Dagens armgodis :)


Fredag!

Hej på er denna underbara fredag! Solen skiner, klänningen har åkt på, jag har en kort dag på jobbet och ikväll ska jag och Sebastian möta upp våra vänner i Västra hamnen för tapas och rosé! Såå mysigt. Man måste ju ta vara på de fina dagarna :) Jag börjar jobba 12 idag men gick ändå upp tidigt imorse för jag tänkte skriva lite på en av inlämningsuppgifterna till skolan för att dämpa stressen lite :P Hoppas ni får en underbar fredag! 
 
Dagens frukost:
Surdegsknäcke med kalkon+keso och salami
Filmjölk med kanel och hemmagjord granola
Ägg
Kaffe

Lång dag

Hej hopp! Vilken dag! Satt kvar ett par timmar i skolan och var riktigt effektiv så jag kommer en bra bit på väg med en av inlämningsuppgifterna. Resten ska jag få gjort i helgen. Resten av timmarna på eftermiddagen tillbringade jag i x antal affärer och handlade inför den stora dagen, ska såklart fira min examen med fest :) Pust och stön vad det var mycket att handla, ska man laga mat och bjuda på annat smått och gott för drygt 30 pers så blir det en hel del kan jag säga. När Sebastian slutade jobba hämtade jag honom och vi åkte till gymmet, idag var det dags för axlar och triceps för min del! Snart är denna långa dagen slut och jag ska gosa ner mig en stund i famnen på min kärlek :) 
 
Sebastian tog just en formbild på min rygg, det är faktiskt den första bilden på ryggen jag tar och det är lite dumt att vi tog den idag när jag inte har tränat rygg för då är ju inte musklerna lika synliga :( Men i brist på annan bild till inlägget så delar jag med mig av en före- och efterbild, det har ju hänt lite grann iallafall :) 
 

Ugnsbakad gröt med kakaonibs

Hej! Hur mår ni? Här är allt bra, har haft redovisning sen 8 imorse och det gick galant! Nu tänkte jag sitta kvar i skolan ett tag och skriva på mina individuella uppgifter. Lite trist, då det är såå fint väder idag. Hoppas ni kan vara ute och njuta lite idag :) 
 
Till frukost idag blev det en riktig godbit; ugnsbakad gröt med kakaonibs toppad med kalorifri karamellsirap och kokos.
 
Ugnsbakad gröt med kakaonibs
¾ dl havregryn
¼ mosad banan
2 msk jordnötssmör
2 msk kvarg eller turkisk yoghurt
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk sötning (agave, honung eller stevia strö)
2 krm vaniljpulver
½ dl mjölk
2 msk kakaonibs
 
Blanda samman alla ingredienser och häll upp i en ugnsfast portionsform. Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter. 
 

Bästa frukosten

God morgon! Vart tog våren vägen?! Så himla trist väder. Fast det gör ju inte jätte mycket när jag ändå ska vara på jobbet hela dagen. Efter stängning är tanken att jag och Sebastian ska sticka och träna, men frågan är om jag kanske ska prioritera skola istället... Vi får se. Nu har jag precis intagit en himmelsk frukost och ska göra mig redo inför jobb :) 
 
Kameran på min telefon har blivit riktigt kass, vet inte riktigt vad som har hänt. Och systemkameran är fortfarande utlånad så ni får leva med lite halvtråkiga bilder ett tag till :( 
 
Idag blev det favoritfrukosten, det var längesedan sist. Bananpannkakor! Denna gången gjorde jag 3 små pannkakor på 1 mosad banan, 2 ägg, 1 msk kvarg och 1 msk jordnötsmjöl. De toppades med hallon, kokosflarn, valnötter och kalorifri pannkakssirap. 
 
 

train together love together

Hej bloggen! Grupparbetet idag gick bra, vi har nu lämnat in arbetet och är redo för redovisning på torsdag! Jag hade egentligen tänkt att stanna i skolan och börja på de inlämningar som vi har innan examen, men jag var så fruktansvärt trött och orklös att jag var tvungen att åka hem och lägga mig en stund. Det blev en nap i soffan och när jag vaknade hade jag ny energi, hann dock inte med att börja på någon av uppgifterna så nu hänger den stressen fortfarande över mig. Resten av dagen har bestått av tvätt och träning tillsammans med mannen min, vi körde ett grymt rygg- och biceps pass! Det är inte alltid våra pass klaffar så vi tränar ofta olika muskelgrupper, därför är det extra kul när vi lyckas pricka in att vi ska träna samma sak. Det är så mycket roligare! 
 
 
Muskelmat: kycklingfilé, sötpotatis, hericot verts och kvargsås :D 

Back to school!

Hej bloggen! Jag hade en bra dag på jobbet igår och när vi stängde butiken kom Sebastian och Bianca och hämtade upp mig och vi gick hem tillsammans :) Vi begav oss direkt till gymmet och jag körde ett benpass, som trots några dagars paus gick bra! 
 
