Älskade lax

Idag åt vi en rätt som är en stor favorit här hemma, såsen är såååå god! 
 
 

Lax i röd pestosås

4 laxfiléer

1 dl grädde

2,5 dl créme fraiche

2 msk röd pesto

1 fiskbuljongtärning

Salt, peppar, chilimix

 

Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Koka upp grädde, créme fraiche, pesto och buljongtärning i en kastrull och låt sjuda någon minut. Smaka av med salt, peppar och chilimix. Häll över såsen över laxen och sätt in i ugnen på 180 grader i 25 minuter. Detta åt vi med blomkålsmos och hericot verts. Mumma! 

 

Blomkålsmos

400 g blomkål (typ ett litet huvud eller ett halvt normalstort)

En skvätt grädde

Salt

Peppar

Ev. Valfria kryddor (jag använde aromat)

 

Skär blomkålen i små buketter och koka dessa tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Mixa blomkålen i en matberedare eller med en stavmixer tillsammans med en skvätt grädde och smaka av med kryddor.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0