Hurra för mig!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag, hurra hurra hurra! Wieee jag älskar att fylla år! Stackars Sebastian, det kan inte vara lätt att uppvakta mig. Han gick upp kl 7 för att gå iväg på ett snabbt möte och hoppades att jag skulle fortsätta sova så han kunde komma tillbaka med frukost på sängen. Jag som är lika pirrig som ett litet barn som fyller år, vaknade pigg kl 7 och kunde inte somna om. Hade myror i brallan så kunde inte heller ligga kvar i sängen så tog med mig Bianca ut på en promenad. Sedan ringer Sebastian och undrar var jag är för då har han kommit hem igen med frukost, hihi <3 Nu har vi ätit födelsedagsfrukost och jag har fått öppna paket :) Nu tänkte vi träna och sen ska vi spendera dagen i Köpenhamn. Ikväll är det middag hos mammi. 
 
Min födelsedag förra året :) 

Soop

Ikväll lagade jag en soppa som gick supersnabbt att göra och blev förvånansvärt god! Efter middagen stack jag och Sebastian och solade :D Nu: mys i soffan! 
 
Inte den vackraste maträtten, men den smakar bättre än den ser ut iaf! 
 
Tomatsoppa med fisk
400 g vit fisk (t.ex. torsk, alaska pollock, kolja eller sej) 
400 g passerade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde 
½ - 1 purjolök (beroende på storlek) 
1 gul lök 
1 chili 
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vatten
Salt, peppar, liiite socker och ev. chilipulver om du vill ha soppan stark
Ev. hackad persilja eller dill (dill passar nog bäst men jag tycker inte om dill så jag använde persilja)
 
Strimla purjolöken, hacka löken och chilin. Stek i smör i en kastrull. Tillsätt passerade tomater, grädde, vatten, buljongtärningarna och krydda. Låt koka upp och låt puttra ett par minuter. Lägg i fisken och låt puttra ett par minuter till. Lägg eventuellt sist i persilja eller dill. 
 
Kom på i efterhand att det nog hade varit gott med lite vitlök i :) 
 
 

Skyr

Jag har ju tidigare bloggat om PROfeel produkterna (här) och kvarg (här) och som ni kanske märkt så äter jag kvarg dagligen. Något som jag äter då och då när jag vill lyxa till det lite, är Skyr, som säkert många av er känner till. Har sett på många bloggar att detta blivit poppis :) Skyr är en isländsk yoghurt som är väldigt proteinrik. Den påminner mycket om kvarg då den har nästan samma höga mängd protein och är fettfri, men har lite mer kolhydrater (det är ju trots allt en yoghurt). Påminner även om kvarg i konsistens och smak men jag köper Skyr ibland ändå för variationens skull eftersom det finns i massa goda smaker. Dessutom kommer de i små portionsförpackningar med plastsked så det är ett perfekt mellanmål att ta med. Hade det varit billigare hade jag nog ätit Skyr oftare men en burk på 160 gram kostar 18 kr medans kvargen jag äter kostar 12 kr för 500 gram. Äter man mycket om dagen som i vårt hushåll så blir det många bäckar små :) 
 
Idag köpte jag hem två stycken i mina favoritsmaker :) 

Ibland är min självdisciplin lika med noll

Gissa om jag har börjat plugga än? Såklart inte. Alltså när det kommer till att plugga så har jag sämst självdisciplin! Däremot har jag ju faktiskt klarat skolan galant hittills fast jag alltid sitter med plugget i sista sekund, jag presterar ju bäst under tidspress. Det kanske kommer att bli lite problematiskt när jag ska skriva examensarbete om drygt 2 månader, det känns inte som något man kan göra i sista sekund precis... Nåväl! Har varit på gymmet iaf, körde bröst, axlar, triceps, lite mage och 5 km intervallöpning (jag har fan börjat gilla att springa intervaller!) 
 
Min nya "skolväska" som jag beställde för ett tag sedan kom idag på posten. Den var ju faktiskt finare än jag trodde, och GUD vad stor och rymlig den är! Det hände något komiskt när jag skulle hämta ut väskan på posten dock. Eftersom den skickades som ett rekomenderat brev (då den skickades från utlandet) skulle jag skriva under avin när jag hämtade ut väskan, och när jag skriver under papper som inte är särskilt "viktiga" skriver jag oftast en slarvig och ful namnteckning som inte är lika fin som på mitt körkort (det kan väl inte bara vara jag som inte skriver lika ordentlig och fin namnteckning som man har i sitt körtkort/pass/ID?!). Kvinnan på posten jämför då namnteckningen jag precis skrev med den på mitt körkort och menar att den inte är godkänd och för att få hämta ut mitt paket så måste namnteckningen se likadan ut. Jag menar hallååååå räcker det inte med att hon ser att det är jag på bilden? Med lite ansträngning lyckades jag få till en likadan namnteckning som jag skrev till mitt körkort för snart 5 år sen haha! 
 
En mobilkamera ger den inte riktigt rättvisa... Man kanske borde damma av en kamera här hemma och använda istället?
 
Ytterliggare än höstbild, ååh härliga höst! Ser ni min lilla råtta? Haha <3 
 
 

Lillasyster

Grattis till min syster som fyller 15 år idag! Min lilla skitunge börjar bli stor :) Just nu är hon i USA med sin mamma över några dagar för lite shopping och har jag tur så följer några saker från Victoria secret med hem till mig hihi. 
 
När klockan ringde imorse tänkte jag att jag skulle strunta i att gå till skolan idag och istället träna på morgonen så att jag har hela eftermiddagen till att plugga till den där jäkla tentan. Men så kom jag på att det är en bok till tentan som jag inte har köpt så jag måste ändå gå till skolan för att låna den på biblioteket, och då kan jag ju lika gärna gå på föreläsningen. Så nu ska jag alltså gå till skolan. Ååh vad jag känner på mig att hela denna dagen kommer att gå åt till att göra allt annat än att plugga, såsom träna, städa, handla, laga middag... Wish me luck! 
 
Tur att syster också är ett Barcafan så att vi kan kolla fotboll tillsammans ;) Här är vi på Ullevi och kollar på matchen mellan Barcelona och Manchester United :D 

Bianca hjärta löv

Bianca hatar kyla över allt annat och så fort det är minsta lilla kallt så skakar hon med hela kroppen (därför har hon kläder på hösten och vintern men blir ännu mer sur då för hon hatar kläder). Trots kylan och trots att vi tvingar på stackaren kläder så verkar hon tycka om hösten eftersom det ligger så mycket löv på marken. Varje gång vi är ute och går med henne så springer hon till lövhögarna och busar runt, lilla tusse <3 Vad vill jag komma till? Ville mest visa denna söta höstbilden på Bianca bland löven :) 
 
 

Det blev Emporia igen

God kväll! Mitt under jobbdagen idag så var jag tvungen att åka in till Emporia och jobba där istället eftersom där var kaos som vanligt :P Var lite tråkigt att åka ifrån mina kära kollegor, speciellt Elin eftersom hon fyller år idag, men jag hade supertrevligt på Emporia ändå! Som tur är slutade mannen tidigare än mig så det stod middag på bordet när jag kom hem :) 
 
Elin blev firad av oss på jobb idag :) 
 
Sebastian gjorde Ceasarsallad till middag
 
Nu: soffläge med världens mysigaste strumpor! 

Träning, jobb och tentaångest

Eftersom det har varit mycket jobb de senaste dagarna så blev det inte jätte mycket träning i veckan. Var även rädd att jag inte skulle orka träna ikväll efter jobbet så därför var jag på plats på gymmet kl 8 imorse och körde rygg och biceps och sedan avslutade jag passet med 5 km intervalllöpning. Åh vilken härlig start på dagen och veckan! Nu bär det av till jobbet (usch börjar fasa över tentan som är om en vecka...) 
 
Frukost: bananpannaka (½ mosad banan och 1 ägg) med hemmagjort choklad- och hasselnötskräm (recept här), keso och hallon 

Hot dinner

Ikväll blev det en favorit i repris till middag som är så god! Nämligen het pastasås med kräftstjärtar och grönsaker, men denna gången gjorde vi dubbelt så mycket och hade förutom kräftor, även musslor och räkor. Detta äter vi med mirakelnudlar :) Recept hittar ni här
 

Early morning

Jag kommer in i perioder där jag blir besatt av något ätbart och sen äter jag det hela tiden. För tillfället har jag dille på vaniljyoghurt med min hemmagjorda müsli (recept här), quinoapuffar och torkade äpplebitar, aaah så gott! Andra gånger har det varit exempelvis filmjölk med kanel och diverse tillbehör, finn crisp med ost, hemmagjorda frökex (recept här) med brie etc.
 
