Köttfärssås och fruktsallad

Hej hej! Sitter och äter gårdagens fruktsallad till frukost och ska strax bege mig till jobb :) Längtar redan tills jag ska ha lunch för då ska jag äta den goda köttfärssåsen vi lagade igår. Sara mötte upp mig efter jobb och då var vi vrålhungriga så vi gick och handlade ingredienser till middag och efterrätt. Medans Sebastian var på gymmet och tränade så lagade vi mat till oss tre som vi njöt av när han kom hem. Köttfärssåsen blev grym och fruktsallad med vaniljkvarg kan väl inte bli annat än himmelskt? 
 
Köttfärssåsen gjorde vi på:
- Nötfärs
- Gul lök
- Vitlök
- Chili
- Krossade tomater
- Tomatpuré
- Creme friache 
- Rött vin
- Kalvbuljong
- Soja
- Champinjoner 
- Basilika
- Paprikakrydda
- Cayennepeppar
- Spiskummin
- Salt
- Peppar
 
Och detta fick stå och puttra och gotta sig en bra stund. Vi serverade köttfärssåsen tillsammans med strimlad zucchini som kokats i saltat vatten i cirka 1 min. 
 
Fruktsalladen bestod av:
- Äpple
- Melon
- Nektarin
- Banan
- Kiwi
- Hallon
 
Vid lite eftertanke hade passionsfrukt blivit gott till... Men den blev god ändå! Vaniljkvarg och walden farms kalorifria chokladsås till gjorde susen :) 
 
Resterna av fruktsalladen fick ta plats på min frukosttallrik tillsammans med kanel, kokos och kvarg blandat med en skvätt vaniljyoghurt. 

Ett jobbpass och två träningspass senare...

God morgon! Sen jag var inne här igår har jag hunnit med ett jobbpass och två träningspass, och nu bär det strax av mot jobbet igen. Igårkväll körde jag ett benpass som var det grymmaste passet på länge! Jag hade så mycket energi och styrka, det blev PB på flera olika övningar och jag köttade sönder benen :D Imorse blev det helt okej axel- och tricepspass. 
 
Det har varit mycket frukost här i bloggen på senare tid (tror jag?) så idag tänkte jag dela med mig av gårdagens middag istället. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag tycker fortfarande att det ser tråkigt ut med middagarna i bloggen nu när vi inte äter så varierad och spännande mat. Så jag förstår om ni inte tycker att det är lika skoj längre. MEN å andra sidan så hoppas jag att ni inspireras att äta nyttig mat (som är enkel). 
 
Kärlek <3
 
 
 
Ugnsgrillat kycklingbröst med teriyakisås och grönsaker till det :) 

Då var det måndag igen...

Hej på er. Hoppas ni har haft en härlig helg! I lördags firade vi Magnus födelsedag, vi drack gott och åt tårta hemma hos honom och sen gick vi ut och dansade hela natten lång. När vi vaknade igår begav vi oss till stranden med Mange och hundarna (han har också en liten mini-vovve) där vi låg hela dagen. Vi fick nog tyvärr ingen färg för solen var mest i moln, men varmt och skönt var det ändå! Inatt fick jag äntligen sova ut och ladda inför en lång arbetvecka, är inte ledig förens på söndag igen. Nu är det dags för jobb och ikväll blir det gymmet! 
 
Jag och min kärlek i lördags 
 
Frukost idag blev en blandning på keso och turkisk yoghurt, toppad med paulúns granola och mango. 

Helg!

God morgon! Sommaren bara fortsätter att leverera underbart väder, det är så himla härligt, trots att jag bara är inne i en svettig butik om dagarna ;) Efter jobb igår stack vi till Ribban beach club med vänner och drack rosé i solnedgång och sommarnatt. Vilket mysigt ställe det är alltså, man borde inte hänga någon annanstans i sommar än där. Ikväll ska vi fira vår vän Magnus som fyller år, blir nog firande hemma hos honom och sedan utgång. Imorgon vill jag inget hellre än att bara sovaaaa, men det ska bli 29 grader så man får väl njuta av det på sin enda lediga dag på en vecka :)
 
Anledningen till att jag kikade in här var framför allt för att dela med mig av dagens frukost, så här får ni det. Nu blir det jobb! 
 
Banangröt toppad med chokladröra och kokosflarn. 
 
Banangröten är gjord på 1 dl havregryn, 2 dl mjölk, 1 äggvita, ½ mosad banan och lite salt. 
 
Chokladröran är gjord på ½ mosad banan, 1 msk jordnötssmör och 2 tsk kakao. 
 

Morning morning!

