Gymmet och köket!
Chokladmuffins med kikärtor
1 burk kikärtor
½ dl mjölk
2 ägg
1 äggvita
1 dl kakao
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
½ dl stevia
1 mosad banan
Skölj kikärtorna och låt rinna av, mixa de sedan i en mixer eller med en stavmixer. Mixa i bananen. Vispa ner ägg och mjölk. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan ner i smeten. Häll upp smeten i cirka 14 formar och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
2 dl valfritt mjöl (Jag brukar oftast använda grahamsmjöl. Idag använde jag dock majsmjöl för omväxlingens skull men det är inte lika lätt att baka ut + behöver vara inne i ugnen längre)
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
Blanda alla ingredienserna förutom vattnet i en bunke. Häll sist i det kokande vattnet och rör om. Bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ett tips är att kavla ut dagen med bakplåtspapper emellan så får du jämna och fina knäckebröd. Annars går det bra att bara platta ut degen över plåten, men godast blir det om du gör de så tunna som möjligt. När du brett ut smeten kan du om du vill skära rutor för önskad storlek, annars brytar du bara det i bitar när det är klart. Strö eventuellt över flingsalt innan du sätter in det i ugnen. Nu kommer det till att ha de en bra tid i ugnen. Enligt alla recept jag läst ska plåten vara i ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter på 150 grader, men detta funkar inte i min ugn då de blir brända direkt (kanske funkar bra om man bakar med majsmjöl?) Jag har istället provat mig fram och för min del funkar det bäst med varmluft på 125 grader i cirka 50 minuter.
Hej! Dina chokladmuffins ser jättegoda ut! De måste jag prova! En fråga bara, hur gram är en burk kikärtor? Såg att det fanns lika olika stora burkar och förpackningar i affären.