Hej Småland!

God morgon! Nu tänkte jag mest kika in och säga hejdå, nu bär det av mot Kalmar och Öland för att umågs med farmor, farfar och andra släktingar. Framåt helgen fortsätter färden till Gnosjö för att hälsa på vänner. Vi har inte riktigt bestämt vilken dag vi åker hem, men senast söndag är vi hemma iallafall för då fyller Sebastians systerdotter år, plus att vi börjar jobba på måndag. Tanken var från början att vi skulle ta tåget eftersom vi inte har någon bil, och pappas bil som vi brukar låna behöver han eftersom han bor på landet. Men från ingenstans kommer världens finaste Michis förra veckan och säger: "vet du vaaaad, vi har fixat så att ni kan ta vår bil för Martin kan låna en bil från jobbet under veckan". Observera att det inte är vilken bil som helst, det är en Volvo xc60 2013, vilket är vår drömbil! Så om en liten stund kommer Michis hit med bilen i samband med att hon börjar jobba, så sen sticker vi direkt! 
 
Jag får se om jag kikar in i veckan, annars hörs vi när jag är hemma igen. Ha det så bra och sköt om er! 
 
En stadig frukost för att vara på topp on the road!
- Keso med kanel, varma hallon, valnötter och honung
- Hembakat bröd (se recept nedan) med ost och svärmors plommonmarmelad 
- Ananasjuice
- Kaffe
 
Underbart gott mörkt bröd (2 limpor)
1 l filmjölk
2 dl solroskärnor
2 dl rågkross
5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrön
1 ½ dl sirap
1 msk salt
¼ dl bicarbonat
 
Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Smörj två brödformar och häll i smeten. Ställ in i ugnen på 180 grader i 80 minuter (täck bröden med folie efter cirka 20 minuter så att de inte får en bränd yta). 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0