Pumpasoppa
Jag stillade inte riktigt mitt sug efter pumpa igår så idag lagade jag pumpasoppa :) Mums vad gott det blev!

Pumpasoppa med sting
1 kg pumpa (jag använde butternut squash)
2 schalottenlökar (går bra med gul lök också)
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek (halvera eller uteslut om du inte gillar stark mat)
2 kycklingbuljongtärningar
1 dl torrt vitt vin
5 ½ dl vatten
3 dl grädde
1 pressad lime
Skala pumpan, kärna ur den och skär den i små bitar. Hacka löken och vitlöken. Stek pumpa, lök och vitlök i smör i en kastrull några minuter så att det blir lite mjukt. Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar och sambal oelek. Koka upp och låt koka i cirka 5 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra i cirka 15 minuter. Mixa soppan slät i en mixer. Krydda sist med salt, peppar och pressad lime. Jag serverade med pumpafrön på soppan och en bit grovt bröd vid sidan om.
Kommentarer
Trackback