Ingen rolig valborg här inte

Idag har varit en sådan dag. Ni vet en sådan dag när man är påväg att börja gråta för ingenting och är på allmänt dåligt humör utan någon speciell anledning. Cykelresan hem i eftermiddags var så plågsam att jag ville gråta eftersom inte nog med att det är uppförsbacke hela vägen (ca 6-7 km) utan det det var även helt sinnessjuk motvind. Jag var helt slut när jag kom hem men ville ändå gå och träna, och blir helt knäckt när jag inser att gymmet stänger 18 idag så jag skulle inte hinna. Tänkte eventuellt gå ut en sväng ikväll men det uteslöt jag ganska snabbt. Istället har jag och Sebastian lagat hemmalagad pyttipanna och köpt godis. Vi båda har egentligen sjukt mycket att göra men vi har bänkat oss i soffan och har just nu inga planer på att göra något vettigt. 
 
Hemmalagad pyttipanna gjord på fläskfilé, potatis, morötter, palsternacka, gul lök, salt, peppar och en skvätt grädde. Givetvis rödbetor och stekt ägg till det (stekt på en sida så att gulan rinner ut över pyttipannan, mmmm!)

Valborg

God morgon! Idag är jag lite deppig... Det är nämligen Valborg men jag kan inte fira eftersom det är en vanlig skoldag för eleverna och därför även för oss lärare (välkommen till vuxenlivet liksom). De flesta bryr sig nog inte om Valborg men ni som brukar fira i Lund vet vad jag pratar om, det är höjdpunkten på året! Nu är alla påväg till stadsparken i Lund eller har champagnefrukost hemma hos någon innan firandet börjar i stadsparken. Åhh jag vill också :( Nog om gnäll, jag kan berätta något kul istället. Igår lyckades Sebastian få tag i biljetter till John Mayer som kommer till Köpenhamn i oktober, wiiiie! Vi båda älskar John Mayer och min enda tatuering är ju till och med en låt av honom, så det ska bli kul att ätnligen se honom :) 
 
John Mayer - say what you need to say <3 
 
Till frukost idag blev det en riktigt god exotisk gröt. Gröten är kokoad på 1 dl havregryn, 1 dl mjölk och 1 dl vatten. När den är klar rörde jag i 1 äggvita och proteinpulver med smak av kiwi & yoghurt. Sedan toppade jag med passionsfrukost, kokos, gojibär och mullbär. Mmmm! 

Värdelöst träningspass

Hej! Jag har haft en jätte bra dag på praktiken, jag är redan igång för fullt! Jag kom hem runt 17-tiden och begav mig då till gymmet för en benpass med fokus framsida. Har nog aldrig haft ett så dåligt träningspass någonsin haha, jag hade verkligen 0 energi så det var värdelöst. Handlade påvägen hem, slängde ihop en enkel efter-träning-middag, har nu ätit och dushat och NU kan jag sätta mig ner. Nu är man ju inte jätte sugen på att gå och lägga sig direkt så det blir nog att vara uppe ett tag till trots att jag måste gå upp tidigt. Det kommer nog att ta ett tag innan jag kommer in i rytmen :) 
 
Lax, sötpotatis, potatis och morötter tillagade i ugn, samt kvargsås och ärtor. 
 
Laxfiléerna är kryddade med örtsalt och citronpeppar och tillagade på 200 grader i 15 minuter. 
 
Potatisen, sötpotatisen och morötterna är kryddade med flingsalt, peppar och vitlökskrydda och tillagade på 225 grader i 5 minuter innan laxen åkte in. Då sänkte jag värmen till 200 och lät de vara i ugnen tillsammans med laxen i ytterliggare 15 minuter. 
 
Såsen är gjord på kvarg, pressad citron och provencalekryddor. 

Tidig morgon

God morgon! Nu är jag en ny människa igen, men en trött sådan. Jag undrar om jag kan vänja mig vid så tidiga mornar... Hur som, idag börjar som sagt min slutpraktik som kommer att vara i 4 veckor. Skolan jag praktiserar på ligger i utkanten av Malmö och jag tänkte tjäna in lite gratis motion och cykla dit varje dag! Må vädret vara på min sida bara. Jag vet inte riktigt hur lång tid det tar att cykla dit men jag tror att det tar cirka 40 minuter så jag måste faktiskt kila strax. Wish med luck!
 
Havregryn med vätska som får stå och gotta sig över natten måste vara den bästa frukosten för tidiga mornar eftersom man kan förbereda det kvällen innan. Jag brukar ju göra davos på yoghurt och kvarg men denna gången blev det på mjölk. 
 
Davos på mjölk
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 msk linfrön
1 krm vaniljpulver
 
Blanda ihop ingredienserna och låt stå i kylen över natten. Blanda i några droppar mjölk på morgonen innan servering. Jag åt det tillsammans med chokladfluff och hallon. 
 
Chokladfluff
1 äggvita
½ mosad banan
½ dl kvarg
1 msk kakao
 
Elvispa äggvitan till ett skum. Rör i mosad banan, kvarg och kakao. 

Roligt festande igår. Mindre roligt idag.

Att sluta dricka alkohol klockan fem på morgonen är inte en jätte bra idé. Sebastian som dessutom har jobbat idag håller med... Vi hade dock en väldigt trevlig kväll på födelsedagsfesten igår men det fick man betala för idag. Jag skulle egentligen träffa klasskamraterna över en öl ikväll men jag har fortfarande inte lyckats komma upp på benen haha :( 
 
Ikväll ska jag försöka komma in i att lägga mig tidigt eftersom från och med imorgon och fyra veckor framåt har jag praktik, vilket innebär väldigt tidiga mornar och väldigt långa dagar. Jag hoppas att jag kommer kunna hålla igång träningen i samma utsträckning som tidigare och även äta bra måltider hela dagarna. Det ska bli intressanta fyra veckor. Men mer om det imorgon, nu ska jag återgå till att inte göra någonting. 
 
När man måste få i sig någonting men inte orkar styra upp någon ordentlig frukost/lunch, så är kvarg den mättande räddningen. Denna gången toppad med färska jordgubbar och chiafrön. 

Trött och full rulle

God morgon världen! Idag är jag gaalet trött... Det var en hektiskt dag på jobbet igår viket var jätte kul men jag var så trött när jag kom hem. Vi slängde i oss lite middag och bytte om, sedan stack vi till Karib creol och mötte upp Alex och gänget för att fira hennes födelsedag. Där drack vi sjukt goda drinkar i trevligt sällskap :) Nu är det nya tag som gäller för ännu en hektiskt dag på jobb, efter jobb blir det födelsedagsfriande nummer 2. 
 
Alex med sin ananasdrink :D 
 
Dagens frukost blev kvarg- och yoghurtblandning med paulúns granola, jordgubbar, mullbär, gojibär, hasselnötter, kokosflarn och lite honung. 
 

Fullspäckad helg

God morgon! Jag sitter och äter frukost och ska strax bege mig hemifrån, börjar jobba klockan 11 men ska köpa födelsedagspresenter innan jobb :) Hela helgen är uppbokad så jag sitter och funderar på hur jag ska lyckas klämma in ett träningspass, men det verkar omöjligt eftersom jag bara har 1-2 timmar över mellan jobb och planer både idag och imorgon :( Nej nu börjar tiden rinna iväg, måste sätta fart! 
 
Proteingröt toppad med hallon och jordnötssås.
 
Gröten kokade jag på 1 dl havregryn, 2 dl vatten och lite salt. När den var klar rörde jag i en äggvita och proteinpulver med smak av jordgubb & vit choklad. 
 
Jordnötssåsen är jordnötssmör blandat med varmt vatten. 

Denna dagen blev inte alls som planerat. Men lika glad för det är jag!

Nej denna dagen blev inte riktigt som planerat, jobbigt för mig som är en så strukturerad person! När Sebastian kom hem från jobbet var tanken att vi skulle sticka till gymmet men det var så underbart väder så vi tänkte att vi först skulle promenera med Bianca och njuta av solen. Det slutade med att vi satt och myste vid kanalen med glass och pussar :) Helt plötsligt var det kväll och vi bestämde oss för att ta en vilodag från gymmet, vilket med lite eftertanke var en bra idé då jag har ont i hela kroppen. Vi har istället lagat middag och håller nu på att rensa garderoberna, senare ikväll unnar vi oss nog också lite soffmys. 
 
 
Middag idag blev ugnsrostade rödbetor med fetaost, valnötter och honung, laxfilé med timjan, babyspenat med balsamvinäger 
 
Rödbetorna är skalade och skurna i mindre bitar och tillagade i ugnen tillsammans med olivolja och flingsalt i 30 minuter på 225 grader. De sista 10 minuterna i ugnen smulade jag över fetaost och innan servering ringlade jag över honung och strödde grovhackade valnötter. 
 
Laxfiléerna är kryddade med salt, citronpeppar och timjan och tillagade på 225 grader i 15 minuter. 

Ändrade planer

Hej! Jag hade planerat hela denna dagen men det började inte riktigt som jag hade tänkt mig haha. Jag hade bestämt att börja dagen med en powerwalk, jag hade även bestämt vad jag skulle äta till frukost, sen skulle jag ha massor med tid att planera lektioner och städa här hemma innan jag ska träffa pappa i eftermiddag och sedan träna med Sebastian. Istället vaknar jag och får reda på att Stadium har nyöppning på triangeln med massor av erbjudanden och att Bik bok har 50% på allt i hela butiken. Shoppinggalna jag tog därför istället en snabb runda med vovven, struntade i frukost och stack till butikerna istället. På Stadium fanns en hel del träningskläder och skor till bra priser men det var den sjukaste kön jag sett så jag struntade i det. På Bik bok var det inte riktigt lika galet så därifrån fick jag faktiskt med mig ett par jeans, en kofta och en klänning och landade på strax över 500-lappen - som hittat! Nu har jag inte riktigt lika mycket tid över till det skulle göra så nu får jag nog sätta igång. 
 
