Kvällsfika

Godare nyttig fika får man leta efter! Efter middagen stannade jag i köket hela kvällen och bakade bananbröd/kaka och gjorde en nyttig variant av choklad- och hasselnötskräm. Detta mumsade jag och Sebastian på när det var klart :) Snart borde jag börja tänka på refrängen, börjar jobba kl 8 imorgon. Recepten på bananbrödet/kakan och choklad- och hasselnötskrämen kommer upp imorgon på dagen! 

 

 


Tuff träning och ljuvlig middag

När mannen min kom hem från jobbet stack vi till gymmet och tränade ben och mage, puh alltså det passet är så jobbigt att det är nästintill omöjligt att gå upp för trapporna när man kommer hem. Sen ställde jag mig i köket och lagade en av mina favoriträtter, världens godaste laxsoppa. Ett recept jag fick av min styvmamma för några år sedan och den har jag bjudit på många gånger när vi haft middagar här hemma, den är alltid ett säkert kort och är så lätt att laga.

Laxsoppa

4 laxfiléer

1 morot

½ purjolök

1 röd paprika

6 stora potatisar

2,5 dl matlagningsgrädde

1 msk tomatpuré

1 ½ fiskbuljongtärningar

1 vitlöksklyfta

1 msk mjöl

Cayenne

Curry

Salt

Peppar

 

Skär purjolöken och moroten i slantar och stek i smör i en stor gryta tills de blir lite mjuka. Strö över mjöl, krydda med cayenne och curry, lägg i buljongen, tillsätt 6 dl vatten och låt koka upp. Skala och dela potatisen i lagom stora mumsbitar och lägg i potatisen i grytan, låt koka i 12 minuter. Tillsätt grädden, tomatpurén, pressad vitlöksklyfta, krydda med salt och peppar. Dela paprikan och laxen i bitar och lägg dessa i grytan. Det tar bara några minuter innan laxen är klar, så efter en sisådär 5 minuter är den redo att serveras! 


Serier

Igår såg jag första avsnittet på Grey’s anatomy säsong 9. Herregud vad bra den serien är! Det var dock ett väldigt tungt och sorligt avsnitt så jag satt bara och grät i en timme haha. Jag är en sucker för serier, jag verkligen älskar att följa serier. Sebastian är likadan så vi har några serier vi följer tillsammans och sen har vi serier som vi själva följer när vi är ensamma :) Att titta på serier är vårt kvällsnöje så jag ser alltid fram emot kvällarna när vi ses (vi träffas sällan på dagarna eftersom vi har ganska hektiskt liv båda två), så det är så himla mysigt att krypa ner i soffan tillsammans på kvällarna och följa våra spännande serier!

 

Mina absoluta favoriter är Grey’s anatomy och Desperate housewives (har inte sett sista säsongen, väntar på boxen som släpps i oktober) men andra favvisar som vi ser tillsammans är Walking dead, Dexter och Suits. Men den bästa EVER är Lost, åhhhh vad jag saknar den serien!

 

I väntan på att det ska släppas nya avsnitt till serierna vi följer, så började vi nyligen kolla på Game of Thrones och har sett första säsongen, är inte helt hooked än men har hört att den ska vara bra så vi ska börja se säsong 2 också. Och ikväll ska vi se första avsnittet på Dexter säsong 7 iiiihh! 

 


En pigg söndag för en gångs skull

Idag hade Sebastian sovmorgon från jobbet så vi båda tog lite sovmorgon och sen stack vi ut på en snabbis-löprunda på 4 km. Idag gjorde jag en annan variant av bananpannkaka till frukost - med keso! Och det blev en extra stor pannkaka idag :) Jag hade även annan topping än jag brukar, kul med variation. Mums säger jag bara! 
 
 
Bananpannkaka med keso
1 banan
1 ägg
3 msk "torr" keso (låt den rinna av om den är rinnig)
 
Mosa bananen, tillsägg ägg och keso. Stek som en pannakaka :) Idag hade jag ekologiskt jordnötssmör och kokos som topping. 
 

Om mannen själv får välja...

... så blir det hemmagjorda köttbullar, pepparsås samt potatis och morötter i ugn! Det är så skönt att få middagen serverad när jag kommer hem trött från jobbet (kan han inte vara ledig oftare?!) 
 

Yummie!

Vi har haft en trevlig dag på jobbet hihi :)
 
 
Även fast jag vill gråta av uttråkhet så är jag så stolt över mig själv som håller mitt löfte och låser in mig själv hela helgen för att plugga!
 
 

Mörk shopping

Igår handlade jag med mig lite saker hem från jobbet samt var otrogen mot Cubus med Carlings för ett par jeans hehe. Visst är jag färgglad? :D På hösten och vintern går jag hela tiden klädd i svart men jag försöker bli lite bättre, men inte denna gången... 
 
Spetstoppen gör sig verkligen inte rätt på bild, den är jätte snygg i verkligheten! 
 
Närbild på skärpet, som inte heller gör sig rättvis på bild! Finns i guld också, som är mycket finare, men detta är mer "jag". 

Earlybird

Idag ringde klockan 7.30 och då stack jag ut på en löprunda på 5 km. Invigde mina nya träningstights och de var riktigt bra! Satt som en smäck och höll värmen bra. De heter Nike legend tight fit om någon är intresserad :) Nu bär det av mot jobb!
 
Frukost: fiberhavregrynsgröt med 1/2 mosad banan och 1/2 rivet äpple. Toppad med keso, rivet äpple, russin och kanel. 
 
Idag kör jag på svart, massa nitar och boots :) 
 

Frukost till middag

Jag älskar ju frukost, så ikväll frågade jag Sebastian om vi inte kunde äta frukostmat till middag :D Sagt och gjort! Sebastian dukade fram lite småplock och jag gjorde bananpannkakor i ugn och kvargkaka. 
 
Det är väldigt sällan jag misslyckas i köket, men idag var en sån dag. Kanske för att jag tvunget skulle äta frukost till middag haha. Det blev bränt och fult så jag tänker faktiskt inte visa bilder och dela med mig av recept idag. Jag får göra om det en annan dag och visa för er :) 
 
Istället kan vi titta på fina perfekt kokta ägg på finn crisp, mmmm! 
 
 
 

Goooooodis

Jaha, hur lätt tror ni det är att motstå godis när min kollegas kompis kommer in med en stor påse full med godis till oss på jobbet? Så svårt som att vi var i godiskoma på jobbet hela eftermiddagen. Mitt problem är att jag har en 800-kilo-människa inom mig och älskar godis över allt annat, men gick ner 10 kg nyligen och vill gärna stanna på min nuvarande vikt. Men ibland får man synda :) 
 
Observera att bilden är tagen efter att vi redan ätit i några timmar haha.
 
När jag kom hem och berättade för Sebastian om godiset blev han så sugen att han gick och köpte lösgodis :) 
 
 

Inventering

Hittade lite bilder från igår när vi inventerade lagret. Efter några timmar med samma arbete (blipp, blipp, blipp, blipp) så har knäppa människor en tendens att bli ännu knäppare. 
 
 
Jag försöker iaf behärska mig ;) 

Jobba, plugga, dansa, pausa

Nu bär det av mot jobbet igen. Förutom att jobba denna helgen ska jag verkligen försöka att låsa in mig själv för jag drunknar i plugg som jag måste ta tag i hela helgen. Skoj... 
 
Dagens detalj: blus under stickad tröja, så enkelt och fint! 
 
Dagens frukost: turkisk yoghurt- och kvargblandning, havreringar, hemmagjord müsli, Paúluns müsli, persika och kanel 

Älskade träningskläder

Åhh jag vill fylla på träningsgarderoben med lite nya saker, här är dagens cravings :) 
 

KitchenAid

Jag och Sebastian har länge velat ha en KitchenAid köksmaskin, men de är ju sjukt dyra. Så vi köpte en KitchenAid mixer för ett tag sen istället haha. Men nu är köksmaskinen på tapeten igen, vi är ju så sugna. Problemet är att vi har ganska mycket kökstillbehör i köket redan som tar plats och en sådan tar ju verkligen stor plats. Men det är ju sjukt snygg inredning å andra sidan! Vi får nog suga på den karamellen ett tag till... 
 