Nu måste jag rusa till skolan för att träffa gruppen för att förbereda inför vår stora redoovisning på torsdag, ett arbete som vi jobbat med i veckor. Hoppas ni får en bra dag! 
 
Legpress! 
 

Måndag!

Hej! Då var det måndag igen och en ny vecka, jag kickade igång den nya veckan med en PW imorse med Sebastian och Bianca :) Vi var ute tidigt så nu har jag massor med tid innan jag börjar jobba. Det kommer vara en hektisk vecka varvat med jobb och skola, men det är bara att köra på för nästa vecka TAR JAG EXAMEN! :D 
 
 
 
Till frukost blev det kall kesogröt med hallon, toppad med kokosflarn.
 
Kall kesogröt
1 dl havregryn + 2 dl vatten
1 dl keso
2 msk turkisk yoghurt
Vaniljpulver och ev. någon form av sötning
En näve hallon
 
Koka gröten som vanligt dagen innan. Låt svalna och blanda i de andra ingredienserna, låt stå i kylen över natten. På morgonen är det bara att ta fram den och äta som den är eller toppa med något gott. 

Helgen

Hej alla fina! Här kommer lite helguppdatering; igår var jag tillbaka på jobbet och det var mysigt att jobba igen med min fina Sandy <3 På kvällen mötte jag upp Emine på lilla torg för några glas, SOM jag har saknat henne. Vi är ju vana att träffas nästan varje dag men nu har vi inte setts på 4 veckor eftersom vi har haft praktik, så gissa om vi hade mycket att ta igen! Det blev dock ingen utgång för jag skulle vara vid liv idag eftersom Sebastian hade bokat bord för brunch idag. Vi har jätte länge velat testat Hiltons brunch (som numera är Scandic, men samma restaurang) men det har inte blivit av pga. jobb eller bakfyllor haha. Men nu tog Sebastian initiativ och drog dit mig. Det är ganska dyrt, men det var verkligen värt att äntligen testa det. Det var verkligen något utöver det vanliga med massor av musslor, ostron, fisk, kött, sushi, massor med dessert, frukt och chokladfontän. Sedan vi kom hem har vi legat helt utslagna av all mat, så det känns nästan som en bakissöndag trots allt :P 
 
 

Enkelt är gott!!

Och eftersom jag varit så dålig på att blogga den sista tiden så får ni ännu ett inlägg! Gårdagens mat var bara för himla god, ibland är enkelt godast. Ugnsbakad lax, stekt halloumi och en god sallad - den kombinationen slår mycket! 
 
 
Laxen är kryddad med salt, vitpeppar, vitlök och chilimix. 
 
Halloumin är stek snabbt på hög värme och kryddad med chili och persilja.
 
I salladen finns bland annat godsakerna gröna sojabönor, sugar snaps och dressing gjord på dijonsenap, honung, olivolja, balsamvinäger och vatten. 

Skor!

Jag tyckte att jag hade gjort mig förtjänt av ett par nya skor så efter praktiken idag stack jag in till stan och köpte med mig ett par riktigt snygga godingar. Hittade även lite kläder som fick följa med hem :) 
 
Från Zara <3

Avsked och brownie

Hej! Det var med blandande känslor jag idag slutförde sista dagen på praktiken. Alla andra gånger har det inte varit så tufft att lämna, men denna gången visste jag ju att jag inte skulle komma tillbaka. Jag har haft praktik på samma skola sedan termin 1, alltså i 5 år, vilket gör att jag känner mig väldigt hemma där. Som lärarna sa idag "Josefina, det känns ju som att du jobbar här med oss, det kommer kännas så tomt utan dig här", precis så känns det. Lärarna har blivit mina kollegor och eleverna har varit mina elever, de äldre eleverna har jag ju även haft tidigare år. Åh vad jag kommer att sakna dem. Men givetsivs var det ju inte bara tråkigt, jag är ju nu ett steg närmre min examen - ett steg närmre mitt kall i livet. Och det har varit 4 tuffa veckor, med lite sömn och dålig träning, så det ska bli skönt att komma på banan igen. 
 
Eftersom det var min sista dag så ville jag såklart baka något gott att bjuda på, dessutom skulle jag och Sebastian ha svärmor över på besök ikväll och ville ju då också ha något att bjuda på. Vad passar då inte bättre än de fantastiskt underbart goda raw-food brownies! Alltså, de är så goda. Ni måste testa! 
 
Raw- food brownie
 
Första lagret
2 dl valnötter (eller andra nötter)
2 dl urkärnade dadlar (jag tappade räkningen men hade typ 18 stycken tror jag)
½ dl kakao
1 msk jordnötssmör
En nypa salt
En skvätt mjölk eller vatten
 
Andra lagret
1 mogen avokado
3 msk agave eller honung
1 msk kokosolja
3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
 
Börja göra första lagret: mixa nötterna till små bitar i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop till en kletig massa. Tryck ut smeten i en passande form som du klär med bakplåtspapper. En liten brödform funkar till exempel, men jag gjorde dubbel sats och då blev en kakform perfekt. Sätt in i frysen medans du gör andra lagret. Mixa alla ingredienserna till andra lagret tills det blir en jämn smet. Bred på smeten på kakan och förvara i kylen. Skär upp bitar efter ett par timmar i kylen och servera kalla. 
 
