Fest!

Nu kör vi! Vi har dukat upp för fest så nu får gärna vännerna komma :)

 


Påskafton

God morgon! Hann inte blogga igår, var som sagt hos mamma på påskmiddag efter jobbet och vi var där hela kvällen. Det var trevligt och vi åt god mat och god efterrätt, jag hade gjort ananaspaj som ni ska få recept på. Nu ska jag iväg och jobba och ikväll ska vi ha förfest här hemma för att sedan gå ut! Hoppas ni får en trevlig påskafton :)
 
Gissa om jag är glad för mitt våffeljärn? Det blev våfflor idag igen :) Denna gången testade jag att göra bananvåfflor gjorda på 1 ägg och 1 mosad banan, som toppades med kvarg, jordnötssmör, varma hallon, kiwi och kalorifri sirap. 
 
Eftersom det är påskafton så blev det påskiga ägg på frukostbordet idag igen :) 

Långfredag

Hej bloggen! Vi hade det så himla trevligt igår hos min moster, alla var samlade, förutom Sebastian som tyvärr jobbade. Vi åt gott och hade trevligt, jag höll mig till ett glas vin bara så att jag kunde träna idag :D Så imorse var jag och Sebastian på gymmet, det var dags för legday! Och jag invigde mina nya snygga träningstights :) Nu är det dags för en kort jobbdag, vi har öppet 12-16 idag. Efter jobbet ska jag göra efterrätt till ikväll, vi ska nämligen ha påskimiddag hemma hos mamma och jag står för desserten. Hoppas ni får en trevlig långfredag! 
 
Kär i mina träningskläder :D 
 
Idag åt jag en supergod kokosdavos! Toppade med varma hallon, kokosflarn och kakonibs :)
 
Kokosdavos
1 dl havregryn
1 dl kokosmjölk
2 msk kokos
2 msk mjölk
1 msk stevia (eller annan sötning)
1 krm vaniljpulver
En skvätt citronsaft
 
Blanda ihop ingredienserna i en skål dagen innan och låt stå i kylen över natten. På morgon kan du blanda ut det med en skvätt mjölk till innan servering. Ät som den är eller toppa med något gott. 
 

Gym, PW och gymgrossisten

Hej hej! Var iväg och tränade för en stund sedan, jag hade glömt hur skönt det var att träna mitt på dagen när det är så lite folk på gymmet. Idag blev det träning för rygg och biceps, efter gymmet hade jag ett ärende på Gymgrossisten så jag hämtade upp Bianca och tog en powerwalk fram och tillbaka genom ett soligt men blåsigt Malmö. Av snälla Ricki på Gymgrossisten fick jag med mig en proteinbar och tidning hem :) Ska strax iväg och få mina ögonbryn plockade och sedan ska jag och familjen åka hem till min moster i Falsterbo för påskmiddag, mys! 
 

Glad påsk!

Idag startade jag dagen med att inleda påsken, det är ju skärtorsdag idag :) Stackars Sebastian har varit ledsen för att han inte fått smaka mina goda våfflor än, så när han var på gymmet imorse förberedde jag frukost. Han fick äntligen våfflor (han tyckte de var såå goda), ett målat ägg, kaffe samt ett stort påskägg med godis. Dock hade jag köpt alldeles för mycket godis så han fick ta med sig det till jobbet så att hans kollegor kan hjälpa till att äta upp det :P Jag tog ingen bild på frukosten men Sebastian tog en och som ni ser så har inte han ett öga för det där med fotografi - den är ju inte lika fin som mina bilder brukar vara ;) 
 

Effektiv dag

Hej bloggen! Jag och Emine har haft en jätte mysig dag, vi har varvat plugg med massa kaffedrickande, ätit gott och suttit lite på balkongen i solen. När vi skildes åt tog jag med mig Bianca ut på en promenad och handlade påskris och videung som nu gör sig fint här hemma. Har även hunnit med ett svettigt spinningpass och lagat grymt god middag, effektig dag! Nu är jag dock helt slut så soffan kallar! 
 
 
Teriyakilax med ugnsrostade grönsaker
4 laxfiléer
1 dl teriyakisås
1 tsk soja
½ msk riven färsk ingefära
1 pressad vitlökskrydda
Valfria grönsaker/rotfrukter (jag hade morot, potatis, frysta broccolibuketter och paprika)
Ev. sesamfrön till garnering
Salt, peppar, olivolja
 
Skala och skär morot och potatis i små bitar och lägg i ugnsformen tillsammans med den frysta broccolin. Ringla över olivolja och krydda med salt (gärna flingsalt) och peppar. Sätt in i ugnen på 225 grader i 15 minuter. Blanda under tiden ihop teriyakisås, soja, ingefära och vitlök. Skär även paprikan i bitar. Efter 15 minuter lägger du i paprikabitar tillsammans med grönsakerna. Lägg även in laxfiléerna som du först pepprar och sedan täcker med sås och slutligen lite sesamfrön. In i ugnen på 225 grader i 15 minuter. 
 

Kokosbröd

Bakade idag ett annorlunda bröd, men som faktiskt var förvånansvärt gott. Observera dock att det blir ett ganska litet bröd. 
 
 
Kokosbröd
5 ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
50 g smält kokosolja
Sesamfrön, linfrön och pumpakärnor till garnering
 
Vispa äggen fluffigt, blanda först ihop de övriga ingredienserna i en separat skål och vispa sedan samman allt. Häll smeten i en brödform klädd i bakplåtspapper. Strö över frön/kärnor. Sätt in i ugnen på 175 grader i 25 minuter. 
 
 

Carobkaka/gröt

Till brunchen idag testade jag att göra en carobgröt, som dock blev mer som en kaka, men lika god för det :) 
 
Carobkakagröt, 2 portioner
1 mosad banan
1 dl havregryn
4 msk kokosmjöl
4 tsk carobpulver
1,5 tsk bakpulver
1 dl kvarg
2 äggvitor
Lite hackade nötter
 
Blanda ihop ingredienserna och häll upp i två ugnssäkra portionsformar. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Detta åt vi med jordgubbskvarg som jag gjorde på mixade frusna jordgubbar, kvarg, stevia och vaniljpulver.
 

Brunch och plugg idag igen!

Hej världen! Emine och jag sitter hemma hos mig idag igen och filar lite på ex-arbetet. Vi har precis ätit brunch och nu blir det lite plugg :) 
 
På bordet: yoghurt, fil och paulúns granola, hemmagjorda knäckebröd, pålägg, kaffe, brämhults morotsjuice, hembakat kokosbröd (återkommer med recept), ugnsbakad carobkakagröt (återkommer med recept), jordgubbskvarg OCH Dumle chokladbollar! Emine köpte med sig det delicatobollarna idag och vi ska äntligen testa dem! 
 

Träning och middag

Hej bloggen! Efter dagens plugg begav jag mig till gymmet för träning, jag var inte alls sugen på att träna och hade ont lite här och var, MEN jag pallrade mig dit ändå! Trots att jag var opepp blev det ett väldigt bra pass för bröst, axlar och triceps. Skippade mage idag då jag tränade det igår tillsammans med ben, och det är kanske en god idé att skippa mage på detta pass då det redan innehåller många övningar. Kom hem sent från gymmet en liten stund innan Sebastian slutat jobba och hade ingen aning om vad jag skulle styra upp för middag. Jag rotade igenom kylen och tog vad som fanns hemma och slängde ihop något, resultatet blev hur bra som helst! 
 
Ugnsbakad kyckling med fetaosttäcke, sötpotatis, hericot verts och kvarg med provencalekryddor
 
Kyckling med fetaosttäcke
4 kycklingfiléer
100 g philalephia 
50 g fetaost
1 msk torkad basilika
Salt & peppar
 
Lägg de tinade kycklingfiléerna i en ugnsform, salta och peppra. Rör ihop philalephia, fetaost och basilika och bred över kycklingfiléerna. Sätt in i ugnen på 200 grader tills kycklingen är klar (cirka 70 grader), det tar ungefär 20-25 minuter. Sötpotatisen hade jag inne i ugnen tillsammans med kycklingen fast i en egen ugnsform :)
 

Progress

Jo men lite har ändå hänt de senaste månaderna :) Pepp! 
 