Alltså jag måste bara nämna det igen, müslin är så himla god! Ni som inte har gjort den - gör den! 
 
Vaniljyoghurt med hemmagjord müsli, quinoapuffar, torkade äpplebitar, torkad banan, gojibär och blåbär. 
 
Nu kommer min skjuts till Emporia så måste springa ner. Idag är sista dagen vi har 30% rabatt på allt förutom kosmetik som är 20%, på Cubus. Kom och köp! 
 

Jobb och mat

Vilket röj på jobbet idag, skoj! Ikväll blir det en lugn kväll, för jag ska vara på Emporia klockan 8 imorgon för att jobba. Jag och Sebastian tänkte gå på bio men det fanns inga biljetter kvar till någon av filmerna vi ville se så vi går ut och äter middag istället och ser en film hemma. Bianca är iallfall glad att vi stannar hemma istället för att gå på bio :) 
 
Det värsta jag vet med att äta middag ute är att jag inte har med någon matlåda till jobbet haha! Eftersom jag åt middag ute igårkväll hade jag ingen lunch till jobbet idag så jag gjorde en choklad- och banangröt i micron på jobb. Åhh neeej nu kom jag på att jag inte kommer ha någon lunch till jobbet imorgon heller eftersom vi ska ut och äta ikväll :( Haha...
 
Choklad- och banangröt: 1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten, 1 mosad banan, ½ msk kakao, lite salt. Detta gjorde jag för första gången i micron (2 minuter) och toppade med kvarg, hallon och kakaonibs.  

Brrr kaaaallt!

Godmorgon denna (vinter?) morgon. Efter en lång men rolig jobbdag igår på Emporia gick jag och Maja till Vapiano för middag och god öl, mys! Nu ska jag snart iväg och jobba igen och under dagen kommer min vän förbi som varit i Australien i en månad (och jag har saknat ihjäl mig!), och kom hem igår. Iiiiiihhhh vad jag längtar!! 
 
 

This is gonna be a long day

Nu bär det alltså av till Emporia för en lååång dag! Bästis jobbar också på Emporia idag så vi ska nog mötas upp när vi stängt butikerna, för en after work/middag (om vi orkar haha) :D 
 
Frukostmuffins (recept här) med kvarg och björnbär, finn crisp med brie och kaffe 

Gårdagens middag

Jag är inte så förtjust i korv (förutom falukorv såklart men det borde inte ens få räknas som korv för det är så lite kött i haha), men Sebastian älskar korv, så ibland ger jag med mig. Så när Sebastian får sin vilja igenom blir det någon slags korvgryta till middag, vilket det blev igår. Se recept nedan. 

Sötsaltsur korvgryta

4-6 (beroende på storlek) stora valfria korvar

1 paket bacon

1 dl crème fraiche 

2,5 dl matlagningsgrädde

2 tsk soja

2 msk sweet chili sås

Salt och peppar

 

Skär korven i slantar och baconen i bitar, stek detta i en panna. Tillsätt de andra ingredienserna, låt koka upp och sedan puttra en stund. Detta åt vi med hericot verts. 


Shoppingtokiga människor :)

Hemma efter en bra dag på jobbet! Vi hade ganska mycket att göra, men långt ifrån vad vi hade förväntat oss, eftersom nästan alla skåne-bor antagligen var på Emporia haha. Har hört massa historier om Emporia idag från kunder och vänner som varit där eller jobbar där, det har tydligen varit heeeeelt galet där idag! Det var ju som sagt öppningsdagen idag och folk hade köat i en halvtimme bara för att komma in i en enda butik, det var så mycket folk i butikerna så det gick knappt att kolla på kläderna och inte nog med det så gick brandlarmet igång så de fick evakuera hela byggnaden och alla fick vänta ett bra tag utomhus innan de kunde gå in igen. Men försäljningssifforna har varit galet bra där borta iaf! Och imorgon ska jag jobba där :D Det ska bli väldigt spännande, men förhoppningsvis liiite lugnare. 
 
Jag köpte med mig lite myskläder hem från jobbet idag, en collegetröja och ett par gosiga stora sockor! Perfekta höst-slapp-kläder :) 
 
 

Frukost

Bananpannkaka (mosa en halv banan och blanda med ett ägg, stek i olja) med ekologiskt jordnötssmör, kvarg och hallon 

Cubus

Nu ska jag sticka iväg och jobba, blir en lång dag på jobbet idag för vi har öppet en timme längre, alltså till 19. Från och med idag, torsdag, och resten av veckan kommer vi på Cubus ha 30% på allt i hela butiken, förutom kosmetik som vi har 20%! Kom och skynda fynda :D Ni är speciellt välkomna till oss på Södra förstadsgatan, och vi kommer ha öppet till 19 både idag och imorgon :) 
 
Obs: vår butik är inte öppen på söndag
 
Här är några godbitar som ni hittar hos oss!

AW

Nu ska jag och Sebastian ut på en after work med ett par gamla kollegor, varav en bor i Stockholm så det var länge sen vi sågs, det ska bli trevligt! Och ja de är gamla kollegor till oss båda, det var så jag och Sebastian träffades, han var min chef förr i tiden hehe.

Bianca a.k.a the chameleon


Shopping i höstanda

 
 
 

Frukostmuffins

Jisses vad trött jag var igår haha, jag somnade så fort jag la mig i soffan! Vad kan klockan ha varit, 22 typ... Idag började jag dagen med en timmes powerwalk på löpbandet med lutning och sedan ett styrkepass med fokus på bröst, axlar och triceps. 
 

Min stora inspirationskälla när det kommer till frukost är den här bloggen som drivs av en 15 årig (!!) tjej. Fantastisk påhittig tjej där jag hittat många recept. Bland annat recept på frukostmuffins som jag tänkte bjuda på idag!

Frukostmuffins

2 ägg

1 dl fiberhavregryn

2 msk valfritt mjöl (jag använde dinkelfullkorn)

1 tsk bakpulver

1 mosad banan

4 tsk kanel

2 msk olja (olivolja, rapsolja, solrosolja eller kokosolja)

Salt

 

Vispa äggen för hand i en skål och blanda i de andra ingredienserna. Lägg upp i muffinsformar och sätt in i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader. Jag åt mina med kvarg och kiwi :) 


Emporia

Har haft en fullspäckad dag och nu sitter jag ner och andas ut för första gången på många timmar. Har varit på gymmet och tränat rygg, biceps, 5 km löpning och 2 km powerwalk. Jag har nyplockade och nyfärgade ögonbryn och hängt med min vän Julia samt varit på Emporia hela kvällen.
 
Som alla Malmöbor vet är Emporia Skandinaviens största shoppingcenter med 200 butiker och restauranger som egentligen har invigning på torsdag, men ikväll slog de upp dörrarna för VIP-gäster och jag hade två biljetter så jag tog med mig mamma :) Vi stessade oss mest igenom de butiker som var "måsten" att gå in i men hade gärna kikat i fler butiker, men det blir ju fler tillfällen. Idag hann jag mest smaka på känslan av Emporia, och jag gillade det! Det bjöds på massa dricka, tilltugg och musik, och vissa butiker hade öppningserbjudanden (något jag tyckte var konstigt att alla inte hade). Såklart hade Cubus bästa rabatten på hela 40% på allt ;) Jag handlade iallafall med mig lite kläder hem, kan visa sen. 
 
När man är stressad får man hälla i sig proteinshaken på promenaden med Bianca :) 
 
 
 

Tidig morgon = effektiv dag?

Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt att börja kl 8, men å andra sidan så är det skönt att sluta kl 10 och ha hela dagen framför sig. Nu ska jag iväg till gymmet och sen ska jag få mina ögonbryn färgade och plockade, något jag gör cirka en gång i månaden. 
 
Jag är ju väldigt förtjust i mina älskade bananpannkakor och ett alternativ till dessa är så kallade coltingpannkakor som innehåller ännu mer proteiner! 
 