 

Hälsosam lasagne

Hej hej! Åh, det är så stressigt just nu. Jag har till och med slarvat med träningen de senaste dagarna, vilket verkligen inte är likt mig. Ett liiiitet litet tag till, sedan lägger sig all stress :) Som jag har nämnt så har jag lite frukostar och middagar på lager som jag inte delat med mig av än, så det ska ni iallafall få!
 
Följande middag blev riktigt god, en hälsosammare variant på lasagne med grönsaker som plattor istället för pasta samt keso- och fetaostsås istället för den klassiska ostsåsen. Gott gott! 
 
 
 
Hälsosam lasagne med grönsaker
 

Köttfärsen:

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 kg nötfärs

400 g krossade tomater

½ dl tomatpuré

3 msk soja

4 tsk torkad basilika

4 tsk torkad timjan

8 soltorkade tomater

Salt

 

Plattorna:

1 squash

1 aubergine

1 sötpotatis

 

Såsen:

200 g fetaost

3 dl keso

2 dl turkisk yoghurt 

Peppar

 

Börja med att lägga de soltorkade tomaterna på hushållspapper så att oljan sugs upp. Hacka löken och stek i en panna. Pressa vitlöken och stek lite till. Lägg i färsen i stekpannan och bryn den. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, soja, basilika och timjan. Hacka de soltorkade tomaterna och lägg i köttfärsen. Salt och låt puttra en stund. Skala sötpotatisen. Använd en osthyvel och hyvla squash, aubergine och sötpotatis (eller skär med en kniv i tunna skivor) till plattor. Blanda ihop keso, turkisk yoghurt, smulad fetaost och peppar i en skål. Ringa lite olivolja i en ugnsform, varva grönsaksplattor, köttfärssås och ostsås. Det blev tre lager för mig :) Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 min. 


Ett besök på Gymgrossisten

Hej bloggen. Efter praktiken idag skulle jag hämta Bianca från mamma, då passade jag på att svänga inom bästa Gymgrossisten! Jag gick främst dit för att jag visste att de fått påfyllning av Walden farms kalorifria prukter men jag fick även med mig lite annat smått och gott hem. Jag köpte dels påfyllning av den kalorifria pannkakssirapen och även den kalorifria chokladsåsen som jag inte testat förr. Provade lite av chokladsåsen innan med kvarg och jag säger bara JISSES vad god!! Den smakade exakt som vanlig chokladsås, det är ju bara för bra för att vara sant. Nog om det, den blev även den godaste BCAA:n som finns och ett paket proteinpulver som jag inte testat förut. Jag dricker ju egentligen fitnessgurus protein men det är ju alltid kul att testa något nytt :) 
 
Middagen är i magen, lektionerna för morgondagen är färdigplanerade, Sebastian och Bianca är hemma igen så vad passar då inte bättre än lite serietittande i soffan?! Kanske kvarg och kalorifri chokladsås till det? :D 
 

Gräsänka igen!

Hej vänner <3 Idag har det varit en lång dag på praktiken, gick hemifrån vid 7 och var hemma strax efter 18. Det blir därför inget gym för mig idag, har massor att planera inför imorgon :( Dagen har iallafall gått galant! Imorse var min mentor från Malmö högskola på besök och observerade, och jag fick massor med lovord. Förutom lyckade lektioner hann jag även rätta en hel del nationella prov så det var skönt att högen betades av. 
 
Känner mig lite ensam eftersom jag är gräsänka igen då Sebastian är i Stockholm med jobbet IGEN :( Dessutom har jag fått lämna Bianca till mamma eftersom jag inte kan ha henne hemma ensam då jag är borta sålänge om dagarna. Det är så tyst och tomt här hemma... Men vad passar inte bättre till middag idag då om inte frukostmat :D 
 
Morotsvåfflor toppade med blåbärsfluff och kokos. 
 
Morotsvåfflor
1,5 dl havregryn
½ dl kokos
½ riven morot
½ msk kokosmjöl
1 krm bakpulver
½ msk kanel
1 ägg
1 äggvita
½ dl kvarg
1 dl mjölk
½ msk smält kokosolja
En nypa salt
 
Blanda först ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Grädda cirka 3 våfflor i ett våffeljärn.
 
Blåbärsfluffet gjorde jag genom att vispa en äggvita till ett fluff. I en annan bunke mixade jag frysta blåbär, kvarg och vaniljprotein. Sedan rörde jag försiktigt ihop allt. 
 