Heart

Titta så söta små ugnsformar jag har köpt :) 
 

AW-shopping

Nu ska jag sticka iväg och jobba, som tur är slutar jag kl 16 så kan sticka iväg på after work shopping! Nästan alla butiker i Malmö har öppet till 20 ikväll och mellan 17-20 så har butikerna massa bra erbjudanden :) Vår butik (Cubus på Södra förstadsgatan) kommer till exempel att ha 30% rabatt på alla kläder förutom jeans. 
 
Amen vad är det för fel på mig?! Börjar om 10 minuter! 

LCHF-pizza

Jag har dött och kommit till pizzahimmeln. Alltså gud vad goda våra pizzor blev! Vi testade som nämnt innan att göra pizzadeg på LCHF och det funkade hur bra som helst. På pizzorna hade vi tomatssås, skinka, salami, skivade tomater, rödlök, fetaost, getost, goudaost, pressad vitlök och hackad chili. 
 
 
 
LCHF-pizzadeg

8 ägg

1,5 dl vispgrädde

4 msk psyllium (eller fiberhusk)

200 g riven ost (gärna någon smakrik som grana padano, parmesan eller prästost men funkar lika bra med gouda eller liknande)

En nypa salt

 

Vispa ihop ägg, grädde och psyllium. Blanda ner ost och salt, låt stå i 5 minuter. Lägg ut bakplåtspapper på två plåtar och bred ut smeten på plåtarna (ganska svårt, men funkade hyffsat bra med en slickepott). Ställ in i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Under tiden förberedde jag påläggen och tomatsåsen. Tomatsåsen gjorde jag bara på passerade tomater, salt, peppar och oregano. Ta ut bottnarna när de är klara och lägg på din pizzafyllning och sätt in i ugnen på 250 grader tills osten smält och fått lite färg (ca 10 minuter). 

 

Jag upplevde som nämnt ovan att degen var lite svårt att bre ut. Jag använde psyllium och inte fiberhusk, och psyllium drar åt sig lite mer vätska än vad fiberhusk gör. Så jag kan tänka mig att det är lättare att bre ut om man använder sig av fiberhusk, annars kan man kanske testa att ta lite mer vispgrädde eller ett extra ägg.


Mmmm marabou

Alltså jag dog lite när jag hittade denna i matbutiken. Men jag höll fingrarna i styr och la tillbaka den i kyldisken. Det påminde mig dock om att jag ska göra hemmagjord nyttigare variant av nutella, så jag köpte hasselnötter istället :D Men om någon annan testar denna så kan ni väl berätta för mig hur det smakar, är så nyfiken!
 
Nu ska vi göra LCHF pizza, återkom för resultat :) 
 

Rain, rain, go away

Imorse var jag hos tandläkaren och tänkte att det skulle ta typ 10 minuter så att jag sedan skulle ha tid för en lång löprunda och powerwalk i parken. Men icke, det tog en timme (kan kanske ha att göra med att jag inte varit hos tandläkaren på 5 år). Så det fick bli en snabb löprunda på 5 km i regnet, tur att jag hade riktigt snabba löparkläder på mig ;) Efter att jag nu gjort mig iordning ska jag ut i ösregnet igen för att ta mig till skolan... 
 
Snabba löparkläder hehe :) 
 
Dagens frukost: fiberhavregrynsgröt med 1/2 mosad banan, 1 msk ekologiskt jordnötssmör, kanel och kardemumma 

zucchini eller squash?

På tal om zucchini. Det kanske bara är jag men jag har alltid undrat vad det är för skillnad på zucchini och sqaush! För att tilllägga så äter vi ganska mycket av det hemma vilket gör att jag därför ofta funderar på det. Och jag veeet att google existerar. Men ni vet, man (eller åtminstone jag) grubblar på mycket som man tänker att "det här, det här ska jag kolla upp, senare"... Mest frustrerad blir jag när det står zucchini på skylten på grönsaksavdelningen och sen när man ska slå in det i snabbkassan så står det sqash. Jag blir ju knäpp! Iallafall, idag kollade jag äntligen upp det. Om det är någon annan som har undrat så är squash en del av pumpasläktet och det finns två varianter; sommarsquash och vintersquash. Sommarsquashen kallas även för zucchini (och vi alla vet ju hur en zucchini ser ut, som en stor gurka och grön eller gul) och används som en grönsak, medans vintersquashen ser mer ut som en pumpa och används också som en pumpa. Jag blev iallafall jävligt mycket klokare av detta klargörandet! 
 
 

En extra växel

Jodå, lite energi hittade jag för ett gympass! Idag var det dags för bröst, axlar och triceps, som avslutades med 3 km löpning. Efter gymmet blev det köttfärssås tillsammans med halloumi och zucchini till middag. Köttfärssås kan tyckas vara en vanlig vardagsrätt, men faktiskt inte hemma hos oss. Eftersom vi nästan aldrig äter pasta så har det automatiskt blivit så att vi inte har ätit köttfärssås, men idag tänkte jag att varför inte äta det tillsammans med halloumi och zucchini? Och vet ni, det var ju en supergod kombination! Det kommer garanterat ätas fler gånger. 
 
 
 

Ännu mer jäsp!

Alltså guuud vad trött jag är! Hur i hela friden kan jag ha valt ett framtida yrke där man alltid börjar kl 8?! Vet inte var jag ska få energi ifrån för att sticka ner till gymmet nu. 
 
När jag kom till jobbet idag tyckte min chef att Bianca kunde vara med på jobbet eftersom vi bara skulle vara på lagret hela dagen, sagt och gjort så ringde jag Sebastian så han fick komma och lämna Bianca på mitt jobb innan han gick till sitt :) 
 
På lunchen lyckades jag, Elin och Lina köpa lite från Missoni för Lindex. Två söta armband föll jag för :) 
 
 
 
 

Jäsp!

Puh vilken tidig morgon! Jag är inte van vid att börja jobba kl 8. Från och med idag och två veckor framåt kommer jag jobba mycket (och har jätte mycket skola samtidigt) för vi ska inventera. Det innebär udda arbetstider, och med udda arbetstider menar jag börja 8 vissa dagar sluta 22 vissa dagar. Idag ska vi vara på lagret hela dagen vilket betyder att jag kommer glida runt i joggingskor och sweatshirt hihi. Oj, vart sprang tiden iväg?! Börjar om 10 minuter! 
 
Dagens frukost: turkisk yoghurt- och kvargblandning, honung, kiwi, valnötter, solrosfrön, linfrån, pumpafrön, kokos, gojibär, russin och kakaonibs

Älskade lax

Idag åt vi en rätt som är en stor favorit här hemma, såsen är såååå god! 
 
 

Lax i röd pestosås

4 laxfiléer

1 dl grädde

2,5 dl créme fraiche

2 msk röd pesto

1 fiskbuljongtärning

Salt, peppar, chilimix

 

Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Koka upp grädde, créme fraiche, pesto och buljongtärning i en kastrull och låt sjuda någon minut. Smaka av med salt, peppar och chilimix. Häll över såsen över laxen och sätt in i ugnen på 180 grader i 25 minuter. Detta åt vi med blomkålsmos och hericot verts. Mumma! 

 

Blomkålsmos

400 g blomkål (typ ett litet huvud eller ett halvt normalstort)

En skvätt grädde

Salt

Peppar

Ev. Valfria kryddor (jag använde aromat)

 

Skär blomkålen i små buketter och koka dessa tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Mixa blomkålen i en matberedare eller med en stavmixer tillsammans med en skvätt grädde och smaka av med kryddor.

 


Cookie dough

När jag hade fått nog av pluggandet idag stack jag ner till gymmet och tränade rygg, biceps och mage.

