jag upp Sebastian på hans lunch och gick på lunchdate. Kunde såklart inte hålla mig borta från affärerna så det blev lite shopping också. En kofta, en pälskrage till min skinnjacka (fuskpäls!) och ett svart pannband. Alltså jag är inte klok med mina pannband. Jag är på jakt efter världens snyggaste svarta pannband, så varje gång jag hittar ett snyggt så köper jag det. Varje höst har jag köpt 2-3 svarta pannband. Så ni kan ju gissa hur många jag har! 
 
Nu ska jag slappa en liten stund i soffan innan jag gör mig iordning inför kvällens bravader :) 
 

Tenta!

Nu ska jag skriva tenta fram till kl 13, wish me luck! Bjuder på en frukostbild :) 
 
Blanding på yoghurt, keso och kvarg, toppad med hemmagjord müsli (recept här), quinoapuffar, valnötter, gojibär och mango. Och en latte på det! 

Pumpasoppa

Jag stillade inte riktigt mitt sug efter pumpa igår så idag lagade jag pumpasoppa :) Mums vad gott det blev!
 
 
Pumpasoppa med sting

1 kg pumpa (jag använde butternut squash)

2 schalottenlökar (går bra med gul lök också)

2 vitlöksklyftor

2 tsk sambal oelek (halvera eller uteslut om du inte gillar stark mat)

2 kycklingbuljongtärningar

1 dl torrt vitt vin

5 ½ dl vatten

3 dl grädde

1 pressad lime

 

Skala pumpan, kärna ur den och skär den i små bitar. Hacka löken och vitlöken. Stek pumpa, lök och vitlök i smör i en kastrull några minuter så att det blir lite mjukt. Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar och sambal oelek. Koka upp och låt koka i cirka 5 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra i cirka 15 minuter. Mixa soppan slät i en mixer. Krydda sist med salt, peppar och pressad lime. Jag serverade med pumpafrön på soppan och en bit grovt bröd vid sidan om. 


Sonos

Sebastian tyckte inte att det räckte med att vi har ett hemmabiosystem från Bose i vardagsrummet och en vanlig högtalare för iPhone i köket, utan vi ”behövde” tydligen en grym, snygg, trådlös högtalare i köket. Sagt och gjort åkte han till Hi-fi klubben och köpte en Sonos-högtalare. Alla dessa teknik-inköp alltså, haha han är inte klok.

Det roliga är att vi har gått och kikat på en ny hylla till köket men den har inte varit prio, så vi har avvaktat. Men efter att Sebastian köpte högtalaren så sa han ”nu måste vi ju verkligen köpa hyllan för högtalaren kommer göra sig mycket finare på den!” Hahaha I love it! På samma sätt som när vi försökte hitta en bra plats till Kartell-lampan, och vi båda säger att vi får nog flytta och välja en lägenhet som passar till lampan :P 


These socks are made for working (out?)

Hahaha jag måste bara visa denna bilden. Jag kom hem från jobbet lite tidigare än Sebastian häromdagen och la mig i sängen och läste lite. En stund senare kommer Sebastian hem från jobbet och lägger sig brevid mig. Det tar ett par minuter innan vi båda börjar asgarva, då vi ser att vi båda två har haft på oss löparstrumpor på jobbet :P Jag har ju sagt att de är sköna ;) 
 

Måndag!

God morgon och god ny vecka! Jag är "ledig" idag, det är dagen innan salstentan i ekonomi. Sebastian hade sovmorgon så vi stack till gymmet tillsammans och tränade :D Vi var nästan helt ensamma på gymmet, såå skönt! För min del blev det rygg, biceps och 5 km intervalllöpning. Resten av dagen blir det plugga, plugga, plugga. 
 
Mitt livs kärlek <3 
 
Alltså kollaaaa så gott! Yoghurt- och kvargblandning med kiwi, jordgubbar, torkad banan, solrosfrön, cashewnötter och ringlad honung. 

Ljuuuuvlig middag!

Idag lagade jag en stor favorit, denna rätten är SÅ himla god! Inte nog med ett såsen är supergod så blir kycklingen jätte mör eftersom den är i ugnen länge. Och det bästa med allt är ju att rätten lagas nästan av sig själv :)
 
I flera dagar har jag haft cravings efter pumpa i alla dess former! Det måste vara för att det har varit Halloween.  Jag har velat äta pumpasoppa, pumpapaj och ugnsrostad pumpa. Idag kunde jag inte hålla mig längre så det blev ugnsrostad pumpa till den himmelsgoda kycklingen :D Nu har jag stillat mitt sug en aning, men suktar fortfarande efter andra pumparätter. 
  