Fick i mig en sen frukost i form av klassikern bananpannkaka (½ mosad banan och 1 ägg). Jag toppade med färska jordgubbar, kokos och lite kalorifri pannkakssirap. 

Nya benpass och clean food

Hej bloggen :) Från och med nu kommer jag att prova på att ha mitt benpass uppdelat i två olika pass; fokus framsida och fokus baksida. Tidigare har jag haft alla övningar på samma träningspass men det har tagit en sån himla tid då det är många övningar så numera är det halverat. Om jag ibland vill lägga till någon annan muskelgrupp som t.ex. mage eller något annat så kan jag ju göra det. Jag tänker att första benpasset i veckan ska vara fokus framsida och det andra benpasset ska vara fokus baksida. Eftersom jag redan tränat ben en gång denna veckan så fick dagens benpass vara fokus baksida, inte jätte roliga övningar enligt mig men jag tröttade iallafall ut benen och körde även lite mage. 
 
Vi kom iväg i hyffsat god tid till gymmet, jag har halverat träningspasset, men ÄNDÅ lyckades tiden rinna iväg och vi var inte hemma förens 20. Nu har vi äntligen ätit middag, är så himla trötta men har fortfarande lite att fixa med tvätten.
 
Middagen blev sjukt god, inget avancerat överhuvudtaget då vi kom på i sista sekund vad vi skulle äta, och det var perfekt efter-träning mat. Ni får ursäkta om middagsrecepten inte är lika roliga som de var tidigare - vi åt mer avancerade rätter förr men det var mycket grytor och ugnsgratänger, nu försöker jag laga mer "clean" mat (utan massa grädde och liknande för ofta) med kyckling/lax/grönsaker/potatis. 
 
Marinerade kycklingbitar tillagade i ugn med klyftor av gul lök, ugnsbakad sötpotatis, kvarg, babyspenat, gurka och tomat.
 
Marinaden
Rivet skal av 1 lime
1 msk pressad lime
2 msk riven ingefära
1 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta 
Salt & peppar
 
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär 4 kycklingfiléer i bitar och lägg i marinaden, låt helst stå kallt ett par timmar. Lägg kycklingen i en ugnsform, klyfta en gul lök och lägg i tillsammans med kycklingen, sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter, tills kycklingen är klar. Det går givetvis bra att steka kycklingen i en stekpanna istället om man vill det, men jag utnyttjade att jag hade ugnen igång då jag tillagade sötpotatisen i ugnen samtidigt. 

PW & PWO

Nu är powerwalk gjord och pre-workout meal intaget i form av proteinpannkakor till lunch :P 
 
 
Bärpannkakor toppad med vaniljproteinkvarg och bär. 
 
Bärpannkakor
1 dl havregryn
½ msk kokosmjöl
1 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 äggvitor
½ dl keso
1 msk blåbär
3 hackade jordgubbar
 
Mixa alla ingredienserna förutom bären med en stavmixer. Rör i bären. Stek 3-4 små pannkakor, någon minut på varje sida. Jag toppade med kvarg blandat med vaniljproteinpulver och några bär. 

Möte

Hej! Kom precis hem från jobbet, vi hade möte klockan 8 imorse som avslutades med lite pyssel och vi blev som dagisbarn haha! Jobbade i butiken någon timme efter mötet och sedan provade jag lite kläder :) Det är jätte fint väder så jag funderar på att ta med mig Bianca ut på en lång powerwalk. I eftermiddag blir det gymmet och tvätta, och jag måååste hinna göra lite lektionsplaneringar annars får jag banne mig sitta med det hela dagen imorgon. Nej nu är jag sjukt hungrig så jag måste nog ge mig ut på den där promenaden så att kan äta sen!
 
Från mötet idag; vi gjorde varsin "planering" för en vecka som vi gjorde lite extra fina :) Och chefen lämnade en het bild på sig själv i min telefon. 
 

Idag syndar vi ;)

Idag firar vi Sebastians nya tjänst framför fotboll med hemmagjorda hamburgare och öl. Kvällen kan nog inte bli bättre om ni frågar honom ;) Eller jo, om Barca vinner såklart! 
 
I eftermiddags var jag på mitt sista PT-pass, och precis som tidigare träffar var det oerhört lärorik. Jag fick även möjlighet att mäta fettprocent, muskelmassa m.m. och resultatet var väl okej, men inte jätte bra. På fettprocent låg jag i kategorin "normal", men hade gärna gått ner några procent och ligga på "låg". Muskelmassan var däremot lite roligare då jag låg precis på gränsen till "hög". Tänkte göra om mätingen om några månader igen och hoppas på bättre resultat. Vi har ju en sådan våg hemma som jag väger mig på en gång i månaden, men den visar inte 100% korrekt. 
 
Nu ska jag fokusera på matchen, ha en trevlig kväll!
 
Vet ni vad som är hemligheten bakom världens godaste hamburgare? Eget hamburgerkött, stekt ananas, rostad lök och friscobröd. Godare kan det inte bli!! Eller jo, har ni testat jordnötssmör i? Tro det eller ej, såå gott. 

Grattis mitt hjärta!

Idag fick världens bästa kille nytt jobb! Stort grattis till min älskling som idag fick jobbet som butikschef <3
 

30%!

Förresten hörrni! Denna veckan har vi 30% rabatt på alla damkläder, välkomna in till oss på Cubus! 
 

Stressad morgon

Hej hej hej! Stressad som vanligt när jag ska iväg på morgonen, aaah är alltid sen! Jag ska träffa gruppen i skolan klockan 9 och det blir en heldag med grupparbetet. I eftermiddag blir det PT-tid och träning :D
 
Till och med frukosten blev ful för att jag är stressad :( 
 
Till frukost blev det davosgröt varvat med hallon och blåbär. Davosgröten görs genom att blanda ihop 1 dl havregryn (eller fiberhavregryn), 1 dl yoghurt, 1 dl kvarg lite stevia strö (eller någon annan form av sötning). Låt stå i kylen över natten. Om du tycker den är lite tjock på morgonen kan du hälla i en liten skvätt yoghurt till.

Duracellkanin

Jag hade sjukt mycket energi på gymmet idag så det blev ett grymt pass för benen med många repetitioner, skönt! Nu har vi ätit middag och ska varva ner i soffan :) 
 
6 set på 200 kg benpress, nästa gång ökar vi! 
 
Ugnsbakad lax, potatisskivor i ugn, wokade grönsaker och kvargsås. 
 
Laxfiléerna är kryddade med örtsalt och dill, några skivor citron på och tillagade i ugnen på 200 grader i 20 minuter. 
 
Potatisskivorna är kryddade med flingsalt, peppar och vitlökskrydda och tillagade på maxvärme i sisådär 5-10 minuter innan laxen åkte in. Då sänkte jag värmen till 200 och lät de vara i ugnen tillsammans med laxen i ytterliggare 20 minuter. 
 
Såsen är gjord på kvarg, pressad citron och provencalekryddor. 

Mot gymmet!

Lunchen är intagen och gymmet kallar, wiho! Tagga tagga tagga! 
 
Hemmagjord wrap fylld med keso, kassler, sallad och gurka
 
Wrappen gjorde jag genom att vispa ihop 3 äggvitor, ½ dl havremjöl, ½ tsk salt, 1 krm bakpulver, 1 tsk oregano. Smeten stekte jag i lite olja i en panna, några minuter på varje sida. Voila! 

Iittala vinglas

Jag har ju glömt att visa vad som låg i paketet som jag fick av mamma i fredags! Det var påfyllning av Iittala vinglas, 4 stycken nya fick jag så nu har vi 8 stycken. Får nog styra upp en middag här hemma snart så att jag får duka upp med de fina glasen :)
 

Utvilad och ledig

God morgon höll jag på att skriva, men det är ju inte riktigt morgon längre. Inatt sov jag tio timmar, gissa om jag är utvilad nu! Jag visste dock inte att min kropp var så trött och behövde det? Nåväl, väl uppe tog jag med mig Bianca ut på en 45-minuters powerwalk som en start på dagen. Nu har jag precis ätit en god frukost och ska smådona lite här hemma. Egentligen har jag en hel del lektioner att planera då jag ska ut på praktik nästa vecka och 4 veckor framåt, får se om jag börjar på det också idag. Sebastian slutar jobba tidigt idag så i eftermiddag ska vi träna tillsammans, jag räknar redan ner tiden haha! 
 
Filmjölk med hemmagjord granola, ägg, latte, hemmagjort mandelbröd med ost och skinka. 
 
Mandelbrödet gjorde jag genom att blanda 1 ägg, 1 dl mandelmjöl, ½ tsk bakpulver och lite salt. Smeten stekte jag sedan i smör i en liten stekpanna, några minuter på varje sida.

Våffelmiddag

Ikväll orkade vi inte laga mat så det fick blir nyttiga våfflor och lite annat smått och gott till middag :) 
 
Havrevåfflor med kvarg, jordgubbs- och chiasylt samt kalorifri pannkakssirap
 
Havrevåfflor
1 dl havremjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk stevia
En nypa salt
2 msk kokos
1 ägg
50 g kvarg
3 msk mjölk
 
Vispa ihop ingredienserna till en jämn smet och grädda två våfflor i ett våffeljärn. 
 
Jordgubbs- och chiasylt
1 dl jordgubbar
2 msk vatten
1 msk chiafrön
 
Mixa jordgubbarna, tillsätt vatten och chiafrön. Låt stå i kylen i minst en kvart.