Coltingpannkakor, 2 personer (eller 1 hungrig hehe)

1 banan

5 ägg

2 msk ekologiskt jordnötssmör

 

Mosa bananen och blanda ihop med äggen och jordnötssmöret. Stek pannkakorna i olja i en panna, för mig blev det två stora pannkakor. Detta åt jag med kvarg och hallon. 


Dagens middag

Till middag idag blev det älskade rotfrukter och sen rörde jag ihop en god kycklingrätt (mycket godare än vad det ser ut på bilden!) 
 
 
Fetapestokyckling med rotfrukter
Valfria rotfrukter
4 kycklingfiléer
100 g fetaost
100 g philadelphia vitlök och örter
2 msk röd pesto
Salt, peppar
 
Skär rotfrukterna i bitar och lägg i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar (vi hade även chili). Sätt in i ugnen på 200 grader i 30 minuter, rör om då och då. Under tiden, stek kycklingfiléerna hastigt på hög värme så att de får en fin yta, krydda med salt och peppar. Smula fetaosten i en skål och blanda ihop med philadelphia och pesto. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och klicka ut krämen på filéerna. När rotfrukterna varit inne i 30 minuter, flytta ner de längst ner i ugnen och sätt in kycklingen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, tills kycklingen är klar. 

Busy day

Hej bloggen :D Har jobbat sen tidigt imorse och kom precis hem. Ikväll kommer min bror hit för att sova över så vi ska äta middag tillsammans och mysa i soffan allihopa. Det blir dock en tidig kväll för imorgon börjar jag skolan kl 8, zZzZZzz... 
 
Hej kvargen, jag älskar dig! Kvarg med Funlight stevia med smak av hallon och granatäpple, blandat med hallon och kakaonibs

Med andra ord

Igår rekomenderade jag några sällskapsspel som är fantastiskt roliga, ett av dem var ju "Med andra ord". Det är helt sjukt vad man säger galna saker när man ska försöka beskriva något utan att få nämna något av innehållet i ordet, under tidspress! Här är några exempel på vad som sagts när vi spelat detta spel med vänner: 
 
  • ”Ett spel där man äter upp varandra” (Rätt svar: fia med knuff)
  • ”Ett annat ord för piano, fast tänk på det som en fågel gör och ett ord på två bokstäver som gör så att lampor lyser." Svar: ”Elflygel?" (Rätt svar: flygel)
  • ”Salt och…” Svar: ”Brygga?” (Rätt svar: peppar)
  • ”Spelar i landslaget. En KK.” Svar: ”VA?! Har du varit KK med någon i landslaget?” (Rätt svar: Kim Källström)
  • ”En gammal komiker. Nej vänta, han var med i Björnes magasin. Nej vänta, han är ung och gick in i väggen.” (Rätt svar: Björn Gustavsson)
  • ”Något man har i frysen, som man brukar äta på sommaren, ofta på stranden.” Svar: ”Räkor?” (Rätt svar: glass)
  • ”Något i munnen som du kan plocka ut om du ska hångla.” (Rätt svar: tungan)
  • ”En ål, fast något annat, som låter såhär…” (Rätt svar: skallerorm)
  • ”Något min pappa hatar, som han brukar försöka göra sig av med när han var ute och rökte.” Svar: ”Katter?” (Rätt svar: mördarsniglar)
  • ”Inte framåt utan andra hållet och sen skuttar.” (Rätt svar: backhoppning)
 

Hurtig söndag

Hela kvällen igår bestod av beslutsångest om jag skulle ut och festa med vänner eller stanna hemma och mysa, vid 23-tiden bestämde jag mig för att stanna hemma. Idag är jag glad att jag stannade hemma så att jag kan ta vara på denna söndagen! Dagen hittills har bestått av 45 minuters powerwalk med Sebastian och Bianca följt av ett pass på gymmet. Det blev ett ben- och magpass så jag är helt slut! Sen har vi lyxat till det med att köpa med oss bullar från Gateau, så nu har vi haft en lång brunch :) 
 
Ostbullar och surdegsbullar med valnötter från Gateau, det tyckte vi att vi var värda! 
 
Creme cheese, skinka och paprika på en halvan och ost, ägg och basilika på andra. 
 
Hemmagjord choklad- och hasselnötskräm (recept här) på surdegsbulle med valnötter 
 

Söndagsträning

Jag och Sebastian laddar för en powerwalk med Bianca följt av gym, med Celsius respektive kaffe. Tycker ni Bianca ser taggad ut?


Hamburgare á la Josie & Seb

Idag var det dags för världens godaste hamburgare igen - våra hemmagjorda såklart! Man får synda ibland :) 
 
 

Våra hamburgare:

Hamburgerkött på nötfärs, ägg, hackad chili, grillkrydda, chilipulver, salt och peppar

Friscobröd (ett måste!!)

Sallad, gurka, tomat, bacon, jalapeño, rostad lök, stekt ananas, ost, hamburgardressing, hickorysås och... dundundun... ekologiskt jordnötssmör! Jag vet att det kan låta konstigt vid första anblick, det tyckte jag också första gången jag läste det på en meny på en hamburgarrestaurang, men jag testade och tro det eller ej men det var hur gott som helst! 


Autumn

Vi fick ett underbart höst-te och ljuvliga gigantiska liljor igår av våra vänner. Jag längtar tills liljorna slår ut :) I skrivandes stund sitter jag och dricker teet medans jag pluggar och ser ut över det vackra höstvädret som jag hellre hade velat vara ute i. 
 
 
 

Saturday breakfast

Lyxig lördagsfrukost i form av äggröra, bacon och såklart kaffe :) Äggröran som blir över när jag ätit upp baconen lägger jag alltid på ett finn crisp och kryddar med basilika, mmmmm! 

Gårdagen

Vilken trevlig kväll vi hade igår! Maten på plockepinn var jätte god, framför allt tyckte vi om att det var så himla små rätter (mycket mindre än vad tapas brukar vara) vilket gjorde man kunde verkligen ta många rätter och testa saker som man annars kanske inte skulle testa, fast jag var nog ganska mesig och höll mig till säkra kort jämfört med de andra :P Efter att vi suttit och ätit länge (vilket också är så himla mysig med tapas) så gick vi hem till oss för att äta efterrätt och dricka kaffe för att sedan fortsätta med vin- och öldrickandet. Jag hade lagat vit choklad pannacotta, också ett säkert kort eftersom jag har gjort det förut, ville egentligen testa någon annan pannacotta, typ mjölkchokladpannacotta, men vågade inte riktigt chansa. Pannacottan var iallafall ljuvlig :) Sen blev det spelkvällkväl inpå sena timmar! Alltså jag måste bara rekomendera spelen "Med andra ord", "Absolut överens" och "Lika par leka bäst". De är så himla roliga och man skrattar tills man får ont i magen! 
 
Bilder på några av rätterna: lammracks med chili och sesam, torsk med pumpa och chorizo, marinerade oliver, serrano, fuet, salami, bröd med dipp, pankofriterad kycklinglårfilé med västerbottenaioli, toast skagen, gratinerad getost på toast med honung och valnötter (bäst!), kokta rödbetor med fetaost samt sparrissoppa.
 
Vit choklad pannacotta toppad med blåbär, hallon och hyvlad vit choklad (recept här
 
Gissa vilka som vinner ;) 

Tapas

Nu ska jag och Sebastian ut och äta tapas med några vänner på Plockepinn :) Därefter beger vi oss hem till oss för att äta efterrätt och dricka massa god öl och vin samt spela sällskapsspel. En helt perfekt fredag med andra ord! 
 
Drickan står på kylning :) 

Sodastream vs. Nespresso

Förresten! Visst gör sig vår nya Sodastream bra ihop med vår Nespressomaskin? :D 
 

Strawberries

God morgon! Morgonen har gått åt till att fixa lite här hemma inför ikväll, vi ska nämligen ha gäster. Men först blir det jobb hela dagen, och min chef ville att jag skulle komma in en timme tidigare så får ta och bege mig strax!
 