Mums med brunch!

MUMS vilken god brunch vi har ätit! Det blev såklart våfflor idag igen, det är ju så gott. Men under dessa timmar har vi lagt ner mer tid på att äta och snacka skit än att plugga haha. 
 
På bordet: nyttiga våfflor (se recept här), nyttiga kokosscones (se recept nedan), kalorifri sirap, banan, kiwi, hallon, blåbär, kvarg, hemmagjorda knäckebröd (se recept här), pålägg, yoghurt, fil, paulúns granola, honung, kanel, kaffe, mjölk och brämhults morotsjuice
 
Nyttigare alternativ av våfflor och scones :) 
 
Våffla toppad med hallon, blåbär, banan, kiwi, kvarg och kalorifri sirap.
 
 
Kokosscones, 2 stycken
1 banan
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
½ dl yoghurt eller kvarg
½ dl kokosmjölk
1 dl kokos
1 tsk bakpulver
 
Mosa bananen med en stavmixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en smet. Klicka ut två scones på en plåt med bakplåtspapper, skär ett tunt kors med en kniv och nagga med en gaffel. Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 12 minuter. 
 

Plugg och brunch

God morgon! Är hemma och väntar på Emine som ska komma hit, vi ska sätta igång med ändringarna på examensarbetet och tänkte sitta här hemma idag. Om en stund tänkte jag göra god brunch till oss, återkommer med den :) 
 
Börjar dagen med en lätt smoothie för att ha plats i magen för brunchen :) Gjord på blåbär, hallon, banan, kvarg och mjölk. 

Våffeldagen!

Jag döööör vad gott!! Att det jag precis åt är nyttigt är svårt att föreställa sig för SÅ gott brukar inte nyttigare alternativ vara, men jisses vad gott detta var. 
 
 
Nyttiga våfflor toppade med hallon, blåbär och kalorifri sirap
 
Våfflor, 2 stycken
1 dl havremjöl (havregryn mixat till ett mjöl)
½ tsk bakpulver
1 tsk stevia (eller annan sötning)
2 msk mjölk
1 ägg
50g kvarg (cirka 3 msk)
En nypa salt
 
Vispa ihop ingredienserna och grädda i smör eller olja i ett våffeljärn. 
 

Walden farms

Som ni såg i förra inlägget köpte jag hem kalorifri pannkakssirap, som kommer från märket Walden Farms. De har massor av olika produkter - som alla är kalorifria (!) och Gymgrossisten säljer en del av dem. Jag nöjde mig med en till en början men jag vill även köpa barbequesås, chokladsås, karamellsås och sylt. 
 
 

New in

Ett par träningstights från Nike, ett par träningstights från Better bodies och en funktionströja från Nike.
 
Tröjan är faktiskt en herrtröja som jag fick byta den jag fick igår till. Jag skrev ju som sagt att tröjan jag fick igår var lite stor, men då visade det sig att den inte beställs in i XS. (Hur konstigt?!) Och eftersom det är den enda långärmade funktionströjan till dam som finns (ännu konstigare) så fick det istället bli en herrtröja då den i storlek S satt tight som attans - precis som en funktionströja ska göra (väldigt konstigt med tanke på att dam tröjan i S var alldeles för stor). Lite dyrare men grymt snygg! 
 
Linne från HM 
 
Påfyllning av BCAA och kalorifri pannkakssirap inhandlades från Gymgrossisten och i goodiebagen låg en shake, två smakprover på proteinpulver samt en proteinbar! 

En bra dag!

Hej bloggen! Idag är en bra dag! Jag och Sebastian är lediga tillsammans, vilket inte händer varje dag. Idag har Gymgrossisten även invigning för sin nya butik så imorse startade vi dagen med att gå dit och kolla in butiken, shoppade med oss lite saker hem och fick även varsin goodiebag :) Jag slog faktiskt till på ett par nya better bodies tights hehe. Sedan gick vi och åt frukost och kollade lite i affärer och shoppade lite mer. Nu är vi hemma för Sebastian ska snart iväg på ett möte men senare i eftermiddag tänkte vi sticka och träna tillsammans, jag längtar efter att få inviga mina nya träningskläder! Och vi får inte heller glömma att det är våffeldagen idag så jag måste göra våfflor sen :D 
 
 
 

Bortskämd :)

Jag har blivit bortskämd av mannen idag igen :) När han kom hem från jobbet hade han med sig en present i form av en Nike pro combat tröja som jag suktat efter. Jag har varit lite snål mot mig själv och inte köpt tröjan för jag tyckte den var för dyr, men nu äntligen är den min. Jag tränar alltid i linne och har velat ha en långärmad tröja för omväxlings skull. Den var dock lite stor så jag tänkte byta storlek imorgon. Den kommer nog att vara extra snygg tillsammans med mina Nike pro shorts som jag ännu inte använt. 
 
 
 

Spinning!

Hej! Sitter nyduschad i min morgonrock, så himla skönt. Var på ett riktigt stettigt och kul spinningpass i eftermiddags! Det enda negativa var att jag råkade välja en stol som var mitt i solen så jag svettades som en gris haha. Jag tänkte egentligen köra lite mage efteråt men kom på att jag tränade mage igår och man ska helst inte träna samma muskler två dagar i rad, så jag fick nöja mig med spinningpasset. Nedan kan ni se det svettiga resultatet av spinningen haha. Och även den goda efter-träningen maten jag åt :D
 
Jobba, jobba, kämpa, kämpa!
 
Knäckebröd med philadelphia och lax samt keso och lax

Lax och sötpotatismos

Mamma mia vilken god middag det blev igår! Alltså sötpotatismos, har ni testat? Om inte, gör det! Hur gott som helst.
 
Ugnsbakad lax, sötpotatismos, kokta ärtor, riven zucchini med balsamvinäger. Gooooott!!
 
Laxen är kryddad med salt, pressad citron, torkad basilika och sesamfrön. Tillagad i 15 minuter på 200 grader.
 
Sötpotatismosen görs genom att skala och skära sötpotatis i små bitar, koka tills de är mjuka (cirka 15 minuter). Mixa sedan till ett mos och krydda med salt och vitpeppar. 

Pannkakssöndag!

Hörde jag pannkakssönsdag?! Jajamensan! Gud vilken god frukost jag gjorde idag, MUMS! 6 stycken mini proteinpannkakor toppade med med nyttig peanut butter & jelly :) Jag är pigg och utvilad även idag, vännerna ville gå ut igår men varken jag eller Sebastian var särskilt sugna på att festa så det blev en vit helg :) Därför tänkte jag passa på att träna även idag, blir nog ett spinningpass i eftermiddag. För övrigt åt vi riktigt god middag igår så jag återkommer med recept senare. 
 
Pannkakstårta med proteinpannkakor och peanut butter & jelly
 
6 mini proteinpannkakor
1 dl havregryn 
2 äggvitor 
1 skopa proteinpulver vanilj
3 msk kvarg
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
1/3 mosad banan
1 tsk jordnötssmör
1 tsk bakpulver
 
Mixa ihop ingredienserna med en stavmixer. Stek tre små pannkakor åt gången i kokosolja, stek endast cirka en minut på varje sida så att de inte blir torra. 
 
Jordnötssåsen gjorde jag genom att blanda ihop jordnötssmör och lite mjölk till en rinning sås
 
Sylten gjorde jag genom att mixa tinade jordgubbar med lite stevia och vaniljpulver
 
 
Pannkaksreceptet kommer från tasty health

Earth hour

Ni glömmer väl inte att släcka ikväll? Mellan 20.30-21.30 är det earth hour detta året och precis som många andra år kommer jag att släcka ner här hemma. Förra året var det mer än varannan svensk som släckte ljuset, häftigt va? Så för er som är hemma, släck ner under en timme och ha det istället mysigt med tända ljus. Är ni med?
 
 
Läs mer om earth hour här.