Granola

Jag har tidigare tipsat om att ge bort en burk hemmagjord granola, knäckebröd eller liknande i present när man är bortbjuden, istället för att ge en flaska vin eller något annat som man brukar ge. Jag tycker det blir roligare och mer personligt. Igår var vi ju på middag hos våra vänner och då fick de en burk granola som jag gjorde samma dag :)
 
Granola
2,5 dl havregryn
1,5 dl fiberhavregryn
½ dl pumpakärnor
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl kokos
1-1,5 dl grovhackade valfria nötter
½-1 tsk kanel
2 msk rapsolja
½ dl honung
1 dl vatten
Eventuellt torkad frukt och kokosflarn (jag hade russin och kokosflarn)
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (inte den torkade frukten!). Blanda alla blöta ingredienser i en annan bunke och häll sedan vätskan bland de torra ingredienserna och rör ihop. Klä en plåt med bakplåtspapper och strö ut blandningen på plåten Sätt in i ugnen i 15-20 minuter på 200 grader, rör runt med jämna mellanrum så att det inte bränns. Låt müslin svalna och rör sedan ner den torkade frukten och kokosflarnen. 
 

I mitt skafferi

Tanken har slagit mig att alla ni kanske inte har koll på alla konstiga livsmedel som jag skriver om varje dag. Därför har jag satt ihop ett inlägg med de superprodukter som jag har i mitt skafferi! Jag kanske har glömt något men jag har nog fått med de viktigaste. Det finns även flera livsmedel som inte har fått flytta in i skafferiet än men som kommer, och då kan jag skriva om de efter hand :) 

 

Stevia strö

Stevia är ett sötningsmedel från växtriket som används som ett alternativ till socker. Det innehåller inga kalorier eller blodsockerhöjande kolhydrater. Jag använder stevia strö istället för socker när jag bakar eller vill söta något annat, jag doserar samma mängd stevia strö som jag skulle gjort med socker.

 

Agavesirap

Agave är ett sötningsmedel som framställs från en planta. Det är i rinnande form och påminner om honung fast är sötare och har ett lägre GI. När jag inte använder stevia använder jag agave som sötning istället för socker fast en mindre mängd.

 

Vaniljpulver

Vaniljpulver är ett svart pulver som är mald vaniljstång, utan några tillsatser eller något socker. Jag använder det istället för vaniljsocker (som innehåller tillsatser och socker) och vaniljpulvret ger dessutom en mycket godare smak. Det behövs inte lika mycket vaniljpulver som vaniljsocker för att ge den goda söta smaken, jag brukar tänka ungefär 1 krm vaniljpulver = 1 tsk vaniljsocker. Vaniljpulver passar verkligen till allt; gör din egen vaniljyoghurt eller vaniljkvarg istället för att köpa smaksatt, baka med det, smaksätt smoothien, gröten etc. 

 

Jordnötssmör

Jordnötssmör (givetvis de ekologiska/naturella utan tillsatser - Skippy och liknande kan ni glömma) innehåller mycket protein och nyttiga fetter samt fiber och mineraler. Jag älskar jordnötssmör! Det är mitt godis :D Det finns massor med andra nötsmör men jag håller mig oftast till jordnötssmör. Jag gör ofta mitt eget eller så köper jag från fitnessguru.se eller märket Green choice.

 

Kakao

Kakao känner ni alla till men vad alla kanske inte vet är att kakao är fullproppad med nyttigheter som anioxidanter, svavel, magnesium, bra fetter, proteiner, järn, fosfor och krom. Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen!

 

Kakaonibs

Kakaonibs är små knapriga bitar av kakaobönor. Underförstått innehåller de också massor med näringsrika ämnen. De smakar som kakao fast en mer stark, lite besk, smak. Jag använder de som topping på yoghurt/fil/gröt/kvarg/keso/pannkakor.

 

Carobpulver

Carob är en grönsak som kommer från ett träd. På trädet finns frökapslar som man maler och torkar. Resultatet blir ett pulver som används som ett sött substitut till kakao och smakar kolaaktigt. Carobpulvret innehåller stora mängder kalcium och andra bra näringsämnen. Jag använder det till allt möjligt; att baka med, som smaksättning i pannkakor, gröt, kvarg etc. Jag använder ibland endast carobpulvret men ibland tillsammans med kakao - det är en perfekt kombo!

 

Mullbär

Mullbär är egentligen inte något bär utan en frukt men räknas ändå till superbären. Det man äter är de torkade bären, som finns i flera färger – jag har dock bara testat de vita. Mullbär är rika på C-vitamin, K-vitamin, järn och kalcium. Proteinhalten är 11 gram per 100 g vilket är mycket för att vara en bär/frukt. Mullbär är sega och har en söt och kolaaktig smak. Jag brukar använda de som topping på yoghurt/fil/gröt/kvarg/keso/pannkakor. Jätte goda!

 

Gojibär

Gojibär är också ett av superbären. De kan ätas färska men det vanligaste (och det jag äter) är de torkade. Gojibär innehåller så mycket som 18 aminosyror, varav 7 av 8 är bland de livsnödvändiga. Bäret är även proppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink och selen, samt vitaminerna A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin och E-vitamin. Bären har även hög andel antioxidanter. De är sega och jag gillar de mest pga. konsistensen, smaken är lite svår att förklara. Jag toppar ofta yoghurt/fil/gröt/kvarg/keso med gojibär.

 

Chiafrön

Jag äter frön dagligen och ni har nog koll på linfrön, solrosfrön och pumpafrön men chiafrön kanske är något nytt för många. Chiafrön är ett riktigt superfrö som är rikt på protein, antioxidanter, omega-3 fettsyror och kostfiber. Fröet innehåller alla essentiella aminosyror och 2 msk chiafrön innehåller mer omega-3 än en laxfilé. Det är faktiskt ett av det mest näringsrika livsmedlet som finns! Passar bra i smoothies/yoghurt/fil/gröt/kvarg/keso/pannkakor/bröd/bakning/sallader. Precis som linfrön har chiafrön en svällande effekt tillsammans med vätska och man kan därför göra pudding/gelé med fröna, jag gjorde ju en god chiapudding häromdagen.

 

Quinoapuffar

Quinoapuffarna tillverkas av fröna från örten Quinoa och innehåller mycket protein och fiber. De har en nötig smak och är jätte goda! Jag brukar använda de som topping på yoghurt/fil/gröt/kvarg/keso/pannkakor.

 

Kokosolja

Kokosolja består av kallpressade kokosnötter och innehåller viktiga mineraler och fettsyror. Oljan är fast i rumstemperatur och blir flytande vid 24 grader. Det finns både med kokossmak och helt smakfri, jag använder den med smak. Jag använder kokosoljan i bakning och ibland att steka i.

 

Fiberhusk/finax psyllium

Fiberhusk eller som jag avänder - finax psyllium är pulveriserat skal från psylliumfröet. Det är alltså inte detsamma som hela psylliumfrön! Det har bindande egenskaper och kan därför användas istället för mjöl. Fiberhusk är rikt på fiber och innehåller inga kolhydrater. ”Mjölet” är riktigt drygt och det behövs därför ytterst lite, det gör även att smeten sväller med tiden. Jag använder det inte jätte mycket då smaken är sådär, jag försöker använda andra nyttiga mjöl istället.

 

Kokosmjöl

Kokosmjöl består av kokosnötter som kallpressats till olja, torkats och slutligen malts till ett mjöl. Kokosmjölet är väldigt fiberrikt och proteinrikt. Det smakar jätte gott och är perfekt i bakning och i pannkakor. Dock är det lite svårhanterligt då det drar ihop sig mycket mer vätska än ett vanligt mjöl så man måste tänka på att använda en mindre mängd och kokosmjölet binder inte heller särskilt bra.

 

Mandelmjöl och andra nötmjöler

Nötmjöl kan man göra själv genom att mixa nötterna till ett mjöl, men de finns även att köpa färdiga. Dessa använder jag ofta i bakning och när jag gör pannkakor.

 

Havremjöl, grahamsmjöl och dinkel fullkorn

- Är exempel på nyttigare mjölsorter som jag också använder i bakning och i pannkakor istället för vetemjöl.  

 

Kvarg

Kvarg har jag givetvis inte i skafferiet och jag tror att de flesta har koll på vad kvarg är, men för den som har missat vad denna fantastiska produkt är så kommer en beskrivning. Kvarg är en färskost men påminner mer om yoghurt fast har en syrligare smak och tjockare konsistens. Kvarg innehåller mycket protein och finns som fettfri variant. En riktig superprodukt som kan ätas som frukost, mellanmål och kvällsmål istället för yoghurt eller liknande. Förutom att äta kvargen som den är så är det gott att blanda i bär/frukt/nötter/fun light/vaniljpulver/proteinpulver etc. Jag brukar även använda kvarg till att göra kalla såser, baka med, göra smoothies med, ha som topping på pannkakor m.m. Arlas kvarg heter Kesella och det finns flera olika märken som gör kvarg, jag rekommenderar dock Lidls kvarg från märket Milbona eller ICA basics kvarg då de är mest prisvärda! 

 


Härlig helg!

Hej på er! Hoppas ni har och har haft en bra helg. Igår hade jag och Sebastian en mysig heldag tillsammans och på kvällen åkte vi hem till Andreas och Hanna i Lund och åt god middag för att sedan fortsätta kvällen på en mysig bar med FANTASTISKA drinkar. De hade en oändligt lång drinkmeny med enbart drinkar som man aldrig hade hört talas om, och alla drinkar vi drack var grymt goda. Idag har vi en slappsöndag, riktigt skönt. Jag har satt ihop ett långt inlägg till er som kommer upp strax :)
 

Träning och god brunch!

