Sista måltiden

FY SJUTTON VAD DET ÄR JOBBIGT ATT FLYTTA! Vi packar och packar men det tar ju aldrig slut! Vi har säkert slängt 30 sopsäckar med saker och ändå har vi så sjukt mycket saker. Tyvärr har vi inte lyckats få tag i så mycket flytthjälp imorgon eftersom alla jobbar, så vi är bara 5 stycken, hoppas att flytten går bra ändå. Ja, imorgon är dagen vi flyttar! Och jag fyller år! :) 
 
God morgon förresten! Hoppas ni mår bra. Ingen som vi hjälpa till att flytta?! Hehe. Idag ska jag jobba och ska ta med mig alla kyl- och frysvaror till jobbet eftersom vi ska frosta av frysen så idag blev den sista måltiden här hemma så då fick jag ju slå till med något riktigt bra! Pannkakor såklart :) 
 
Hasselnöts- och chokladpannkakor med kvarg, banan, björnbär och hallon.
 
Hasselnöts- och chokladpannkakor
½ dl hasselnötter
1 ägg
¾ banan (använde resten av bananen till att toppa med) 
2 tsk kakao
½ tsk bakpulver
 
Mixa hasselnötterna till ett mjöl i en mixer, tillsätt de andra ingredienserna och mixa ihop. Stek små pannkakor i en panna. 
 

Heja heja!

God morgon! Ni har inte blåst bort va? Jisses vilken storm det var igår, jag hade planerat att träna men efter att ha varit ute med hunden (som nästan blåste iväg) så bestämde jag mig för att stanna hemma. Det är fortfarande oväder men inte lika farligt som igår, så det blir nog gymmet idag. Fy vad jag har tränat dåligt den senaste veckan :( 
 
Idag är både jag och Sebastian lediga och vi måste verkligen vara effektiva idag eftersom det är sista lediga dagen innan flytten iövermorgon. Streeeess! Hoppas att det slutar regna snart så att vi kan handla fler flyttkartonger. Nehepp, om man kanske skulle börja spackla lite, ni får ha en fin dag! 
 
Dagens frukost och dagens tidning (tänk att Malmö tog hem guldet igår!!)
 
I min fina skål finner du yoghurt, kvarg, vaniljpulver, hemmagjord granola, blåbär och granatäpplekärnor
 

Beroende

Favoriten! Jag kan inte få nog! Denna gången med björnbär. 
 
Keso- och kvargblandning med kanel, björnbär och kalorifri sirap 

Blåbärsgröt med keso och frön

Blåbärsgröt toppad med keso, chiafrön, solrosfrön och pumpafrön. Tänk att jag till för några månader sedan aldrig hade ätit gröt med keso, utan åt alltid med mjölk. Gröt och keso är så gott tillsammans!! 
 
Blåbärsgröt
1 dl havregryn
2 dl vatten (eller mjölk!) 
½ tsk vaniljpulver
Lite salt
½ dl blåbär
 
 
Koka gröt på havregryn, vatten och salt. Rör i blåbären och låt puttra lite till. 

Lyxig frukostbägare

Här kan man tro att jag äter frukost mitt i natten pga. av ljuset. Och det är det nästan ;) Även om klockan är 6 på morgonen så lägger jag ibland ner lite extra tid på att göra en lyxig frukost, man äter ju faktiskt lite med ögonen. 
 
Mixad mango, vaniljyoghurt, chokladröra och hallon. 
 
Chokladröra
1 banan
1-2 msk jordnötssmör
1 tsk kakao
 
Mosa bananen och blanda ihop ingredienserna. Denna röran är jättegod och jag brukar göra den i flera olika sammanhang, som topping på gröt, tillsammans med kvarg, på pannkakor eller liknande. 

Davosgröt med mango

 
Och så kör vi lite frukost också! Här är en davosgröt en tidig morgon. 
 
Davosgröt toppad med mango och chiafrön. 
 
Davosgröt
1 dl havregryn
1 dl kvarg
1 dl yoghurt
1 msk linfrön
½ tsk vaniljpulver
 
Blanda ihop ingredienserna i en skål och låt stå i kylen över natten. Ät som den är på morgonen eller toppa med något gott. Du kan också röra i lite yoghurt eller kvarg på morgonen om du tycker den är för tjock. 
 

Pancakes for dinner!

Om man är ensam hemma och inte orkar laga middag så får man faktiskt äta pannkakor :) 
 
Bananpannkakor (1 mosad banan och 2 ägg) med ett stort lass kvarg, varma hallon och kalorifri chokladsås. 
 