Våffeljärn och träning

Jag har smågnällt lite här hemma angående att vi inte har ett våffeljärn så att jag kan laga nyttiga våfflor istället för bara nyttiga pannkakor. När Sebastian kom hem från jobbet idag hade han med sig ett våffeljärn hem så att jag kan göra våfflor på måndag när det är våffeldagen :D Att småsaker kan göra en så glad! 
 
Var ju på gymmet tidigare och eftersom jag inte hade något planerat idag passade jag på att ta min tid och vara där länge, så nu är kroppen helt slut. Körde axlar, bröst, triceps och mage. Även på detta passet la jag till några nya övningar, det blev nya för alla tre muskelgrupper förutom bröst - där jag faktiskt tog bort någon övning. Efter gymmet åt jag mycket mat i form av kött och potatis (just som PT:n rekomenderat) och strax ska jag försöka trycka i mig något mellanmål också. 
 
Mitt nya våffeljärn :D

Fläskfilé provencale

 
 
1 fläskytterfilé eller vanlig fläskfilé (om det är en liten fläskfilé hade jag tagit två!) 
200 g philapelphia
1 msk Provencale kryddor
Potatis
Salt & peppar
 
Skala och skär potatisen i slantar. Skälj potatisslanterna i kallt vatten och torka av med en handduk. Stek i omgångar i olja på hög värme i en stekpanna tills de får fin färg, lägg över i en ugnsform. Salta och peppra potatisen. Putsa fläskfilén ren från senor och dylikt. Salta och peppra fläskfilén, stek i smör på medelvärme i stekpannan 2-3 minuter tills den fått fin färg. Lägg den i ugnsformen över potatisen. Sätt i en stektermometer och sätt in i ugnen på 150 grader tills fläskfilén är 65 grader. Ta ut ugnsformen, sätt ugnen på högsta värme, låt köttet vila i cirka 5 minuter och blanda under tiden ihop philapelphia och provencale kryddor. Skär upp köttet och lägg tillbaka över potatisen. Bred ut philapelphiablandningen över köttet och sätt in i ugnen tills osten blivit varm och smält, cirka 10 minuter. Detta serverade jag med sparris :) 

Helgträning!

God morgon! Hoppas ni har en bra helg än så länge. Jag har precis ätit frukost och tänkte bege mig till gymmet om ett tag. Gud vad härligt att träna på helgen! Jag tränar aldrig på helgen då jag antingen jobbar eller om jag är ledig så dricker jag alltid alkohol och kan inte träna :P Men idag är jag ledig OCH jag drack inte igår så då är det självklart gymmet som kallar.
 
När jag kom hem från jobbet igårkväll började jag laga middag direkt, vilket tog TVÅ timmar, något jag inte direkt hade räknat med. Så när middagen väl var klar fick vi slänga i oss maten och rusa hem till Mange där vi skulle kolla på fotboll. Innan vi gick och la oss inatt kollade vi även på reprisen av finalen av Gladiatorerna, någon mer som såg? Grym final var det! Jag återkommer strax med middagsrecept från igår :)
 
Kolla in lyxmackorna! 
- Skinka, keso, avokado 
- Makrill
- Jordnötssmör och egen "sylt" (mixade frusna jordgubbar och stevia)

Fredagsfika

Det var inte bara jag som hade med fredagsfika till jobb :P


2 varianter på nyttiga muffins

Jag tänkte bjuda på lite fredagsfika idag på jobb så jag har bakat två varianter av nyttiga muffins :) 
 
Muffins med hallongömma, recept här
 
Chokladmuffins med jordnötsgömma
2,5 dl havregryn
1 skopa (30 g) chokladproteinpulver
2 msk kakao
2 msk carobpulver (eller mer kakao)
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
3,5 msk stevia
2 msk jordnötssmör (+ eventuellt till toppingen)
2 äggvitor
½ mosad banan
1,5 dl mjölk
 
Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Häll i muffinsformar och klicka ut lite jordnötssmör på toppen. Sätt in i ugnen på 175 grader i max 15 minuter (mina blev liiiite torra så någon minut kortare än 15 minuter hade nog blivit bättre). 
 

Filmjölk <3

Jag har dött och kommit till filmjölkshimmeln. Alla lyxfrukostar kan slänga sig i väggen jämför med enkelheten filmjölk, falu knäckebitar och kanel. Om jag inte kommer att blogga om frukostar på några veckor så är det för att jag kommer äta detta varje dag :P Nä skämt å sido, man måste ju variera sig, men fy katten vad gott. Idag blir det en ofrivillig vilodag eftersom Sebastian skulle väcka mig när han gick upp klockan 7 imorse för att jag tänkte träna då, men det glömde han haha. Så när jag vaknade vi 8 blev det för sent för att träna. Jag ska nog ha en lugn helg utan alkohol så kanske kan träna i helgen istället :) Idag är det dock jobb som gäller men jag börjar inte förens 12 så jag har en riktig slappmorgon. Återkommer med muffinsrecept strax! 
 
Filmjölk med bitar av falu knäckebröd och kanel. Hembakat bröd med skinka, keso och ägg.

Energi!

Hej på er! Hur mår ni? Jag mår strålande! Opponeringen gick som sagt bra, kom hem och tog en liten powernap och efter det fick jag massor av energi som jag gjorde av med på gymmet. Idag dödade jag ben och mage :) Gjorde om passet lite då jag tog bort några övningar och lade till några nya som PT:n visade. Nu är ju egentligen tanken att jag ska äta myyyycket mat i form av protein och kolhydrater men Sebastian är inte hemma ikväll och jag är inte jätte pepp på att ställa mig och laga kött och potatis till mig själv :P Därför blir det frukostmat ikväll, men innehållande protein och kolhydrater! Har även hunnit med att baka lite så i ugnen står både bröd och nyttiga muffins gjorda på nytt recept, håll tummarna för att de blir goda :) 
 
Kolla in den coola tishan som jag tränade i idag! "Three reasons to be a teacher: June July August" :P
 
Köttaaaa!

Hurra!

Opponeringen är klar och jag tror att det gick bra! De andra studenterna samt examinatorn hade inte mycket att anmärka på. Vi har bara lite småändringar att göra men vi har två veckor på oss innan den slutgiltiga inlämningen. Hurra för oss!


Opponering!

Godmorgon bloggen! Jag ska strax rusa iväg till skolan, idag är det dags för OPPONERING. Spännande! Jag och Emine är först ut nu klockan 9 för att vara respondenter och senare idag ska vi opponera, önska oss lycka till :)  Jag vet inte hur lång skoldagen kommer att bli men jag siktar på att sticka till gymmet i eftermiddag iallafall.
 
En god morgon bild från mig :) 

Kålhuvud

Alltså jag är så jävla förvirrad, gissa vad jag gjorde idag? Jag glömde mina nycklar i dörren under hela tiden vi var på gymmet, tack och lov var Bianca och alla våra saker kvar haha. Har som sagt varit på gymmet ikväll, körde ett grymt pass för rygg och biceps. Vi kom hem för en stund sedan och eftersom klockan var så mycket blev det lite ihopsläng till middag. Nu behöver vi andas ut lite i soffan och sen måste jag fixa lite inför opponeringen imorgon! Ska även försöka att inte komma i säng allt för sent ikväll eftersom jag ska upp tidigt imorgon. 
 
Chins!
 
Kolla in kålhuvudet! 

Jobb och kvällsträning

God morgon! Idag är det dags för jobb men jag vill bara till gymmet haha. Det får bli gymmet när jag slutat jobba ikväll så det blir sen träning och sen middag, men men. Jag tycker det är så himla drygt att komma hem från gymmet vid 21 på kvällen och laga middag då, hur gör ni andra som kvällstränar? Jag kvällstränade aldrig innan då jag tränade på gymmet som låg nedanför så blev det på morgonen, men nu känns gymmet för långt borta för att träna på morgonen. Nu ska jag göra mig klar för jobbet, ha en fin dag allihopa!
 
Blåbärsgröt gjord på 1,5 dl havregryn, 2,5 dl mjölk, ½ dl blåbär. Toppad med blåbär, hallon och jordnötssmör. 

Första PT-passet!