Åhh underbara lördag och underbara väder! Det är verkligen vårväder idag, det började med att jag hade på mig hoodie, skinnjacka och halsduk, för att sen ta av mig tills jag bara hade hoodie påvägen hem, så skönt! Jag var ju som sagt på ett gruppass idag, som heter SATS energy och är ett populärt pass. Jag kan ju säga att det var nog den jobbigaste konditionsträningen jag har gjort men det är nog inte riktigt min grej. Jag kände mig mest som en yr höna med alla steg som övriga kunde. Man kommer ju såklart in i det efter ett par gånger men jag tyckte inte heller att det var särskilt kul. Pass är nog verkligen en smaksak! Jag tänker testa något gruppass till men jag kommer nog hålla mig till mina egna styrkepass och lite spinning ibland. 
 
På hemvägen gick vi och handlade med oss mat hem för att sedan styra upp en brunch! Så mycket gott vi precis har ätit!! Nu är vi helt utslagna efter träning och mat så vi måste nog återhämta oss en stund innan vi orkar göra något :) 
 
 
Grymt god brunch! På bordet: kaffe, stekta champinjoner, stekt kassler, äggröra, gurka, hallonscones, knäckebröd, pålägg, yoghurt, fil, kvarg, keso, granola med tillbehör. Jag kan säga att vi inte orkade äta av allt :( 
 
 
Supergoda hallonscones! 
 
Hallonscones
4 dl havremjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
½ tsk salt
25 g smör
2 msk kvarg
1 dl frysta hallon
1 dl mjölk
1 ägg
 
Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt smör och kvarg och blanda ihop till en grynig massa, rör i hallon. Vispa ihop mjölk och ägg i en skål och blanda sedan ihop allt. Klicka ut 4 scones på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 250 grader i 10 minuter. 

Helg!

God morgon! Igår efter jobbet gick jag hem till mamma och spenderade kvällen där. Vi hade jätte mysigt, åt middag och efterrätt, drack champagne och jag fick en present :) Har sovit dåligt inatt igen pga. smärtan i nacken men vaknade ändå upp ganska utvilad. Denna helgen är jag och Sebastian lediga tillsammans woop woop, så vi ska börja dagen med ett träningspass (vi båda höll oss till lite alkohol igår)! Jag som aldrig går på gruppass har faktiskt bokat in mig på ett pass som jag hört mycket bra om så det ska bli lite spännande, men jag får dock inte med mig Sebastian så han kör ett eget pass under tiden :P Vi hörs senare! 
 
Presenten jag fick igår. Jag kan visa vad jag fick sen :) 

New in

Hoodie och topp från Gina tricot 

Tuff start

Jag har haft en sådär morgon, men efter att ha gjort mig en god frukost så är jag på lite bättre humör :) Ställde klockan på 7.30 imorse för att hinna med en powerwalk innan jobbet, det var tufft att stiga upp för jag var jätte trött eftersom jag knappt kunnat sova inatt pga. smärtan i min nacke som nu har spridit sig ut i ena axeln och ner i armen. Nog om det, tog med mig Bianca ut på rundan och det var allt annat än behagligt, det blåste och var kallt så jag fick nästan släpa Bianca i kopplet. Men efter en stund släppte jag henne lös och då höll hon högt tempo (som vanligt när hon slipper koppel, hon är verkligen ingen koppelhund) och när vi kom till andra sidan av parken var det vindstilla och solen värmde så då var det faktiskt skönt :) Väl hemma upptäcker jag att jag inte börjar jobba förens klockan 12 så jag har alltså tvingat mig upp tidigt i onödan. Aja, det var bara att se det positiva i att jag hade massa tid över - jag satte på flera koppar kaffe och gjorde mig en lyxig frukost :) 
 
Bananpannkakor med smak av kokos toppade med vaniljkokoskvarg, mixad mango, hallon, kiwi, quinoapuffar, kakaonibs, chiafrön, mullbär och kokos. 
 
De två små bananpannkakakorna gjorde jag på 1 mosad banan, 1 ägg, 1 äggvita och 1 msk kokosmjöl. De stektes i en panna med kokosolja. 
 
Vaniljkokoskvargen är kvarg blandat med kokos och vaniljpulver. 

Bra träningspass och god mat!

Hej bloggen! Som bestämt stack jag till gymmet efter skolan och som vanligt var jag där för länge :P Alltså var i hela friden tar tiden vägen? Tiden bara rinner iväg och dagarna går i ett haha. Det blev iallafall ett riktigt skönt pass med fokus axlar och triceps, men även lite bröst och mage. ÄNTLIGEN börjar jag se lite resultat på axlarna, men de andra muskelgrupperna verkar dröja... Cyklade runt i blåsten efteråt för att handla mat till både Bianca och till oss, kom hem och gjorde kanske det godaste woken någonsin! Jag vet inte vad det var denna gången, men den blev grym. Kanske var det marinaden som kycklingen låg och gottade sig i, i några timmar :) Wok med kyckling och grönsaker är något jag ofta gör i brist på inspiration, det funkar alltid och går att variera på många sätt. En riktigt bra rätt helt enkelt! 
 
 
Wok med kyckling, morötter, strimlad purjolök, gröna sojabönor, champinjoner, en näve frysta wokgrönsaker och fitnessnudlar. Några cashewnötter på toppen var pricken över i:et. 
 
Kycklingfiléerna strimlade jag och la i marinad på soja, riven ingefära, pressad vitlök, lite pressad lime, en skvätt honung och lite peppar, som fick stå i kylen i några timmar. 
 
Grönsakerna strimlades/skars och wokades på högsta värme. Jag kryddade även med lite chili och vitlök. 
 
När även kycklingen blivit wokad, la jag samman kyckling, grönsaker och fitnessnudlar i pannan och tillsatte en skvätt ostronsås och några droppar fisksås. 

Chiapudding

Juste, har ju glömt att dela med mig av efterrätten som jag gjorde häromdagen. Fräscht och nyttigt kvällsgott :) 
 
Mixa 1 dl hallon, 1 dl jordgubbar, 1 dl vatten, 1 msk honung, lite nejlika och honung. Blanda i 3 msk chiafrön och låt svälla i kylen minst en kvart. Ät som det är eller med vispad grädde, keso eller som vi - kvarg blandat med kokos samt kokosflarn på toppen. 
 
Receptet kommer från Annie

Utslagen

Hej! Jag var helt utslagen igår. När jag gick och la mig runt midnatt så sa jag till Sebastian "åhh nej jag har glömt att blogga" haha. Vi hade en hektiskt men väldigt rolig dag på jobbet, efter jobbet tog jag mig till gymmet för ett benpass. Är ju inte jätte förtjust i att träna på kvällen, dels för att det är mycket folk på gymmet och dels för att jag alltid är hungrig, därför kortade jag ner passet lite genom att utesluta några övningar och istället köra fler repetitioner. 
 
Nu ska jag iväg till skolan för föreläsning och i eftermiddag ska vi arbeta med vårt grupparbete. Därefter är tanken att gå till gymmet :) 
 
Dagens frukost: filmjölk, kanel, hemmagjord granola, pauluns granola, quinoapuffar, mullbär och gojibär.

Bra start på dagen!

God morgon! Jag har haft en skön start på dagen i form av en powerwalk med Bianca och en fräsch frukost. Solen skiner, jag är på bra humör och jag har på mig vårkläder! Nu är det dags för jobb fram till stängning ikväll, sen får vi se om det blir gymmet eller om jag tar vilodag. Hoppas ni får en fin dag :) 
 
Mysigt väder imorse
 
Frukost idag blev kokosgröt (1 dl havregryn, 1 msk kokos, 1 dl vatten, 1 dl mjölk och 1 äggvita) toppad med mixad mango och gojibär. Ett glas vatten med hallon och såklart kaffe men det var uppdrucket innan bilden togs :) 

Dagens middag

Idag var jag så sugen på sötpotatismos att det spelade ingen roll vad vi hade till, jag ville bara ha moset haha. Men lax är ju lättlagat och passar bra till så det fick det bli :) Enkel, nyttig och GOD vardagsmat som tar max 30 minuter att göra!
 
Ugnsbakad lax, sötpotatismos, kokta ärtor och cocktailtomater. Gott gott! 
 
Laxen är kryddad med salt, citronpeppar, cayennepeppar och pressad vitlök. Tillagad i ugnen i 20 minuter på 175 grader.
 
Sötpotatismosen görs genom att skala och skära sötpotatis i små bitar, koka tills de är mjuka (cirka 15 minuter). Mixa sedan till ett mos och krydda med valfria kryddor och tillsätt lite av kokvattnet för önskad konsistens. Det är gott som det är med bara lite salt och vitpeppar eller svartpeppar men om du vill exprimentera så funkar chili, pressad vitlök, örter, grädde, smör etc. 

Gymmet och köket!

Jahapp där försvann den dagen också, jag som skulle hinna med fler saker idag... Idag har jag iallafall hängt på gymmet och i köket. På gymmet körde jag ett riktigt grymt pass för rygg, biceps och mage. Jag hade massor med energi så jag orkade hur mycket som helst, vilken härlig känsla det är! Kyl, frys och skafferi behövdes fyllas på så jag handlar på vägen hem. Sen jag kom hem har jag varit i köket fram tills nu haha. Jag har ätit lunch, bakat knäckebröd, bakat nyttiga muffins och lagat middag. Jag har inte ens hunnit duscha efter träningen så det tänkte jag göra nu och sen tänkte jag faktiskt göra en nyttig efterrätt till mig och Sebastian :) 
 
Nyttiga chokladmuffins med kikärtor (var inte rädda, de smakar inte kikärtor) och knäckebröd. Knäckebröden måste alltid finnas här hemma, de är underbara! 
 