 

Helgen

Hej hej hemskt mycket hej! Hoppas ni mår bra :) Gud vilket väder vi har haft i helgen, helt underbart! Igår hade jag och Sebastian en heldag tillsammans i det fina vädret, vi var först på gymmet och tränade tillsammans och sedan hämtade vi upp Bianca och tog oss ut till Västra hamnen och mötte upp Mange och hans lilla valp. Vi myste och njöt i solen. På kvällen umgicks jag med mina fina kollegor, vi satt på Elins terass hela kvällen - fram tills solen steg upp på morgonen :) Vi åt och drack gott, flyttade ut tv:n och kollade på eurovision, spelade och annat kul. Kom hem sent (eller borde jag säga tidigt, eftersom det var morgon) så hela denna dagen har ju varit förstörd haha. 
 
Mys i Västra hamnen igår. 
 
Gårkvällen med kollegorna 
 
Mina bästa vänner idag :)

En bättre dag!

Hej! Idag är en bättre dag, jag är på bättre humör, alla lektioner idag har gått galant, jag har hunnit med ett träningpass med fokus baksida ben och jag har till och med kunnat sitta ner en stund och ta det lite lugnt. Så skönt. Strax kommer Sebastian hem och då ska vi äta, sålänge blir det lite planering inför imorgon med eurovision i bakgrunden. Jag har varit dålig på att dela med mig av våra middagar på senare tid så jag har några på lager, först ut: ugnsbakad kyckling, wokade grönskaker och egen jordnötssås. 
 
 
Kycklingen är kryddad med salt, peppar, paprikakrydda och chilikrydda. Den är tillagad i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter. 
 
Grönsakerna är wokade med lite vitlök och chili. 
 
Jordnötssåsen är gjord på spisen med jordnötssmör, soja, honung, vitlök och vatten. 

Stress och press

Hela dagen idag har jag sett fram emot gymmet. Men när jag kom hem så var jag mentalt slutkörd och jag orkade inte lyfta ett finger. Jag stressar lätt upp mig och nu har jag kommit till en bristningsgräns där jag har stressat upp mig för mycket. Jag har verkligen tusen saker att tänka på och ta tag i för tillfället och då har jag svårt att ta det lugnt och göra en sak i taget. Jag pratade med min fina man som lyckades lugna ner mig. Nu sitter han på flyget hem och jag längtar SÅ efter hans famn, en kram är just vad jag behöver nu. Nu ska jag försöka prioritera och göra en sak i sänder, först ut: morgondagens lektioner. 
 
Jag bjuder er först på min frukost från imorse:
Havregrynsgröt kokad på mjölk, toppad med chokladröra (mosad banan, kakao och kvarg) och varma mosade hallon. 

Gräsänka

Hej vänner <3 Idag har det varit en hektiskt dag! Började dagen hemma hos min handledare tillsammans med övriga SO-lärare för rättning av nationella prov (de hade fått dagen fri från lektioner för rättning). GUD vad det är tidskrävande, ni anar inte. Efter lunchtid tog jag mig till skolan för att hålla två lektioner och sedan tillbaka för en stunds rättning igen. Vi kom en bit på vägen men det är fortfarande mycket kvar.
 
Har även varit och tränat, körde ett snabbt -men bra, pass för rygg och biceps. Nu sitter jag i min ensamhet (Sebastian är i Stockholm och Bianca hos mamma) och kollar eurovision och planerar morgondagens lektioner. Hoppas ni får en trevlig kväll!
 
Har ni förresten testat de nya smakerna från Loka? Precis som man kan ana var "chocolate shake" äcklig och "strawberry ice cream" god. Men det är en smaksak såklart. Har även hört att "lemon pie" ska vara god så den ska jag också testa :) Vad tycker ni som har provat de nya smakerna? 

Parmesanlax

Hej på er! Det blir lite dålig uppdatering för tillfället, det beror på att mina dagar inte är så händelsefulla. Jag går hemifrån vid 7 på morgonen, sticker direkt till gymmet efter praktiken och är hemma tidigast vid 20-21... Inte ens mina älskade frukostar är så roliga då jag inte orkar göra några lyxfrukostar så tidigt på morgonen. Hoppas ni har överseende och ändå hänger kvar :)
 
Idag tränade jag ben, det var väl ett okej pass men inget att hänga i granen. Jag var på ett annat SATS-gym än jag brukar vara på och passets höjdpunkt var när en PT kom fram och berömde mig för att jag var så stark :) 
 
Nu ska vi unna oss ett avsnitt 24, sen ska vi försöka lägga oss i tid för Sebastian åker till Stockholm tiiiiidigt imorgon bitti. 
 
Kvällens middag: ugnsbakad parmesanlax på spenatbädd med rödlök, tomat, ugnsbakad potatis, sallad, ärtor, broccoli och balsamvinäger. 
 
Såhär gör du laxen: häll olivolja i en ugnsform, strö över färsk spenat och placera ut laxfiléerna över spenaten. Salta och peppra laxe, pressa över citron och lägg på riven parmesan. Lägg i bitar av tomater och rödlök i formen. Sätt in i ugnen på 225 grader i 15 minuter. 