Heeeeej! Jag har varit på ett så jäkla kul PT-pass! PT:n jag valt var en helt fantastisk tjej på alla sett, grymt trevlig och jätte duktig. Jag längtar redan till nästa pass, men det är ett tag tills dess :( Hon tyckte iallafall att jag i dagsläget hade ett bra träningsupplägg och kände inte att hon behövde ändra på det, så istället visade hon några nya övningar som jag kunde lägga till på mina pass/ersätta med andra övningar, samt jobbade vi mycket med tekniken. Jag hade tydligen en tendens att svanka väldigt mycket som är skadligt för min rygg så vi jobbade på att få till rätt teknik där jag svankar mindre. Angående matupplägget tyckte hon även att jag åt bra men måste äta mer för att kunna bygga mer muskler för att bli mer "fit" (som är mitt mål med upplägget) samt äta mer kolhydrater. Hon rekomenderade framför allt att lägga till potatis i kosten, åtminstone på träningsdagar. Jag kommer med andra ord att fortsätta träna cirka 4 dagar i veckan och fokus på styrketräning (eventuellt någon dag med kondition) och äta mer + mer kolhydrater. 
 
Om det är någon som ska skaffa en personlig tränare så kan jag redan nu varmt rekomendera Therese Perlman på SATS Mobilia!
 
Let's get strong!! 

Supergoda nyttiga muffins!

Imorse bakade jag jättegoda nyttiga mellanmålsmuffins som jag tog med till skolan. De uppskattades! Det var Emine som förra veckan gjorde om ett gammalt recept och bytte ut kanelen mot stevia och lade till hallon, så nu gjorde jag om det lite till och de blev så goda. 

 

Mellanmålsmuffins

2 ägg

1 dl fiberhavregryn

2 msk valfritt mjöl (jag använde 1 msk kokosmjöl och 1 msk havremjöl)

1 tsk bakpulver

1 mosad banan

4 tsk stevia strö

2 msk kokosolja 

Ev. några hallon eller blåbär

 

Vispa äggen för hand i en skål och blanda i övriga ingredienser, förutom hallonen. Lägg upp i muffinsformar och tryck eventuellt i ett eller två hallon/blåbär i mitten av muffinsen. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.


PT!

God morgon! Fy sjutton vilket väder det är ute, snö och storm. Nej jag får nog lämna cykeln hemma idag och ta bussen :( Ska nämligen strax sticka iväg till skolan för att träffa Emine, vi ska förbereda opponeringen inför torsdag. Och vet ni vad jag ska göra i eftermiddag? Jag ska träffa en personlig tränare! När jag blev medlem på SATS ingick det 3 timmar med en PT och 8 veckors upplägg för att nå sitt mål. Eftersom det ändå var gratis så tänkte jag att man kan ju lika gärna testa, jag kanske lär mig massor av nytt! Det ska bli jätte kul och jag är riktigt taggad. Nu måste jag kila, vi hörs sen! 
 
Dagens frukost: Finn crisp med philadelphia och varmrökt påläggslax. Kvarg- och yoghurtblandning med hemmagjord müsli, falu-knäckebitar och kanel

Good day

Hej på er! Hoppas ni har haft en bra dag. Jag och Emine åt libanesisk lunchbuffé på Meze, kollade i affärer och shoppade lite smått, drack kaffe och sen stack jag iväg på spinning! Fy katten vilken storm det har varit idag dock, har flugit kors och tvärs hela dagen och det var inte lätt att cykla till och från gymmet. Spinningpasset var fruktansvärt jobbigt, instruktören började passet med att säga "jag har lagt upp ett nytt pass som är det tuffaste jag gjort hittills så jag tänkte att vi ska testa det idag". Fyfan vad jobbigt det var. Men härligt efteråt :)
 
Nu har vi precis ätit middag och jag har fått beskedet att jag och Emine är klara för opponering på torsdag, så kvällen ska ägnas åt att läsa igenom examensarbetet som vi ska opponera på. Trevlig kväll! 
 
Libanesisk lunch
 
Svettig och trött tjej efter spinningen
 
Kvällens middag: wokade grönsaker och stekt kycklingfilé med balsamicoglaze
 
Kycklingfiléerna är kryddade med vitlök, paprikapulver och chilipulver. De har stekt i en panna på medelvärme tills de är klara (70 grader) och sedan har glazen lagts i pannan. Glazen är gjord på 4 msk balsamvinäger, 4 msk chilisås (ketchup går bra), 1,5 msk honung, salt & peppar. 

Examensarbete, check!

EXAMENSARBETET ÄR INSKICKAT!! Så. jävla. skönt. Nu återstår bara att se om vi går vidare till opponering och isåfall är det på torsdag. Vi får dock reda på det redan ikväll så att vi har tid att sätta in oss i det arbetet vi ska opponera på. Jag pratade med Emine igår och hon sa att hon kände en stundande förlossningsdepression idag (läs: examensarbetedepression) så vi ska ses idag :D Vi tänkte äta lunch i stan och kanske kika lite i affärer. Min fina Emine <3 
 
Okej, till något helt annat. Alla älskar väl chokladbollar? Vad säger ni om jag säger att ni kan göra en nyttigare chokladbollsmet och äta smeten till mellanmål eller frukost? Helt fantastiskt säger jag iaf! Nedan har ni recept på en sjukt god chokladbollssmet, den är väldigt mäktig så äter ni den som mellanmål/kvällssnacks så räcker det nästan till två. Eller varför inte rulla till chokladbollar av halva smeten och ställ i kylen? 
 
Chokladbollssmet 
1,5 dl keso
½ dl havregryn
3 msk kokos
2 msk kakao
1 msk bryggt kaffe
1,5 msk stevia strö eller annan sötning
1 krm vaniljpulver
 
Mixa keson slät med en stavmixer, tillsätt övriga ingredienser och mixa allt till en smet. Ät som den är eller med någon god frukt/bär till eller rulla till chokladbollar.

The day after..

Helluuu! Är det verkligen redan söndag? Den helgen gick snabbt :( Idag går det inte många knop kan jag tala om, har legat i soffan precis hela dagen haha! Möhippan blev riktigt lyckad igår och jag och Alex kom instapplandes hem till mig strax efter klockan 6 imorse. Sov ett par timmar och sen förflyttade jag mig in till soffan där Alex låg och här jag legat kvar sen dess. Jag ville verkligen baka och annat kul idag men har känt mig överkörd av en lastbil idag. Vi var på ett boxningspass igår och det var så fruktansvärt jobbigt så jag har ont i hela kroppen idag och det i kombination med att jag dansade i skyhöga klackar i timmar samt att jag drack alkohol hela dagen resulterade i en känsla av att vara överkörd. Åhh jag är sugen på take out, en kebabtallrik kanske? :D
 
Jag och Alex på boxningspasset som var den första aktiviteten igår :) 
 

Full rulle!

Möhippan är i full gång och Emelie hade inte anat någonting :D


Möhippa!

Hej på er denna härliga lördagmorgon! Detta inlägg är i tidsinställt eftersom jag inte kunde publicera det tidigare då jag vid denna tidpunkten är på möhippa! För att inte riskera att Emelie (blivande bruden) skulle in och läsa kunde jag alltså inte publicera det tidigare. 
 
I skrivandes stund trycker jag i mig en stadig frukost som jag ska klara mig på ett tag. Har träningsklädena på och partykläderna är nerpackade :) Är taggad för en grym dag! Som ni förstår är det en heldag och avslutas med party så jag kommer nog vara lite frånvarande från bloggen :P Kanske uppdaterar från mobilen! 
 
Hoppas ni får en bra lördag! 
 
En stoooor frukost idag!
- Davosgröt på mjölk med chokladproteinfluff, hallon och jordnötssmör blandat med kokossmör
- Två knäckebröd med makrill och philadelphia 
- Kaffe 
 
Davosen gjordes denna gång på 1 dl havregryn, 1 dl mjölk, 1 msk linfrön och lite salt som stod i kylen under natten
 
Proteinfluffet gjorde jag på elvispad äggvita som jag blandade ihop med ½ mosad banan, ½ dl kvarg och 1 msk kakao

Oooops igen!

Hur fasen ska man bli fit om man hela tiden blir bjuden på kakor??


TIPS!