 
 
Mör kyckling i ugn med sambal oelek
4-6 kycklingfiléer
5 dl grädde
3 dl dl créme fraiche
½ dl soja
2 tsk sambal oelek (mer om du gillar stark mat)
3 pressade vitlöksklyftor 
 
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Blanda ihop alla ingredienserna och häll över kycklingen. Sätt in i ugnen i 1 timme och 30 minuter på 175 grader. Vänd gärna filéerna under tiden, men det är inget måste. Detta åt vi med ugnsrostad pumpa och smör- och vitlöksstekta champinjoner. Jag tror dock att rätten är som godast med ris till :)

These boots are made for walking

Det är väldigt många som har frågat mig vad jag köpt mina svarta boots med gulddetaljer på, och de är tyvärr köpta i Barcelona. Men det har kommit in ett par liknande på nelly.com som jag tänkte tipsa om. De är dock inte lika snygga som mina hehe ;)

 

Mina skor
 
Nelly shoes 699 kr
 

Scones

Pratade med en vän imorse som hade bakat scones till frukost och blev så himla sugen. Ville egentligen baka mina älskade bananscones men bananerna är slut här hemma så det fick bli att slänga ihop andra scones. De blev goda men jag håller mig nog fortfarande till banansconesen ;) 
 
 
Nyttigare scones
2 dl dinkelmjöl fullkorn
2 dl fiberhavregryn 
½ dl vetekli
½ tsk salt 
2 tsk bakpulver
1 dl kvarg
2 dl fil eller yoghurt
 
Blanda ihop alla ingredienserna och klicka ut en stor rund kaka på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors med en kniv och nagga med en gaffel. Sätt in i ugnen på 250 grader i 15 minuter. 

Lemongrass

Vi hade en SÅ mysig kväll igår! Jag, Sebastian och två vänner gick som sagt ut och åt middag, vi gick till Lemongrass som är en japansk restaurang som har ett grymt rykte i Malmö. Det var absolut gott men jag förstår inte riktigt hysterin kring det, för det var inte drygt 2000 kr gott, som det kostade för oss att äta där. Vi alla fyra valde en avsmakningsmeny för att få testa lite olika rätter, och då var det fyra små förätter och 2 små varmrätter. Efter Lemongrass gick vi vidare ut och drack lite drinkar :)
 
Förrätt: kamben med kålrabbisallad, räkcroquette med plommon- och chilisås, en kryddstark grönsallad med ryggbiff samt tartar på tonfisk och tilapia. 
 
Huvudrätt: grönsallad, friterade biffstrimlor glacerade med chilisås, anbröst i het chili- och plommonsås samt vitlöksfräst bok choy. 
 
 

Arg!

Är på så jävla dåligt humör!! Brände min arm när jag skulle locka håret, smörde in brännsåret med brännsalva, tar på mig min nya top från Topshop som jag tänkte ha ikväll, men kladdar ner hela toppen med den feta dumma salvan! Ahhhh! Nu trivs jag såklart inte alls med vad jag har på mig istället eftersom jag var inställd på att ha den toppen, och mitt brännsår sviiiider. Men jag får ta och bli på bättre humör för nu ska jag och Sebastian möta upp två vänner till oss och gå ut och äta middag och dricka ett glas eller två, eller tre ;) 
 
En suuuuur Josie! 

VS

Min syster och styvmamma har kommit hem från Chicago och köpte med sig två par tränings/slapp-byxor till mig från Victoria's Secret. Jag är SÅ glad! Tyvärr fanns dock inte sport BH:n jag ville ha, men det är ju inte hela världen :)

Ett par tights och ett par "yogabyxor" med Love pink-text i paljetter :D Har inte haft utsvängda byxor sen jag var 10 år gammal men tycker faktiskt att dessa är coola! Åhh jag kommer att bo i mina nya älskade byxor. På första bilden ser den rosa kanten väldigt ljus ut, men närbilden i mitten liknar färgen lite mer - de är knallceriserosa :) 
 

Härlig träning och helgfrukost

Eftersom både jag och Sebastian är lediga idag låg vi och drog oss lääänge i sängen imorse, mys! Sen stack vi ner till gymmet och tränade, idag var det extra skönt att träna av någon anledning. Tänkte bara köra konditionsträning idag så jag sprang 8 km; 5 min jogging, 30 min intervaller (1 min HÖG hastighet, 1 min jogging)  och avslutade med cirka 10 minuters jogging. Efter det kände jag mig inte riktigt färdig så körde ett litet magpass också :) 
 