Ljummen bulgursallad med lax

Ljummen bulgursallad, lax med dill och vitlök samt kvargsås
 
Bulgursalladen består av kokad bulgur, hackad chili, mango, gurka, paprika, tomat, babyspenat, olivolja, salt och peppar. 
 
Laxen är kryddad med vitpeppar, salt, dill och pressad vitlök.
 
Såsen är gjord på kvarg, dill, citron, salt och peppar. 

Fetaost- och spenatfyllda kycklingfiléer

Fetaost- och spenatfyllda kycklingfiléer, helt bovete och mangokvargsås 
 
Fetaost- och spenatfyllda kycklingfiléer
4 kycklingfiléer
1 paket fetaost
Färsk spenat
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
 
Börja med att steka kycklingfiléerna lite hastigt i en panna så de får en fin yta. Skär sedan ett snitt mitt i filéerna och fyll med grovhackad spenat, bitar av fetaost och hackad vitlök. Salta och peppra, sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter, tills kycklingen är klar. 
 
Såsen gjorde jag på kvarg, mixad mango, mango chutney och sambal oelek. 

Räkmacka!

En riktigt god, fräsch och enkel middag som vi åt nyligen. Eller ja, det måste varit ett tag sedan för vi hade fortfarande kvar möbler i lägenheten ser man i bakgrunden haha :) 
 
Grovt bröd, walden farms kalorifria majonäs, gurka, tomat, sallad, avokado, ägg, räkor, pressad citron, salt och citronpeppar. 

Vilken vecka som väntar!

Hej fina ni! Hur mår ni? Jag mår toppen! Jag har fått sova ut (vaknade utvilad klockan 7 dock haha), är ledig och denna veckan fyller jag år, vi flyttar och vi har massor med roligt att se fram emot till helgen. Kan vara den bästa veckan på länge! Har även haft en trevlig helg, men jag var helt slut. I lördags var jag på middag hos Sandy i hennes fina fina nya lägenhet, som förövrigt ligger nära vår nya så vi kommer kunna ha följe hem från jobbet :) :) Sandy bjöd på god mat, vi drack och hade skoj, sedan dansade vi hela natten på Wonk där det var Halloweenfest. Och vi var givetvis utklädda! Igår jobbade jag efter några få timmars sömn så det var en kämpig dag, det märks att man inte är 20 längre ;) 
 
Idag packar jag för fullt, vi har massor kvar så det känns lite stressigt. Vi har använt slut på alla nya flyttkartonger som vi hade i lägenheten och i helgen upptäckte vi att vi har haft inbrott i vårt vindsförråd och bland annat våra gamla flyttkartonger som stod där har blivit stulna. Så jävla typiskt!! Så nu har jag precis varit på Clas Olsson och köpt nya, så jäkla tråkiga pengar att lägga. 
 
Nu ska jag strax fortsätta med packningen men jag tänkte faktiskt publicera lite recept, inte jättespännande sådana men ändå! Jag har ju varit lite dålig på att blogga på senaste tiden men jag har ändå tagit bilder på frukostar och middagar så jag har en del på lager till er :) 
 
Jag, Michis och Sandy i lördags :) 

Work hard play hard

Hej på er! Jag är fortfarande uppe i högt tempo och hinner knappt stanna till för att kika in här. Jag har jobbat varje dag och har några dagar kvar men nästa vecka ska jag faktiskt vara ledig några dagar i och med flytten. Åh vad jag längtar att få tid tillsammans med Sebastian, även om det bara innebär att bära lådor och måla lägenheten. De senaste kvällarna har jag passat på att träffa vänner över några glas och ikväll ska jag på middag med tjejerna från jobb hemma hos Sandy i hennes nya lägenhet, sen väntar en liten utgång :) 
 
En liten enkel, men ack så god, frukost: turkisk yoghurt med honung och valnötter samt två surdegsknäcke.  

Kasst benpass

Hej vänner! Dagen flöt på bra igår, även på fritids, så jag ska vara där i eftermiddag igen efter jag jobbat i skolan. Träningspasset igår gick dock inte lika bra, jag var trött och orklös (kanske inte så konstigt när man äter lunch med barnen klockan 11 och tränar fram till 20). Men jag kämpade på med mitt benpass och med lite vilja så blev det inte helt värdelöst. Nu har jag en lång dag framför mig och i eftermiddag ska jag varva ner med en fika med Samantha och sen en träningspass :) 
 
Såhär fint har jag det på mornarna när jag cyklar till jobbet, när jag börjar cykla är det kolsvart och efter cirka 20 minuter börjar solen gå upp. Mysigt! 
 