Frukost: bananpannkaka (mosa en halv banan och blanda med 1 ägg. Stek i olja i en panna), toppad med ekologiskt jordnötssmör, kvarg och jordgubbar. Och nej, det är inte jag som har tagit en mustugga på pannkakan, den gick sönder när jag stekte den :) 

Armband

Jaha, den här dagen gick ju fort! Varför hinner man aldrig med allt man planerat? Vi var i stan en sväng för att handla på systemet samt nya glas från Cervera, och jag svängde in om Gina Tricot och köpte två stycken armband och dregglade även över några armband från Marc by Marc Jacobs inne på Spirit. 

 
Till middag blev det supergod kyckling som vi egentligen tänkt äta med rotfrukter i ugn men vi var för hungriga för att ha tålamod med tiden det tar att göra rotfrukter. Men det blev gott ändå!
 

Baconlindad kycklingfilé i balsamicosås

4 kycklingfiléer

8 strimlor bacon (1 paket)

2 dl matlagningsgrädde

1 msk balsamvinäger

1 kycklingbuljongtärning

2 vitlöksklyftor

Salt, peppar och persillade (eller annan örtkrydda såsom basilika, oregano etc.)

 

Krydda kycklingfiléerna och linda in dem i bacon. Stek snabbt på hög värme i en panna på båda sidorna så att de får en fin yta. Lägg kycklingen i en ugnsforn. Koka upp grädde, balsamvinäger, buljongtärning och pressade vitlöksklyftor. Häll i såsen i ugnsformen. Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter, tills kycklingen är klar. Detta åt vi med hericot verts och gröna sojabönor med lite flingsalt och chili på : )

 


Lunch

En snabb lunch under en stressad dag blev idag avokado, tonfisk med grillad paprika och kvarg blandat med aromat. Inte jätte spännande men gott och nyttigt :) 
 

Ny väska

När jag ska till skolan så har jag alltid med mig min dator (det är en MacBook Air så den väger inte fasligt mycket men ändå), och böcker och massa annat så min väska är alltid väldigt tung. Som "skolväska" använder jag min Marc by Marc Jacobs eftersom den är stor och rymlig, men har på senare tid tänkt att det kanske inte är så smart eftersom det sliter nog ganska mycket på den. Därför har jag tänkt att jag vill köpa en stor, rymlig väska till skolan som jag även kan använda i mitt framtida yrke som lärare :) Har sett en väska på olika bloggar och även på en väns Instagram, som jag slog till på idag! Bättre att använda sina dyra väskor till vardags och sen kan man slita på en billigare väska i skolan/jobbet. Jag tycker inte att den är as-snygg men den är fin nog för sitt syfte :) 
 

Lång "morgon"

Vilken lång morgon jag har haft idag! Började dagen med en powerwalk på 1,5 timme med Bianca och min vän Julia. Jag och Julia är vänner sen många år tillbaka och bor ganska nära varandra samt så motionerar båda två i samma park, men det blir sällan av att vi gör det tillsammans. Men varje gång vi ses så säger vi att detta måste vi ju göra oftare :P Idag lyckades vi iaf planera in en promenad tillsammans och vi valde verkligen rätt dag för vädret var underbart! Efter promenaden stack hon till sitt gym för att styrketräna och jag stack till mitt gym och mötte upp Sebastian och vår vän Magnus för ett pass tillsammans. Jag joinade grabbarna på lite bröst sen körde jag eget race med axlar och triceps :)

 

Både jag och Sebastian är lediga idag (kors i taket!!) men istället för quality time så har vi lite ärenden att utträtta :( Vi får ha en mysig kväll tillsammans istället!

 

Dagens frukost (snarare lunch?) blev en blåbärsgröt med massa topping, mmm! Jag förstår inte att det är så många människor som tycker att det är gott att äta vanlig havregrynsgröt med bara mjölk, det är ju inte gott! Gröt blir ju gott först när man tillsätter andra ingredienser eller har topping på :D Men men, smaken är ju som baken. 

Blåbärsgröt: 1 dl fiberhavregryn, 1 dl blåbär, 2 dl vatten, lite salt, kardemumma och kanel. Detta toppade jag med kvarg, mango, torkade äppelbitar, valnötter, solrosfrön och kakaonibs (och mjölk såklart, men ej med på bilden). 

 

Julia och Bianca :) 

Höstshopping

Nu är jag hemkommen från både jobb och gym! På gymmet blev det rygg, biceps, mage, 5 km löpning och 2 km PW med lutning. Hann svänga förbi solariet runt hörnan för att hämta hem varsitt solkort till mig och Sebastian laddat med 500 kr var, nu jävlar ska vi inte vara blekfisar längre :D 
 
Kom heller inte hem tomhänt från jobbet idag hehe. Två enkla fina hösttröjor i marinoull och kashmir ska jag försöka få plats med i garderoben :) 
 
 
       
 

Klockor

Har länge tänkt att jag ska köpa en ny klocka, men när i hela friden ska jag bestämma mig för vilken jag vill ha? Först och främst så väljer jag mellan Marc by Marc Jacobs och Michael Kors, men det lutar åt min favorit Marc :) Men sen ska man ju lyckas välja vilken modell, åhh det är så svårt! 
 
 

Chai

God morgon! Hade ställt klockan imorse för att träna innan jobbet men jag snoozade alldeles för länge :( Får sticka och träna efter jobbet istället, men tycker det är så himla drygt att träna på kvällen, jag föredrar verkligen på förmiddagen. Men men! Ska som sagt jobba nu, men först - dagens frukost! 
 
 
Chaibananpannkaka: Mosa en halv banan och blanda med 1 ägg, kanel och kardemumma. Stek i olja i en panna. Detta åt jag med kvarg blandat med hallon :) 
 
 

Smördeg

Alltså smördeg är sjukt underskattat. Allt man gör med smördeg blir så sjukt gott och det är oftast väldigt enkla maträtter eftersom smördegen gör sitt! Det är väldigt sällan vi äter middag med smördeg men när vi väl gör det så är det en fröjd för smaklökarna. Nedan är ett exempel på en maträtt med smördeg som är jätte god, men det finns oändligt många sätt man kan variera på genom att ha olika fyllningar. Smörbröd passar även utmärkt till att göra olika förrätter med!

Inbakad fläskfilé

1 fläskfilé

1 paket bacon

1 purjolök

2 dl créme fraiche

1 paket smördeg

peppar

1 ägg

 

Skär fläskfilén i bitar och stek dem. Lägg undan på en tallrik. Skär baconen och stek. Strimla purjolöken och lägg i den samt fläskfilén tillsammans med baconen, stek lite till. Tillsätt créme fraiche och krydda med svartpeppar, låt koka upp. Ta undan från plattan och låt svalna en aning. Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla ut smördegen. Lägg över röran över halva smördegen, och vik ihop smördegen och tryck ihop kanterna. Pensla med ägg och sätt in i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg, 10-20 min. 


Astrid och aporna

Påväg hem från skolan gick jag in om min favoritmatbutik; Astrid och aporna. Det är en stor butik som är specialiserad på ekologiska och rättvisemärkta produkter, samt allergi och vegetariskt. Tänk er en butik full med alla sorters nyttigheter som jag älskar som nötter, frön, olika sorters kakao, torkade frukter och bär, kryddor, nyttiga flingor, gryn och puffar, alla olika sorters nötsmör man kan tänka sig (cashewsmör, hasselnötssmör, mandelsmör, jordnötssmör i massor av olika varianter) alla olika sorters mjöl som mandelmjöl, kokosmjöl, nyponmjöl m.m. Ja ni kan ju bara tänka er! Jag strosade runt där hur länge som helst. Hade dock det mesta jag behövde hemma så köpte bara quinoapuffar och torkade äppelbitar :)

 

Idag piffade jag upp höstmörkret med mönstrade byxor :) 
 
 
 
Blev så sugen på mina nya inköp så till försenad lunch/mellis blev det yoghurt med hemmagjord müsli (recept här), gojibär, torkad banan, torkade äppelbitar, quinoapuffar och kanel

PROfeel

Jag har hittat ett nytt fantastiskt mellanmål! Valio har kommit ut med en serie proteinprodukter som heter PROfeel och man kan välja mellan proteinkvarg, proteindrycker och proteinyoghurt. Jag testade deras proteinkvarg vanilj och den var så god! Den smakade lite som delikatess vaniljyoghurt som jag brukade äta när jag var liten. Och inte nog med att det var supergott så innehåller det givetvis massa protein och vitaminer samt har låg fetthalt. 