Beställning från Iherb

Idag hämtade jag ut en efterlängtad leverans från Iherb.com med så sjukt goda proteinbars från Atkins samt en burk med jordnötssmjöl. Jag brukar aldrig beställa från utlandet men denna beställningen blev inte dyrare än från en svensk sida, dessutom har jag inte hittat dessa produkterna på en svensk sida. Barsen från Atkins har jag hört mycket gott om så jag var ju bara tvungen att prova, beställde endast en smak (cookies n' creme) då jag har hört från många att den ska vara godast. Och OM de var goda!! Någon som har testat någon annan smak? Det lär bli en beställning igen nämligen :) 
 
Jag slapp tull och skatter då ordern hamnade under 4 lbs (pounds) och dessutom hade jag en rabattkod som ger 5$ rabatt på ordrar under 40$ och 10$ rabatt på ordrar över 40$. Dessutom är frakten billig (4$). Smaken på de bars jag valde var den dyrare varianten (cirka 8$ för 5 bars) men det fanns smaker som var billigare. Med frakt inräknat blev det cirka 10 kronor per bar vilket är mycket billigare än hemma i Sverige! För att slippa tull och skatter kan man beställa 5 lådor med bars för att hamna under 4 lbs. 
 
Om ni också vill beställa dessa grymt goda bars eller något annat kul från hemsidan så är här koden som ger er rabatt på ordern: DMV625. 
 

Tre-rätters

Hej! Vilken lyckad kväll vi hade igår. Vi hade som sagt vänner över på middag, och alla tre rätterna blev grymt goda och vi hade så himla trevligt. Vi satt uppe sent inatt så idag har vi haft en riktig slappsöndag :) Det är tur att vi har en hund som behöver gå ut så att vi har fått njuta lite av det fina vädret, annars hade vi nog stannat i soffan :P Nu blir det fotboll varvat med lektionsplanering. 
 
Tyvärr glömde jag att ta bild på varmrätten igår, vilket var synd då det såg gudomligt ut. Dessutom är bilderna på förrätten och efterrätten tråkiga, men bättre än inget! 
 
Förrätt: Jordätskockssoppa med knaperstekt bacon. Gott gott gott! 
 
Jordätskockssoppa, 4 små portioner

500 gram jordärtskockor

1 schalottenlök eller gul lök

1 dl torrt vitt vin

2,5 dl grädde

6 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

Vitpeppar

 

Hacka löken och stek i smör i en stor kastrull. Skala jordärtskockorna och skär i mindre bitar. Lägg i jordärtskocksbitarna, vatten, vin och buljongtärningar i kastrullen tillsammans med löken och koka upp. Koka i cirka 15 minuter, tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och krydda med vitpeppar, värm upp. Späd eventuellt till önskad tjocklek. Vi serverade soppan med knaperstekt bacon, riktigt god kombo. 

 

Varmrätt: svamp- och salamisås (finns på bloggen sen tidigare)

 

Svamp- och salamisås med gnocchi, 4 portioner

500 g champinjoner

1 gul lök

200 g salami (vi hade chilisalami från charken)

2 paprikor

1 dl hackad persilja

1 svampbuljongtärning

1,5 dl vitt torrt vin

3 dl crème fraiche

3 dl grädde

Salt, peppar, vitlökskrydda

2 paket gnocchi

 

Skär salamin i önskad storlek, stek i en panna och ställ åt sidan. Hacka löken och skär champinjonerna i bitar, stek tills de fått lite färg och blivit mjuka. Tillsätt vin, persilja och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra i några minuter. Tillsätt crème fraiche och grädde, låt puttra en stund till. Smaka av med kryddor. Skär paprikan i bitar. Lägg sist paprikan och salamin och låt det bli varmt (tar bara någon minut). Koka gnocchin enligt anvisningarna (2 minuter) och servera gnocchi, svamp- och salamisåsen och färsk riven parmesan. 

 

Efterrätt: mango- och vaniljsorbet med hallon, blåbär och kokos. Riktigt god, fräsch och nyttig dessert som vi själva blev bjudna på hos vänner nyligen. Dock tyckte jag att det var en liten sats, så jag rekommenderar att dubbla receptet. 
 
Mango- och vaniljsorbet, 4 små portioner
225 g mango
1 burk vaniljkesella
2 msk kokos
 
Mixa ingredienserna med en mixer och häll upp i portionsskålar/glas. Sätt in i frysen i cirka en timme och toppa med bär och kokos innan servering. 

Härliga lördag

God morgon! Idag vaknade jag upp utvilad och det var så skönt för det är inte ofta det händer. Dessutom skiner solen och jag har precis ätit min älskade frukost i lugn och ro, jag känner på mig att detta kommer bli en bra dag. Tänk att det bara är lördag idag, det kändes ju som söndag igår så det är helt fantastiskt att ha hela helgen framför sig. Jag ska jobba under dagen och ikväll ska vi ha vänner över på tre-rätters middag :) 
 
- Smoothie gjord på frysta hallon, banan, kvarg, mjölk, äggvita och linfrö
- Kaffe
- Ägg
- Finn crisp med jordnötssmör

Boxning!