Om man inte gör sådan min när man kör benpress så tar man inte tillräckligt tunga vikter :P 
 
Front squats, ass to the grass! 

Jobb nummer 2!

God morgon! Vänjer man sig någonsin vid att gå upp såhär tidigt? Det här med att det är kolsvart tills man kommer fram till jobbet är inte lätt för psyket alltså haha. Idag är det tillbaka till skolan för att vikariera som gäller, fram tills torsdag. Idag blir det en heldag för efter skolan ska jag även hoppa in och jobba på fritids, något nytt för min del. Planen efter jobb är att träffa Sara, träna med Sebastian och titta på fotboll :) 
 
Min favoritblandning till frukost: keso- och kvargblandning, kanel, varma mosade hallon, kalorifri pannkakssirap och valnötter

Hektisk vecka

God morgon! Då var det måndag och ny vecka, trist start för regenet vräker ner. Jag har en hektisk vecka framför mig, jag ska varva jobb på Cubus och jobba som vikarie och är inte ledig förens nästa vecka. Jag hoppas att denna veckan kommer att gå snabbt för nästa vecka flyttar vi! Och jag fyller år! :) Nu måste jag kila till jobbet.
 
En simpel frukost idag i form av filmjölk, kanel, hemmagjord granola, blåbär och mango. Två knäcke med skinka till det :) 

Köttfärslimpa

Jag frågade Sebastian om han hade något önskemål till middag ikväll, och det hade han. Han önskade sig min köttfärslimpa, en av hans favoriter, och så fick det bli! Mmm så gott det blev. Receptet är en favorit i repris :)
 

Köttfärslimpa, löksås, pressad potatis, lingon och babyspenat

 

Köttfärslimpa, 2 stycken

1 kg nötfärs

2 dl mjölk eller vatten eller hälften grädde och hälften mjölk

1 dl ströbröd 

2 ägg

1 gul lök

2 msk koncentrerad kalvfond

Valfria kryddor (jag använde salt, vitpeppar, vitlökspulver, chili, aromat och persillade)

1 msk soja 

1 msk smör

 

Brunsås med lök

1 gul lök

2,5 dl matlagningsgrädde 

En skvätt soja

En skvätt koncentrerad kalvfond

Peppar

 

Blanda vätskan med ströbröd i en bunke och låt stå 5-10 min. Rör i äggen, riven lök, kalvfond och kryddor. Lägg i färsen och blanda ihop. Forma till två limpor och lägg i en ugnsform. Smält smöret och blanda med soja och pensla på limpan. Hacka en lök i grova bitar och lägg i formen. Ställ in i ugnen på 175 grader i 45-50 min.

 

Om man vill kan man göra en sås på spisen men för att göra det lite enklare för sig kan man ta ut formen ett par minuter tidigare och bara hälla i grädden, soja, kalvfond och peppar, och in i ugnen igen så blir det en god och enkel sås!


Söndagsfix

Hej finisar! Har ni en härlig helg? Jag har en perfekt helg med lite av varje, en lugn och mysig fredag med älskling, en vinkväll med vännerna igår och idag har jag och Sebastian en fixardag här hemma. Egentligen är det väl inte jätte roligt att rensa, packa och tvätta men det är skönt att få det gjort. Igår var jag ju även och tränade med Sebastian och Mange, vi alla körde olika muskelgrupper men hängde i närheten av varandra, hjälpte till att passa varandra och taggade varandra så vi alla fick till riktigt bra pass! Jag körde baksida ben och idag bränner det som satan haha. 
 
På söndagar brukar vi lyxa till frukosten, eftersom det är den enda frukostdagen vi har tillsammans. Istället för att synda med bullar från bageriet idag så gjorde jag varsin nyttig bulle till oss, och de blev en riktig hit! Kommer definitivt att göras om många mornar. Recept har ni längre ner. 
 
 
 
En styck nyttig bulle med cream cheese, skinka och gurka. 
 
2 bullar
2 dl havremjöl (mixa havregryn till ett mjöl)
1 dl kvarg
2 äggvitor
2 tsk bakpulver
Lite valfria frön att toppa med (jag använde pumpafrön och solrosfrön)
 
Blanda alla ingredienser utom toppingen. Klicka ut till två frallor på ett bakplåtspapper, strö över lite frön om du vill. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. 

