Choklad-och hasselnötskräm

Gillar man nötkräm eller nutella så är det här ett perfekt nyttigare alternativ som inte tar många minuter att göra (om man har skalade nötter)! 

 

 

Choklad-och hasselnötskräm

220 g hasselnötter utan skal

1,5 msk kakao

5 msk stevia strö

½ tsk vaniljpulver

30 g kokosolja eller 2-3 msk rapsolja

 

Om du inte köper skalade hasselnötter så börja med att få nötterna skalade. Detta gör du genom att rosta nötterna en stund i ugn (175 grader) eller i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka (ca 10 min). Akta så de inte bränns! Låt nötterna svalna och pilla sedan av skalet. Mixa nötterna i en mixer eller med en stavmixer (jag började i mixer men avslutade med stavmixer), tills det blir krämigt. Tillsätt resterande ingredienser och mixa lite till. Klart! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0