Kvargen

Kvarg med hallon och en skvätt fun light stevia är en klassiker när det kommer till mellanmål! Tar 2 sekunder att fixa och man håller sig mätt länge pga. den höga proteinhalten. Kvarg är ett måste i vårt kylskåp, har alltid runt 10 paket hemma för vi båda äter mycket kvarg. Ni som inte har det i er vardag borde introducera det. Det går att använda till så himla mycket; istället för yoghurt i frukostskålen, i smoothies, som tillbehör till exempelvis bananpannkakor, bakning, matlagning, äta som den är - you name it. Det är som sagt mättande, innehåller hög proteinhalt, nästintill inget fett (om man väljer lättkvarg; 0,5 % fett), väldigt lite kolhydrater och alltså lite kalorier. De vanligaste märken på kvarg är nog Arlas kesella samt Milbona som går att köpa på Lidl. Bor man nära ett Lidl så tycker jag det är Milbona som gäller! Milbona har lägre fetthalt, mindre kalorier, är mycket billigare och har större förpackningar. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0