Hälsosam lasagne


Köttfärsen:
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 kg nötfärs
400 g krossade tomater
½ dl tomatpuré
3 msk soja
4 tsk torkad basilika
4 tsk torkad timjan
8 soltorkade tomater
Salt
Plattorna:
1 squash
1 aubergine
1 sötpotatis
Såsen:
200 g fetaost
3 dl keso
2 dl turkisk yoghurt
Peppar
Börja med att lägga de soltorkade tomaterna på hushållspapper så att oljan sugs upp. Hacka löken och stek i en panna. Pressa vitlöken och stek lite till. Lägg i färsen i stekpannan och bryn den. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, soja, basilika och timjan. Hacka de soltorkade tomaterna och lägg i köttfärsen. Salt och låt puttra en stund. Skala sötpotatisen. Använd en osthyvel och hyvla squash, aubergine och sötpotatis (eller skär med en kniv i tunna skivor) till plattor. Blanda ihop keso, turkisk yoghurt, smulad fetaost och peppar i en skål. Ringa lite olivolja i en ugnsform, varva grönsaksplattor, köttfärssås och ostsås. Det blev tre lager för mig :) Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 min.