Mellanmålsmuffins
Jag har ju tidigare tipsat om mellanmålsmuffins/frukostmuffins och mellanmålskakor. Idag testade jag ett nytt recept och de blev goda! Men nästa gång ska jag nog ändra om receptet lite och ha i någon sötning (stevia eller honung), lite mer jordnötssmör och kanske lite hackade nötter.
Mellanmålsmuffins med kakao och jordnötssmör
2 ägg
1 mosad banan
1 dl fiberhavregryn
1 dl valfri mjölk (vanlig mjölk, kokosmjölk, mandelmjölk etc.)
2 msk valfritt mjöl (kokosmjöl, vetemjöl, grahamsmjöl, mandelmjöl etc.)
1 msk nötsmör (jordnötssmör, cashewsmör, mandelsmör etc.)
1 ½ msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
Kokos
Blanda ihop alla ingredienser. Häll smeten i muffinsformar (cirka 8-10) och toppa med kokos. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.
Kommentarer
Trackback