Älskar mina träningshandskar!

Sen kliade det i fingrarna i köket så jag svängde ihop nyttiga cookie dough bollar! Jag vet att receptet inte låter så gott men det äääär gott! (jag tycker egentligen inte ens om kikärter) Testa!

Nyttiga cookie dough bollar

1 burk kikärter

3-4 msk ekologiskt jordnötssmör

0,5 dl proteinpulver (jag använde med smak av choklad och hasselnöt. Har man inget proteinpulver så funkar det lika bra utan, eller med något mjöl eller fiberhavregryn)

Ev. honung eller stevia om man vill att de ska vara sötare

Ev. någon fyllning (jag hade grovhackade cashewnötter och kakaonibs)

 

Skölj kikärterna noggrant och låt rinna av. Mixa kikärterna. Tillsätt jordnötssmör, proteinpulver och eventuellt lite honung eller stevia, mixa lite till. Blanda eventuellt i någon fyllning. Låt stå kallt i kyl eller frys en liten stund så att smeten inte är så klibbig, det är svårt att rulla då. Rulla sen smeten till små bollar och förvara i kyl eller frys. 


Plugga plugga plugga

Såhär ser min dag ut. Hade choklad varit med i bilden så hade pluggandet varit lite roligare :) 
 

Morgonstund har guld i mun

God morgon! Vilken härlig start på dagen jag har haft! Gick upp 07.30 och stack iväg på en löprunda. När jag började springa var det mörk, kallt och dimmigt men efter hand så började solen gå upp och det blev ljust och härligt. Jag sprang 7 km sen var jag så himla hungrig så jag skyndade mig hem. Typiskt att jag skulle vara akut hungrig för ville gärna lägga ner tid på en rolig frukost idag, men det fick bli den hederliga bananpannkakan, inte helt fel det heller. 
 
 Lager på lager inför löprundan när termometern visar under 10 grader, brrrr
 
Kaffe och bananpannkaka med hallonkvarg, jordnötssmör och kardemumma
 
Bananpannkaka
Mosa en halv banan och blanda med 1 ägg. Stek som en pannkaka. 
 
Hallonkvarg
Mosa några hallon och blanda ihop med kvarg. Tillsätt vaniljpulver efter smak. 
 

Enkelt, snabblagat och gott!

Jag köper inte uttalandet "jag kan inte laga mat". Det är en sak att säga att man inte kan laga all mat, för vissa rätter är mer komplicerade än andra och kräver lite erfarenhet, men att säga att man inte kan laga mat överhuvudtaget är nog bara lathet. Denna maträtt är till exempel hur lätt som helst så den borde vem som helst kunna laga. Sen om man inte lyckas laga tillbehör till, exempelvis ris, det är en annan femma ;) 
 
 
Fransk kycklinggryta

4 kycklingfiléer

300 g champinjoner

2,5 dl matlagningsgrädde

1 kycklingbuljongtärning

2-3 msk dijonsenap

2 vitlöksklyftor

Peppar

Timjan (om man tycker om timjan – det är ganska speciell smak kan jag tycka)

Ev. redning

 

Strimla kycklingen och stek i smör. Lägg undan kycklingen. Skär champinjonerna i bitar och stek i smör. Lägg tillbaka kycklingen tillsammans med champinjonerna och tillsätt matlagningsgrädde, buljongtärning, senap och pressad vitlök.  Låt puttra några minuter och red grytan om du vill ha den tjockare. Krydda med timjan och peppar. Vi åt detta med tomatbulgur. 


Més que un club

Gissa vilket fotbollslag vi hejar på? Hehe :) 
 

Grå söndag

Älskade farmor och farfar är nere en sväng i Malmö över helgen så vi träffades vid 11 och gick till mormors bageri och åt frukost/lunch. Trots att de bor i Kalmar så håller vi bra kontakt, vi pratar ofta och träffas relativt ofta, vilket jag är väldigt glad för. Sebastian jobbade så han kunde inte följa med, så efter fikan gick vi förbi hans jobb för att säga hej :) Jag var tyvärr tvungen att gå hem tidigt för jag har tvättid som jag ska ägna hela eftermiddagen åt. Under tiden blir det väl lite annat pill med plugg, lägenheten, träning och om jag orkar så ska jag packa ner sommarkläderna och packa upp höstkläderna. En riktig söndag med andra ord! 
 
En dag som denna stormiga gråa söndag (alltså inte alls mysig höstdag) så saknar jag sommaren. Okej, de få 5 riktiga sommardagar som var denna sommaren. Men det är väl bara att tända lite ljus och koka en kopp te så får jag väl lite mysig höstfeeling istället :) 
Parkhäng i somras <3 

Träna, äta, dricka

Efter jobbet blev det gym och middag. På gymmet körde jag bröst, axlar, triceps och 4 km löpning. Nu drar jag och möter upp några vänner på lilla torg! Idag testar jag Resorb för första gången, vi får se om det kan göra mirakel. 
 
 Sebastian smygfotade för han ville att jag skulle få se de muskler man själv inte ser när man tränar :)

weekend

Det blev en powerwalk mitt i natten igår haha... Nu ska jag sticka iväg och jobba, tidig morgon för jag öppnar butiken idag. Ikväll blir det lite festligheter :) 
 
Är det bara jag som dregglar över mina frukostar? Haha.
Kvarg- och yoghurtblandning med hemmagjort müsli, kiwi, blåbär och gojibär. 

Chill out

Juste! Ikväll var jag och Sebastian ute och åt på Malmös bästa sushirestaurang Chill out. Vår vän jobbar där så varje gång vi kommer dit så beställer vi aldrig, utan han gör en stor mixtallrik med olika sushi varje gång. Det är alltid magiskt gott. 
 
Uppe till vänster är från ikväll :) 

TGIF

Jag har dragit mig allt för länge från att köpa nya träningstights, för jag behöver verkligen ett par till. Idag fick jag nog och tänkte att det var dags att slå till! När de kommer till träningskläder så är jag väldigt kräsen om man jämför med vanliga kläder. Vanliga kläder köper jag gärna billigt på Cubus, H&M, Gina Tricot, Bik bok men när det kommer till träningskläder så får det kosta vad det kosta vill, för där är kvalitet a och o. Såklart när jag bestämt vilka jag skulle ha så var min storlek slut nästan överallt så jag drog med mig Sebastian efter jobbet över hela Malmö för att få tag på ett par. Jag fick äntligen mina älskade träningstights och även två linnen i härligt dri-fit material som är perfekt när man springer. 
 
Jag verkligen ÄLSKAR träningskläder från Nike, de är bäst! Brukar ha Nike från topp till tå. 
 
Träning stod på schemat idag men tiden har ju sprungit iväg... Blir kanske en powerwalk senare ikväll med Sebastian och Bianca :) 

God morgon!

God morgon! Nu sticker jag iväg och jobbar. Det är så underbart att gå till ett jobb som man älskar med fantastiska kollegor. Jag har verkligen tur :) 
 
 
 
Sista bilden är alltså mina (inte kloka!) kollegor 

Quesadillas

Ikväll bjöds det på quesadillas hemma hos oss! En enkel rätt som går att variera på oändligt många sätt. Vi gjorde som vanligt mycket mat så nu kan vi mumsa på dessa goda i flera dagar. 
 
 
Quesadillas med kyckling
1 kg kycklingfiléer (vi gillar proteiner i det här hushållet) 
5 tortillabröd
250 g ost
1-2 tomater
Jalapeños
Krydda till kycklingen (vi kryddade med salt, peppar och chilimix) 
 
Strimla kycklingfiléerna. Stek och krydda. Finhacka tomaterna och riv osten. Hetta upp en panna med olja och lägg i ett tortillabröd. Strö över riven ost över hela och lägg kyckling, tomater och jalapeños på halva. När osten har smält och brödet har blivit lite knaprigt, vik då över halva tortillabrödet (så att det blir en halvmåne) och låt stekas en liten stund till. Gör du lika många quesadillas som oss så kan det var en god idé att förvara de som är färdiga i ugnen på låg värme inlindade i folie tills alla är klara. Dela på mitten innan servering. Vi åt tillsammans med guacamole och salsa. 
 