 

 

Irriterad motionär

Offentligt meddelande: jag vet om att jag har en söt hund, jag vet att ni vill hälsa på henne, jag vet att hon är det minsta ni har sett, jag vet att ni inte kan tro era öron att hon är 5 år gammal och inte 5 månader jada jada jada... Varje dag blir vi stannade av ett dussintal människor som vill hälsa på Bianca och det är heeelt okej, jag säger allt ja med ett leende. MEN om jag och Bianca är ute och joggar eller powerwalkar och jag har hörlurar med musik då behöver ni väl inte börja prata med mig och stanna oss? Detta händer alltså varje gång vi är ute och motionerar, och det är inte det är jag är otrevlig och ignorerar er men jag har hög musik på så jag hör inte vad ni säger, och jag försöker dessutom motionera och vill då inte så stå tjitt-tjattra. Okej? Okej! 
 
Nog om det. Det blev alltså en lång runda med Bianca imorse, en powerwalk på en timme. Skönt att komma igång igen efter helgen! Idag är det skola hela eftermiddagen och sen ska jag försöka ta mig i kragen och börja tentaplugga. Har salstenta i ekonomi om 3 veckor och har 4 böcker att ta mig igenom. Tentaångesten börjar smyga sig på och det hade känts bra att för en gång skull inte börja tentaplugga dagarna innan tentan. 
 
 
 
Har snöat in mig på olika former av frukost som innehåller kakao och idag blev det något liknande som för någon dag sen men ändå något helt annat! 
 
Gröt på 1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten, lite salt, 1 msk kakao och 1 dl hallon. Toppad med kvarg, hallon och en röra på ½ mosad banan, 1 msk jordnötssmör och 1 tsk kakao. 

Long day

Lång dag på Emporia, men bra har vi haft det :) Ska bli spännande att se allt när det är klart nästa tisdag, nu är köpcentret fortfarande en stor arbetsplats. Fick flashbacks idag från när vi öppnade vår butik, då jobbade vi 8-20 varje dag i två veckor, man blev riktigt knäpp i huvudet efter ett tag haha, men gud vad roligt vi hade! 
 
Vika, galga, vika, galga, vika galga... 

Sodastream

Jag och Sebastian har länge velat ha en Sodastream men vi har inte köpt någon då vi tyckt att både maskinen och flaskan är ful, och det är ju något man har framme. Men nu har det för första gången kommit ut en som vi tycker är snygg som dessutom har en fin glasflaska. Detta har vi givetvis investerat i :D Nu kommer jag förhoppnigsvis dricka mer vatten, då jag i dagens läge dricker typ ett glas vatten om dagen, och slippa min ständiga huvudvärk (om det nu beror på mitt vattenintag). 
 

Emporia

God tidig morgon! Idag ska jag jobba på Emporia mellan 8-20 för de behövde lite hjälp med uppbyggandet av den nya Cubus-butiken, det ska bli kul :) Har lyxen att chefen kommer och hämtar mig så behöver inte ta mig dit själv höhö, så nu ska jag gå ner och möta henne. 
 
Btw, skaffade en nya fotoapp igår (som jag sett att många har) med massor av fina effekter! Satt och pillade med det igår och här är en bild jag pimpade ;) 
 
<3 

Last night

 

Söndagsfrukost i flera timmar

Nej jag har inte dött :) Stressade ihjäl mig igår efter jobbet, sen stack jag ut med vänner och idag har jag haft frukost här hemma med kollegorna i flera timmar hihi. Vi har haft så himla mysigt och ätit ihjäl oss med massa godsaker! Igår testade jag att göra en ny variant av både knäckebröd och müsli, som vi skulle ha idag. Knäckebröden brände jag så får nog prova göra det igen innan jag delar med mig av receptet, men müslin blev sååå god! Detta var utan tvekan den bästa müslin hittills. 
 
En utav portionerna :) 
 
På frukostbordet: hemmagjort bröd (recept här), bananpannkakor (recept här), bananscones (recept här), hemmagjord müsli (recept: se nedan), choklad-och hasselnötkräm (recept här) ekologiskt jordnötssmör, färska blåbär, hallon, kiwi, gurka, paprika, ost, skinka, gojibär, kakaonibs, torkade bananer, nötter, yoghurt, kvarg, juice, mjölk och kaffe. 
 
 
Min müsli:
5 dl havregryn
3 dl fiberhavregryn
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
2 dl valfria grovhackade nötter (jag hade valnötter, cashew, mandel och hasselnötter)
1 dl kokos
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön 
1,5 tsk kanel
½ dl solrosolja eller rapsolja
1 dl honung
2 dl vatten
Torkad frukt (jag hade russin och torkade aprikoser som jag klippte i mindre bitar) 
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (inte den torkade frukten!). Blanda alla blöta ingredienser i en annan bunke och häll sedan vätskan bland de torra ingredienserna och rör ihop. Klä två plåtar med bakplåtspapper och strö ut blandningen på plåtarna. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter på 200 grader, rör runt med jämna mellanrum så att det inte bränns. Låt müslin svalna och rör sedan ner den torkade frukten.

Helgfrukost

Tänkte egentligen träna imorse men det blev sent igår så jag prioriterade sömnen istället. Får se om jag hinner efter jobbet idag, har en del att göra innan kvällen. Imorgonbitti ska jag nämligen ha mina kollegor över på frukost så jag måste hinna förbereda här hemma innan jag sticker ut en sväng ikväll :) Med andra ord kommer det komma upp lite recept här! 
 
Bara för att man ska jobba så betyder det inte att man kan göra en lyxig helgfrukost, idag gjorde jag en lite lyxig gröt som bara tog några få minuter att göra. 
 
Frukost: choklad- och banangröt gjord på 1 dl fiberhavregryn, 1 dl mjölk, 1 mosad banan och 1 msk kakao, som kokas på spisen. Toppad med banan och kakaonibs. 

Friday

Ikväll är vi bortbjudna på middag så jag väntar på att Sebastian ska sluta jobba så vi kan bege oss, så himla drygt att han slutar så sent på fredagar... 
 
Förutom småsaker till hemmet så fick en lampa följa med hem igår, vi behövde en läslampa brevid soffan :) 
 
 
Puss från mig och Bianca! 

Frukostdröm

Jag har dött och kommit till frukosthimmeln. Som ni alla vet så är ju bananpannkaka min favoritfrukost. Idag toppade banankakan mina tidigare bananpannkakor, trots att alla är så goda. Alltså... Bananpannkaka med hemmagjord choklad- och hasselnötskräm, hallon och kakaonibs - mamma mia! Nu är det dags för jobb! 
 

Sällskapssjuk :)

Puh vilken lång dag, nu är jag svimfärdig! Kört runt på ärenden och åkte givetvis till Ikea med gästerna från Peru, där det blev lite shopping :) Kvällen har jag och Bianca spenderat med bästis och inatt ska min och Sebastians kompis sova här, trevligt med massa sällskap!
 
 
 
Mellis on the road 
 
Fyllde på med lite nötter och dylikt :) 
 
Hångel-time as always 
 
 

Dagens cravings

Ryggsäck modekungen.se, BH med nitar chicy.se, blus Lindex, armband Sophie by Sophie, kuvertväska Lindex


Fin höstdag!

Ynka 6 grader imorse men dock strålande sol, vilket innebar en powerwalk på 50 minuter med min lilla familj :) Åh så himla härligt, kan det inte vara så fina höstdagar varje dag! Nu är det skola och sen köra runt på ärenden resten av dagen. Ska försöka hinna träffa bästis ikväll också :) 
 
 
 
Frukost: naturell yoghurt, havreringar, pumpafrön, linfrön, solrosfrön, gojibär, russin, torkad banan, mango och kokos. 

Quality time

Blev så himla glad när en vän till mig som jag inte träffat på länge, ringde idag och undrade om hon kunde komma förbi. Nu har vi suttit och pratat om allt mellan himmel och jord i flera timmar och ätit middag tillsammans med Sebastian när han kom hem. Eftersom hon var här så lagade jag något enkelt som inte var så tidskrävande :) 
 
Lax i ugn med chevre och rotfrukter 
4 laxfiléer 
150 g chevre
1 chili
2 vitlöksklyftor
1 citron
Olivolja
Aromat, salt, peppar
Valfria rotfrukter (rödbetor är dock ett måste till chevre!!)
 