Chokladmuffins med kikärtor

1 burk kikärtor

½ dl mjölk

2 ägg

1 äggvita

1 dl kakao

1 msk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

½ dl stevia

1 mosad banan

 

Skölj kikärtorna och låt rinna av, mixa de sedan i en mixer eller med en stavmixer. Mixa i bananen. Vispa ner ägg och mjölk. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan ner i smeten. Häll upp smeten i cirka 14 formar och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. 

 
Knäckebröd (1 plåt) (samma recept som publicerats tidigare)

2 dl valfritt mjöl (Jag brukar oftast använda grahamsmjöl. Idag använde jag dock majsmjöl för omväxlingens skull men det är inte lika lätt att baka ut + behöver vara inne i ugnen längre)

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

½ dl linfrön

½ tsk salt

½ dl rapsolja

2,5 dl kokande vatten

 

Blanda alla ingredienserna förutom vattnet i en bunke. Häll sist i det kokande vattnet och rör om. Bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ett tips är att kavla ut dagen med bakplåtspapper emellan så får du jämna och fina knäckebröd. Annars går det bra att bara platta ut degen över plåten, men godast blir det om du gör de så tunna som möjligt. När du brett ut smeten kan du om du vill skära rutor för önskad storlek, annars brytar du bara det i bitar när det är klart. Strö eventuellt över flingsalt innan du sätter in det i ugnen. Nu kommer det till att ha de en bra tid i ugnen. Enligt alla recept jag läst ska plåten vara i ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter på 150 grader, men detta funkar inte i min ugn då de blir brända direkt (kanske funkar bra om man bakar med majsmjöl?) Jag har istället provat mig fram och för min del funkar det bäst med varmluft på 125 grader i cirka 50 minuter.


Jag skulle trivas som hemmafru ;)

Hej! Alltså jag har så jäääkla ont i skinkan efter sprutan igår haha! Idag är det lite bättre men igår var katastrof, igår kunde jag inte sitta, kunde bara ligga på en sidan och kunde knappt gå. Idag kan jag iallafall gå så jag tog med mig Bianca ut på en powerwalk imorse, tyvärr var det väldigt kallt i början och precis när rundan började lida mot sitt slut så kom solen och värmen. När jag kom hem var jag vrålhungrig och sjukt sugen på min goda "bulgurutti" så det fick bli det igen. Skillnaden denna gången var att jag toppade med både hallon och blåbär, samt att jag glömde kanel. Lika gott som sist dock :) 
 
Jaha annars då, jag skulle egentligen träffa gruppen i skolan idag och jobba med vårt grupparbete men någon fick förhinder så vi ska träffas en annan dag istället. Så nu har jag ännu en ledig dag, ganska skönt faktiskt. Denna dagen kommer säkert flyga förbi precis som gårdagen (vet inte vart dagen tog vägen igår!), blir träning och hemmafru-sysslor som står på schemat ;) 
 
Bianca tog täten idag :) 
 
Bulgurutti toppad med varma mosade hallon och blåbär
 
Bulgurutti
1 dl kall kokt bulgur 
1 dl kvarg
1 dl naturell yoghurt
1 msk sötning (agave, honung eller stevia)
1 krm vaniljpulver
 
Blanda ihop ingredienserna och toppa med varma mosade bär (gärna med lite stevia). Kanel är även gott till! 

Paprika- och tomatkyckling

Läste på Emilias blogg om en kycklingrätt som lät god så den fick det bli till middag ikväll, ändrade om receptet lite bara :) 
 
 
Paprika- och tomatkyckling
900 g kycklingfilé
1 paprika
15-20 körsbärstomater
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
3 msk tomatpuré
1 dl ajvar
2 vitlöksklyftor
Oregano
Salt & peppar
Riven ost
 
Skär kycklingfiléer i bitar och stek i en panna tills de nästan är klara, salta och peppra. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform, skär paprikan i bitar och dela tomaterna på mitten, lägg över kycklingen. Blanda grädde, créme fraiche, tomatpuré, ajvar, pressade vitlöksklyftor och kryddor i en skål. Häll blandningen i ugnsformen och strö över riven ost. Sätt in i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter, tills osten fått fin färg. 

Underbara väder!

Hej världen! Såg just att ni var jätte många som var inne igår och läste bloggen, var kom alla ni ifrån? :) Riktigt roligt iallafall! På senaste har ni blivit fler läsare men färre som lämnar kommentarer så glöm inte att ni kan göra det, bloggandet är så himla mycket roligare när ni lämnar kommentarer :) Idag har jag varit iväg på ett träningspass, det var dags för ben men jag hade lite tidspress och hade endast 1 timme på mig. Jag brukar normalt träna i 2 timmar så idag fick det bli högt tempo och även superset (när man varvar styrkeövningar utan att pausa) och efter den tuffa timmen kröp jag nästan hem :P Jag har även varit hos läkaren och fått en allergispruta eftersom pollen redan har börjat komma och jag är dödsallergisk. Nu håller vi på att tvätta här hemma och har precis varit ute och gått en liten promenad i det fantastiska vädret. HOPPAS nu att vädret håller i sig! 
 
Mellis mellan varven: filmjölk, kanel, hemmagjord chokladgranola, hallon och mullbär. Enkelt och SÅ gott! 

New in

Två nya sporttoppar från HM
 

PW

Hej! Nu när det börjar bli lite varmare ute tänkte jag börja ta powerwalks på morgnarna igen. Under vintern blir det korta promenader med Bianca eftersom hon vägrar röra sig ur fläcken när hon fryser men nu när det är ett par plusgrader så kan promenaderna bli längre. Så imorse fick bli första PWn denna våren och både jag och Bianca höll bra tempo i 45 minuter :) Åt frukost för en stund sedan och tänkte bege mig till gymmet om ett tag. 
 
Titta, våren är påväg :) 
 
Frukost idag blev gröt gjord på 1 dl havregryn, 2 dl vatten, 1 dl hallon, ½ mosad banan, lite salt och proteinpulver jordgubb & vit choklad. Toppad med banan, jordnötssmör, kokosflarn och cashewnötter

Slarvfel och enchiladas

Jag läste precis igenom mina tre senaste blogginlägg och där var ju hur mycket slarvfel som helst i texten haha! Har ändrat om lite i alla inläggen nu samt uppdaterat bröllopsinlägget :) Tänkte även att jag kunde dela med mig av bilder på middagen vi åt häromdagen, grymt goda enchiladas! Ni har fått recept av mig förut men här kommer det igen. 
 
 
Enchiladas 
500 g nötfärs
En påse taco spice mix eller egen tacokrydda*
4-6 tortillabröd
1 gul lök
400 g krossade tomater med örter (vi använde Garants vitlök & örter)
½ msk råsocker/vanligt socker/stevia strö
1 stor vitlöksklyfta 
1 tsk sambal oelek 
Spiskummun, paprikakrydda, chilikrydda, basilika, salt & peppar
2 dl riven ost
 
Hacka den gula löken och stek tills den blir lite mjuk. Lägg i nötfärsen och stek tillsammans till färsen är genomstekt. Häll på 1 dl kallt vatten och tacokrydda, låt puttra ett tag. Stek pressad vitlök i en kastrull med olivolja. Mixa de krossade tomaterna tills det blir en slät tomatsås och häll i kastrullen med vitlöken. Tillsätt sambal oelek och socker, koka upp och låt puttra. Smaka av med kryddor. Fördela färsen i tortillabröd, rulla ihop och lägg i en ugnsform. Häll över tomatsåsen, strö riven ost över och sätt in i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter, tills osten smält och fått färg. 
 
Den kalla såsen gjorde jag på kvarg, pressad vitlök, paprikakrydda, cayennepeppar, salt, vitpeppar, en skvätt pressad citron samt kallt vatten (för att den inte skulle vara så tjock). 
 
*Tacokrydda (en burk)
2 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 msk salt
½ msk peppar
 
Jag brukar använda cirka 2 msk av tacokryddan till 500 g nötfärs. 

Pannkakssöndag!

För en timme sedan orkade jag mig ut i köket för att göra frukost, och det är ju faktiskt söndag så jag gjorde mig en ny variant av nyttig pannkakstårta i form av banoffee proteinpannkakor, efter inspiration från Tasty health. Gooooott!!
 
Banoffee proteinpannkakor
 

Pannkakorna
1 dl havregryn
½ dl vaniljproteinpulver
1 tsk bakpulver
1 msk kokosmjöl
2 msk mosad banan
1 ägg
1 msk kvarg
½ msk Walden farms karamellsirap

 

Mixa ingredienserna och stek 4 små pannkakor i en panna, en minut per sida räcker. 
 
Toppingen är kvarg blandat med Walden farms pannkakssirap
 
 

Gårdagens bröllop

Godmorgon fina ni! Hoppas ni mår bra. Jag är lite sliten från igår, vilket är lite trist eftersom det är så fint väder, men det får bli en hemma-slapp-dag istället. Bröllopet igår var helt fantastiskt, det var över alla förväntningar! Det var utan tvekan det roligaste bröllopet jag någonsin varit på, underhållningen var så bra att vi satt och skrattade hysteriskt. Vigseln var i Allahelgonakyrkan i Lund och efter det åkte vi till Logen i Lund där festen hölls. Vi drack fördrink och minglade i två timmar innan det var dags för middagen. Middagen var en underbar buffé med bland annat vildsvinskött som de hade grillat på gården i 5 timmar, så gott! Förutom fina tal, lekar och annat under middagssittningen (jag, Oskar och Alex höll i skoleken :D) så hade de underhållning i form av 3 dragqueens som uppträdde och det var något av det roligaste jag sett, jag kan säga att jag har träningsvärk i magen efter allt skratt. Efter det spektaklet trodde vi inte att det kunde bli roligare, men där hade vi fel. Hela brudgummens familj gjorde också en grymt rolig show! Sist men inte minst hade bruden planerat en sista underhållning som ingen annan visste om förutom ett fåtal av oss. Bruden är nämligen instruktör i strippaerobic och hade fått dit hur många som helst av sina deltagare som kom in från ingenstans och uppträdde mitt i lokalen bland alla. Vi hade först placerat ut 5 personer ur den närmsta familjen som satt på stolar mitt i och fick varsin privat strippaerobicdans innan alla andra kom in och dansade. Det var så häftigt! Sedan blev det dricka och dans resten av natten :) 
 
Update: jag får ju inte glömma att nämna att brudparets vals slutade med gangnam style som sedan alla gäster joinade på haha!
 