Hundar

Maja har passat en liten valp så vi tog med oss hundarna ut och promenerade i flera timmar och sen fikade, det var välbehövligt att komma ut och få frisk luft och få röra på sig. Nästa: middag! 
 

Bananscones

Igår när Elise var hos oss så bakade vi bananscones. Det är så himla gott!

 

 

Bananscones

1 mosad banan

1 dl grahamsmjöl

1 dl fiberhavregryn

1 dl yoghurt eller kvarg

1 ½ tsk bakpulver

Lite salt

 

Blanda alla ingredienser och klicka ut till 4 små scones på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter (jag brukar ha 20 minuter men lägger över folie den sista tiden så att de inte bränns).

 


Sliten

Det där sista glaset med vin sent igårkväll utan att ha ätit middag var nog inte jätte begåvat. Just nu försöker jag överleva en dag i skolan, sen ska jag hem och dra täcket över huvudet. Ingen träning idag :( 


kids

Idag hämtade jag och Sebastian hans systerdotter på dagis och sen var hon hos oss hela eftermiddagen, mys. Sen kom Sebastians syster med hennes nyfödda lilla flicka <3 
 
(Ja jag bytte om sen förra bilden haha, till mer lekplatsvänliga kläder) 
 
Sebastian, Elise och Esme <3
 
 
Nu drar jag och bästis till lilla torg! 
 

Cubus

Svängde förbi jobbet innan och två blusar fick följa med hem :)

 

 
Jag idag. 

Lat hund

Bianca var inte alls sugen på en powerwalk imorse så hon sprang och gömde sig. Vi fick släpa ut henne och hon gick bakom oss hela rundan, haha någon är trött :) Nu ska jag sticka och möta några klasskamrater i skolan för grupparbete! 
 


 
 

Shopping och het middag

Var nere och handlade saker inför middagen innan och gick samtidigt inom Åhléns, och handlade med mig lite hem :) Mitt hår är så sjukt slitet så mina toppar ser ut som svinto och jag är alldeles för lat för att gå och klippa mig. Jag läste att serumdropparna från Toni&Guy ska vara bra så jag investerade i det. Jag köpte även med mig en ny poncho eftersom en vän har råkat bränna hål i min andra. Sen jag började jobba på Cubus handlar jag knappt några kläder någon annanstans eftersom jag redan spenderar alldeles för mycket pengar på kläder på jobbet. Men idag blev det som sagt ett köp någon annanstans :D 




Till middag idag blev det kräftstjärtar och grönsaker med shiratakinudlar. Shiratakinudlar, även kallade mirakelnudlar, är asiatiska nudlar med 0 kolhydrater och 5 (!!) kalorier per förpackning. Det är ganska dyrt, inte superdupergott gott, men ett kul alternativ om man vill äta en pastarätt men inte pasta.

 

 

Het pastasås med kräftstjärtar och grönsaker

200 g champinjoner

½ zucchini

1 gul lök

1 chili 

4 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 burk kräftstjärtar

2,5 dl créme fraiche

1 fiskbuljongtärning

Cayennepeppar

Paprikakrydda

Citronpeppar

Salt

Peppar

En skvätt pressad citron

 

Skär champinjoner och zucchini. Hacka lök, chili och vitlök. Stek detta i olja i en stekpanna. Skär och lägg i paprikan när det andra börjar bli klart. Sänk värmen. Krydda med cayennepeppar, paprikakrydda, citronpeppar, salt och peppar. Tillsätt kräftstjärtarna, créme fraichen, buljongtärningen och lite pressad citron.  Låt puttra i ett par minuter, tills buljongtärningen lösts upp.

 

Angående chilin; vi hade en pytteliten japansk chili i och det blev dödsstarkt (tänk på att vi älskar stark mat, men vi höll på att dö). Jag har för mig att vi annars brukar ha en vanlig stor chili i och jag tror det är lagom, dock för oss som gillar stark mat. Om det mot förmodan råkar bli för starkt, som vår blev idag, så tänk på att man inte ska dricka vatten när det är starkt, utan mjölk!

 

Note to self: glöm inte att tvätta händerna ordentligt efter du hackat chili. Speciellt om det är japansk chili. Annars kan det sluta illa.


Tattoo

För ett och ett halvt år sedan gjorde jag min första tatuering. Något jag gick länge och funderade på innan jag gjorde det. Sen dagen jag gjorde den har jag älskat den och jag kan inte sluta titta på den. Det är nästan som med Sebastian, trots att vi har varit tillsammans länge så är jag fortfarande nykär, precis som med min tatuering hehe :) Iallafall, sen jag tatuerade mig så har jag suktat efter att göra en till. Frågan är bara vad. Att det ska vara så svårt! Jag börjar bli irriterad på att jag inte kommer på vad jag vill göra för jag vill ju så himla gärna tatuera mig nununu. Jag har dock några planerade tatueringar jag vill göra men det är för längre fram i framtiden :) En hemsida som är underbar som jag kan sitta och titta på i flera timmar är http://www.rodeo.net/tattoologist/ 
 
 
say what you need to say

Hallon!

Är hemma och pluggar under dagen idag, sen ska jag träffa bästis ikväll. Tog en paus i pluggandet för en stund sedan och stack ner till gymmet och tränade. Idag var det dags för rygg och biceps igen, dock ingen kondition efter för var såå trött. Ikväll är det egentligen latinopass men jag får nog hoppa det... 

 

Tänkte komma med ett till tips på mellanmål/snacks! Nämligen hallonbollar (jag är som ni märker väldigt förtjust i hallon). 

Hallonbollar

2 dl valfria nötter

1 dl kokos

2 dl hallon

 

Mixa alla ingredienserna i en mixer och rulla ihop till små bollar. Förvara i kylen :) 

 


Stadspromenad

Istället den vanliga morgonpowerwalken så bestämde jag och Sebastian oss för att ta en liten stadspowerwalk och avsluta med några ärenden. Så vi gick bort till rörsjöparken och värnhem för att sedan gå till gymgrossisten för några inköp och djuraffär för att införskaffa en ny "träningssele" till Bianca. 
 
Bianva inviger nya selen :) 
 
Frukost: yoghurt med Paulúns müsli, hemmagjord müsli, gojibär, torkad banan och valnötter. 

AW

Efter jag och Sebastian slutat jobba blev det en spontanafterwork med vår vän Hampus. Vi träffas med jämna mellanrum och idag hade vi myckte att ta igen!
 
Middag blev ett snabbt ihopsläng som resulterade i krispiga kycklingbitar i ugnen med sallad och sweetchili sås. 
 
Sebastian och Bianca på lilla torg
 
Jag är inte sur, bara trött :) 
 
 

Stress stress stress

Börjar denna nya vecka med ett väldigt stressigt sinne och en stressig morgon. Den närmsta tiden är den mycket att göra i skolan som krockar med mycket jobb då vi ska inventera, så har lite smått panik och funderar över hur det ska gå att pussla ihop. Sen är jag stressad som vanligt på morgonen, sitter och äter frukost och börjar jobba om 20 minuter, liiiiite bråttom! 
 
Dagens frukost: kaffe och bananpannkaka med kvarg, hallon och en klick jordnötssmör. Fick tips av en vän att ha linfrö i bananpannkakan så det hade jag idag. 
 
Bananpannkaka
Mosa en halv banan och blanda med 1 ägg. Stek som en pannkaka :) 

Snow white and the huntsman

Sara var som sagt här på middag och sedan myste vi i soffan framför Snow white and the huntsman. Jag och Sara tyckte nog den var bättre än vad Sebastian tyckte (vi kan ha gillat den mer för att Chris Hemsworth var med så vi dregglade lite). 
 