För er som inte bor nära ett Lidl och kan köpa deras kvarg - som jag personligen tycker är bäst (skriver om kvarg här), så har ICA lanserat kvarg i deras ICA basic sortiment. Det verkar vara nästnintill en kopia av Lidls kvarg då förpackningen är identisk och innehållet och näringsvärdena är detsamma, det enda som skiljer de åt är att Icas kvarg har 0,3 % fett och därför 65 kalorier per 100 gram medans Lidls kvarg har 0,5 % fett och 70 kalorier per 100 gram. Så in på närmsta ICA och köp kvarg! :D 
 

Fredaaaaaaag!

SÅ härligt med fredag! Idag ska jag jobba hela dagen och det ska bli kul för det var ett par dagar sedan jag träffade mina fina kollegor. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och det ska bli så jäkla skönt, det blir dock bara jag och Bianca för Sebastian kommer inte vara hemma :( Helgen kommer givetvis bestå av lite genomläsning ovh finjusteringar av examensarbetet innan inlämning på måndag morgon, men jag kommer även ha tid för att ha ett liv i helgen :P
 
Dessutom skiner solen och jag har precis ätit en supergod frukost, bra start på dagen och helgen! Det blev en väldigt enkel frukost idag, ibland är enkelt godast :) Ha en fin dag!! 
 
Kvarg- keso- och yoghurtblandning toppad med paulúns granola, kanel, jordgubbar, pumpakärnor, torkade äpplebitar, gojibär, kokosflarn och linfrön

Snart helg!

Hej hopp! Idag har vi skrivit så det rykt om det för att bli klara med examensarbetet, vilket även har varvats med så många skrattanfall att jag nästan tänkte att jag kunde hoppa över att träna magen som jag tänkt idag :P Jag var egentligen sugen på ett spinningpass idag men det fanns endast ett 30-minuters på "mitt gym" vilket kändes för kort samt ett 75-minuters på city-gymmet vilket kändes lite väl tufft. Det fick istället bli att kötta ben idag igen och jag använde även den lilla lilla energin som fanns kvar i slutet till att träna lite mage. 
 
Efter en lång vecka, en lång dag idag, ett hårt träningspass och middag är jag nu helt slut och ska sova så gott inatt! Gud vad härligt att det är fredag imorgon! 
 
 
Middag ikväll blev nötfärsbiffar, wokade grönsaker och tzatziki gjord på kvarg! 

Oops!

Vi kunde inte hålla oss :( 
 
 

Vinter :(

God morgon! Idag skulle jag egentligen ha jobbat men vi måste bli klara med det sista i examensarbetet idag så jag har tagit ledigt. Igårkväll fick vi tillbaka vårt utkast med kommentarer från vår handledare som vi ska titta på nu och ändra lite, för att sedan träffa vår handledare så att han kan titta på det en sista gång. 
 
Utanför fönstret är det ett vinterland, det har kommit så mycket snö! Det är ju fint och så men kom igen, nu vill jag har vår! Jag gjorde mig iallafall en somrig frukost-tallrik :) 
 
Gröt, yoghurt, mango, jordgubbar och kakaonibs 

Utslagen

Hej folkens! Jag har helt slut på energi, vill egentligen bara gå och lägga mig för att sova men det skulle kännas jätte konstigt att gå och lägga mig innan tolv så jag stannar uppe ett tag till :P Förutom att ha skrivit på arbetet idag (som börjar bli färdigt!!) har jag varit och klippt mig och tränat. Idag tränade jag axlar, bröst, mage och triceps och det tog verkligen musten ut mig. 
 
Förresten, är det inte någon som vill börja träna på SATS? Jag vill ha ett par Urbanears haha! Vill inte du också ha det? :D
 
 

Grymt goda nyttiga brownies

Alltså GUD vad god brownien blev! Ni måste testa! Jag vill nog påstå att det är det godaste i nyttig väg som jag bakat. 
 
Raw-brownie
 
Första lagret
2 dl valnötter
2 dl urkärnade dadlar (jag tappade räkningen men hade typ 18 stycken tror jag)
½ dl kakao
1 msk jordnötssmör
En nypa salt
En skvätt vatten (jag hade cirka 1 msk)
 
Andra lagret
1 mogen avokado
3 msk agave eller honung
1 msk kokosolja
3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
 
Börja göra första lagret: mixa nötterna till små bitar i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop till en kletig massa. Tryck ut smeten i en passande form, jag använde en liten brödform som jag klädde med bakplåtspapper. Sätt in i frysen medans du gör andra lagret. Mixa alla ingredienserna till andra lagret tills det blir en jämn smet. Bred på smeten på kakan och förvara i kylen. Jag lät kakan stå i formen över natten och sedan skar jag upp 8 små brownie-bitar. Ät de kalla och njuuuut! 
 

Chokladgröt

God morgon! Sitter i skolan och idag är tanken att vi ska bli klara med det grova för att kunna skicka in arbetet till vår handledare så att han kan läsa igenom det för att vi ska hinna ha tid att ändra innan inlämning. Och i eftermiddag ska jag klippa mig! Det ska bli sååå skönt, mitt hår är verkligen jätte slitet. 
 
Vi provsmakade inte raw-brownien igår men jag har med dem till skolan idag så återkommer med resultatet :)
 
Chokladgröt, hallonkvarg (mosade hallon blandat med kvarg) och kokosflarn
 
Chokladgröt
1 dl havregryn
2 dl mjölk
1 msk kakao
En nypa salt
3 msk kokosflingor
1 mosad banan
 
Koka gröt på havregryn, mjölk, kakao och salt. När gröten är klar, rör i banan och kokos. 

Det här med rumpor

Konstigt diskussionsämne jag tar upp nu men jag måste bara skriva av mig för jag tycker att det är så underligt. Någonting som jag absolut inte kan förstå (och jag brukar ofta ha förståelse för andras åsikter) är att vissa tjejer inte tycker att det är snyggt med "stora" rumpor! Jag får ofta höra från tjejkompisar att de är missnöjda med sina rumpor för att de är för stora. WHAAAAT tänker jag! Intressant är också att det enda jag hör yttras om rumpor från killar är när de kommenterar hur stor och snygg rumpa en tjej har. Jag har fått bilden av att de flesta killar inte är lika intresserade av stora bröst som de är av stora rumpor. Inte för att det spelar någon roll vad killar tycker egentligen, men ändå intressant i diskussionen.
 
Jag har haft turen att jag har haft en ganska stor rumpa (kan jag skriva så utan att väcka reaktioner?), fram tills jag gick ner i vikt. Det första som, tyvärr, försvann när jag gick ner i vikt var bröst och rumpa. Efter att mina bröst och rumpa försvann så försvann även lite annat som dock var önskvärt. Nu kämpar jag för att träna fram en större rumpa igen genom styrketräning och funderar då över de som vill ha mindre rumpa... Ja, jag vet inte riktigt vad jag vill komma till, mer än att jag gillar rumpor! Haha nä skämt å sido, men ni som "råkar ha stora rumpor", var inte missnöjda för guds skull. 
 
 
Vad anser ni?
 
 
 
 
 
 

Vart tar all tid vägen?

Helluuu! Hoppas ni haft en bra dag :) Det har jag iallafall. Trodde aldrig att det skulle kunna vara så kul att skriva examensarbete men gud vad mycket skratt det är varje dag. Jag har fantastiskt roliga klasskamrater :D Dagen har bara flugit förbi och efter skolan stack jag till gymmet för ett rygg- och bicepspass. Tänkte avsluta passet med cardio men även den tiden rann iväg och helt plötsligt var det sen kväll. 
 
Här hemma sitter vi nu på nålar framför Barcelona-Milan matchen och i kylen står en nyttig raw-brownie på kylning, blir kanske provsmakning ikväll men jag tänkte iallafall ta med den till skolan imorgon :)
 
Idag körde jag på helsvart med några små inslag av färg, hade bland annat den nya sport-bh:n på mig :)
 

New in

Nytt i träningsgarderoben är ett par mjukisbyxor och en ny sport-bh. Båda från hm. 
 