Tjohoo

Hej! Här händer det inte så mycket förutom jobb, därför ekar det lite tomt. Igår efter jobbet hade jag och mannen min en myskväll framför Idol med hämtmat och godis, DET behövde vi! Inatt har jag fått en bra sömn och nu är det dags för en dag på jobb igen, och när jag slutat jobba sticker jag, Sebastian och Mange till gymmet. Ikväll ska jag träffa bästis <3 Ha en härlig helg! 
 
Lördagsfrukost: äggröra, bacon, gurka, finn crisp med brie samt en kopp kaffe

Gårkvällen

God morgon! Jag ska försöka att inte göra detta till ett gnällinlägg eftersom de senaste har det varit lite gnällvarning på haha. Men det är svårt att vara sprudlande glad som jag ofast är, när det enda man vill är att dra täcket över huvudet och bara ligga i sin säng. Kvällen igår förstördes lite av min utmattning men det var magiskt ändå. Vi stannade i Malmö och åt middag istället och sen åkte vi direkt till Forum för att få bra platser. Mycket riktigt så fick vi platser långt fram, något jag i efterhand ängrade. Vi var där i cirka 2 timmar innan John Mayer började spela och redan då var jag svimfärdig av trötthet, ont i fötter och ben och kunde inte andas för det var så sjutk mycket folk och det fanns absout ingen luft. Svetten rann och det gick inte att andas. När John Mayer väl började spela så var det självklart helt magisk, det var en fantastisk konsert, men det var tråkigt att inte kunna få ut det bästa av det. Efter 1,5 timme klarade jag inte det längre för jag trodde att jag skulle svimma så då tryckte vi oss igenom x antal tusen personer och ställde oss längst bak och drack vatten, DÅ mådde jag lite bättre! Där kunde man iaf andas :) Vi var hemma någon gång efter midnatt så jag fick tyvärr inte sova ut, men det är tur att jag ska jobba på Cubus idag så jag kunde sova någon timme längre :) Ikväll stryker jag träningen från schemat och ska bara ta det lugnt. 
 
 
 
 

John Mayer

Hej vänner! Jag är så trött att jag inte vad jag själv heter. Hade gärna tagit en powernap men det hinns inte för nu är jag bara hemma om för att byta om och ladda om, jag och Sebastian ska nämligen till Köpenhamn för att se John Mayer! Och ska vi ändå till Köpenhamn ikväll kan vi lika gärna åka nu och få lite tid där :) SOM vi har längtat  tills idag, det var flera månader sedan vi köpte biljetterna, som förövrigt sålde slut på bara någon timme. Vi är båda stora fan till John Mayer, jag har ju till och med en tatuering av en av hans låtar. Vi lyssnade mycket på John Mayer i början när vi träffades så många av hans låtar är "våra" låtar, därför ska det bli så himla mysigt att se honom tillsammans. Sist vi var på konsert i Köpenhamn var i februari när vi såg Biffy Clyro och det känns som igår. 
 
 
say what you need to say 
 

Full rulle!

Hej bloggen! Dessa dagar (kan det stämma att det bara varit två korta dagar?!) har varit verkligen tagit på krafterna, 6 timmar i skolans värld känns som 60 timmar i butik som är jag van vid. Typ. Att klockan ringer 05.30 på mornarna gör ju inte saken bättre :P Jag är fortfarande nöjd med mitt yrkesval men jag har verkligen gjort rätt i att utbilda mig till de äldre åren, det passar mig mycket bättre, trots att kidsen är väldigt goa. 
 
Annars har gårdagen och dagen sett i princip lika ut, slutat runt 14-tiden, stuckit och tränat, handlat och lagat middag. Efter en lång dag är det sen inga problem att däcka runt 22-tiden, något jag verkligen inte är van vid. Igår körde jag ett benpass och idag axlar och triceps. Samt 18 km cykling per dag :) 
 
Och gissa vaaaaad?! Idag kom mina nya träningstights från Nike, så de fick självklart följa med till gymmet! Har även en ny sport-bh som också fick följa med, läcker färg va? :D 
 
 
 
 
 
 
Kvällens middag: stekt kycklingfilé, ugnsrostad sötpotatis och wokade grönsaker. 
 
Kycklingen är kryddad med salt, peppar, vitlök och chili, sedan stekt i en panna. 
 