Till middag blev det min favorit, korv stroganoff! Fast det har varit mycket korv stroganoff under åren i vårt hushåll så Sebastian har tröttnat lite och mumlar något om att falukorv har för mycket fett, och för lite proteiner, så jag lyckades bli övertalad att ha sån där "riktig" korv i istället, kabanoss eller chorizo eller något sådant trams blev det. Men det var ju dock korv stroganoff så det var en fröjd för munnen ändå! 
 
 
Vår korv strognoff
800 g falukourv (eller "riktig" korv som idag)
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2,5 dl créme fraiche
1 köttbuljongtärning
2-3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Paprikakrydda
En skvätt pressad citron
 
Hacka och stek löken, lägg åt sidan. Skär korven och strek den (om du vill ha lite tjockare konsistens på såsen senare så kan du strö lite mjöl över korven). Lägg över korv och lök i en kastrull, tillsätt krossade tomater, créme fraiche, buljongtärning, tomatpuré, dijonsenap, sambal oelek och pressad vitlöksklyfta, låt koka upp. Låt puttra några minuter och smaka av med salt, vitpeppar, cayennepeppar, paprikakrydda och lite pressad citron. 
Detta åt vi med bulgur. 

Slutkörd

Fyfan vilket mördarpass på gymmet jag och Sebbe precis hade, det känns som jag ska dö. Vi varvade ben och mage samt fler repetitioner än vanligt och ingen vila. Nu hämtar vi andan i 5 minuter i soffan med proteindrink innan vi börjar med mat och duschar. Sara kommer hit om en liten stund för att äta med oss och kolla på film :)

Bianca och jag just nu


Pinkoholic

Åh vad det är härligt att alltid vara ledig på söndagar! På mitt gamla jobb jobbade jag alltid på söndagar men på mitt nuvarande har vi stängt på söndagar och det är så skönt att veta att man alltid är ledig då. Sebastian hade sovmorgon idag så vi sov läääänge och sen tog vi med Bianca ut på en löprunda! Bianca var så duktig, hon sprang utan koppel hela vägen utan att stanna till eller avvika en enda gång (hon är van att vara utan koppel men busig som hon är så kan hon ibland springa fram till någon, vilket hon inte gjorde idag). 
 
Efter löprundan imorse. Bianca matchar mina rosa träningskläder med rosa sele ;) 
 
Frukost: fiberhavregrynsgröt med kokos, gojibär, hasselnötter och kiwi 

Kvällens middag

Middagen är uppäten, vi har intagit soffläge, Barcelonamatchen är på, sedan blir det film och kramas i soffan hela kvällen <3

 

 

 

Kasslergratäng

1 kg kassler

3 tomater

2/3 färsk ananas (en hel går nog också bra men jag ville ha kvällssnacks hehe)

1/2 purjolök

1 gul lök

3 dl grädde

2,5 dl crème fraiche

1 kycklingbuljongtärning

½ msk soja

2 msk mango chutney

2 dl riven ost

salt och peppar

 

Strimla purjolöken och hacka löken, lägg i en ugnsform. Skär kasslern i ca 1 cm tjockaskivor, skiva tomaterna och skär ananasen i bitar. Varva kasslern, ananasen och tomaten i ugnsformen. Rör ihop créme fraiche, grädde, mango chutney, buljongtärning, soja i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över ugnsformen, strö över osten och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Vi åt den som den var men det är nog gott till ris, eller en sallad :)

 

(På bilderna är det oststavar i gratängen istället för riven ost, men efter vi ätit det så kom vi fram till att osten då försvinner lite i gratängen och att det nog är godare ovanpå! Därav har jag skrivit riven ost i receptet)


Pannacotta

Mamma och bror var på middag hos oss dagen innan vi åkte till Barcelona. Då lagade jag riktigt god middag och dessert! Jag testade för första gången att göra pannacotta (VARFÖR har jag aldrig gjort detta innan?!) och det var ju hur lätt som helst. Och gudomligt gott. Det finns hur många olika varianter som helst att göra pannacotta på och jag längtar redan till att testa fler recept. Denna gång gjorde jag en enkel med vit choklad och dekorerade med hallon. Nästa gång vill jag testa med mörk choklad och kanske dekorera med passionsfrukt.

Pannacotta med vit choklad

5 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

100 g vit choklad

3 st gelatinblad

Bär till garnering (jag använde hallon)

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt grädden koka upp i en kastrull och låt koka någon minut (var försiktig så grädden inte bränns eller så att det inte kokar över). Skär chokladen i små bitar och lägg chokladen i grädden. Rör runt tills chokladen smält. Ta upp gelatinbladen ut vattnet och lägg i kastrullen och rör eller vispa runt tills de lösts upp (tänk på att inte ha kvar kastrullen på plattan under tiden). Häll upp i glas eller skålar och låt stelna i kylen, cirka 2-3 timmar. Dekorera innan servering. 

 

Räcker till 4 cocktailglas.

 


Lördag

Oj vilket ös det var på jobbet idag, det är så kul att jobba när det är mycket att göra! Jag och Sebastian hade egentligen planer med vänner ikväll, men de planerna innehåller alkohol och Sebastian ligger helt utslagen från igår så vi får nog ställa in. Man kan nästan aldrig märka av om han har varit ute och festat dagen innan för han blir väldigt sällan bakis och behöver inte så mycket sömn, så när han väl är utslagen som idag - då vet man att det är illa haha. Så det blir nog att stryka planerna och ha en myskväll hemma istället, men det är väl inte fel det heller :) 
 
En bild på oss från Barcelona <3 

God morgon!

Nu ska jag strax kila iväg till jobbet. Eftersom jag ska jobba idag så åkte jag hem igår när alla skulle ut, det var lite tråkigt att åka hem själv när vännerna och pojkvän stack ut och dansade :( 
 
Jag bjuder på en frukostbild! 
Filmjök med hemmagjort müsli, Paulúns müsli, torkad papaya, gojibär, russin och kanel. Och en kaffe såklart! 

Party!

Nu är Danne hos oss för en liten fördrink, snart drar vi hem till några vänner för fest! 
 

Vårt hem

Mina favoritsaker i vårt hem <3
 
 
- Stringhylla med favoritglas, muggar och dyl. i köket
- Lampan är jag så kär i att vi har en i vardagsrummet och en i sovrummet
- Stringhylla med pocket i sovrummet
- Byråerna i sovrummet med Lisbeth Dahl smyckesförvaring

God tidig morgon!

Idag blir en hektisk dag. Därför kom Maja hit igårkväll och hämtade Bianca så hon slipper vara ensam hela dagen : ) Nu ska jag och Alex möta upp vår vän Emma som är nere från Stockholm och hälsar på. Vi ska äta frukost och catcha upp innan jag ska iväg och jobba. Efter jobbet blir det hem om för att göra sig iordning inför fest! 

Ciao! 


Min kväll

Idag kom Sebastian hem tidigt från jobbet (18 är tidigt i vår värld) så vi passade på att sticka och träna tillsammans eftersom det är så sällan vi kan göra det. Jag körde axlar, bröst och triceps samt 13 km cykling.
 
Efter träningen lagade i mat tillsammans, en favorit som vi äter med jämna mellanrum; fetaostlax! Idag blev det med blomkålsmos som jag nyligen upptäckt och det är ett jätte bra alternativ för att variera eftersom vi ofta har sallad eller tillagade grönsaker till vår mat. 
 
 
Fetaostlax
4 st laxfiléer
200 g fetaost
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
Persillade (eller annan örtkrydda)
Vitpeppar
Salt
 
Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Blanda yoghurten med smulad fetaost och krydda med persillade. Bred ut blandningen över laxen. Ställ in i ugnen på 225 grader i 15 minuter. Voila, lätt som en plätt! 
 