Hej bloggen! Alltså fyfan vad jag är slut efter boxningspasset tidigare idag. Det var SÅ jobbigt. Jag hade blodsmak i munnen under nästan hela passet haha.  Jag undrar hur kroppen kommer att kännas imorgon... Men det var faktiskt kul, långt över förväntan! Till skillnad från många andra pass så tränar man ju i par och det var såklart jätte skoj att träna tillsammans med mannen min. Efter en stunds återhämtning hemma lyckades vi iallafall styra upp middag och har haft en mysig kväll tillsammans. 
 
Till middag blev det wok på kyckling, sockerärtor, purjolök, frysta wokgrönsaker och fitnessnudlar. 
 
Kycklingen låg först och gottade sig i marinad gjord på hackad chili, vitlök, ingefära, lime, soja, lite ostronsås och några droppar fisksås. 

New in

Ett neonrosa träningslinne från HM. Jag köpte ett grått nyligen och det var det skönaste träningslinnet jag provat så jag blev överlycklig när jag igår såg att de fått in det i en till färg! 
 
Träningsshorts från SOC (Stadium) 
 
En ny keps från New Era
 
Svart oversize t-shirt från HM
 
BH med paljetter från Gina tricot. Kommer bli grymt snyggt under en transparent topp! 

Dagens frukost

Kan ni se vad som gömmer sig under berget av godsaker? :P 
 
Eftersom pannkakorna igår blev så goda så fick det bli samma pannkakor idag igen. Idag toppades pannkakorna med kvarg blandat med proteinpulver vit choklad & jordgubb, quinoapuffar, solrosfrön, linfrön, mullbär, kakaonibs, kokos, hallon och blåbär. 

Seb´s b-day!

Hej! Gud vilken mysig dag vi hade igår. Efter frukost och presentöppning gjorde vi oss iordning och tog med oss Bianca in till stan, Sebastian behövde nämligen byta storlek på ett par skor han fick i present. Vi gick in i ett par butiker och jag fick med mig lite shopping :) :) Det var såå varmt och fint väder så när det var dags för lunch köpte vi med oss sallader och satte oss vi kanalen för att äta och bara mysa i solen. Framåt eftermiddagen stack vi till gymmet och tränade axlar och triceps tillsammans, kom hem och gjorde oss i ordning, gick ut och åt god mat på Texas longhorn, köpte godis på hemmakväll som vi åt till en film hemma.
 
Idag är det ju en klämdag vilket innebär att vi är LEDIGA idag igen, lyx!! Det tänkte vi fira med att testa ett gruppträningspass tillsammans, vi ska prova på box :) 
 
Sebastian fick bland annat en cykel av mig, och som ni ser känner han sig stencool med sin nya cykel ;) 
 
Från gårdagens träningspass. Sebastian invigde skorna han fick av mig och jag invigde både nytt linne och nya shorts :) 
 
Om ni tycker om KÖTT så kan jag varmt rekommendera Texas longhorn. Mamma mia vilka kötträtter! Till och med jag som inte är så jätte mycket för en "köttbit" tyckte att det var jätte gott, jag åt en oxfilé som smälte i munnen. Jag kan säga att Sebastian var i himmelriket med sin ryggbiff på 400 g. 

Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är det min älskade Sebastians födelsedag! Vi har börjat dagen med riktigt god frukost och han har även blivit bortskämd med fina presenter :) Eftersom han har turen att fylla år på en röd dag så är vi LEDIGA, sköööönt. Det enda han har som önskemål för dagen är att vi ska träna och äta på Texas longhorn haha, vi får se vad vi hittar på fram tills dess. 
 
Saknade ni mig igår? Dagen bara flög förbi, var tvungen att gå upp 5.30 igår, det var en bra dag med lektioner som gick riktigt bra, kom hem 17.30 och ägnade resten av dagen åt träning och middag. Sen tog det inte lång tid i soffan innan jag somnade :) Jag tränade baksida ben igår och körde riktigt hårt så idag kan jag verkligen inte röra på mig, det bränner som in i satan. Detta i kombiantion men sjukaste träningsvärken någonsin i magen (??) gör att jag har lite svårt att röra på mig :P 
 
Hemma hos oss bjuds det inte på riktig tårta, här får man en nyttig protein-pannkakstårta :D 
 
Proteinpannkakor
1 äggvita
1 ägg
1 dl kvarg (130 g)
¼ dl mjölk
½ dl stevia strö
½ dl havremjöl
¼ dl vaniljproteinpulver
½ tsk bakpulver
Lite salt
 
Vispa äggvitan med stevian till ett hårt skum. Vispa de andra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan samman allt. Stek pannkakorna någon minut på varje sida i en panna. Jag gjorde en större sats men det var på tok för mycket så jag har därför halverat receptet till er :) Jag toppade med vaniljkvarg (kvarg, vaniljproteinpulver och lite vatten), blåbär och kalorifri karamellsirap.
 
Jag bakade majsscones för första gången och de blev riktigt goda! 
 
Majsscones
1 dl majsmjöl
2 msk kvarg (43 g) 
½ dl mjölk
½ tsk bakpulver
1 msk chiafrön eller linfrön (kan uteslutas)
Lite salt
 
Blanda ihop ingredienserna och klicka ut till en stor scones eller två små. Sätt in i ugnen på 250 grader i 15 minuter. 
 