Skär rotfrukterna i bitar. Lägg i en ugnsform, ringla olivolja över och salta. Sätt in i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Gör under tiden marinaden till laxen: pressa citronen, hacka chilin och lägg den tillsammans med citronen, pressa i vitlökarna, krydda och häll i en skvätt olivolja. När det gått 25 minuter, lägg laxfiléerna i ugnsformen och ringla marinaden över laxen, skär chevren i bitar och lägg på rotfrukterna. In i ugnen igen i cirka 15 minuter, tills laxen är klar. 

Idag i bilder

 

8 km med hollywoodfruar

Eftersom det är bajsväder idag också så valde jag att springa på gymmet imorse istället för utomhus. Det blev 8 km framför Svenska hollywoodfruar :D Om ett tag ska jag ut och luncha med en vän, något säger mig att regnstövlarna åker på idag. 
 
Morgonrundan med Bianca i våra rosa regnjackor :) Jag fick slääääpa ut henne i regnet, hon var inte glad alls!
 
 
Ibland är det så gott med några enkla mackor till frukost. Speciellt om det är hembakat :) Receptet hittar ni här

Fantastisk linssoppa

Sebastian slutade ”tidigt” idag (läs: 18.00) så vi passade på att gå till gymmet och körde vårt mördar-benpass tillsammans, sweet!

 

Det är väldigt sällan vi äter vegetarisk middag i vårt hushåll då ingen av oss är särskilt duktiga på att laga vegetarisk mat och dels för att jag inte är så förtjust i bönor och sånt trams ;)  Dessutom är vi måna om proteinerna och det är enkelt att få i sig mycket proteiner när man lagar mycket lax, kyckling och kött (trots att det finns mycket proteiner i många vegetariska alternativ). Det enda vegetariska jag tror att vi äter här hemma är vegetariska soppor som jag faktiskt alltid lyckas få jätte goda, såsom svampsoppa och linssoppa. Och just linser innehåller ju jätte mycket proteiner! Idag kändes det som en soppdag så det fick bli en älskad linssoppa som har ätits flitigt både hos oss och hos min mamma. Mamma har hittat receptet i en kokbok som heter World food café som är en vegetarisk kokbok med rätter från hela världen, just denna soppan är från Jordanien. Inte i hela friden trodde jag att jag skulle tycka om linssoppa när jag testade soppan för första gången men tro det eller ej – den är gudagod!!

 

 

Linssoppa

3 msk olivolja

2 stora gula lökar

3 vitlöksklyftor

350 g röda linser

2,5 grönsaksbuljongtärningar

1 ½ tsk spiskummin

1 ½ tsk krossad torkad chili (jag hade bara färsk chili som jag hackade, jag använde en stor men det kunde gott och väl varit ännu mer chili tycker jag)

1 ¼ l vatten

Saft från 1 citron

Salt, peppar

En näve hackad persilja

 

Skölj linserna tills vattnet är klart. Hacka löken och stek den i olja, tillsätt pressad vitlök och stek lite till. Lägg i linserna och rör runt så att de täcks av oljan. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna. Låt koka upp och skumma av vid behov. Tillsätt spiskummin och chili. Sänk värmen och låt sjuda under lock tills linserna är riktigt mjuka (brukar ta cirka 10 minuter). Linserna suger åt sig mycket vatten så du kan eventuellt behöva tillsätta mer vatten under tiden. Krydda med salt, peppar och citronsaft. Mixa i en mixer tills soppan är slät. Servera med persilja på. 


Barcelona <3

En ruggig dag som denna kan man inte annat än att längta tillbaka till Barcelona. Tänk att det bara var ungefär en månad sedan vi var där, känns som evigheter sen. Detta kommer bli en lång vinter...
 
Av alla resor vi varit på så toppar Barcelona med stormsteg! 

Nyttigt och gott!

Jag har som sagt en 800-kilos-människa som bor inom mig och jag älskar egentligen allt som har med onyttigheter att göra. Förr sa jag att jag inte tyckte om nyttiga saker för det var helt enkelt inte gott, men då visste jag inte bättre. Kolla bara in denna mellisen/frukosten/efterrätten som är nyttig och sååå god. Bananpannkaka är ju min favorit men för omväxlingens skull så finns det massor av andra nyttiga pannkakor man kan göra! Så idag improviserade jag ihop en annan pannkaka :) 
 
Fiberpannkaka 

1 dl fiberhavregryn

2 ägg

1 msk kvarg

En skvätt mjölk

 

Mixa fiberhavregrynet till ett mjöl. Blanda ihop ingredienserna och stek din pannkaka.

Jag åt detta med hallon och min hemmagjorda choklad- och hasselnötskräm. Recept på den hittar ni här


Fy.fan.jag.vill.dö.

Idag var jag ute på den värsta löprundan någonsin. Lite blåsigt tyckte jag det var imorse, men inte skulle väl det hindra mig från att gå ut och springa? Det borde det gjort med facit i hand. Det var ju för fan storm ute!! Jag kunde inte lyssna på musik för hörlurarna blåste ut ur öronen, jag kunde inte andas för det blåste ner vindpustar i halsen på mig, det gick inte att springa rakt fram för vinden gjorde så att jag blåste åt sidan, mina öronen blev så kalla att de har frusit till is och håller på att falla av, till och med Runkeeper la av efter 4 km för den orkade inte så nu vet jag inte ens vad jag slutade på. Fy fan säger jag bara. Och det var helt tomt i parken som annars brukar vara full av motionerande människor, men idag var det väl bara jag som var dum i huvudet och tog mig ut. Just nu önskar jag mer än någonsin att vi hade ett badkar, det känns som jag aldrig kommer att tina. Bara för det ska jag laga soppa ikväll. 
 
Till och med svanarna tyckte vädret var hemskt så det stoppade huvudet under ytan ;) 
 
 
Update: jag är iallafall glad att jag missade ösregnet som pågår nu! 

LCHF-lasagne

Ikväll lagade jag LCHF-lasagne med zucchini istället för lasagneplattor. Både jag och Sebastian älskar lasagne men vi saknar faktiskt inte lasagneplattorna, det är gott ändå! Fast jag kommer nog att laga lasagne med LCHF-pasta någon dag bara för omväxlingens skull :) 
 
 
 
LCHF-lasagne
1 kg nötfärs (mest för att jag har en man som äter oss ur huset hehe, så 500 g räcker nog för normala människor)
2 gula lökar
4-6 vitlökar
1 burk krossade tomater
2 dl créme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
3-4 tsk sambal oelek (om man gillar stark mat)
2 köttbuljongtärningar
Riven ost
Salt, peppar, basilika och eventuellt chilipulver eller cayenne om man gillar stark mat :D 
2 zucchini
 
Hacka löken och vitlöken och stek i olja, lägg åt sidan. Stek köttfärsen och lägg tillbaka löken. Tillsätt krossade tomater, créme fraiche, matlagningsgrädde, tomatpuré, sambal oelek, buljongtärningarna och koka upp. Låt puttra i ett par minuter och smaka av med kryddor. Skölj zucchinin och skär av kanterna, hyvla de sedan med en osthyvel till fina längder. Varva zucchini och köttfärs i en ugnsform och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 25 minuter på 225 grader. Mumsfillibaba! 
 
Nu ska jag krypa ner i soffan med mina älsklingar och mysa framför ett nytt avsnitt Dexter :) 
 

Gymmet

Var en sväng på gymmet för en stund sedan, jisses vad svag jag var idag! Det är så himla konstigt hur man en dag plötsligt kan vara så orklös att man inte orkar prestera lika mycket som man brukar... Lyckades iallafall ta mig igenom ett pass med rygg, biceps och 3 km löpning.
 
Sen är det ju också jätte kul när man har planerat middag till ikväll men så har inte affären det man behöver! Grrrrrrr, då får man improvisera och plocka på sig ingredienser till någon annan mat. Blir nog god middag ikväll ändå :) 
 

Min bebis

Alltså Bianca är så himla mysig. Bilderna nedan är från idag när hon har slappat ;) Det underbara med Bianca är att trots att hon är 5 år så busar och leker hon som en valp en sekunden och andra sekunden så är hon världens mysigaste och vill bara vara nära och kramas. Helt otroligt hur mycket jag älskar denna lilla varelse <3 
 

Underbart bröd!