Blomkålsmos
400 g blomkål (typ ett litet huvud eller ett halvt normalstort)
2,5 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Valfria kryddor (jag använder aromat och chilimix)
Ev. riven ost
 
Skär blomkålen i små buketter och koka dessa i grädden tills de är mjuka, cirka 10 minuter (tänk på att ha ganska låg värme och rör runt hela tiden så att inte grädden bränns vid). Mixa blomkålen i en matberedare eller med en stavmixer och smaka av med kryddor och eventuellt ost. Klart! (Det är inte nödvändigt att smaksätta blomkålsmoset med kryddor och ost utan det funkar bra utan, det är en smaksak!) 
 

Dagens detaljer


Mobilväska

Hur underbart är det inte när man glömt att man beställt något från nätet och det sedan kommer på posten? Som julafton! 
 
Här länge letat efter en sånhär mobilväska/plånbok, men har inte hittat någon snygg. Men denna hittade jag för ett tag sedan och klickade hem och den är perfekt! Så himla smidigt när man inte orkar ta med sig väska om man bara ska gå och handla exempelvis. Jag brukar dessutom sällan ha med mig väska när jag går ut och festar, eftersom vi alltid går ut för att dansa och då är en väska bara i vägen, så denna kommer nog få följa med några gånger ut :) 

Dagens start

God morgon! (god middag?) Har startat dagen med en 45 minuters powerwalk med Bianca och sedan såklart dagens bästa mål: frukost! Alltså jag ÄLSKAR frukost! Ibland önskar jag att man kunde äta frukostmat till lunch och middag också. Det bästa jag vet är att duka upp en stor frukost med någon när man är ledig och bara sitta och äta i timmar. 
 
 
Här är en bild från när jag och Sara hade en flera timmar lång frukost hemma hos mig för ett tag sedan. På bordet: bananscones, bananpannkakor, hemmagjorda knäckebröd, jordgubbar, gojibär, yoghurt, kvarg, keso, ekologiskt jordnötssmör, marmelad, ost, kaffe och olika sorters nötter och frön. 
 
När Sara fick veta att jag hade gjort nya frökex så sa hon "jag kommer hem till dig och äter frökex!!", så idag när hon slutat jobba kommer hon hem hit för att äta frökex och dricka kaffe :) Mys. 

Tapas

Jag blev trött på min onda nacke, hals och tråkigt plugg så jag och bästis gick ut och åt romantisk middag :) Vi var på La Roche och åt massa god tapas och drack gott vin. Det var så himla mysigt och wow vilken mat!


Today's me


Mellanmålskakor

Ibland är man kanske sugen på något gott hemma och rotar runt i kyl och skafferi. Eller så behöver man något snabbt och enkelt mellanmål när man är ute på språng. Då tycker jag att nyttiga mellanmålskakor är ett superbra alternativ! Det finns massor av varianter man kan göra, beroende på vad man gillar. Här är två exempel, jag personligen tycker att hallonkakorna är godast!
 

Mellanmålskakor med hallon och vanilj

2,5 dl valfria naturella nötter eller nötter och frön

2 äggvitor

2 msk smält smör

1 tsk vaniljpulver

2 dl hallon

1/2 mosad banan

Ev. kokosflingor

Mixa nötterna (och eventuellt frön) i en matberedare. Hur mycket du ska mixa beror på om du vill ha det till ett fint mjöl eller om du vill att kakorna ska vara lite ”crunchy”. Blanda nötmjölet med alla ingredienserna förutom kokosen. Forma till små bars eller lägg ut tre längder på en plåt med bakplåtspapper (om du lägger ut smeten i längder, så skär du dem i bitar när du tagit ut dem ur ugnen). Strö lite kokosflingor på. Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 minuter.

 

 

Mellanmålskakor med äpple och kanel

2,5 dl valfria naturella nötter eller nötter och frön

2 äggvitor

1 mosad banan

1 rivet äpple

2 msk kokosflingor

½ dl fiberhavregryn

1 msk kanel

 

Mixa nötterna (och eventuellt frön) i en matberedare. Hur mycket du ska mixa beror på om du vill ha det till ett fint mjöl eller om du vill att kakorna ska vara lite ”crunchy”. Blanda nötmjölet med alla ingredienserna. Forma till små bars eller lägg ut tre längder på en plåt med bakplåtspapper (om du lägger ut smeten i längder, så skär du dem i bitar när du tagit ut dem ur ugnen). Grädda i ugnen på 250 grader i 8-10 minuter tills de fått en gyllene färg.

 

Kakorna klarar sig bäst om du förvarar dem i kylskåp. Eller i frysen såklart :)

 

 


Hej!

Idag har jag redan hunnit med skola och en supergod lunch på lilla torg i soligt, fint väder med vänner. Kom precis hem och nu öser regnet ner så är lagom glad att jag precis hann in! Nu är tanken att jag ska plugga resten av dagen, vi får väl se hur det går med det... Har lite beslutsångest hur jag ska göra med träningen idag då jag har både ont i nacken och hals. Men jag vill alltid passa på att träna innan helgen kommer för jag vet att det sällan blir någon träning då.

Min goda lunch idag


Stressigt och svettigt värre

Idag har jag flängt runt hela dagen! Efter en sväng i stan med fika, har det varit fix hemma, vidare på ett latinopass, hem och dusha och göra mig iordning och sen vidare till Möllan med några vänner för att kolla fotboll.
 
En vän till mig håller olika pass på 24 seven och jag brukar en gång i veckan gå på hennes latinopass (typ zumba) som är svinkul men sjuuukt jobbigt! Idag var det dessutom jätte dålig luft i lokalen så vi svettades som grisar! 
 
På gymmet innan mördarpasset
 
Fotbollsöl :) 
 
Jag och lilla Bianca på kvällspromenad :) 

PW

Sebastian hade bara möte tidigt imorse sen är han ledig hela dagen så vi passade på gå ut tillsammans på en powerwalk imorse på 45 minuter med Bianca. Nu har vi gjort oss iordning och ska iväg och träffa vår fina Johanna. 
 
Jag och Bianca imorse
 
Dagens frukost: Kaffe, vitaminvatten, hemmagjort knäckebröd med ost och yoghurt- och kvargblandning med hemmagjort müsli, russin och torkad papaya. 

Kärlek

Jag önskar det fanns ord som kunde beskriva kärleken jag känner för dessa två sötnosar. Min lilla familj, mitt liv.
 



<3


Kvällens middag

Jag lyckades bli hungrig igen så att jag kunde äta middag :) Sebastian har suktat efter potatis ett tag (vi lagar sällan ris, pasta och potatis hemma) så det fick bli det idag.
 
 
Enkel kycklingpanna med potatis och rödbetor i ugn
4 kycklingfiléer
1 dl créme fraiche
1 dl matlagningsgrädde 
100 g getost
1 kycklingbuljongtärning
Soja
Olivolja
Smör
Salt, peppar, cayenne, chilimix
Potatis
Rödbetor
 
Skala rödbetor och potatis och skär i skivor. Lägg i en ugnsform och krydda med salt (gärna flingsalt) och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen på 225 grader till de är klara (30-40 min). Rör runt då och då. 
 
Strimla kycklingen och stek i smör. Krydda med peppar, cayenne, chilimix (valfritt) och lite salt. När kycklingen är klar, sänk värmen och tillsätt créme fraiche, grädde, buljongtärning, en skvätt soja och låt puttra 5 minuter. Smula ner osten. Klart! 
 

Träning

Idag blev det ett rygg- och bicepspass på gymmet, följt av 2 mil cykling. Efter en proteinshake blev det lite efter-träning-mat men blev så himla mätt så vet inte hur jag ska orka middag ikväll :/ 
 
Har som sagt glidigt runt i träningskläder sen jag vaknade imorse, kanske dags och duscha och fixa till mig innan Sebastian kommer hem från jobbet...
 
Efter-träning-mat: en banan delad på mitten med keso, hallon, blåbär, kokos och valnötter. 