 

Back attack!

Hej bloggen. Happ då var klockan över 23 igen och vi har precis  ätit middag, det går tydligen inte att bryta detta mönster. Vi var givetvis på gymmet innan (därav sen middag), jag tränade rygg och biceps idag och det gick faktiskt riktigt bra! De senaste passen har inte gått särskilt bra, jag har varit väldigt trött och orklös, men idag vände det! Vi har även ätit vår supergoda linssoppa som ni hittar recept på i arkivet. Nu ska jag se över morgondagens lektioner och sedan förhoppningsvis sova GOTT. 
 
 

Rutiner?

God morgon! Alltså hur hinner folk som jobbar 8-17 med att träna?! Igår när jag och Sebastian kom hem, stack vi och tränade, för att sedan handla, laga mat och äta middag. Då var klockan 23. Jag går upp klockan 6. Ikväll har vi dessutom tvättid så vi får se hur det går. Igår hann jag med andra ord inte förbereda lektionerna till idag så jag får se om jag lyckas få någon tid till att göra det idag :) Nu ringer Sebastians klocka så jag tänkte gå in med en kaffe på sängen till honom <3
 
Hallon- och blåbärs davos med paulúns granola, kokos och blåbär. 
 
Hallon- och blåbärs davos: blanda ihop 1 dl havregryn, 1 dl kvarg, 1 dl yoghurt, ½ dl blåbär, ½ dl hallon och lite sötning. Låt stå över natten. 

Solig tidig morgon

God morgon. Jag har sovit dåligt inatt då jag legat och tänk på lektionen jag ska ha nu klockan 8, den är inte särskilt välplanerad så jag är orolig för hur den ska gå. Men men, det blir säkert bra. Det gör det iallafall SÅ mycket lättare att gå upp tidigt på morgonen när solen lyser redan klockan 6 :) 
 
Dagens frukost: Chokladgröt (1 dl havregryn, 2 dl mjölk, ½ mosad banan, 2 tsk kakao och ½ tsk vaniljpulver) toppad med qunioapuffar, solrosfrön, pumpafrön, kakaonibs, mullbär, valnötter och hallon. 
 
Ni får ursäkta kvalitén på bilderna nu och ett tag framöver, systemkameran är utlånad. 

Nyttiga chokladbollar

I förmiddags var svärmor förbi på en kopp kaffe och jag ville ju ha något att bjuda på till kaffet, så då slängde jag snabbt ihop en nyttigare variant på chokladbollar. De blev faktiskt riktigt goda!
 
Chokladbollar
1,5 dl havregryn
50 g kvarg
2 msk kakao
3 msk sötning (stevia/agave/honung)
2 msk kaffe
½ tsk vaniljpulver
Kokosflingor att rulla i
 
Blanda ingredienserna och rulla till små bollar som du sedan rullar i kokos. Låt stå kallt en stund innan servering. 

Härliga helg och härliga söndag!

Hej fina ni. Här har det varit lite frånvaro från min sida, som vanligt på helgerna. Jag har iallafall haft en riktigt härlig helg! Efter jobbet igår gick jag och Sebastian ut och åt middag och senare framåt kvällen mötte vi upp vänner ute för drinkar. Idag har vi promenerat mellan tre lägenhetsvisningar, ätit god brunch och bara myst i det fina vädret. Vi vill köpa en lägenhet inom snar framtid så just letar vi efter den perfekta lägenheten, en av lägenheterna idag var av intresse men vi får suga lite på den karamellen.  
 
Brunch på Café Ceder

Sovmorgon=lyxig frukost

God morgon! Hoppas ni mår bra :) Idag har jag passat på att göra mig en lite roligare frukost och även bakat en ny variant av nyttiga muffins, eftersom jag har haft sovmorgon idag. Nu har jag intagit min goda frukost och måste nu klä på mig och gå till jobbet :) Ha en fin dag! 
 
Havrepannkakor toppade med blåbärskvarg (kvarg blandat med blåbär), kalorifri karamellsirap och blåbär.
 
3 st mini havrepannkakor 
1 dl havremjöl
1 ägg
1 äggvita
1 msk sötning (stevia/agave/honung)
1 msk kvarg
1 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
 
Blanda ingredienserna och stek små pannkakor (eller en större) i en panna. 
 
 

Bananbröd

Jag har bakat ett grymt gott bananbröd som man kan ha som fika eller mellis. Givetsvis mycket mer hälsosamt än ett klassiskt bananbröd. Behöver jag nämna att det är gudomligt tillsammans med jordnötssmör?
 
 Nyttigt bananbröd
¾ dl mandelmjöl
¾ dl kokosmjöl
½ dl havremjöl
2 mogna bananer
½ dl kvarg (65 g)
2 äggvitor
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 msk stevia strö
 
Mixa ihop ingredienserna med en mixer och häll smeten i en liten brödform som du oljat in och hällt lite havremjöl i. Strö över hackade valnötter och sätt in i ugnen på 175 grader i 45 minuter. Låt svalna. 
 