När vi har gäster så brukar jag vilja bjuda på bröd till frukost eftersom det känns som en frukost som många äter, så igårkväll bakade jag bröd som vi hade till frukosten imorse. Det är ett bröd som mamma alltid bakade när jag var liten som jag älskade, sen slutade hon baka det när hon fick höra att bicarbonaten i brödet förstör alla nyttigheterna som man har i brödet (jag vet inte om detta stämmer!). Jag har inte haft receptet, tror mamma har tappat bort det, men jag hittade ett recept för ett tag sedan (som jag tror är samma recept) så nu bakar jag detta brödet med jämna mellanrum, det är sååååå gott! 
 
 
Ljuvligt mörkt bröd (2 limpor)
1 l filmjölk
2 dl solroskärnor
2 dl rågkross
5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrön
1 ½ dl sirap
1 msk salt
¼ dl bicarbonat
 
Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Smörj två brödformar och häll i smeten. Ställ in i ugnen på 180 grader i 80 minuter (täck bröden med folie efter cirka 20 minuter så att de inte får en bränd yta). 

Peru

Inte varje dag man har besök från Peru, därav frånvaron. Wow jag kommer ihåg mer spanska än jag trodde haha. Har läst spanska i 5 år men trodde att jag hade glömt nästan allt, men det fanns där bak i huvudet någonstans, kul! Vi åt jätte god mat hos Sebastians mamma igår, både maten och efterrätten var raw food så det var bara massa nyttigheter.
 
Sebastians pappa hade med sig massor av presenter till oss från Peru, allt från kläder till sprit och mat, men jag blev såklart gladast över att få kakaonibs :D 
 

Today is a big day

God morgon! Hehe. Nej har varit vaken några timmar men det är först nu som jag pallrar mig upp ur sängen. Det var kul fest igår med härliga vänner, men vann tyvärr inte beer-pongen :( Vi var runt 50 pers och alla blev indelade i lag om 2 (kille och tjej) med någon man inte kände för minglets skull, kul idé! 
 
Nu på dagen kommer jag nog mest slappa i soffan, men måste även ta mig i kragen och plocka undan i lägenheten, ikväll får vi nämligen gäster. Idag är en stor dag, jag ska träffa Sebastians pappa för första gången! Konstigt kanske ni tycker efter några års förhållande, men han bor nämligen i Peru (Sebastian kommer från Peru) så det är inte så ofta de träffas och det var några år sen sist. Men nu är han i Sverige och ikväll ska vi träffas! Vi ska på middag hos Sebastians mamma i Lund ikväll med hela familjen och sen följer hans pappa med oss hem till Malmö senare på kvällen för att kolla på El Clásico hos oss och sedan sova över :) 
 
Inleder dagen med några nya tidningar, en kopp te, yoghurt med havreringar, paulúns müsli, banan och kakaonibs
 
Några bilder från igår. Alltså bilden längst ner till vänster HAHA, ser så sjukt uppställt och stifft ut! 
 
 

Beer-pong

I början tyckte jag att sneakers med kilklack var fult. Sen föll jag för dem och blev förälskad. Så jag ville köpa ett par för ett tag sedan men Sebastian förbjöd mig nästan för han tycker de är så fula haha! Men nu kunde jag inte hålla mig längre så gick till triangeln efter jobbet eftersom de har öppet en timme längre än oss och köpte ett par! Nu ska vi iväg på beer-pong-fest i Lund, ska bli askul!


Dåligt humör

Nu ska jag till mamma och lämna Bianca eftersom att jag och Sebastian kommer vara borta hela dagen och natten, sen sticker jag direkt till jobbet. Jag är på sjukt dåligt humör för jag HATAR mitt nyklippta hår! Ska aldrig mer klippa mig.
 
Frukost: kvarg- och grekisk yoghurt blandning, cashewnötter, päron, pumpafrön, gojibär, torkad papaya och kokosflarn 

Mysfredag

När jag kom till jobbet idag så säger mina kollega; "idag ska jag mata dig med massa kolhydrater, jag har med mig riktiga kanelbullar som inte är lika fula som dina!" hahaha! 
 
Jag skulle egentligen vara ledig imorgon så då hade man kunnat gå ut ikväll och dricka några glas vin, men min kollega är sjuk så jag ska in och jobba imorgon. Därför tror jag att jag och mannen min stannar hemma ikväll, beställer take out, tänder ljus och kryper ner i soffan framför en film, och sparar oss för festligheter imorgon :D 
 
En "riktig" kanelbulle som jag åt idag ;) 

Träningsskor

Jaaaaa! Fick äntligen tag på sport-BH:n jag ville ha i min storlek. Och inte helt fel heller att stadium.se har 25% på allt! Man kanske ska slå till på ett par till löparskor… För tillfället har jag ett par Nike Dual Fusion ST 2 som jag springer med ute, ett par Nike Free Run 2 som jag har när jag styrketränar på gymmet och springer på löpbandet samt ett par Reebook Easytone som jag promenerar i ibland. Är inte särskilt förtjust i varken mina Free Run eller mina Easytone så skulle behöva ett par löparskor som jag kan ha när jag springer på löpbandet. Hade velat ha ett par Nike Lunarglide 4.

 


Happy friday!

Skulle börja jobba kl 12 idag så jag gick upp i god tid så att jag skulle hinna med att både styrketräna och springa, men när jag var påväg ner till gymmet så ringde de från jobbet och ville att jag skulle börja 11 istället. Så det blev ett snabbt styrkepass i form av bröst, axlar och triceps. 
 
Bianca och Maja hånglade hela kvällen igår som vanligt ;) 
 
Jag älskar att träna på "rätt" tider på gymmet, när det är så lite folk! 

Kanelbullens dag!

Det är nog ingen som har missat att det är kanelbullens dag idag?! Så idag har jag bakat LCHF-kanelbullar, dagen till ära. Det var väldigt gott men inte riktigt samma sak som en hederlig kanelbulle gjord på vetemjöl hehe. 
 
Mannen kommer inte hem förens sent ikväll så jag ska ha tjejkväll med mina favoritflickor, Bianca och Maja :) Vi ska äta thaimat, titta på film, dricka te och såklart äta mina kanelbullar. Myyyyys <3
 
 
LCHF-kanelbullar

Smeten:

3 ägg

100 g Philadelphia

1 tsk bakpulver

1 msk stevia strö

 

Fyllning:

100 g smör

½ - 1 dl stevia strö

1 msk kanel

 

Pensling:

1 ägg

 

Separera äggulorna och äggvitorna och lägg i varsin bunke. Tillsätt stevia i bunken med äggvitor och vispa till ett hårt skum, gör vänd-bunken-över-huvudet-testet för att se om skummet är hårt ;) Tillsätt bakpulver och Philadelphia i bunken med äggulor och vispa ihop det. Blanda försiktigt ner äggulsmeten i äggvitsmeten. Täck en plåt med bakplåtspapper och smöra in bakplåtspappret med lite smör. Bred ut smeten över plåten och sätt in i ugnen på 150 grader i 15 minuter. Låt svalna lite. Bred ut det rumstempererade smöret över hela degen, blanda stevia och kanel i en skål och strö sedan över detta. Rulla försiktigt ihop till en rulle och skär i cirka 1,5 cm stora bitar. Lägg de ihoprullade bitarna i bakformar. Pensla med ägg och sätt in i ugnen i 20 minuter på 150 grader. 

 
 

Världens bästa våg!

Kolla vilken bra grej jag och Sebastian har köpt! En våg som mäter din kropps fettprocent, muskelmassa, vattenprocent, BMI och benmassa. Vi är sjukt nöjda med vårt inköp! Nu kan man enkelt följa sin utveckling :) 


Min dag

Bianca var inte alls sugen på att springa idag, så det blev en en PW på 50 minuter. När vi kom hem fick både jag och Bianca dusha för hon var alldeles lerig från topp till tå. Ska strax sticka till skolan, jag och två andra ska ha redovisning om arbetsmarknadsekonomi i två timmar för klassen idag, puh... 
 
Piffar upp en enkelt svart outfit med lite bling bling ;) 

God morgon!

