Dagens middag

Idag var jag så sugen på sötpotatismos att det spelade ingen roll vad vi hade till, jag ville bara ha moset haha. Men lax är ju lättlagat och passar bra till så det fick det bli :) Enkel, nyttig och GOD vardagsmat som tar max 30 minuter att göra!
 
Ugnsbakad lax, sötpotatismos, kokta ärtor och cocktailtomater. Gott gott! 
 
Laxen är kryddad med salt, citronpeppar, cayennepeppar och pressad vitlök. Tillagad i ugnen i 20 minuter på 175 grader.
 
Sötpotatismosen görs genom att skala och skära sötpotatis i små bitar, koka tills de är mjuka (cirka 15 minuter). Mixa sedan till ett mos och krydda med valfria kryddor och tillsätt lite av kokvattnet för önskad konsistens. Det är gott som det är med bara lite salt och vitpeppar eller svartpeppar men om du vill exprimentera så funkar chili, pressad vitlök, örter, grädde, smör etc. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0