Nu kommer en bildbomb från gårdagen, ursäkta den dåliga kvalitén.
 
Vigseln i Allahelgonakyrkan
 
 
Som ni ser var temat på bröllopet blått och rosa, som även alla gäster tagit efter :)
 
Jag och Alex <3
 
Jag och min fina man
 
Snyggare bordsherrar får man leta efter ;) 
 
Cabaret Moulin. De brukar tydligen uppträda på tangopalatset på fredagar, sevärt! 
 
Loreens uppträdande var kvällens bästa :)
 
Brudgummens familj gjorde en parodi på ett gruppträningspass
 
Strippaerobic med privat dans
 
Strippaerobicuppvisning
 
Vals goes gangnam style 
 
Puss på min kärlek <3
 
Jag, Milad och Alex
 
Jag och fina f.d kollegor (inklusive Oskar i bakgrunden)
 
Bästa nattamaten! 
 
 

Bröllop!

Hej bloggen! Imorse ringde klockan 8 här hemma och då tog jag och Sebastian en liten promenad hem till mamma och lämnade av Bianca, gick och tränade (jag körde axlar och triceps) och uträttade några ärenden i stan. Det är tydligen en matfestival i Malmö med mat från världen över, så vi passade på att äta vårt första mål på festivalen, för min del blev det känguruhamburgare :) Och nu är vi redo för att gå på BRÖLLOP! En gammal kollega till oss ska gifta sig i Lund idag så vi måste faktiskt bege oss nu. Ha en fin lördag!
 
Från träningen idag

Leopard

Ni har väl inte missat Gina tricots träningskollektion som har leopardmönster?! Jag älskar leo-mönster så jag dog lite när jag såg det. Träningstightsen är nog lite too much för mig, men sportbh:n och telefonhållaren är jag sugen på :) Det är så kul med träningskläder!! 
 

Fredag!

God morgon på er. Hoppas att ni mår bra! Jag är så trött på att alltid vara trött. Alltså jag är ALLTID trött. Suck. Aja, träningen igår blev ett bra ben- och magpass, så benen är lite möra idag. Hoppas de orkar stå upp hela dagen :P Alltså jag måste sluta träna minst 2 timmar varje träningspass haha, det känns som att hela dagen försvinner! Idag blir det nog vila från träningen då jag ska iväg nu och jobba hela dagen och ikväll ska jag nog träffa Alex och Oskar :) 
 
Frukost idag blev havregrynsgröt kokad på mjölk, blandat med proteinpulver kiwi & yoghurt. Gröten toppades med kanel, blåbär och valnötter. 
 

"Candy" for pre workout meal

Alltså OM Walden farms kalorifria karamellsirap var god! Herregud det smakar som godis. Pannkakssirapen är också gudadod och jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag tycker är godast. Har ju mest ätit sirapen tillsammans med nyttiga våfflor och pannkakor men det är minst lika gott att ha i kvargen. Jag åt precis karamellsåsen tillsammans med kesokvarg som ett pre workout mål och det kändes nästan som att jag satt och tryckte i mig något onyttigt :P Skulle även äta två ägg men de förstördes i kokningen :( Nu ska jag iväg och få mina ögonbryn plockade och färgade, sedan ska jag försöka ta mig till gymmet i stormen...
 
Keso- och kvargblandning toppad med skivad banan, kalorifri karamellsirap, kokosflarn och mullbär.
 
Fail...

Bulgurutti!

God morgon! Har precis ätit en sjukt god frukost, men ni kommer nog tycka att jag är knäpp när ni får höra vad jag åt. Igår såg jag på en blogg att någon gjort en nyttig variant av risifrutti men eftersom vi inte lagar ris här hemma så gjorde jag en egen variant med bulgur istället. Så det blev en bulgurutti haha. Och det blev så gott! Det kan man inte tro? Nu är det dags att bege mig till skolan för föreläsning! 
 
Bulgurutti (hihi vad kul det låter :P) toppad med varma mosade hallon och kanel
 
Bulgurutti
1 dl kall kokad bulgur 
1 dl kvarg
1 dl naturell yoghurt
1 msk agave (eller honung eller stevia)
2 krm vaniljpulver
 
Blanda ihop ingredienserna och toppa med varma mosade hallon (gärna med lite stevia) och kanel! MUMS! 

Kalorifri sirap och BCAA

Hej bloggen! Var förbi Gymgrossisten Hansa påvägen hem eftersom detta hushållet redan har slukat Waldens farms kalorifria pannkakssirap haha. Förutom en ny pannkakssirap köpte jag Waldens farms karamellsirap och ny BCAA. Ville även köpa Walden farms chokladsås men den var slut :( Jag köpte faktiskt en BCAA som jag inte testat förut, nämligen från Smartsupps. Den BCAA jag tar idag är i tablettform och den jag nu köpte blandas med vatten till en dryck. Smartsupps har grymt pris och finns i smakerna äpple, vattenmelon och apelsin. Jag valde att testa äpple efter rekommendation :) 
 

Trööött

God morgon! Idag var det inte lätt att komma upp, jag var så sjukt trött. Jag ska strax iväg till skolan för föreläsning och i eftermiddag ska jag sitta tillsammans med gruppen och göra vårt arbete. Jag har precis startat dagen med en bra och stadig frukost för att orka dagen :) 
 
- Havregrynsgröt med kanel, blåbär och hallon
- Hemmagjort knäckebröd med ost
- Ett kokt ägg
- Kaffe 

Varning! Långt träningsinlägg!

Två träningspass senare. Alltså gissa om jag är slut nu?! Det hade varit okej om jag hade haft några timmars vila mellan passen men jag hann bara hem och vila någon timme innan jag var behövde ta mig till gymmet igen för PT-passet. Puh vad jag är trött nu, men kul har jag haft! Första passet tränade jag tillsammans med Sebastian och jag körde ett grymt pass för rygg och biceps. Och vet ni? Jag klarade att att göra mina första chins idag utan någon hjälp, wiho! Efter gymmet handlade vi lite och köpte med oss världens godaste sallader från café 2000 som vi slängde i oss. En timme senare var Sebastian på jobbet och jag var på gymmet igen för att träffa min personliga tränare. Som tur var körde vi inget tungt pass, vi gick bara igenom lite övningar och hon kollade min teknik. Jag hade till och med lite kraft över för att träna mage efteråt :)
 
Nu har jag en konstnadsfri träff kvar med PT:n och dessa träffar har verkligen gett mig så mycket. Även om jag redan är inne i träningen, kan många övningar och har ett färdigt träningsupplägg så har det varit så lärorikt att gå igenom övningarna med henne så att hon kan ge tips och trix samt kolla in tekniken. Jag har fått in en mycket bättre teknik sen jag träffade henne! Därför vill jag rekommendera alla som tränar som vill få lite hjälp, men framför allt till er som är nya med träningen eller som t.ex. precis ska börja styrketräna, att köpa PT-timmar. Det är väldigt dyrt men om jag hade betalat för mina PT-träffar hade jag lätt tyckt att det var värt det, tänk då om man skulle haft en PT i början av träningen! Nu har jag ju haft min egen lilla PT från början, nämligen min älskade pojkvän som är grym med träningen, men nu har jag haft turen att få små luckor ifyllt av en utbildad PT. Nu kan ju inte träningen gå annat än framåt. Jag är mer taggad än någonsin! 
 
Ni som känner mig och som har följt bloggen ett tag vet ju att jag har gått från att träna konditionsträning flera gånger i veckan till att nu bara träna kondition en gång i veckan. Detta för att jag dels tycker att konditionsträning är så jäkla tråkigt och dels för att jag vill fokusera på att bygga muskler och bli mer "fit". Den tidigare konditionsträningen ledde till att jag gick ner 10 kg - nu vill jag bygga upp en stark kropp. Jag har varit lite osäker på mitt nya upplägg eftersom att jag fortfarande vill gå ner i fettprocent, men efter att ha pratat med PT:n så känner jag mer att detta upplägg är bra! Hon menade på att jag inte bör lägga in fler konditionspass eftersom jag då kommer att bryta ner de muskler som jag vill bygga upp, hon ansåg att jag kan nå de resultat jag vill med styrketräningen. Hon gav exempel på att man under ett hårt benpass kan bränna mellan 500-600 kalorier. Däremot är det svårt att gå ner mycket i fettprocent eftersom jag kommer styrketräna och äta mycket, men jag tänker ge det en chans och se vad resultatet blir! 
 

Ett av två träningspass!

Hej! Älskade vår som är påväg, det är helt underbart!! Jag och Sebastian har några lediga timmar nu på dagen så vi ska ta en härlig promenad till gymmet och köra ett pass. Det kommer faktiskt bli ett av två träningspass för min del idag, för i eftermiddag har jag PT-tid :) 
 
Dagens frukost blev kiwi, kesokvarg, quinoapuffar, paulúns granola, mullbär och kokosflarn

GOOOOOTT

Alltså mamma mia vad gott detta var. Varför gör man inte ugnsbakad banan oftare?
 