Sen lyxade jag till helgen med att göra LCHF-pannkakor med kokos, som åts med vispad grädde och hallon. De blev goda men inte lika goda som mina älskade bananpannkakor :)

 

 

LCHF-pannkakor med kokos, ca 4 pannkakor

Jag höftade ganska mycket så är lite osäker på måtten, men tror det blev ungefär såhär:

2 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

½ dl kokos

2 msk fiberhusk

Lite salt


Kladdkaka

Ni vet ju att jag lever ett ganska hälsosamt liv och lagar nyttig mat och bakar nyttiga godsaker. Ni som varit uppmärksamma vet ju dock att jag har en 800-kilos-människa inom mig och älskar sötsaker mer än allt annat, men försöker hålla mig borta från det. Därför är det oerhört sällan jag bakar kakor, så trots att jag är ganska duktig i köket så kan en enkel kladdkaka blir svårt för mig :P Jag fick som nämnt tidigare lite problem när jag bakade kladdkakan (lyckades dock rädda den så att den blev serveringsduglig och god) så jag skriver om receptet lite så att ni inte får samma problem om ni bakar den. Eftersom min kollega sa att min kladdkaka var den godaste kladdkakan hon ätit (hon överdrev nog för den var god men inte SÅ god) så tänkte jag att jag måste dela med mig av receptet. 
 
Bry er inte om strösslet, det var jag som försökte dölja att kakan inte blev så fin. 
 
Kladdkaka med daimtäcke 
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör
200 g Marabou Daim
Ev. en skvätt grädde 
 
Smält smöret och låt det svalna. Smöra och bröa en form. Blanda ägg, socker, vaniljsocker, kakao och vetemjöl till en jämn smet och blanda sist i smöret. Häll smeten i formen. Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 minuter om du vill ha den riktigt kladdig, men om du vill ha den lite mer fast så låt den vara inne i några minuter till, jag tyckte den var lite för kladdig efter 15 min. När kakan är klar, låt den svalna en aning. Bryt chokladen i bitar och smält i ett vattenbad (i en skål som du sätter på en kastrull med kokande vatten i). Om du vill att chokladen ska bli lite rinnigare/mjukare så kan du hälla i en skvätt grädde. När kakan svalnat en aning och chokladen är smält (akta så att chokladen inte bränns vid för då blir den tjock och klumpig!) bre då över den smälta chokladen över kakan. Låt stå ett par timmar i kylen innan servering (gör den gärna dagen innan). Om du inte vill att chokladtoppingen ska vara hård vid servering så kan du ta ut den en stund innan :) 
 
Min form var cirka 22-23 cm och kakan blir ganska tunn då, så är formen större eller om du vill ha en tjockare kaka så kan dubbla receptet och dubbla tiden i ugnen. 
 
 

Älskade jobb

Åh vilken mysig dag vi har haft på jobb idag <3 När jag kom till jobbet fick jag blommor, sång och kramar, och det var inte bara jag som hade bakat - en av mina kollegor hade bakat kanelbullar. En annan kollega hade tänkt baka en kaka, men hoppade det, vilket nog var tur haha! 
 
De känner mig väl, en bukett i min smak! Rosor, rosa och höstig <3 
 
Min kladdkaka, som faktiskt blev väldigt god trots allt! 
 
Jag och Sandy hade bling bling naglar idag :) 
 
 

Shopping i Köpenhamn

I Köpenhamn köpte jag som sagt några födelsedagspresenter till mig själv och en till min vän som fyller år på söndag. Som vanligt gör sig kläderna verkligen inte rättvisa på bild!

Klarbå transparent blus från Second female och en vinröd topp från Topshop

 

Present till min fina Sara <3 


Nya skor och ny frukost

God morgon! Startade dagen på gymmet klockan 8, var ju tvungen att inviga mina nya löparskor - och de gjorde mig inte besviken! Det blev 6 km löpning med intervaller, för er som är nyfikna på intervallöpningen så börjar jag med 5-10 minuters jogging, sedan springer jag 1 minut på hög hastighet (runt hastighet 12-13 på löpbandet) och sedan joggar jag i 1 minut. Detta gör jag ungefär 10 gånger, alltså 20 minuter. Och sedan avslutar jag med 5-10 minuters jogging. 
 