God morgon sunshines! Det blev tack och lov ett träningspass igårkväll, dock ett väldigt sent sådant. Är inte så förtjust i sena kvällspass men det gick ju inte att få till ett morgonpass :) Idag startades dagen med en PW och nu är det dags för jobb. Ikväll blir det öl med vänner, ha en härlig fredag! 
 
 

Lördagens middag

Som utlovat kommer här recept på vad som bjöds på här hemma i lördags. Det blev ingen tre-rätters denna gången, istället för förrätt blev det Prosecco som fördrink med tilltugg till. Efter det varmrätt och efterrätt :) Tilltugget jag gjorde blev sååå gott, ni måste verkligen testa. Man kan inte tro att smakerna ska gå ihop så bra men det blev verkligen grymt. Till varmrätt använde jag ett recept som jag fått av min farmor, också lite annorlunda då rätten innehåller lavendel men också så grymt god. Till efterrätt gjorde jag samma som sist vi hade gäster, eftersom att den är så himla god och även väldigt somrig!
 
 
Jordgubbs- och getostkexen är kex toppade med honung, getost, jordgubbar och balsamvinäger. 
 
Lavendelkyckling 
1 kg kycklingfiléer
4 dl vispgrädde
4 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
4 krm torkade lavendelblommor
1 citron
1 dl grovhackad persilja
Salt och peppar
 
Skär kycklingen i 3 bitar på längden. Stek dem i smör, salta och peppra. Skala och hacka vitlöken, riv skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda grädde, buljongtärning, lavendel, vitlök och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och låt koka under lock 5 minuter. Strö över citronskal och persilja, servera med färskpotatis. 
 
Mango- och vaniljsorbet, 4 rejäla portioner
450 g mango
2 burkar vaniljkesella
 
Mixa ingredienserna med en mixer och sätt in i frysen i 1-2 timmar. Rör runt då och då. Häll upp i portionsskålar och toppa med bär och kokos. 
 

Dålig start

Usch vilken dålig start på dagen jag har haft. Jag hade ställt klockan på 6.30 för att sticka och träna men jag kunde verkligen inte gå upp! Låg kvar i sängen till klockan 8 så nu har jag haft massor av tid hemma, vaknat tidigt och har ångest för att jag inte gick och tränade. Nu kan jag bara hoppas på att dagen blir bättre, ska kila iväg mot jobbet snart. 
 
En del av min frukost idag blev en snabblagad och nyttig "smörgås" med philadelphia, kalkon och gurka.
 
Nyttig smörgås:
1 äggvita
1 msk havregryn
1 msk valfritt mjöl
 
Vispa ihop ingredienserna och häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 225 grader i 5 minuter. 

En nästan ledig dag

Hej! Idag skulle egentligen varit min lediga dag denna veckan men Cubus på Emporia behöver hjälp med stängning så jag ska dit en sväng och jobba mellan 17-20, så jag är nästan ledig idag :) Eftersom jag var så himla trött igår bestämde jag mig för att sova ut idag och det gjorde jag minst sagt, jag gick upp 11.30! Jisses vad skönt. Startade dagen med en promenad med Bianca i det fina vädret och sen tog jag mig till ett svettigt gym för ett rygg- och bicepspass. Jag är fortfarande heeelt slut och dör av värmeslag haha. 
 
Juste, bion igår! Vi såg ju World War Z och den var bra precis som vi trott, så den kan jag rekommendera! Nu ska jag börja göra mig iordning, ha en fin dag :) 
 
 
Frukost idag blev bananpannkakor (1 mosad banan och 2 ägg) med kalorifri blåbärssirap, kokos och blåbär. 

World war z

Hej hej! Fyy vad trött jag är idag och vilken huvudvärk jag har, det känns verkligen att jag inte fått någon sömn. Nu ska vi på strax på bio med vänner så jag hoppas att jag lyckas hålla mig vaken :) Vi ska se World War Z i 3D, har hört att den ska vara riktigt bra! Nedan får ni dagens middag innan jag kilar iväg.
 
 
Ugnsbakad lax med röd pesto, hericot verts med chilimix, ärtor och cocktailtomater med balsamvinäger. Somrigt och fräscht! 

Days goes by

God morgon! Jag har knappt sovit en blund inatt (fullmåne??) men jag gick ändå upp när klockan ringde 6.30 imorse eftersom gymmet kallade. Det var dags för ett benpass och nu är det dags för jobb. 
 
Hur har er helg varit? Min har varit super! I fredags var vi ju på hippie/yuppie-fest i Falsterbo, jag jobbade på lördagen och var lagom sliten efter nattens bravader. På kvällen hade vi vänner över på middag (återkommer med  vad jag bjöd på och recept) och söndagen var vår lediga dag så då låg vi hela dagen och myste i parken, och kvällen tillbringade vi med Magnus med mat och film :) 
 
Hippie och yuppie! 
 