Sötpotatisen är skuren i bitar, kryddad med salt, peppar och en nypa grillgrydda, rostad i ugnen i cirka 20 min på 200 grader. 
 
Hericot verts, morot, blomkål och broccoli är wokad i samma panna som kycklingen i någon minut! 

Vik!

Morning! Någon som är uppe än?! Idag har jag varit uppe med tuppen för idag ska jag nämligen börja vikariera! Jag ska vikariera måndag, tisdag och onsdag på samma ställe och det är faktiskt på skolan som jag gjorde min lärarpraktik på, så det känns tryggt. Jag ska dock ge mig på de yngre åldrarna vilket är helt nytt för mig, det känns lite nervöst. Jag fick riktiga glidartider, 8-14 alla dagar så jag har hela eftermiddagarna ledigt så att jag kan träna, skönt! 
 
Frukosten förberedde jag igår genom att göra en davosgröt, det är så smidigt när man ska upp tidigt eftersom det bara är att ta fram ur kylen på morgonen. Idag gjorde jag en ny spännande variant med lite fler ingredienser än vanligt :)
 
Det ser ut som att jag sitter och äter mitt i natten haha, men det känns det som också :( 
 
Jordnötssdavos
1 dl havregryn
1 dl kvarg
1 dl yoghurt
1,5 msk jordnötsmjöl
1 msk chiafrön
1 tsk stevia strö
ca 5 hallon
 
Blanda ingredienserna och låt stå i kylen över natten. Ät som den är på morgonen eller gör som jag och toppa med varma, mosade hallon med lite sötning i. 

Trött söndag

Hej hej! Lyckan är total, jag fick tag i leopard-tightsen, de är nu påväg hem till mig :) Jag är så jääääkla trött, igår var jag ju på personalfest och det blev som vanligt mycket dricka och sena timmar. Imorse ringer de från Cubus på Mobilia och behöver hjälp, så jag har varit där och jobbat 12-16. Jag kunde dock inte stanna längre för jag och Sebastian måste fortsätta med packningen här hemma, och jag mår inte helt hundra heller... 
 
Jag känner mig lika utslagen som Bianca på denna bilden :P 

Älskade träningskläder!

HOLY MOLY! Detta var det snyggaste jag har skådat! Någon som vet vart man kan få tag i dessa? Förutom Nike's hemsida dårå... Om inte annat hade det varit en jääätte bra födelsedagspresent till någon som fyller år snart *blink blink* ;) 
 
Sprang på dessa byxor på nätet när jag letade efter att par andra byxor från Nike som jag såg på Intersport idag men de var slut i min storlek i hela Skåne, hittar dock inte byxorna på ett enda ställe. Det var ett par sweatpants med printat "JUST DO IT" över ena benet, de ska även finnas i tights. Någon som sett? 
 
Nog om efterlysningar, förmiddagen spenderade vi i sängen med några koppar kaffe och Idol (låg ju inte uppe igårkväll!) och dagen har vi spenderat i stan. Ikväll ska jag träffa tjejerna från jobbet, vi ska på "taco-fiesta" hemma hos Michis :) Hoppas ni har en bra helg! 
 
 
Bilder från store.nike.com

Fudgekladdkaka

Ni som inte äter sötsaker kan titta bort. Men chokladälskare, se hit! Detta är verkligen den perfekta kakan för chokladälskare, den smälter verkligen i munnen. Sorry för trist bild, men den är tagen med mobilen eftersom jag var hos mammi.

 

Fudgekladdkaka
 

Lager 1:

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör sedan i äggen. Blanda i det smälta smöret till en jämn smet. Smöra en löstagbar form på 24 cm och häll i smeten (slicka skålen, sjukt god smet!!). Sätt in i ugnen 175 grader i 20 min (med lite eftertanke kan den nog tas ut någon minut tidigare för att få den lite kladdigare). Låt svalna i ca 10 min.

 

Lager 2:

2 dl vispgrädde

1 dl socker

1 dl sirap

100 g mörk blockchoklad

100 g smör

 

Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Koka upp och låt tills den tjocknar (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. Bred fudgen över kakan och låt den kallna i kyl, jag hade min i kylen i 3 timmar innan servering och serverade med lättvispad grädde. Är nog även gott med bär/vaniljkesella/kvarg eller något annat gott. 