Bra dag!

Hej bloggen! Har helt glömt bort er idag, har varit igång hela dagen. Det var en kort dag på praktiken så det var skönt, kom iväg tidigt till gymmet och körde ett pass för rygg, biceps och mage. Kom hem relativt tidigt för en gångs skull, lagom till Sebastian kom hem från jobb, gjorde mig iordning för att sedan gå ut på date med honom :) Vi satte oss på en uteservering på Möllan och åt mat och tog ett glas medans solen fortfarande var uppe, mysigt. Vi gick hem i god tid eftersom vi inte har har haft en lugn kväll på en vecka så nu vill vi bara mysa <3 
 
Jag har dock förberett ett receptinlägg till er som jag lägger upp först, det kommer i ett eget inlägg. 
 
 

Fler timmar på dygnet tack!

ZzzZzzZzZ, NU är vi färdigtränade och färdigätna - trots ett halverat benpass med fokus baksida. Tur att jag fick lite sovmorgon imorgon :) Nu ligger vi med våra datorer i sängen och jobbar, lite såhär våra liv kommer att se ut i framtiden - Sebastian med ett chefsjobb och jag med ett lärarjobb = mycket jobb på kvällarna haha. Ville iallafall bara slänga in ett dagens middag och ett god natt :)
 
Ugnsbakade kycklingfliéer, tabbouli, kvargsås och balsamvinäger. Riktigt gott och fräscht! 
 
Kycklingfiléerna är kryddade och tillagade i ugnen i 15 minuter på 225 grader. 
 
Min tabbouli består av kokt quinoa, hackade tomater, hackad rödlök, hackad persilja, hackad gurka, pressad citron, salt & peppar. 
 
Kvargsåsen är kvarg, vitlök, vitpeppar, salt och en skvätt vatten. 

New in

Oversize kofta från Cubus
 
Ärrmlös blus från Cubus
 
T-shirt i lös modell från Cubus
 
Tight spetsklänning (mitt andra köp av "kom-i-form-klänning") och oversize kofta från Bik Bok 
 
Bikini från Cubus (varför köper man flera nya bikinis varje sommar, som man får använda... 1 gång?) 
 
Jeans från Cubus
 
Jeans från Bik Bok 
 
Halsband från Bik Bok 

Never ending story

Hej bloggen. Sitter och häller i mig kaffe och försöker få ork att ta mig till gymmet, är sjukt otaggad men jag ska dit! Förutom tröttheten har jag haft en bra dag, fick lite planeringstid och hade lyckade lektioner. Men ja, det tar ju tydligen aldrig slut så ikväll blir planeringstid igen :) 
 
Nytt på träningsfronten; powerade i pulverform och en svätthandduk som får följa med på spinningpassen. 

Back on track

God morgon. Då var det dags igen! Jag satt uppe sent igår och planerade lektioner men blev inte riktigt klar, men som tur är har jag en stund nu på förmiddagen när eleverna ska skriva nationella :) Nu är det snart dags att börja trampa, det tar ju sin lilla tid - men hemvägen med uppförsbacke är värst. 
 
I brist på fantasi blev det en enkel frukost i form av yoghurt- och kvargblandning toppat med hemmagjord granola, gojibär, mullbär och torkad banan. En bit hemmagjort knäckebröd med ost till det. 

Vilken härlig dag!

Hej alla! Har ni haft en trevlig 1 maj? Det har jag! Var hos mamma under dagen och åt massa gott med familjen och satt på balkongen i solen och myste, en riktigt härlig dag med andra ord. Sedan stack jag och Sebastian till gymmet, jag körde axlar och triceps. Vi har ägnat kvällen åt att städa här hemma, nu är fotbollen igång och jag tänkte göra två saker samtidigt eftersom jag måste planera morgondagens lektioner. 
 
Titta så mysigt jag och Bianca hade på balkongen idag <3 

1 maj!

Hej bloggen. Ny dag, ny tag och ledighet! Helt plötsligt känns ledighet mitt i veckan som lyx och jag fick sova 9 välbehövda timmar inatt. Idag fyller min morfar år och istället för att fira på kvällen med middag så ska vi fira på dagen eftersom alla är lediga, det blir födelsedagslunch hemma hos mamma. Det är om 30 minuter och jag har inte ens börjar göra mig iordning så får nog sätta igång nu. Träningsväskan följer med till mamma så det blir gymmet efter firandet :)
 
Jag fortsatte på det exotiska temat till frukost, känns så fräscht! 
 
Passionsfrukost- och mangopannkakor
1 dl mixad mango
1 passionsfrukt 
1 ägg
1 dl havregryn
Ev. en skvätt mjölk
 
Blanda ihop ingredienserna och stek små pannkakor. De håller tyvärr inte ihop så bra, vänd därför försiktigt och inte för tidigt! Jag toppade med mango, passionsfrukt och kvarg blandat med passionsfrukt :) 

RSS 2.0