Parkhäng i söndags <3
 
 
Och så dagens frukost! 2 dl havregryn, 2 äggvitor och kanel stekt i kokosolja. Toppat med hallon och pecannötter
 

Hippie & yuppie

Hej på er! Åh vilken härlig dag jag hade igår i det fina vädret. Jag och Emine låg och solade hela dagen i västra hamnen och på kvällen grillade jag och Sebastian hamburgare och unnade oss kalla öl till det :) Nu ska jag iväg och jobba och direkt efter jobbet bär det av till Falsterbo för en stor sommarfest som min moster håller i, temat är hippie eller yuppie så jag ska vara hippie och Sebastian yuppie :D Det ska bli super skoj! Varför har man inte alltid tema på sin fest? Det blir ju så mycket roligare. Vi kommer ha bråttom efter mitt jobb så jag jobbar i halva outfiten och resten slänger jag på mig när jag slutat jobba :) Ha en fin fredag <3 
 
 
Dagens frukost: filmjölk med råg-flakes, surdegsknäcke med kalkonpastrami och gurka. Kaffet är redan uppdrucket :P  

Underbara lediga dag

God morgon! Idag är jag LEDIG, så jäkla skönt. Och vilket väder det bjuds på! Jag har tillbringat min morgon på gymmet för en benpass med fokus framsida, nu väntar jag på att syster ska komma hit en sväng och resten av dagen ska jag spendera med min fina Emine som har varit bortrest. Som jag har saknat henne! Vi ska ha en heldag tillsammans och vad passar inte bättre idag än att ligga och glassa i solen? :) Hoppas att ni får en fantastisk dag. 
 
 
 
 

Späckade dagar

Hej vänner <3 Jag vet att det är dålig uppdatering, men dagarna bara går i ett och det känns inte som att jag har en enda sekund över. Mycket jobb just nu, vi är mitt uppe i final sale så det är lite kaos hehe. Förutom jobb hela dagarna försöker jag hinna med att träffa vänner, träna, ta hand om hund, hem och man och så, det går sådär att hinna med allt :P Jag som trodde att jag skulle ha all tid i världen i sommar och träna varje dag, glassa i solen och träffa alla vänner. 
 
Efter jobbet igår kom Sara hem till oss för att hänga lite så jag styrde upp lite middag som vi alla åt, en riktigt mysig vardagskväll. Jag fick ett sug efter indiskt igår så jag lagade Garam masala kyckling som vi åt med bulgur, gott gott.
 
 
Garam masala gjord på kyckling, paprika, vitlök, cashewnötter, turkisk yoghurt, tomtpuré, cayenne och såklart garam masal krydda. 
 
Garam masala krydda (1 burk)

2 tsk spiskummin

2 tsk koriander

2 tsk gurkmeja

2 tsk malen ingefära

2 tsk paprikapulver

1 tsk kardemumma

1 tsk chilipulver

 
 

Sommarkvällar

Hej hej! Hoppas ni har det bra i det fina vädret. Själv har jag jobbat om dagarna så inte fått njuta av vädret men i torsdagskväll var vi ute hela kvällen efter jobbet, vi var hos vänner och grillade och spelade brännboll. Igårkväll satt vi på en uteservering hela kvällen med vänner, så vi har iallafall fått njuta av sommarkvällarna :) Nu är det dags för jobb igen och efter jobbet ska vi hem till min mamma för att fira lillebror som fyller år <3 
 
 
 
 
Idag blev det en ny spännande frukost; äggröra med hallon och kokos! Det var faktiskt otippat gott :) 

Sommar

Hej på er! Vilken underbar sommarvecka vi har, hoppas ni njuter av vädret. Jag jobbar om dagarna men har iallafall tillbringat kvällarna på stranden med vänner. Både igår och idag har jag haft träningsvärk från helvetet i benen. Alltså jag kan inte beskriva hur ont jag har, jag kan inte sätta mig själv, inte resa mig upp, inte böja mig, inte gå i trappor, inte gå i uppförsbackar, inte gå i nedförsbackar, jag kan knappt gå överhuvudtaget HAHA! Imorse var jag på gymmet och tränade rygg och biceps och det var nästan omöjligt eftersom benen ibland behövs i vissa övningar :P Nu ska jag halta iväg till jobbet! 
 
 
Grillmaten jag gjorde i måndags bestod av fläskfilé i marinad, färsk korv från korvhuset, grillade grönsaker, potatissallad och vitlökskvargsås. 
 
Marinaden gjorde jag på: 
1 dl soja
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
Cayennepeppar
Paprikakrydda
Ingefära
Salt & peppar
 
Potatissalladen bestod av:
Färsk potatis
Rödlök
Hackad färsk persilja
 
Dressingen till potatissalladen gjorde jag på:
½ dl vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1½ msk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & vitpeppar
 
Kvargsåsen gjorde jag bara på kvarg, vitpeppar, pressad vitlök och lite vatten

Back to the gym!