Our dreamhome

Det här med att flytta. Skämt å sido att vi skulle behöva flytta för att få en större garderob, men jag är faktiskt sugen på att flytta. Egentligen bor vi perfekt för tillfället, vi har en stor och fin lägenhet mitt i stan och både jag och Sebastian har 1 minut att gå till jobbet och vi har vårt gym i porten bredvid. Men jag suktar ändå efter ett nytt boende. Det är många saker jag och Sebastian vill ha i vårt framtida hem och I can’t wait! Jag är så sugen på att inreda ett nytt hem från början, trots att alla våra möbler är relativt nya. Men när vi flyttade in i denna lägenhet så bestämde vi att vi skulle bo kvar här tills vi skulle köpa en lägenhet eller hus. Just nu känns det för långt bort :( Finns ju massa annat kul man vill lägga sina sparpengar på!

 

Här är en liten inspirationsbild på saker som jag och Sebastian vill ha i vårt framtida hem: ett eget gym, en stor walk-in-closet, ett sminkbord, en läshörna, ett stort kök med en köks-ö, ett stort fint badrum med fina vaskar samt ett fotbollsspel (ja vi har redan dealat om att han får ett fotbollsspel om jag får ett sminkbord hehe!)

 

 


Skoooooor

Det finns mycket roligare saker än att plugga. Som exempelvis beställa hem skor :) Dessa älsklingar är påväg hem till mig nu hihi. 
 
Jag vet dock någon som inte kommer bli lika glad för mitt skoköp. Vi drunknar nämligen i skor här hemma, vi har så många förvaringsplatser för skor i lägenheten, ändå svämmar det över! Jag tror vi måste flytta till en lägenhet med en större walk-in-closet... 

Måndag

God morgon!

 

När jag vaknade imorse tog jag med Bianca på en timmes powerwalk, wow vilket fint väder det är idag! Tråkigt att jag bara ska sitta inne resten av dagen. Jag måste nämligen plugga hela dagen för det blev inte så mycket plugg i helgen. Men jag behåller nog träningskläderna på och tar en paus i pluggandet sen för att sticka ner till gymmet.

 

Dagar man inte har bråttom på morgonen tycker jag det är kul att testa spännande frukostar. Som till exempel morotskakagröt! En gröt som är inspirerad av morotskaka helt enkelt. Låter lite knäppt men det är faktiskt gott!

 

 

Morotskakagröt (en stor eller två små portioner)

Gröten:

1 dl fiberhavregryn

1 dl riven morot

½ mosad banan

1 tsk kanel

1-2 krm ingefära

1 krm vaniljpulver

 

Glasyren:

1 dl kvarg

1 krm vaniljpulver

En nypa stevia

 

Koka gröten på ovanstående ingredienser. Lägg upp gröten i en skål (eller två). Blanda kvargen med vaniljpulvret och stevian och lägg ovanpå gröten. Jag toppade även med lite mer riven morot samt valnötter.  


Kvällsgodis

På kvällarna blir jag alltid lite småsugen på något gott och då är detta ett exempel på gott "snacks".
 
 
Äppelbitar stekta tillsammans med kanel, honung, solrosfrön och en nypa fiberhavregryn. Detta äter jag tillsammans med en klick kvarg med lite vaniljpulver i. 

Hamburgare

Vid fem-tiden kom mina två favoritpojkar (pojkvän och bästa killkompis) hem hit från jobbet och hade handlat med sig ingredienser till världens bästa bakismat, nämligen hamburgare. Nu är vi proppmätta och har intagit soffläge.

Sallad, gurka, tomat, jalapenos, rostad lök, stekt ananas, ost, hamburgardressing och hickorysås. Och såklart friscobröd! 


Behöver jag nämna att våra hamburgare är godast i världen?


Sunday bloody sunday

Idag är jag sliten kan jag tala om. För tillfället sitter jag och syndar med glass hihi.  Vi hade iaf en jätte trevlig kväll på Flotten som vanligt. Efter flotten begav vi oss mot lilla torg och sen Etagé. Hela kvällen var rolig förutom på Etagé konstigt nog. Oavsett vilka jag är ute med och oavsett vad det är för musik så har vi alltid så himla himla kul när vi går ut och dansar, men igår kändes allt annorlunda. Maja hade en teori om att det kan vara för att man precis varit utomlands och festat på sjukt grymma nattklubbar, eller så har vi bara blivit gamla (haha) eller så var det bara en dålig kväll på Etagé. Det första jag sa till Sebastian när jag kom hem inatt var ”jag vill flyttaaaa” haha! Men men, vi får se hur nästa utekväll blir : )

 

Igår gjorde jag påfyllning av mina älskade fröknäckebröd/frökex. De kan både användas som frukostknäckebröd eller som kex till ostbrickan och det är såå goda.

 

2 dl linfrö

1,5 dl sesamfrö


1 dl pumpakärnor


1 dl solroskärnor

Salt 



 

Häll alla frön i en bunke, tillsätt 4 dl vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på och strö över salt (jag glömde salt denna gången, hoppas de blev goda ändå).
 Grädda i 125 grader i en timme. Sänk därefter värmen till 100 grader och grädda ytterligare en timme men öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.
 Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha en liten glipa öppen och låt stå där tills ugnen svalnat.



Ikea

Varför är det omöjligt att åka till Ikea för att köpa BARA det man planerat att köpa?! Jag tror inte jag är ensam om att alltid komma hem med hur mycket saker som helst. Jag är dock väldigt nöjd med mina köp och det blev sådant som vi faktiskt behöver till hemmet. När jag var på Ikea fick jag ett sms av Sebastian; "Jag antar att du bara köper rosa saker nu" haha! Jag äääälskar nämligen rosa.
 
Idag har jag huvudvärken från helvetet. Det känns verkligen som att mitt huvud ska sprängas. Jag har huvudvärk till och från varje dag så jag är van, men idag är det verkligen olidligt. Inte så passande med tanke på att jag ska iväg ikväll :( Ikväll ska jag träffa mina gamla kollegor (vissa umgås jag fortfarande med dock) och åka på Flotten och sen kanske utgång på det. Min vän Oskar känner kaptenen på Flotten, så det händer ibland att det blir vår lilla förfest :) Det är en båt som åker runt i kanalen, så tar man med sig egen mat och dryck och njuter av livemusik och en mysig rundtur. Oj vad gamla vi låter nu haha, men det är faktiskt jätte kul! Den eviga frågan är bara vad man ska ha på sig ikväll... Vet redan nu att jag kommer frysa häcken av mig så får försöka klä på mig så gott det går! 

Helg!

Nu ska jag köra och hämta mamma och bror för vi ska till ikea. Alltid lika kul med ikea! 
 
Dagens frukost: kvarg- och yoghurtblandning med havreflingor, torkad banan, cashewnötter, pumpafrön, solrosfrön, torkad papaya, gojibär, russin och kokos
 
Happy weekend! 

Höstkläder

Idag går jag klädd i det stuk som jag i höst kommer att gå klädd i. Skinnjacka, svart, vinrött, boots.



Kan man annat än att älska mina nya boots? I'm in love. 

Flämtande uttern

Idag testade jag att laga en ny rätt (ni märker kanske att jag gillar att testa nya maträtter hihi) med ett kul namn. Nämligen flämtande uttern :D Det blev oväntat gott tyckte både jag och Sebastian! Jag gillade verkligen kombinationen av starkt och sött. Fast nästa gång tar jag nog lite mer sambal oelek i ;) 

Flämtande uttern

4 kycklingfiléer

1 röd paprika
1

 burk minimajs

4 tsk socker


3 dl vispgrädde


1 tsk curry


1 ½ tsk sambal oelek


1 dl mango chutney


2 vitlöksklyftor

Salt och peppar

 

Strimla kycklingfiléerna. Bryn dem och krydda med salt och peppar (jag kryddade även med chilimix och cayenne men det är för att vi tillsätter det i all matlagning då vi älskar chili och stark mat). Lägg kycklingen i en ugnsform. Strimla paprikan och stek den tillsammans med majsen i socker. Lägg över kycklingen. Vispa grädden och blanda i curry, sambal oelek, mango chutney och 2 hackade vitlöksklyftor. Häll röran över kycklingen. Sätt in i ugnen på 225 grader i 25-30 minuter. 