Ugnsbakad äppelgröt

God morgon! Idag vaknade jag upp till solstrålar som kikade in mellan persiennerna och tänkte "vilken härlig dag", tills jag kollade väderprognosen och såg att det var 9 minus ute. Brrrr. Nu sitter jag och äter en god varm ugnsbakad gröt och ser inte fram emot den kalla cykelturen till skolan.
 
Förresten så börjar vi se ljuset i tunneln av examensarbetet och jag är inte så stressad längre, vi kommer nog fixa det :) :) 
 
Ugnsbakad äppelgröt med kesokvarg
 
Ugnsbakad äppelgröt
1 dl havregryn
1 rivet äpple
½ dl äggvita
2 msk jordnötssmör
1 msk kanel
1 tsk bakpulver
3 msk mjölk
 
Blanda ingredienserna och häll i en ugnssäker portionsform. Det blir ganska mycket så jag hällde upp lite smet i två muffinsformar och resten i en portionsform. Muffinsen får bli mellis till mig och Emine :) Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. 
 
 

Är jag med i dolda kameran eller vad är det frågan om?

Alltså idag var jag med om något helt sjuk. Sebastian slutade jobba tidigt så när jag kom hem från skolan bestämde vi oss för att passa på att sticka och sola, träna och sedan göra oss i ordning på gymmet för att gå ut och äta middag på en restaurang vi länge velat testa. Vi solar alltid på samma solarie och vi har varsitt solkort som är laddade med några hundra kronor. När vi kommer till solariet så har det stängt ner! Jahapp tänkte vi, där förlorade vi alla pengar vi har på våra solkort, kul. Vi ville ju fortfarande sola så vi går och tar ut pengar och går till ett annat solarium. Väl där visar det sig att man tydligen måste ha ett entrékort som måste köpas i caféet brevid, som såklart är stängt. Inga fler solarium i sikte så vi ger upp och sticker till gymmet istället. Vi kör ett benpass tillsammans, duschar och gör oss iordning för ett efterlängtat restaurangbesök. Vi tar oss till restaurangen (som vi för övrigt går förbi varje dag och den har aldrig varit stängd) som SÅKLART är stängd, vad annars?! I det läget vet jag inte riktigt om jag ska skratta eller gråta haha! Vi kommer iallafall på att det finns en nyöppnad restaurang i närheten som vi också velat gå till under en lång tid, perfekt tänker vi. Vi går bort till den nya restaurangen och gissa vad? De har stängt på M.Å.N.D.A.G.A.R. Alltså ääääärligt talat! Vet ni vad vi gjorde, vi köpte med oss pizza hem.
 

Proteinchokladkaka

Förra veckan gjorde jag ju en proteinchokladkaka som jag inte hunnit lägga ut receptet på. Jag tyckter att kakan är godast kylskåpskall och med något till den, t.ex. vispad grädde, bär, kvarg, keso eller glass. Receptet kommer härifrån
 
Proteinchokladkaka
3,5 skopa chokladprotein
1,5 msk kakao
1, 25 dl mandelmjöl
1,5 msk stevia strö
2 tsk bakpulber
1 kapsyl vaniljessens (jag använde vaniljpulver istället)
3 äggvitor
2 dl mjölk
En nypa havssalt 
 
Blanda alla ingredienserna förutom saltet och häll i en smord form (cirka 20x20 cm). Strö över lite havssalt och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 12-14 minuter så får du en kladdig kaka :) Min form var lite större än 20x20 cm och jag hade min kaka inne i 12 minuter, den blev mest kladdig i mitten så jag hade nog till och med velat ta ut den tidigare. 

Zombie

Zzzzzz! Idag är jag trött... Jag kunde verkligen inte sova inatt (kan det vara fullmåne må tro??) och vaknade 6 imorse så hela morgonen har jag gått runt som en zombie och hällt i mig kaffe. Solen skiner iallafall och det är 5 minusgrader så jag får nog lite energi när jag kommer ut. Jag och Emine ska träffas på skolan som vanligt kl 9 men jag tänkte faktiskt bege mig hemifrån redan nu, jag är nämligen världens snällaste kollega som ska förbi jobbet och lämna det som är kvar av Banoffee pajen :P De är nämligen små kakmonster som väldigt gärna ville äta av kakan om det blev något över :) 
 
Dagens frukost: kvarg- keso- och yoghurtblandning toppad med cashewnötter, gojibär, kokosflarn och blåbär. 

Spinning och wok!

Hej bloggen! Vart fasen tog hela denna dagen vägen?? Jag hann skriva lite på ex-arbetet och en sväng till gymmet men inte mer än så. Vet ni vad jag tränade idag? Ett 55 minuters spinningpass! Det var grymt så jag ska verkligen försöka få in det bland mina pass och försöka köra ett spinningpass i veckan. Efter gymmet gjorde Sebastian wokad kyckling och grönsaker med fitnessnudlar till oss, mums! 
 
Kom fram kom fram var ni än ääääär! Det kanske gömmer sig lite magmuskler under fettet trots allt, så jag får väl hoppas att lite spinning hjälper till att få bort lite fett :P 
 
Wok på kyckling, fitnessnudlar, broccoli, paprika, morötter, en näve wokmix, chili, vitlök, äggvitor och yakinikusås. 

Söndaaaaag

Älskar ni också söndagar? Eller tillhör ni de som tycker att söndagar är en meningslös och ångestfylld dag? Jag älskar söndagar då jag alltid är ledig, har ofta ingenting planerat, kan ta sovmorgon och ibland inte göra någonting vettigt på hela dagen eller tvärtom: göra saker som måste hinnas med. Som ni vet är jag lite stressad inför examensarbetet så idag kan jag ägna tid till det och även träna! 
 
Och just det, på söndagar brukar jag även ibland äta frukost i soffan eftersom jag inte behöver stressa iväg någonstans :) 
 
Söndagsfrukost i soffan idag blev varvade lager av:
Hallonkvarg (mosade hallon blandat med kvarg och en skvätt funlight stevia)
Keso
Solrosfrön och linfrön
Hallonkvarg
Keso
Paulúns granola med hallon & kakao
Kiwi, hallon och kakaonibs

New in

Skor från Zara. Inte ALLS min stil egentligen men tror att de kommer bli fina till jeans i vår/sommar! 
 
Jeans från Cubus
 
Top från Cubus
 
Tröja från Cubus
 
Tröja från Cubus
 
Tunn stickad tröja från Bik Bok
 
Klänning från Rare London (finns på Nelly). Denna klänningen är min "kom-i-form-klänning". Har för första gången i mitt liv köpt en tight klänning, i storlek xs, och målet är att jag ska bära denna klänningen när jag kommit lite mer i form. Förhoppningsvis blir det till sommaren :) 

Banoffee pie

Tjoho! Har ni kollat på Mello ikväll? Jag tvingade familjen att bänka sig framför tv:n efter middagen och kolla på det iallafall :) Robin som jag hejade på vann så jag är glad! Nu har familjen precis gått och vi tänkte runda av kvällen med någon bra serie.
 
Till middag åt vi en jätte god grekisk-inspirerad laxrätt (glömde ta foto!) och till efterrätt en urgod banoffee pie. Jag höll mig till endast 1 glas champagne och 1 glas vin så att jag kan träna imorgon :) 
 
Idag hade jag på mig vårkläder på jobbet :P Höll dock på att frysa ihjäl till och från jobbet trots de få minuter det tar att gå. Det var plusgrader men den iskalla stormen i kombination med håliga jeans och skinnjacka gjorde det lite kallt...
 
 
Banoffee Pie
1 burk sötad kondenserad mjölk eller färdigkokt dulce de leche (karameliserad mjölk)
300 g digestive
150 g smör
2-3 bananer
3 dl vispgrädde
30 g mörk choklad
 
Om du inte har köpt färdigkokt kondenserad mjölk, börja med detta i förväg. Ta av pappret från burken och lägg den oöppnade burken i en stor kastrull med vatten som täcker burken. Koka burken utan lock i cirka 2 ½ - 3 timmar. Se till att vattnet täcker burken hela tiden, fyll annars på under tiden. I värsta fall kan burken explodera. Ta upp burken när den kokat klart och låt svalna innan du öppnar den. Du kan skynda på det genom att skölja den i kallt vatten. 
 