 

 

Receptet kommer härifrån


Gulaschsoppa

God kväll vänner! Nu tar jag och älskling helg, båda två är lediga hela helgen och det är inte varje dag ;) Vi har just avnjutit hemmagjord gulaschsoppa, tittar på fotbollen och senare ska vi nog ta igen Idolavsnittet som gått ikväll. Mysig fredag med andra ord! 
 
Gulaschsoppa, ca 6-8 portioner
ca 1 kg nötkött såsom grytbitar/högrev/nötbog/ytterlår eller liknande (jag använde högrev) 
3 gula lökar
3 msk paprikakrydda
500 g krossade tomater
3 dl rött vin
7 dl vatten
3 köttbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
4 vitlökar
1-2 chili, beroende på hur starkt du vill ha det
1,5 tsk socker
4 lagerblad
4-6 potatisar, beroende på storlek
2 paprikor 
Salt & peppar
Ev. cayennepeppar om du är som vi och vill ha det starkt. Det går även att utesluta chili och bara använda cayenne och vice versa. 
 
Skär köttet i lagom stora bitar, cirka 2x2 cm. Stek i smör så att de får fin yta, lägg över i en stor gryta. Skär löken och stek även den i lite smör, lägg över i grytan. Krydda med paprikakrydda och salt, rör runt. Tillsätt krossade tomater, rött vin, vatten, buljongtärningar, tomatpuré, pressad vitlök, finhackad chili, socker och lagerblad. Rör rung, koka upp och låt koka på svag värme i cirka 1 timme. Skala och skär potatisarna i små bitar, lägg i grytan och låt koka i cirka 30 minuter, tills potatisen är klar. Skär paprikorna och lägg i grytan, låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt & peppar. Servera som den är eller med en klick matlagningsyoghurt eller créme fraiche och ev. bröd om du vill lyxa till det :)  

Fredag!

Hej fredag! Två morgnar i rad när jag har vaknat har jag trott att det är lördag så jag har inte förstått varför Sebastian gått upp tidigt :P Men imorgon så! Jag berättade ju igår att jag gjorde efterrätt till middagen med familjen igår, jag gjorde en riktigt onyttig variant och den blev galet god. Problemet var bara att jag mådde illa i flera timmar efteråt, antaligen för att den var så onyttig och mäktig haha! Jag kanske måste lägga upp receptet här känner jag. 
 
När jag har gott om tid på morgonen, som idag, brukar jag lyxa till det med någon form av nyttiga pannkakor. Och så blev det idag! Världens enklaste: bananpannkakor. Ack så gott. 
 
Små bananpannkakor (2 ägg och 1 mosad banan, steks i kokosolja), en klick kvarg, hallon och kalorifri chokladsås. 

A day off!

Hej finisar. Idag är jag LEDIG, gud så skönt! Jag tog en lång sovmorgon, tog en promenad med vovven och sen vidare till gymmet. Idag körde jag rygg och biceps, skönt att ha ett nästan tomt gym för mig själv och även kunna ta god tid på sig eftersom jag inte hade någon tid att passa. 
 
Ikväll ska jag hem till mamma och äta middag och jag ska ta med efterrätt så det donar jag med i köket nu. Ska strax hoppa in i duschen och göra mig iordning för jag ska träffa Sara när hon slutar jobba :) 
 
Min sena frukost/tidiga lunch idag:
Kvarg och keso med varma hallon, valnötter och kalorifri pannkakssirap. Gooooott! 
Blåbärsmjölk
Kaffe
(Tabletterna jag tar varje dag är omega 3 och vitamin d)

Woop woop!

Goood morgon! Utvilad och på strålande humör här, hoppas att ni också mår bra :) Igår låg vi i vår säng/madrass i vardagsrummet och drack vin och åt ostar hela kvällen, grymt mysigt. Vid 8 imorse var Sebastian redan på jobbet och jag begav mig till gymmet för ett mördarpass med fokus baksida ben, fyfan vilken hatkärlek det där är. En dusch och frukost senare kan jag nu återhämta mig en stund innan jag har en dag på jobbet framför mig. 
 
Hej från en slutkörd Josy! Och hej från en skål med kvarg, hemmagjord granola, gojibär och blåbär. 

Vikarie!