Jag försöker få upp den här lilla skrutten så att vi kan sticka ut på en PW/löprunda


Matkoma

Jag har sjuk matkoma, vet inte varför jag blev så mätt men nu kan jag knappt röra mig. Vi hade inte planerat någon middag så det blev ett snabbt ihopsväng i form av grekisk middag :)
 
 
Grekiska färsspett gjorda på nötfärs, chilipeppar, paprikakrydda, persillade, vitlök och salt.
Tzatziki gjord på grekisk yoghurt, gurka, vitpeppar, salt och vitlök.

Kortet som överlevde en halv mil

Blev ett pass på gymmet tidigare med Sebastian, det är så himla kul att träna tillsammans, jag älskar när vi lyckas matcha våra träningsscheman. Jag tränade rygg, biceps och avslutade med 5 km löpning. När vi skulle sticka från gymmet bytte jag skor och upptäckte då att jag hade mitt bankkort i min sko som jag hade tränat i haha!! Då kom jag att tänka på hur fantastiska mina löparstrumpor är. Så jag måste bara slå ett slag för löparstrumpor! Den som inte har testat detta har verkligen missat något (kan bara yttra mig om Nike för varken jag eller Sebastian har testat andra märken). Efter att jag introducerade Nikes löparstrumpor för Sebastian så vill han slänga alla strumpor han äger och endast använda löparstrumpor varje dag, och jag kan inte annat än att hålla med. Nu är det ju inte världens billigaste strumpor, så att byta ut alla sina strumpor mot dessa är kanske inget man gör över en dag, men jag kommer aldrig någonsin igen träna med vanliga strumpor. 
 

LCHF-toast

När jag kom hem från skolan lagade jag LCHF-toast till lunch! Det var jätte gott men till nästa gång ska jag se om jag lyckas göra "plättarna" liiite mer fasta i mitten. 
 
 
LCHF-toast
1 ägg
125 g keso
3/4 msk fiberhusk/Finax psyllium
En nypa salt
 
Mixa ingredienserna med en stavmixer. Hetta upp en stekpanna med olja och klicka ut till plättar (för mig blev det 2 men kan nog bli fler om man gör de tunnare eller mindre). Stek på ena sidan tills de får fin färg, vänd plättarna och lägg på valfritt innehåll (jag la några skivor ost på båda plättarna och skinka, tomat och dijonsenap på ena plätten). Låt steka tills undersidan också fått fin färg och osten har smält. Lägg över den ena plätten över den andra, klart! 
 
Receptet har http://56kilo.alltforforaldrar.se kommit på :) 
 

Gymgrossisten

Igår fick vi hem en leverans från gymgrossisten! Mestadels massa proteinbarer som är såååå goda. Vi beställde hem de för att ha som mellanmål om man är ute på språng, så jag kommer alltid ha en i väskan, samt om man är sötsugen så kan man äta det istället för godis :) Vi fyllde även på vårt lager med Celsius, som är en uppbyggande och fettförbrännande dryck som är lämplig att dricka på morgonen innan man går ut på en PW eller löprunda. 
 

Från inventering till skola

Hej hej hemskt mycket hej! Idag går det inte många knop... Vi inventerade till 12 inatt, MEN vi blev klara en dag i förväg så vi slapp börja kl 7 idag :D Nu sitter jag i skolan med några klasskamrater och pluggar :)
 
 
Ett kollage som Lina gjort från inventeringen :P 
 
Jag idag i mitt korta hår :( 

Kvargen

Kvarg med hallon och en skvätt fun light stevia är en klassiker när det kommer till mellanmål! Tar 2 sekunder att fixa och man håller sig mätt länge pga. den höga proteinhalten. Kvarg är ett måste i vårt kylskåp, har alltid runt 10 paket hemma för vi båda äter mycket kvarg. Ni som inte har det i er vardag borde introducera det. Det går att använda till så himla mycket; istället för yoghurt i frukostskålen, i smoothies, som tillbehör till exempelvis bananpannkakor, bakning, matlagning, äta som den är - you name it. Det är som sagt mättande, innehåller hög proteinhalt, nästintill inget fett (om man väljer lättkvarg; 0,5 % fett), väldigt lite kolhydrater och alltså lite kalorier. De vanligaste märken på kvarg är nog Arlas kesella samt Milbona som går att köpa på Lidl. Bor man nära ett Lidl så tycker jag det är Milbona som gäller! Milbona har lägre fetthalt, mindre kalorier, är mycket billigare och har större förpackningar. 
 
 

Green eyes

Har suttit och lyssnat på Coldplay och pluggat sent igår och tidigt imorse, lite mysigt faktiskt :) Coldplay är ett av mina favoritband och pluggandet blir så mycket lättare med lite mysig musik i bakgrunden. Green eyes måste vara den bästa låten som gjorts! Ska strax ta mig ut i regnet och bege mig till frisören för att sedan sticka vidare till jobbet. Idag blir det sent på jobbet, antagligen till 22-23 tiden. 
 
Idag lyxade jag till det med en latte :) 
 
Tråkigt att bara gå klädd i slappkläder för att man inventerar, så jag piffar upp med lite paljetter idag :) 

VS

Min styvmamma ringde häromdagen om berättade att hon och min ena syster ska åka till USA nu i oktober några dagar när jag och min syster fyller år (jag fyller år dagen efter min syster) och undrade om jag ville ha lite träningskläder från Nike, hihi så himla snällt :) Men så tänkte jag, att Nike kan jag ändå köpa här hemma (fast det är billigare i USA) så då är det kanske roligare att ha lite saker från Victoria secret istället. Så nu sitter jag och spånar på vad jag vill ha... 
 
Här är några fina saker jag kikar på. Jag har snaaaart bestämt mig för vad jag vill ha :) 

Flätor

Idag hade vi flät-dag på jobbet hihi, fast glömde fotografera de två andras flätor! Det har varit otroligt skönt att ha håret i en fläta idag för mitt hår är så slitet som det kan bli, så TACK OCH LOV att jag ska till frisören imorgonbitti innan jobbet! 
 
Me and the blondes :) 
 
 

Choklad-och hasselnötskräm

Gillar man nötkräm eller nutella så är det här ett perfekt nyttigare alternativ som inte tar många minuter att göra (om man har skalade nötter)! 

 

 

Choklad-och hasselnötskräm

220 g hasselnötter utan skal

1,5 msk kakao

5 msk stevia strö

½ tsk vaniljpulver

30 g kokosolja eller 2-3 msk rapsolja

 

Om du inte köper skalade hasselnötter så börja med att få nötterna skalade. Detta gör du genom att rosta nötterna en stund i ugn (175 grader) eller i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka (ca 10 min). Akta så de inte bränns! Låt nötterna svalna och pilla sedan av skalet. Mixa nötterna i en mixer eller med en stavmixer (jag började i mixer men avslutade med stavmixer), tills det blir krämigt. Tillsätt resterande ingredienser och mixa lite till. Klart! 


Bananbröd/kaka

Här kommer de utlovade recepten på godsakerna jag gjorde igår. Jag delar upp det i två inlägg så blir det lättare att hitta i efterhand :) 
 

 

Bananbröd

3 ägg

2 bananer

120 g kvarg (drygt 1 dl)

1,5 dl kokosmjöl eller mandelmjöl eller annat valfritt mjöl

4 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

1 dl hackade valnötter

En nypa salt

En skvätt vatten

Ev. 2-3 msk stevia strö, honung eller annan sötning om du vill att det ska bli mer som en kaka

 

Mosa bananerna och blanda ihop med äggen och kvargen. Blanda i resten av ingredienserna. Smöra en form och strö kokos i den (eller klä den i bakplåtspapper). Häll i smeten och grädda i ugnen i 45-50 minuter på 175 grader. Låt svalna innan du skär upp den. Vi åt detta igårkväll med nygjord choklad- och hasselnötskräm vilket var ljuvligt, men andra tillbehör som är goda till är ekologiskt jordnötssmör, kvarg med bär eller keso med bär etc. 


Måndag!

Alltså kolla in min frukost. Lyxigt värre. Idag blir det en lång dag på jobbet, 8-18, hurra för inventering! Tur att jag vet att vi kommer ha fantastiskt roligt tillsammans ändå :) 
 
Banankaka/bröd med kvarg och hallon
 
 

RSS 2.0