Krossa digestivekexen för hand eller mixa sönder dem. Smölt smöret och blanda ihop med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i en pajform och ställ in i kylen i minst 30 minuter. Bre dulce de leche över pajdegen, skiva bananerna och lägg ut ett lager, vispa grädden och bred över bananerna och strö sist över riven choklad. Färdig att serveras! 

Fredagsträning och lördagsfrukost

Hej kära läsare! Hoppas ni har en bra helg. Igårkväll när vi slutat jobba ville jag och Sebastian sticka och träna men på fredagar och helger stänger gymmen tidigare så vi hann inte till "vårt" gym (Mobilia) så vi fick gå till city-gymmet som hade öppet en timme längre. Jag är inte så förtjust i det gymmet men de hade iallafall en rumpmaskin som inte Mobilia har så jag passade på att träna ben :D Vi tränade till stängning kl 21 och sedan promenerade vi hem och köpte med oss indisk mat på vägen hem, så gott! 
 
Nu är det dags för jobb igen och ikväll får vi ju gäster :) Ha en fin lördag! 
 
 
Carobpannkakor toppad med jordgubb- och kvargmix, kakaonibs och kokosflarn. 
 
Carobpannkakor
1 mosad banan
1 ägg
1,5 dl äggvita
1 msk kokosmjöl
1 tsk carobpulver
 
Blanda ingredienserna och stek 2 små pannkakor :) 

Dagens armgodis :)

 
UPDATE: Såg att det är fel datum inställt på klockan. Någon som vet hur man ändrar det?? 

8 mars

Hej fina <3 Idag är en bättre dag! Eller tja, det känns ju inte jätte bra att jag ska jobba hela dagen när jag egentligen behöver skriva på examensarbetet men men. Jag har ju inte ens haft tid att blogga om proteinkakan jag bakade häromdagen eller allt fint jag shoppat, måste hitta tid till det :)
 
Idag är det inte bara internationella kvinnodagen utan även min mammas födelsedag. Jag har bjudit hem familjen på middag för att fira men det blir inte förens imorgon då jag slutar sent idag. Igår var jag på jakt efter födelsedagspresent men det gick inte så bra, så jag ska försöka hinna köpa något innan jag börjar jobba. Efter jobbet idag blir det en sväng in på systemet och matbutiken för att handla inför imorgon, måste även förbereda lite inför middagen men jag hoppas kunna hinna med att spendera fredagskvällen på gymmet också :) 
 
Kvarg- och yoghurtblandning toppad med apelsin, linfrön och solrosfrön. Hemmagjorda knäckebröd med stekta ägg. 

En sån där dag

Idag har det varit en sån där dag. Ni vet en sån dag när allting bara känns jobbigt och det känns som att man ska bryta ihop och gråta vilken sekund som helst, helt utan anledning. Det hjälpte liiite att shoppa skor och annat kul påväg hem. Lyckades ta mig i kragen och slänga ihop middag iallafall, blev en god spenatsoppa. 
 
Just nu vill jag bara dra täcket över huvudet men jag tror att det kommer att kännas bättre att lägga mig i min kärleks famn. Hoppas att morgondagen känns bättre. 
 
Hoppas ni mår bra och har en trevlig kväll <3 
 
Spenatsoppa med kokta ägg, recept här

Stress!

Okej, nu är jag så sjukt jävla stressad inför inlämning av examensarbetet. Vi har lite mer än en vecka kvar till inlämning och massor kvar. Vi hade handledning imorse och än så länge ser arbetet bra ut men han stressade också oss lite haha. Hade jag haft fria dagar fram till inlämning hade det känts bra men jag har mycket annat att stå i. Jag jobbar några dagar, har massa ärenden att göra idag, ska ha familjen över på middag på lördag, och ja kanske även hinna äta, sova och träna också? Streeeess!! Så ni får här dagens frukost sedan måste jag skriva så att det ryker!
 
Kvarg- och yoghurtblandning toppad med paulúns granola och gul kiwi. Riskaka med jordnötssmör, kaffe och vatten till det :) 

Jobb, träning och mat!

Hej bloggen! Idag var en kort dag på jobbet för mig, 11-17, så dagen bara flög förbi. Efter jobbet stack jag iväg till gymmet och körde ett axel-, bröst- och tricepspass. Som vanligt träffade jag på flera vänner på gymmet så jag var där ganska länge då man småpratade mellan övningarna :P Några jag träffade har precis som jag, nyligen bytt från 24 seven till SATS och ääälskar SATS, så jag är inte ensam om att vara frälst haha. Jag kom hem sent från gymmet, samtidigt som Sebastian kom hem från jobbet, så jag rotade igenom kylskåpet och slängde ihop en enkel middag med vad som fanns hemma. Resultatet blev ugnsbakad kyckling, ugnsrostade grönsaker och kvargsås - nyttigt, enkelt och gott! 
 
Jag är helt slut och öm i hela kroppen efter tre hårda träningsdagar så nu ska jag lägga mig i soffan och slappna av. VI tänkte lyxa till kvällen med proteinkakan jag bakade imorse och eftersom jag är lite skeptisk till hur den kommer att smaka så blir det nog en liten kula glass till hehe :) 
 
Kyckling penslad med sweet chili-sås och grönsaker med olivolja och flingsalt som tillagats i cirka 20 minuter i ugnen på 200 grader. Till detta gjorde jag en sås på kvarg, en klick fettfri yoghurt, hackad persilja, pressad citron, pressad vitlöksklyfta, salt och vitpeppar. 

God frukost!

God morgon! Sitter och äter en goood frukost. Använde några av de nya ingredienserna jag köpte igår till att göra frukost och eftersom jag gick upp tidigt imorse så passade jag även på att baka en proteinkladdkaka med ett av de nya proteinpulverna, hoppas den blev god :) Nu ska jag göra mig klar och sedan sticka iväg och jobba, efter jobbet hoppas jag att jag har energi till att träna! 
 
Leveransen från igår: proteinpulver, aminosyror, pre workout-dryck, proteinbars och shakes 
 
Hallongröt toppat med carob- och bananfluff, hallon och kakaonibs
 
Hallongröten är gjord på 1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten, 1 krm vaniljpulver och ½ dl hallon.
 
Fluffet är gjort på 1 elvispad äggvita blandat med ½ dl kvarg, 1 msk jordnötssmör, 1 tsk carobpulver och ½ mosad banan
 
Carobpulvret gör att det smakar choklad/kola muuuums! 

Nytt godis :)

När Sebastian kom hem från jobbet idag hade han hämtat ut en leverans med kosttillskott på 20 kg (!!) så nu finns det massa nytt gott protein att göra goda saker med och nya goda proteinbars :D 
 
Ikväll åt vi en god och enkel middag i form av köttfärssås som vi faktiskt aldrig äter här hemma. Jag behöver väl inte skriva ut hur man lagar köttfärsås? :P Ingredienserna är iallafall gul lök, vitlök, nötfärs, krossade tomater, tomatpuré, köttbuljong, basilika, chili, salt & peppar. Lätt som en plätt och oväntat gott med keso till!
 
Köttfärsås med keso och zucchini 

SATS Västra hamnen och Green matmarknad

Hej folkens! Hur mår ni? Själv är man död efter ett sjukt benpass. Jag är i och för sig alltid helt slutkörd efter ett benpass (finns inget jobbigare än att träna ben) men idag tar nog priset. Jag var så slut att jag kom in stönandes i omklädningsrummet efteråt och slängde mig i en stol i "loungehörnan" och satt där i 20 minuter för att återhämta mig. Som tur var stötte jag på en vän som jag kunde prata med under tiden :) Jag var på SATS Västra hamnen för första gången, det ligger ganska nära min skola så idag tog jag med mig träningssaker till skolan och stack dit i eftermiddags. Det var ett schysst gym men Mobilia är fortfarande favoriten. Vad jag dock älskade med detta gymmet var att de hade en maskin för att träna rumpa, vilket är ovanligt. 
 