God kväll vänner <3 Idag har jag fått goda nyheter som jag tänkte dela med mig av. Jag har fått jobb som lärarvikare i husie stadsdel! Jag kommer fortfarande jobba kvar på Cubus eftersom det inte är något fast men eftersom jag inte arbetar heltid på Cubus så kände jag att jag behövde något vid sidan av, och eftersom det inte finns några lärartjänster lediga så är det perfekt att vikariera. Nu kan jag både jobba mer samt hålla mitt läraryrke vid liv och knyta kontakter som förhoppningsvis leder till heltidsjobb i framtiden. Dessa goda nyheter har vi firat med ett glas vin till middagen och nu ska vi äta ostbricka och unna oss ett glas vin till :) Och jag har även firat med ett grymt axel- och tricepspass på gymmet, mina armar skakar fortfarande! 
 
Grymt goda middag idag, tre favoriter på tallriken: lax, ärtor och sötpotatismos. 
 
Laxen stekt och kryddad med salt och citronpepparmix. 
 
Sötpotatismosen görs genom att skala och skära sötpotatis i små bitar, koka tills de är mjuka (cirka 15 minuter). Mixa sedan till ett mos och krydda med valfria kryddor. Vi hade salt, vitpeppar och aromat. 

Lampor och bli-frisk-drink

God morgon! Jag har haft en riktigt mysig natt. Eftersom vi har sålt soffan och ska sälja sängstommen så flyttade vi in madrasserna in till vardagsrummet och där ska vi tilbringa den sista tiden, och det var faktiskt jätte mysigt! Bianca gillade det också starkt för nu kan hon hoppa upp i sängen själv :) 
 
Vi har köpt en hel del nya saker till nya lägenheten och det senaste tillskottet är två lampor till vardagsrummet. Från bilden nedan, fast kombinationen vit sladd, sockel i koppar och den runda lampan. Det kommer bli så snyggt! 
 
Nu ska jag kila till jobbet och ikväll blir det ett träningspass, stackars Sebastian är sjuk och kan inte följa med idag heller. Men jag får nog sällskap av Mange iallafall :) 
 
 
Idag serverade jag en bli-frisk-drink till Sebastian och mig, tillsammans med en skiva mörkt surdegsbröd med creme cheese, kalkon och gurka. 
 
Bli-frisk-drink
1 frusen banan
8 frysta spenatkuber 
1 dl frusen mango
3 cm riven ingefära 
Saft från 1 citron 
En skvätt vatten 

Nyttiga hamburgare

Hej hopp! Fan vad skönt, ikväll har vi fått sålt soffan också, vilket flyt vi har! Annars då, idag har jag jobbat och sen tränat, jag dödade benen på gymmet så det var lite vingligt hem på cykeln :P Vi har nu ätit middag i form av hemmagjorda hamburgare utan bröd och jag har tagit en lång härlig dusch. Nu: lite kvällsmys! 
 
Hamburgare (nötfärs, kalvfond, chili, vitlök, salt & peppar), sallad, mozzarella, gurka, tomat, avokado, jalapeños och sambal oelek. 

Måndag!

Hej alla! Som vanligt har det ekat lite tomt här under helgen. I helgen har jag hängt på lilla torg med bästis samt börjat med packningen inför flytten. Vi fick en hel del gjort men det är såklart mycket kvar, vi fick även sålt fler av våra möbler i helgen. Hoppas ni har haft en bra helg, nu måste jag kila till jobbet! 
 
Dagens frukost bestod av kaffe, en bägare med kvarg, vaniljyoghurt, blåbär, solrosfrön, linfrön och kokos samt finn crisp med smör och gurka. 

Boeuf bourguignon

God dagens! Fredag och strålande humör! Hur mår ni? Jag ska strax bege mig till jobbet och ikväll ska jag träffa bästis som är nere i Malmö och hälsar på :) Först tänkte jag dela med mig av ett recept på köttgrytan boeuf bourguignon! Igår efter träningen avnjöt vi den goda grytan som har förberett i förväg tillsammans med rött vin och tända ljus, myyyys. Och den blev så jäkla god. Perfekt höstgryta till helgen för någon av er kanske? 
 
 
 
Grytan görs med fördel dagen innan, den blir godare om den får stå och dra sig. 
 