Ugnsbakad banan med mörk choklad och cashewnötter
 
Dela en mogen banan på mitten (behåll skalet på), fyll med något gott och sätt in i ugnen på högsta värme i sisådär 5 minuter. Jag fyllde min med några rutor mörk choklad och cashewnötter men det är nog även gott med t.ex. andra nötter eller jordnötssmör och kokos. 

Produktiv dag

Hej svejs! Idag har varit en produktiv dag! Jag var i skolan under dagen, i eftermiddags körde jag ett benpass på gymmet och mötte därefter upp Alexandra som jag hängde med i några timmar. Kom hem en liten stund innan Sebastian slutade jobba och slängde ihop en snabb middag som blev SÅ god. Nu är vi mätta och belåtna och ska mysa ner oss i soffan framför sista avsnittet på säsong tre av serien 24. 
 
Så jäkla svårt att ta bilder på kvällen, blir inte alls bra! Ser inte alls kul ut men jisses vad gott. Jag hade kunnat äta detta varje dag :) 
 
Laxfiléerna är kryddade med örtsalt och dill, några skivor citron på och bakade i foliepaket i ugnen på 200 grader i 25 minuter. 
 
Potatisskivorna är kryddade med flingsalt, peppar och vitlökskrydda och tillagade på maxvärme i sisådär 15 minuter innan laxen åkte in. Då sänkte jag värmen till 200 och lät de vara i ugnen tillsammans med laxen i ytterliggare 25 minuter. 
 
Såsen är gjord på kvarg, pressad citron och provencalekryddor. 
 
Grönsaker glömdes bort :( 
 

Bananpannkaka!

God morgon! Sitter just nu och slänger i mig frukost och kaffe, är stressad som vanligt. Klockan 10 ska jag träffa gruppen i skolan för att sätta igång med grupparbetet. Vi har spånat lite redan och än så länge känns det bra :)  
 
De flesta av er vet att jag är en periodare när det kommer till frukost, jag lyckas alltid fastna i något träsk och äter en viss frukost under en period. För ett tag sedan var det bananpannkakor, vilket nu var längesedan jag åt, så jag blev grymt sugen på det idag! Det är ju så gott. Nej nu måste jag skynda mig, hoppas ni får en bra dag! 
 
Bananpannkaka (½ mosad banan och 1 ägg) toppad med hallon, kvarg, kokos och kalorifri sirap
 

Hemmagjorda proteinbars

Testade ett recept på proteinbarer som jag tänkte visa. Jag personligen tyckte att de blev helt okej. De smakar inte så mycket men de är bra i sitt syfte - en bar som innehåller det du behöver få i dig direkt efter träning, nämligen kolhydrater och protein. 
 
Proteinbars
15 urkärnade dadlar
1 banan
1,5 dl kvarg
1 dl mjölk
1 dl äggvita
1,5 dl havregryn
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
 
Mixa ingredienserna i en matberedare tills du får en jämn smet. Häll smeten i en mindre ugnsform, klädd i bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Låt svalna och skär sedan upp i lagom stora bitar. Förvara i kylen eller i frysen. 
 
 
Receptet kommer härifrån

Ugnsbakad ratatouille med kyckling

Ikväll var jag sugen på att göra ratatouille till middag med något gott till. Mamma skulle vara här under kvällen så jag ville dock att maten skulle sköta sig själv ganska mycket så att jag slapp hänga i köket, därför gjorde jag ratatouille i ugn och passade på att tillsätta kycklingfiléer som också fick tillagas i ugnen. Resultatet blev bra, en god och smakrik ratatouille som absolut fungerar att tillagas i ugn istället för på spisen!
 
Rätten gjorde sig inte riktigt bra på bild. Det är mycket godare än vad det ser ut! 
 
Ugnsbakad ratatouille med kyckling
1 kg kycklingfiléer
1 aubergine
1 zucchini
1 stor röd paprika
1 stor gul paprika
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater (gärna smaksatt med chili)
1 dl chilisås
1 kycklingbuljongtärning
3 dl vatten
2 tsk timjan
2 krm cayennepeppar
Salt & peppar
 
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform, de filéer som var stora skar jag på mitten. Krydda med salt och peppar. Skär aubergine, zucchini och paprika i mindre bitar och lägg i en stor bunke. Hacka lök och vitlök och lägg i tillsammans med grönsakerna. Tillsätt krossade tomater, chilisås och vatten. Smula i buljongtärningen, krydda och rör runt. Häll grönsaksblandningen i ugnsformen tillsammans med kycklingfiléerna och sätt in i ugnen på 225 grader tills kycklingen är klar, cirka 40-50 minuter. Rör runt lite då och då. 
 

Helgen

Hej på er! Har ni haft en bra helg? Det har jag haft :) I fredags fick vi ju reda på resultatet på vårt examensarbete och det behövde vi såklart fira! Efter jobbet gick jag hem och bytte om och avbokade spinningpasset som jag planerat att gå till på lördagsmorgonen. Därefter mötte jag upp Emine på lilla torg där vi firade med några glas. När vi skulle gå hem var vi inte alls sugna på att gå hem så vi gick ut och dansade resten av natten :) Igår låg jag utslagen i soffan hela dagen för att på eftermiddagen duscha, äta och göra mig iordning för kvällens planer. Gårkvällen spenderade jag och Sebastian hemma hos Michis och Martin i Lund med god mat, dryck och spel. Så himla trevligt! Trots en del alkohol igår är jag faktiskt pigg idag så jag göra lite nytta idag, jämfört med igår :P 
 
Imorse gjorde jag mig en god pannkaksfrukost, det är ju trots allt söndag :) 
 
Havrepannkakor toppade med egen vaniljkvarg, egen chokladsås, hallon och kakaonibs
 
Havrepannkakor 
1 dl havregryn
1 msk stevia strö
1 tsk kanel
½ tsk bakpulver
3 msk mjölk
2 äggvitor
1 msk äppelmos (eller mosad banan)
 
Blanda ingredienserna och stek i en panna. Istället för en stor pannkaka klickade jag ut tre små :) 
 
Vaniljkvargen gjorde jag på kvarg, stevia, vaniljpulver och en skvätt vatten
 
Chokladsåsen gjorde jag på kakao, stevia och mjölk

LYCKA!

Alltså jag är så jävla glad!! Vi fick precis reda på att vi fick VG, alltså högsta betyg, på vårt examensarbete! Så jäääävla glada! Så nu firar vi på lilla torg :)


Aj :(

Kul, här ligger jag helt i ordninggjord för att gå till skolan men magkramperna blir bara värre ovh värre. Får strunta i dagens föreläsning och bara hålla tummarna att det blir bättre innan 12 då jag börjar jobba :(
 

Trött fredag

God morgon! Igårkväll var jag som vanligt jätte trött så gick och la mig tidigt, men kunde knappt sova på hela natten för hade så sjukt ont i magen, funderar på om det kanske var det där jäkla äpplet?! Så idag är det en trött Josy som strax ska iväg till skolan på föreläsning och direkt efter det ska jag tillbringa resten av dagen på jobb. Jag är ledig imorgon så man borde egentligen hitta på något skoj ikväll, men frågan är om jag kommer orka. Det blir kanske en hemmakväll :) Hoppas ni får en bra dag! 
 
Dagens frukost blev proteingröt gjord på 1,5 dl fiberhavregryn, 2,5 dl vatten, lite salt, ½ dl chokladprotein och en äggvita. Toppad med hallon, hasselnötter och kokosflarn
 

Korrektur

Tydligen hade de ångrat sig, så ikväll gäller endast 30% på damtoppar. Men välkomna ändå! :)


Träning och allergichock

Hej bloggen! Åh underbara väder, sol och flera plusgrader! Det gör det bara härligt att gymmet ligger en bit bort så att man får 40 minuters promenad i det fina vädret. Idag hade jag egentligen tänkt att köra ett ryggpass men eftersom jag fortfarande har lite ont i rygg/nacke/axlar så fick det bli ett benpass istället. Det var ett tungt benpass med viktökningar på flera övningar så efteråt trodde jag att jag skulle spy av utmattning. Efter gymmet testade vi ett nytt lunchställe; Slimfood som serverar sallader och sushi. I samband med lunchen gjorde jag något dumt... Jag har problem med allergi, men det har blivit bättre de senaste åren. Tidigare kunde jag inte äta några frukter, grönsaker eller bär överhuvudtaget - om det inte var tillagat. Som ni vet så kan jag äta det mesta idag, men inte i stor mängd och jag känner ofta av lite allergi. I alla fall, jag har inte ätit ett äpple på flera år (har bara tillsatt lite äpple i bakverk och liknande), men till lunchen idag fick man ett äpple som jag fick för mig att äta, eftersom allergin har blivit bättre. Det skulle jag inte ha gjort. Efter några tuggor svullnade hela kinden upp och jag  såg ut som jag blivit slagen/hade tandvärk. Det såg hemskt ut! Nu har det lagt sig en del och jag hoppas att det lägger sig helt innan jag ska jobba klockan 18! 
 
 
 
 

Blåbärsbröd

Häromdagen bakade jag ett grymt gott bröd som jag tänkte att ni skulle få receptet på. Dock tyckte jag att det blev lite torrt så jag rekommenderar att kanske ta ut det 10 minuter tidigare än receptet anger! 
 
Blåbärsbröd med aprikoser
2 dl havregryn
6 dl dinkelmjöl fullkorn
½ dl linfrön
½ - 1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm salt
3 dl naturell yoghurt
½ - 1 dl frysta blåbär
1 dl vatten
1 msk honung
1 msk rapsolja
 
Blanda först alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner de flytande ingredienserna och blanda ihop till en smet. Smöra en brödform och häll över smeten. Sätt in i den nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 90 minuter (jag hade tagit ut det en stund tidigare...). Ta ur brödet ur formen och låt svalna. 