Fast jag egentligen inte orkade så stack jag till Green matmarknad efter gymmet eftersom det bara ligger en bit bort och jag är aldrig där ute. Green matmarkad är en vanlig stor matbutik men med stort utbud av vegetariska och ekologiska varor och även "roliga" varor som annars är svåra att få tag på. Det påminner lite om Astrid och aporna som jag skrivit om här men det är en betydligt större butik och har alla vanliga varor också. Det är en sådan butik som jag ÄLSKAR som är fullproppad med olika nöt- och frösmör, torkade frukter och bär, nötter och frön, alla olika mjöl och andra pulver du kan tänka dig. Med andra ord var jag i himmelriket. Jag kunde handlat upp hela butiken men jag hade en gymbag som vägde 100 ton och ben som skakade så jag tog mig en snabb titt och fick med mig 4 varor hem. 
 
Nej, nu borde jag börja fundera på middag! 
 
Carob pulver, majsmjöl, ekologiskt jordnötssmör och kokosolja fick följa med hem 

Soooool

Vardagslyx just nu i skrivandet med examensarbetet är att ta paus med en kopp kaffe i solen, SÅ skönt. 
 

Ugnsbakad bananpannkaka

God morgon! Gissa vad jag gör för ovanlighetens skull? Sitter i skolan höhö. Väldigt varierande dagar jag har :P Jag kom på imorse att jag har fan inte kommit i tid till skolan för att träffa Emine EN ENDA gång, sämst! Det spelar liksom inte någon roll om jag går upp 6 eller 8, jag kommer ändå alltid 5-10 minuter för sent haha. 
 
Som ni vet älskar jag ju bananpannkakor och imorse testade jag att göra ugnsbakad bananpannkaka! Det var faktiskt godare än jag trodde. Nej nu måste vi sätta igång med skrivandet här, hörs sen! 
 
Ugnsbakad bananpannkaka toppad med kvarg och hallon.
 
Ugnsbakad bananpannkaka
1 mosad banan
1 ägg
1 krm bakpulver
En nypa salt 
 
Blanda ingredienserna och häll i en portionsugnsform, sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. 

Härligt styrkepass!

Jag är heeelt slut. Jag, Mange och Sebastian tränade ett riktigt grymt pass med rygg och biceps i 2 timmar idag, gissa om jag är död. Jag trivs verkligen så himla himla bra på SATS mobilia, dessutom är det kul att många man känner tränar där så att man stöter på vänner där :) Att byta gym förstärke verkligen min träningsmotivation, och jag hoppas att det håller i sig. Efter en höst och vinter med mycket sjukdomar och lite träning hoppas jag verkligen att kunna köra stenhårt nu framöver. Det hade varit trevligt att komma i form till sommaren!
 
Med mat i magen och nyduschad ska vi nu ha en mysig kväll med serier. Vardagar är verkligen underskattade, jag älskar vardagar! (Säger jag nu innan jag kommer att jobba 8-17 varje dag och säkert längta efter helg hela veckan haha)
 
En tråkig bild från gymmet idag (bättre än inget) och middagsrecept: 
 
 
Kyckling i mango chutney- och currysås, mathavre och sallad 
 
Kyckling i mango chutney- och currysås
4 kycklingfiléer
2 paprikor
2,5 dl grädde
2 dl créme fraiche 
1 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek 
1-2 vitlöksklyftor 
1 tsk curry
Paprikakrydda, salt & peppar 
 
Skär kycklingfiléerna på längden i 2-3 bitar beroende på filéernas storlek. Stek kycklingen i en panna så att de får en fin yta, krydda med paprikakrydda, salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsform, skär paprikorna i bitar och lägg över kycklingen. Blanda grädde, créme fraiche, mango chutney, sambal oelek, pressad vitlök och curry i en skål och häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter. Denna rätt funkar lika bra att göra på spisen som en gryta! 
 

Sons of South

För ungefär en månad sedan släpptes singeln The Dreamer som jag skrev om här. Idag släppte världens bästa killar och världens bästa band hela skivan och finns nu på Spotify. Jag pratar såklart om Sebastians band Sons of South! In och lyssna, ni kommer inte att bli besvikna!
 
Här kommer ni till albumet :) 
 
 

Dålig start

Hej! Har äntligen kommit fram till skolan, kom ner till min cykel imorse som hade fått punka så jag har haft en bra start på dagen :P Efter helgledigt är det nu dags för examensarbetet igen, vi har kommit en bra bit på vägen, är klara med det mesta i litteraturgenomgång, teori och metod så nu återstår resultat, analys, teoretisk tolkning, slutsats och diskussion. Det känns som att vi är bra i fas till inlämning den 18 mars. Vid fyra-tiden ska jag träffa Mange och Sebastian för att sticka till gymmet tillsammans, är grymt taggad! Var sugen på att träna hela dagen igår men avstod eftersom jag druckit dagen innan så idag är jag extra taggad. 
 
Punkaaa :(
 
Keso- kvarg- och yoghurtblandning (så jävla gott, tröttnar aldrig), toppat med paulúns granola, banan och varma mosade hallon 
 

Lovely weekend

Hej på er denna härliga söndag! Förlåt för dålig uppdatering, har haft en fullspäckad helg. Efter jobbet igår kom Maja och hennes nya kille hem till oss, vi gick och handlade och sedan lagade mat tillsammans. Kvällen bjöd på grymt god middag bestående av helstekt oxfilé och potatisgratäng följt av Gino till efterrätt. Vi kollade på Melodifestivalen (visst gick rätt bidrag vidare?!) och spelade spel hela natten med goda drinkar till, underbar lördag! De sov över här och åkte precis för att njuta av det fina vädret, jag orkade dock inte följa med och Sebastian jobbar. Efter en intensiv vecka behöver jag slappa lite känner jag :) 
 
Gudagod oxfilé, potatisgratäng med chevrérödvinssås (recept här), bearnaisesås och sallad. 
 
Gino med vaniljglass och mjölkchokladsås hard topping
 
Gino är frukter som läggs i en ugnsform och toppas med riven vit choklad och sedan ställs in i ugnen på högsta värmen i några minuter tills chokladen smält och frukterna blivit varma. I vår Gino hade vi kiwi, hallon, banan, färsk mango och färska jordgubbar. 
 

Gröt+fluff=sant

Alltså gröt toppat med fluff är ju bara för gott. Idag blev det med blåbärsfluff som är en favorit. 
 
Gröt gjort på 1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten och lite salt. Toppad med blåbärsfluff gjord på vispad äggvita, mixade frysta blåbär, kvarg och proteinpulver vanilj & skogsbär

Jobb och fest!

God morgon! Vi hade en trevlig kväll igår hos vänner som hade förfest men framåt två-tiden när de skulle sticka ut åkte vi hem för både jag och Sebastian jobbar idag. Tråkigt att inte kunna gå all-in, men å andra sidan så resulterar det i att jag mår bra idag, lite trött bara :) 
 
Jag gick ju till jobbet tidigare igår i förhoppning om att kunna shoppa lite, och jag hittade lite saker som fick följa med hem. Jag ska visa upp det när jag har tid. Nu är det dags för jobb igen och ikväll blir det middag och spelkväll hemma hos oss :D 
 
Bilder från igår; 1. Bianca var med på fest, 2. Vjosa, Maja och jag, 3. Shots som vanligt, men inte för mig och Sebastian denna gång 

Lovely friday!

God morgon! Har precis skypat med Sara, åhhh jag saknar henne så mycket. Annars då, igår var jag som sagt ute och åt middag med Maja. Vi var på Möllan och åt god lax och tog några glas :) Nu ska jag strax sticka iväg till jobbet, tänkte vara där en stund innan jag börjar och se om det kommit in några nya snygga kläder så att jag kan shoppa lite hehe. Vill både ha lite nya vardagströjor och en fin topp till ikväll. Ikväll blir det nämligen fest och jag har inget att ha på mig som vanligt. Ska se om jag hinner kika in en snabbis ikväll innan festligheterna drar igång ikväll :)  
 
Kvarg- keso- och yoghurt-blandning med kiwi, jordgubbar och mango. Muuuumsig frukost! 

RSS 2.0