Boeuf bourguignon, ca 6-8 portioner 
ca 1 kg nötkött såsom grytbitar/högrev/nötbog/ytterlår eller liknande. Jag använde nötbog från Gotland :) 
2 morötter
2 palsternackor
4 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor 
400 g svamp (jag använde 200 g champinjoner och 200 g kantareller) 
6 dl rött vin
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller 1,5 msk koncentrerad kalvfond 
2 paket bacon
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan 
Salt & peppar 
Redning (maizena eller vetemjöl, använder du vetemjöl så blandar du i det innan du tillsätter vätska) 
Ev. 1-2 msk soja 
 
Skär köttet i lagom stora grytbitar, stek i smör så att de får fin yta, salt och peppra och lägg över i en stor gryta. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar (inte för tunna). Skala och skär (inte hacka) schalottenlökarna. Stek morötter, palsternacka och lök lite snabbt och lägg över i grytan. Tillsätt vin, vatten, buljong, tomatpuré, timjan och pressade vitlöksklyftor. Koka upp grytan och låt sedan koka på låg värme tills köttet är mört, cirka 2 timmar. Dela champinjonerna om de är stora. Stek svampen torr i stekpanna, tillsätt sedan en liten klick smör och stek  svampen. Ta upp svampen, skär baconet och stek i sitt eget fett. Såhär långt kan du förbereda grytan. Låt stå i kylen över natten. Koka upp grytan en stund innan den ska serveras, lägg i svamp och bacon och låt koka en stund. Smaka av med salt, peppar och soja. Red till önskad tjocklek. Vi serverade med pressad potatis och rött vin. 

He's home!!

Åhh han är hemma! Jag är så himla glad. Sebastian kom hem lite efter midnatt och vi var uppe i timmar och bara pratade och pussades. Gissa om jag är trött idag? Men lätt värt. Han hade köpt med sig världens finaste klänning till mig, en klänning som Sarah Mathisen hade på sig i Idol i kvalet när hon sjöng Crazy. Den är från & other stories så den går inte att få tag på här hemma och är slut på nätet, som tur är fick de in en leverans i deras butik i Paris med min storlek samma dag som Sebastian skulle åka hem. 
 
Är sjukt otaggad på att jobba nu, vill bara vara med mannen min. Ikväll ska vi kötta gymmet tillsammans, som vi har saknat att träna ihop!
 
Dagens mysfrukost: ett surdegsknäcke med creme cheese, pastrami och gurna, kaffe och en grön drink.
 
Min gröna drink
1 frusen banan
4 frysta spenatkuber 
2-3 cm riven ingefära 
Saft från 1 lime 
1 kiwi 
1 dl kokosvatten

Dagen är här!

God morgon! Vet ni vad det är för dag idag? Det är dagen då Sebastian kommer hem wieeee! Han kommer dock hem ikväll men jag jobbar ändå hela dagen så det gör inget. Åh vad jag har saknat honom, jag är liksom inte komplett utan honom och vardagen känns så tom och tråkig när han inte är här <3 
 
Imorse var jag uppe i god tid så jag passade på att göra bananpannkakor, det var så längesedan! Kommer ni ihåg förr, då åt jag bananpannkakor var och varannan dag. Nåväl, det var iallafall supegott!
Här är några bilder från när vi var i Paris i somras (det är dock finare väder nu när S är där, än när vi var där...) 
 
Bananpannkakor, kvarg, hallon och kalorifri karamellsirap. 
 
Bananpannkakor, 2 små
2 ägg
1 banan
 
Mosa banen och rör ihop med äggen. Stek två små pannkakor i lite olja i en panna, jag använder kokosolja. 

Välkommen oktober!

Hej kära läsare! Då var det äntligen oktober, månaden där vi flyttar och jag fyller år :) Det bjuds på riktigt fint men kallt höstväder dagen till ära. Jag är dessutom ledig så jag är på strålande humör! Jag hade ställt klockan på 8 imorse men låg och drog mig i en timma, så himla skönt. När jag steg upp begav jag mig till gymmet för ett axel- och tricepspass. Det blev ett hyffsat bra pass, men det är tufft att köra själv utan Sebastian som kan passa i vissa övningar. 
 
Till sen frukost/tidig lunch idag styrde jag upp äggmuffins! Det är så himla smidigt, nyttigt och gott. Bara att ta ägg och vad som finns hemma och sätta in i ugnen, dessutom kan man göra många för de är lika goda varma som kalla. 
 
Äggmuffins, 6 st 
3 ägg
2 äggvitor
Valfria kryddor (jag använde salt, vitpeppar, basilika och vitlök)
Valfri fyllning (jag använde kycklingrester, babyspenat och fetaost)
 
Vispa äggen och blanda i resten av ingredienserna och häll upp i muffinsformar (det blev 6 stycken för mig). Tänk på att inte fylla ända upp till kanten då de sväller i ugnen. Sätt in i ugnen på 200 grader tills de har fått färg och stelnat, cirka 20 minuter. 

RSS 2.0