Väl hemma hade jag redan igår förberett frukost. På senare tid har det blivit väldigt populärt på hälsobloggar med så kallad davosgröt, vilket jag inte varit jätte intresserad av att testa då jag inte tycker att det låter så gott men eftersom det är så himla poppis så tänkte jag att det kanske var på tiden att testa. Och det var ju faktiskt gott. Men det är nog inte så gott utan topping.
 
Nu ska jag iväg och jobba! Och gissa vad. Jag har gjort något jag aldrig gör. Bakat en kladdkaka! Den blev inte riktigt som jag tänkt mig, men den är kanske god ändå, så tar med den till jobb så får vi se vad kollegorna säger :) Jag kände att har man fyllt år måste man nog bjuda på en födelsedagskaka. 
 
 
Davosgröt: blanda ihop 1 dl fiberhavregryn och 2 dl yoghurt (eller 1 dl yoghurt och 1 dl kvarg), låt stå i kylen över natten. Om du tycker den är lite tjock på morgonen kan du hälla i en liten skvätt yoghurt till. Toppa med vad du vill :) Idag hade jag blåbär, kokos, gojibär, pumpakärnor och valnötter. 
 

Thai

Mums vilken god middag vi har ätit idag! Jag gjorde en stor thaigryta, det blev så mycket mat att jag inte ens fick plats med minimajsen som jag tänkte ha i :( Varför lagar jag så sällan thaimat?! Det är ju så gott och enkelt. Finns givetvis miljoner sätt att göra detta på, idag delar jag med mig av receptet på det jag åt idag. 
 
 
Thaigryta
4 kycklingfiléer
En bit ingefära (ca 3 cm)
1 zucchini 
2 paprikor (jag hade 3 mindre delar av röd, gul och grön paprika som jag använde)
1 chili
1 gul lök
1 burk vattenkastanjer
En näve frysta wokgrönsaker
1 burk kokosmjölk
Panangkryddmix/panangcurrypasta
En näve cashewnötter eller jordnötter
Pressad lime eller citron
Salt & peppar
 
Strimla kycklingen och riv ingefäran, stek detta i olja tillsammans med salt och peppar och lägg åt sidan. Skär de färska grönsakerna och stek tillsammans med vattenkastanjerna hastigt på hög värme så att de behåller sin krispighet, lägg åt sidan. Gör samma sak med de frysta grönsakerna. Lägg kycklingen och grönsakerna i en gryta och tillsätt panang och kokosmjölk, låt koka upp. Lägg sist i pressad lime eller citron samt nötter. Detta åt vi med bulgur. 
 
Tänk på att detta blev mycket mat! Så vill man ha en lite mindre gryta (eller få plats med minimajs som jag ville få plats med) kan man kanske halvera grönsaksmängden. 
 

Nike

Träffade min vän Sara vid 15-tiden idag har umgåtts sen dess, blev en fika och sedan in på Stadium och handlade lite :) Köpte bland annat nya löparskor och är såååå glad! Det blev ett par som jag suktat efter länge nu,  nämligen Nike lunarglide 4W. Gud vad jag är taggad på att testa springa med dem! Köpte även ett nytt träningslinne från Nike och 2 par löparstrumpor från Nike. Älskade löparstrumpor alltså, ni kan läsa när det skrivit om de tidigare här
 
 
 

Birthday

God morgon! Hade en fantastisk födelsedag igår med nära och kära. Sebastian kom som sagt hem med frukost och jag fick öppna paket. Sen blev det födelsedagsträning hihi, jag körde ett hårt benpass. Efter att vi gjort oss i ordning åkte vi till Köpenhamn, åt lunch och strosade runt i butiker. Jag köpte lite födelsedagspresenter till mig själv också :) När det blev kväll satte vi oss på tåget hem till Malmö och åkte direkt hem till mamma där det blev middag med familjen. Kom hem sent igårkväll/natt och deckade direkt efter en lång dag! Vi har legat i sängen och myst sen kl 8 imorse, men nu gick Sebastian till jobbet och jag överväger om jag ska ta en löprunda eller äta frukost... 
 
Lovely EH-breakfast och världens finaste klocka i present! 
 
Marc by Marc Jacobs <3
 
Köpenhamn :) Ser nu att jag hade på mig massa tidigare presenter jag fått av Sebastian haha; Marc by Marc Jacobs väska, Jofama by Kenza skinnjacka, Uggs, smycken och så klart nya klockan! Den där mannen vet vad jag gillar ;) 
 
En Kartell-lampa i present av mamma!! :D 

RSS 2.0