Fitnessguru

Mitt proteinpulver och älskade jordnötssmör beställer jag från fitnessguru.se. Superbra sida med bra priser! När vårt jordnötssmör är slut ska jag dock testa att göra eget, verkar ju vara lätt som en plätt. 
 

Höst

Hej bloggen!

Brrrr vilken kall morgon! Nu är hösten verkligen här känns det som. Inte mig emot för jag älskar hösten. Eller ja, egentligen är det höstkläderna jag älskar. Och jag fyller år på hösten, och jag älskar att fylla år. Men jag fixar inte riktigt att det alltid ska blåsa så fruktansvärt mycket. Höst i all ära, men sluta blåsa! Stackars lilla Bianca höll på att flyga iväg imorse när vi var ute och gick.

 

Började dagen med ett pass på gymmet, idag körde jag ett benpass. På mina andra pass så tränar jag alltid mer än en muskelgrupp samt avslutar med kondition, men när jag tränar ben så tränar jag bara ben för det är så sjuuukt jobbigt. Är alltid helt död efter ett benpass så det skulle praktiskt taget vara omöjligt att kombinera det med något annat. Har precis gjort mig iordning och ätit frukost/lunch och beger mig strax till skolan. Så himla dumt att börja skolan kl 13 för jag hinner inte äta både frukost och lunch så det får bli en sen frukost som jag försöker klara mig på…

 

Idag blev det min favoritfrukost: bananpannkaka med kvarg, ekologiskt jordnötssmör och hallon. Alltså så jävla gott!

Bananpannkaka:

Mosa en halv banan och blanda med 1 ägg. Stek som en pannkaka :) Går att kombinera på många olika sätt, det är bara att låta fantasin flöda!


God morgon!


Älskade skola

Då var första skoldagen för terminen avklarad, kommer att läsa en ekonomikurs i ungefär 3 månader nu. Det är med blandade känslor jag tänker på sista året. Samtidigt som det ska bli skönt att ta examen så tycker jag det är väldigt kul att plugga och jag vet att detta året (som tidigare fyra) kommer att väldigt snabbt! Och jag vill fortsätta plugga! :( 
 
Nog om det. Efter skolan tog jag en fika med min fina Sara <3 Nu bär det av mot Helsingborg för Sverige-Kina matchen! 
 
Idag invigde jag mina nya kavaj/jacka som jag köpte igår :) 

Halloj!

Idag var en piggare morgon! Trots att jag inte kunnat sova på hela natten...? Började dagen med frukost (se nedan) sen gick jag och fick mina ögonbryn plockade för att sedan sticka till gymmet. På gymmet blev det axlar och triceps samt 3 km intervallöpning. Om en liten stund börjar skolan för terminen. Jag går in på mitt femte och sista år (!!) på in utbildning. Så om 2 terminer är jag färdig lärare i religion och samhällskunskap till högstadiet, gymnasiet, komvux och folkhögskola. Borde man känna sig vuxen nu?
 

Kvarg- och yoghurtblandning med hemmagjord müsli, torkad papaya och russin. 
 

Min müsli

2 dl grovhackade nötter

1 dl linfrön

1 dl solrosfrön

1 dl kokos

1 dl pumpakärnor

1 dl sesamfrön

1 dl fiberhavregryn

1 dl vatten

1 dl rapsolja eller kokosolja

Ev. honung och kanel  

Blanda alla nötter/frön/gryn i en bunke. Blanda vatten, olja och eventuellt kanel och honung i en annan bunke. Blanda ihop allt. Bre ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 175 grader i 20-30 min, rör om då och då. Förvara i en burk med lock : ) 


Bianca!

Har hämtat hem vår älskade lilla flicka!


Dagens

Idag invigde jag både ett par skor och en väska som jag köpte i Barcelona, är väldigt nöjd med mina köp!

När jag kom hem från jobbet var jag sjukt hungrig och trött, så ville slänga ihop någon relativt snabb och enkel middag. Vi hade tinat fisk så testade att göra något nytt! Resultatet ser ni nedan!

 

Fiskgratäng med Bacon
4 fiskfiléer av någon vit fisk, typ torsk ( jag hade såklart 8 filéer)
1 paket bacon
2,5 dl créme fraiche
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 dl riven ost (gärna vällagrad, typ prästost)
½ d hackad persilja
salt, peppar

Lägg fiskfiléerna i en ugnsform. Skär baconen i bitar och stek den. Hacka schalottenlöken och stek även den. Blanda créme fraiche, grädde, dijonsenap, persilja, bacon, schalottenlök, pressad vitlök, salt och peppar. Häll röran över fisken. In i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Detta åt vi med en sallad :) Mumma!


God morgon

Vaknade upp väldigt trött imorse, snoozade i 45 minuter hehe. Nu bär det av till jobbet och efter jobbet ska jag hämta hem lilla vovven som varit hos mammi under semestern, iiiiih vad vi har saknat henne! 
 
Dagens frukost blev kvarg- och yoghurtblandning med havreringar, valnötter, cashewnötter, pumpafrön, solrosfrön, fiberhavregryn, torkad papaya och russin. 

Dinner

Efter att ha ätit tre mål om dagen ute i en vecka så var det skönt att äta hemmalagat idag, det blev köttfärslimpa! 
Jag vet att det inte ser så gott ut men det är svingott! 
 
Köfffärslimpa med sås
500 g nötfärs
1,5 dl mjölk eller vatten 
4 msk ströbröd 
1 ägg
2 gula lökar
Soja 
Valfria kryddor
1 msk smör
2,5 dl matlagningsgrädde 
 
Blanda mjölk eller vatten med ströbröd i en bunke och låt stå 5-10 min. Blanda i köttfärsen, äggen, 1 riven lök och kryddor (jag brukar ha i salt, vitpeppar, vitlökspulver, cayenne eller chili, aromat och persillade). Forma till en limpa och lägg i en ugnsform. Smält lite smör och blanda med lite soja och pensla på limpan. Hacka en lök i grova bitar och lägg i formen. Ställ in i ugnen på 175 grader i 45-50 min. Om man vill kan man göra såsen på spisen men för att underlätta kan man ta ut formen ett par minuter tidigare och hälla på grädden, lite soja och peppar, och in i ugnen igen så blir det en god och enkel sås! Och så en god sallad till detta, mums! 
 
(Receptet är för EN limpa, anledningen att det är två på bilden är för att jag alltid jag dubbelt så att vi har matlådor till jobbet!) :) 

Borta bra men hemma bäst

Jag och Sebastian kom hem igårkväll efter en fantasisk vecka i Barcelona. Trots den underbara resan så tycker jag alltid det är skönt att komma hem. Började dagen med att träna nere på gymmet. Har haft en paus från styrketräningen de sista veckorna och bara kört löpning, men idag tänkte jag komma igång igen. Men guuuud vad man snabbt tappar muskler! Orkade inte alls lika tungt som jag brukar, så fick sänka vikterna. Körde iallfall rygg och biceps och avslutade med 3 km löpning. 
 
 
En bild efter en löptur i Barcelona

En blogg

Av någon anledning har min kära pojkvän tjatat på mig i evigheter om att jag borde skaffa en blogg. Han påstår att jag är inspirerande. Har inte riktigt förstått varför jag skulle vara inspirerande och har varit lite emot det här med att ha en blogg (känns lite töntigt), men nu har jag gått och tänkt på det ett tag och har kommit fram till att om inte annat så kommer jag vara min egen inspirationskälla! Dagar då jag inte vet vad jag ska ha på mig eller laga för mat, så kan jag titta tillbaka på mina gamla inlägg där det förhoppningsvis kommer finnas bilder på kläder och mat. Så jag ger det ett försök. Vi får se hur det går. 


RSS 2.0