Enkelt, snabblagat och gott!

Jag köper inte uttalandet "jag kan inte laga mat". Det är en sak att säga att man inte kan laga all mat, för vissa rätter är mer komplicerade än andra och kräver lite erfarenhet, men att säga att man inte kan laga mat överhuvudtaget är nog bara lathet. Denna maträtt är till exempel hur lätt som helst så den borde vem som helst kunna laga. Sen om man inte lyckas laga tillbehör till, exempelvis ris, det är en annan femma ;) 
 
 
Fransk kycklinggryta

4 kycklingfiléer

300 g champinjoner

2,5 dl matlagningsgrädde

1 kycklingbuljongtärning

2-3 msk dijonsenap

2 vitlöksklyftor

Peppar

Timjan (om man tycker om timjan – det är ganska speciell smak kan jag tycka)

Ev. redning

 

Strimla kycklingen och stek i smör. Lägg undan kycklingen. Skär champinjonerna i bitar och stek i smör. Lägg tillbaka kycklingen tillsammans med champinjonerna och tillsätt matlagningsgrädde, buljongtärning, senap och pressad vitlök.  Låt puttra några minuter och red grytan om du vill ha den tjockare. Krydda med timjan och peppar. Vi åt detta med tomatbulgur. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0