Nu har jag både hunnit till banken, handlat mat och tränat :) Fyfasen var tufft det var att komma tillbaka till gymmet, orkade inte alls lika tunga vikter som vanligt. Men men, jag köttade slut på benen iallafall! Nu håller jag på att förbereda maten inför grillningen ikväll, det blir grillspett med marinerat kött och grönsaker, potatissallad och någon kvargsås. 
 
 

Vem har sagt att man inte kan äta pannkakor varje dag?

Hej på er! Har precis ätit en sen frukost och det blev pannkakor idag igen hehe :D Kickade igång denna underbara dag med en timmes powerwalk runt parken med Bianca, det var så himla skönt. Jag hade egentligen velat tillbringa resten av dagen liggandes i solen men jag måste dels till banken och dels handla mat + förbereda middag då vi ska grilla med vänner ikväll så jag måste lägga kött i marinad etc. Jag står valet i kvalet om jag ska spendera resten av tiden på en filt i parken eller om jag ska komma igång med träningen igen efter skadan och semestern... 
 
Choklad- och bananpannkakor med vaniljkvarg (kvarg, vaniljpulver och honung) hallon och bananskivor. 
 
Choklad- och bananpannkakor
1 äggvita
½ mosad banan
1 msk kvarg
½ msk kakao
½ msk mjölk
2 msk havregryn
¾ dl chokladproteinpulver
1 krm bakpulver
 
Blanda ihop ingredienserna och stek små pannkakor i en panna, cirka 1 minut på varje sida. 
 

Cravings

Amen lägg aaaav vad snygga! Jag dog lite när jag såg dessa nya skor från Nike. Jag älskar allt Nike gör men dessa var verkligen något extra. Tyvärr måste jag hålla in på varenda krona de närmsta månaderna då alla pengar kommer gå till nya lägenheten, så får försöka leva utan dessa snygga skor :( 
 
 

Söndag!

Något som jag saknat när vi varit bortresta är mina frukostar! Så idag när jag varit ledig passade jag på att göra en riktigt god söndagsfrukost i form av nyttig pannkakstårta :) Goooott! Dagen har vi spenderat i parken och nu ska vi tvätta resten av dagen. Hoppas ni njuter av er söndag.
 
 
 
Vaniljproteinpannkakor toppade med kalorifri chokladsås, jordnötssås (bara att blanda jordnötssmör med mjölk), paulúns granola, mullbär och hallon. 
 
Vaniljproteinpannkakor
1 ägg
1 dl havregryn
1 skopa vaniljproteinpulver
½ msk fiberhusk
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
 
Blanda ihop alla ingredienserna och stek några små pannkakor i en panna, någon minut på varje sida. 

Paris och lägenhetsköp!

HEEEJ! Har ni saknat mig? Det måste ni ha gjort för de flesta av er har tittat in varje dag sen jag åkte, kul :) Vi hade en jätte bra vecka i Paris, men det var även lite nervigt och jobbigt för vi var mitt uppe i ett lägenhetsköp! Så ja, vi har köpt lägenhet! Vi är så lyckliga att vi svävar på moln och vi trodde aldrig att vi skulle få denna lägenheten. Vi såg den på hemnet dagen efter midsommar och det var kärlek vid första ögonkastet. Visningen skulle vara när vi var i Paris och därför ordnade mäklaren en privat visning för oss innan vi åkte. Vi försökte att inte ha några höga förväntningar eftersom bilder ibland kan ljuga, men när vi kom dit visste vi direkt att denna lägenheten måste vi ha! Kan ni tänka er att den var ÄNNU finare och kändes ännu större i verkligheten. Så hela veckan i Paris bestod av samtal och mail med mäklare och bank. Vi kom hem i torsdagskväll och i fredagsmorse träffade vi mäklare och säljare och skrev på alla papper. På min födelsedag, den 31 oktober, flyttar vi in i vår drömlägenhet :) 
 
Jag glömde spara ner bilder från hemnet på lägenheten så ni får hålla er tills vi flyttar in för att få se den. Men ni kan få en liten beskrivning om ni är nyfikna. Den är en sekelskiftslägenhet på Föreningsgatan i Malmö, en 3,5a på 82 kvm, slipade och vitmålade orginal-trägolv i hela lägenheten, kök och badrum från 2010, struktaturer i taken och har följande rum: en lång hall, badrum, två klädkammare, kök, två sovrum, matrum och vardagsrum. Åhhh <3
 
Här får ni några bilder från Paris! 
 
 

RSS 2.0