AW-shopping ikväll!

HEJ HEJ HEJ! Hur mår ni? Jag är på strålande humör och ryggen och nacken känns lite bättre idag, det var nog en god idé med en vilodag igår. Eftersom jag tränar nästan varje dag på vardagarna så brukar jag vara så sjukt trött på kvällarna, men eftersom jag inte tränade igår hade jag hur mycket energi som helst vilket resulterade i att jag och Sebastian hade maraton med serien 24 som vi följer, hela kvällen och natten igår haha. Vi är lediga idag så hade inget att gå upp till, men vaknade ändå halv nio... Vi har haft en slapp morgon med kaffe och frukost i soffan och tänkte strax sticka iväg och träna :) 
 
För er i Malmö som har missat så är det After work shopping ikväll, vilket innebär att de flesta butikerna har öppet till 21 och köpcenterna till 22. De flesta butiker har även rabatter ikväll. Jag ska in och jobba mellan 18-21 och hos oss på Cubus kommer ni att få 30% mellan 18-21!
 
Några godingar från Cubus som jag vill ha! 

Skola och jobb

Gooood moooorning! Sitter och äter en ljuvlig frukost och ska strax iväg till skolan, efter skolan ska jag jobba hela dagen. Nackonten och ryggonten är fruktansvärd så idag vilar jag från gymmet. Hoppas ni får en bra dag i det fina vädret :)
 
Hallonröra varvat med carobröra, toppat med quinoapuffar, pumpakärnor, kokosflarn och mullbär.
 
Hallonröran är gjord på keso, kvarg och hallon.
 
Carobröran är gjord på keso, kvarg och carobpulver. 

Mysig kväll

Hej <3 Vi har haft en jätte mysig kväll, ätit fantastisk god linssoppa med nybakat bröd och haft Alex och Simon över för fotbollskväll. Nu är jag dock jätte trött efter en lång dag, ska gosa ner mig med mannen min. Men ni måste ju bara få receptet på soppan, har publicerat det en gång tidigare men det var ett tag sedan. 
 

Linssoppa

3 msk olivolja

2 stora gula lökar

3 vitlöksklyftor

350 g röda linser

2,5 grönsaksbuljongtärningar

1 ½ tsk spiskummin

1 ½ tsk krossad torkad chili (jag hade bara färsk chili som jag hackade, jag använde en hel)

1 ¼ l vatten

Saft från 1 citron

Salt, peppar

En näve hackad persilja

 

Skölj linserna tills vattnet är klart. Hacka löken och stek den i olja, tillsätt pressad vitlök och stek lite till. Lägg i linserna och rör runt så att de täcks av oljan. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna. Låt koka upp och skumma av vid behov. Tillsätt spiskummin och chili. Sänk värmen och låt sjuda under lock tills linserna är riktigt mjuka (brukar ta cirka 10-15 minuter). Linserna suger åt sig mycket vatten så du kan eventuellt behöva tillsätta mer vatten under tiden. Krydda med salt, peppar och citronsaft. Mixa i en mixer tills soppan är slät. Garnera med persilja och ät gärna med ett gott bröd till, helst nybakat :) 

 


Träning och hemmapyssel

Hej hej! Gud vilket underbart väder det är idag, trots det har jag knappt varit ute. Har spenderat min eftermiddag på gymmet och tränat axlar, bröst och triceps. Det gick bra, förutom att jag har gjort mig illa i ryggen och i nacken och idag har jag haft fruktansvärt ont. Jag vet inte vad jag har gjort, men har haft ont i drygt en vecka nu :/ Efter gymmet har jag handlat och fixat lite här hemma, har bland annat ett bröd i ugnen, tänkte strax även göra en soppa. Senare ikväll kommer vänner hit för att kolla på matchen, idag spelar ju PSG och Barcelona så det får inte missas! 
 
Nya fina tröjan :D
 
Efter-träning-mellis: yoghurt- och kvargblandning toppad med hemmagjord choklad- och kokosgranola (se recept nedan), jordgubbar och kokos. 
 
Choklad- och kokosgranola
2 dl havregryn
3 dl fiberhavregryn
1 dl solroskärnor
1 dl kokos
½ dl kakao
1,5 dl kokosmjölk
½ dl honung eller agave
1,5 dl grovhackade nötter (jag använde hasselnötter och eftersom de hade skal så tillsatte jag de när granolan var färdig)
 
Efterråt: 1 dl kokosflarn
 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och de blöta i en annan. Blanda samman de blöta med det torra och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter, tills granolan är torr. Rör runt med jämna mellanrum och akta så att det inte bränns! Låt svalna och tillsätt kokosflarn, du kan även tillsätta någon torkad frukt/bär. 
 

New in

Coolaste tröjan som jag ska ha på gymmet! Från Bik Bok

Kursstart

Hej hopp! Idag började den sista kursen i skolan: "Att vara lärare", det var introduktion imorse klockan 8 och efter det satte vi oss i de grupper vi blivit indelade i och diskuterade upplägget. Vi är blandade med andra klasser som också tar lärarexamen nu i vår, fast med andra ämnen, och i små grupper ska vi i kursen bland annat planera ett temaarbete som ska vara ämnesövergripande med de ämnen vi har i gruppen. Kul! Idag satt vi och spånade lite på vad vi ska ha för tema och hur vi ska lägga upp det. Påvägen hem gick jag inom Bik Bok och köpte med mig en ascool träningströja. Sitter och slänger i mig lunch nu och om en stund tänkte jag sticka till gymmet så då inviger jag nog tröjan :)
 
Till lunch idag blev det en omelett gjord på 2 ägg, 2 msk mjölk, fetaost, salami, basilika, salt och vitpeppar. 
 

LEGDAY

Hej bloggen! Är nu nytränad, nyäten och nyduschad, skööönt. Idag var det legday igen så köttade slut på de stackars benen, testade även en ny övning för rumpa och baksida lår som jag nog kommer att fortsätta med. Den heter barbell glute bride, jag kanske kan visa er någon dag :) Det hanns inte med så mycket mage innan gymmet stängde, men det gjorde inte så mycket för jag var spyfärdig ändå :P Som ni vet har jag gjort om mitt benpass, så för er som är nyfikna på hur det ser ut nu så ser passet oftast ut ungefär såhär: 
 
- Squats med skivstång
- Benpress i maskin
- Sumosquats med kettlebell 
- Bulgariska utfall med kettlebells
- Utfall med kettlebells
- Leg curl i maskin (baksida lår)
- Leg extension i maskin (framsida lår)
Om jag är på ett gym som har glutes-maskin så kör jag även det och efter idag kommer jag antagligen lägga till barbell glute bride (rumpa och baksida lår, liggandes med skivstång). 
 
Det blev inte särskilt spännande middag idag, slängde ihop en snabb wok bara. Men det var nyttigt iallafall :) 
 
 
Wok på kyckling, broccoli, minimajs, fitnessnudlar och teriyakisås

Den vita kavajen

Min nya snygga kavaj som jag hade på mig i lördags kommer såklart från Cubus. Finns i svart också :)
 
 

Ananaspaj

I fredags stod jag ju för efterrätten på påskmiddagen hos mamma och jag bakade en ananaspaj. Den var allt annat en nyttig, men ack så god! Till och med lillebror som inte gillar bär/fruktpaj tryckte i sig två bitar :) 
 
 
Pajskalet:
150 g smör
½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Fyllningen:
1 ägg
2 dl créme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
cirka 500 g avrunnen krossad ananas 
Ev. 1 dl kokos
 
Smält smöret och blanda ihop det med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i form med löstagbar botten eller i en pajform (22-24 cm). Rör ihop ägg, créme fraiche, ströcker, vaniljsocker, ananas och kokos om du vill ha det. Häll fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter (tills fyllningen inte är rinnig). Servera pajen ljummen eller kylskåpskall, det är en smaksak, med vaniljglass eller vispad grädde. 
 

Pannkaksfrukost

Idag blev det pannkaksfrukost för min del, en liten pannkakstårta med en ny variant på bananpannkakor :)
 
Små havre- och bananpannkakor med färska jordgubbar, skivad banan, kvarg och kalorifri sirap
 
Havre- och bananpannkakor
½ mosad banan
1 dl havregryn
1 ägg
½ dl mjölk
 
Blanda ihop och stek i en panna med lite olja. Istället för att göra 1 stor pannkaka klickade jag ut 4 små som jag stekte samtidigt i pannan. 

Påskhelgen

HEJ! Oj vilken hektisk påskhelg det har varit, jag har inte haft en lugn minut på flera dagar haha. Men SÅ trevligt vi har haft. I lördags hade vi som sagt förfest här hemma vilket var grymt kul, vi var hur mycket folk som helst och vi skulle ha stannat här istället för att gått ut - för visst är förfesterna alltid roligast? Nästa gång blir det bara fest här utan utgång! Vi kom hem i söndagsmorse när det var ljust ute och fåglarna kvittrade haha :( Vi sov ett par timmar och sedan var det bara för mig och Sebastian att gå upp och göra oss iordning för påskfirande med hans familj i Lund. Vi var där hela dagen igår, kom nog inte hem förens 23 igårkväll. Jag var så fruktansvärt trött igår så inatt sov jag som som en stock tills Sebastian väckte mig med med en kopp kaffe på sängen klockan 10. Idag har jag en välförtjänt ledig dag men jag tala om att här finns en lägenhet att städa efter festen i lördags. 
 
Här kommer lite bilder från i lördags :) 
Jag hade på mig mina nya kavaj som jag är kär i! 
 
Ingen fest utan tequila :P 
 
Jag och Michis med våra påskdrinkar :) 
 
HAHA alltså, Oskar står på sina knän och är lika lång som Sandy hahaha! 
 

RSS 2.0