HEJ HEJ HEMSKT MYCKET HEJ

HEJ MINA FINA BLOGGLÄSARE! Jag vet, jag är sämst. Jag borde kanske egentligen lägga ner bloggen eftersom den ändå inte är igång (typ) men jag lever fortfarande på förhoppningen om att jag kommer att komma igång igen. Och jag vill ju även ha mina recept samlade på ett ställe. Och trots allt så kikar ni ju fortfarande in, vilket är jätte roligt! Den får nog vara kvar trots allt :P  
 
Nåväl, mycket jobb för min del som ni förstår, jag jobbar minst 9 timmar om dagen och pendlingen tar 3 timmar så ni kan ju själva räkna ut hur många timmar jag har hemma. Helgen är verkligen lyx lyx lyx för mig numera! Därför blir det mer fokus på god frukost och matlagning på helgerna och kvalitetstid med nära och kära. Ikväll ska jag och Sebastian ha date! Vi ska ut och käka och sen på bio. Imorgon tänker jag mig en riktigt god frukost, träna, sola och på kvällen ska vi på fest. 
 
Förra fredagen lagade jag en god middag till mig, Sebastian och Sara som jag gjort en gång innan, därför finns den på bloggen sen tidigare. Men värd att nämnas igen eftersom det är så enkelt och gott! Kålrotspommes ska jag verkligen göra oftare, SÅ GOTT! 
 
Jag håller fortfarande igång träningen så gott det går. Här i mina nya tuffa brallor från Better bodies!
 
Ugnsbakad kyckling (sååå mör och god) med champinjonsås och kålrotspommes 
 
Ugnsbakad kyckling
4 kycklingfiléer
4 msk kinesisk soja
4 msk rapsolja
Salt & peppar
 
Lägg kycklingfiléerna i marinaden en stund. Lägg de sedan i en ugnsform och sätt in i ugnen på 150 grader. Kycklingen är klar när den är 70 grader, har du ingen termometer får du skära och kolla. Mina filéer blev klara efter cirka 30 minuter. 
 
Kålrotspommes
1 lagom stor kålrot (min vägde 600 g)
 
Skala kålroten och skär i stavar. Koka i saltat vatten i 10 minuter. Fritera eller stek i rapsolja/solrosolja/kokosolja på hög värme tills de fått fin färg.
 
Champinjonsås
250 g champinjoner
3 dl grädde
2 tsk koncentrerad kalvfond
2 tsk dijonsenap
Salt & peppar
 
Skär champinjonerna i bitar och stek sedan i smör i en panna. Häll på ingredienserna till såsen och låt puttra ett par minuter. Red såsen om du vill ha den tjockare. 
 

En liten uppdatering

Hej kära bloggläsare! Då var denna veckan avklarad, min första jobbvecka som lärare. Jag har varit heeeelt slut! Det har varit så himla roligt, nytt och spännande, men samtidigt har jag haft panik och varit stressad. Jag har så mycket att få grepp om, samtidigt som jag har jätte mycket att göra och alldeles för lite tid, så denna veckan har varit berg-och-dalbana. MEN jag stormtrivs på skolan och trots allt så har det gått jätte bra i veckan, så det kommer nog gå bra. Jag försöker vänja mig vid nytt liv och nya rutiner som innebär att jag inte har särskilt mycket tid över för sambo, hund, familj, vänner, träning och allt annat. Tyvärr. Jag går hemifrån lite efter 6 och kommer hem vid 18.30 om jag har tur. Och när jag kommer hem så har jag massor med jobb att göra hemma. Så de få timmar som är kvar på dygnet får jag prioritera så gott det går. Jag kan säga som såhär, mina helger är värdefulla numera!
 
Igår hade jag mina gamla kollegor över på middag, vi åt och drack gott och spelade spel hela natten. Åh vad jag kommer att sakna dem. Fast vi kommer ju ses ändå :) Idag har jag unnat mig lite ledighet med Sebastian (som vi varvat med tvätt), men nu måste kvällen ägnas åt att jobba. Ville bara kika in och ge er en uppdatering. Juste, mina älskade frukostar är numera inte lika spännande längre, de består bara av kaffe och smoothie på tåget :) 
 
Jag kämpar på med att försöka hålla igång träningen!
 
Eftersom mina vardagsfrukostar inte är så spännande längre, får jag lyxa till det på helgerna istället :) Här är yoghurt varvat med hemmagjord granola, honung och chokladröra gjord på 1 banan, 2 msk jordnötssmör och 2 tsk kakao. 

Chili!

Hej svejs! Idag har jag lite pirr i magen, jag jobbade nämligen min sista dag på Cubus idag och imorgon börjar jag mitt nya jobb. Jag har nog aldrig varit så nervös och förväntasfull förr! Det är även början på en ny dygnsrytm och jag undrar verkligen hur det ska gå... Jag måste åka hemifrån lite innan 6.30 på morgonen så jag måste gå och lägga mig tidigt om kvällarna. Det blir inte många timmar hemma om dagarna numera, dygnet har verkligen för få timmar! Eller är arbetsdagarna för långa snarare? Nåväl, taggad är jag iallafall! Och en ny väska fick jag till nya jobbet av mannen min och en jobbdator får jag av skolan, vilket gör det hela ännu roligare :)
 
Vi har börjat med lite söndagstradition här hemma, att lyxa till det med middagen med gott långkok eller något annat. Det har varit pulled pork några söndagar och igår lagade vi chili! För er som inte vet vad chili är så är det en kötträtt från Texas som är högrevskött som tillagas med långkok och sedan äts med tortillabröd, grönsaker och såser. Det finns tuuuuusen olika recept på denna rätt så jag gjorde mitt eget efter att ha kikat runt lite. 
 
Först: min nya väska! :D 
 
Den färdiga chiligrytan
 
Vi serverade med tortillabröd, hemmagjord guacamole, hemmagjord inlagd rödlök (OM MY SÅ GOTT!!), majs och sallad. Gott gott! 
 
Min texas chili
1 kg hörrev
1 paket bacon (kan uteslutas, smaken förvann bland alla smaker)
5 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter (gillar ni inte starkt så räcker det kanske med en)
1 jalapeño
½ l ljus öl
¼ dl koncentrerad kalvfond (eller 2 dl vatten + ½ buljongtärning funkar nog också)
½ msk spiskummin
½ msk koriander
½ msk oregano
¼ chilipulver
½ msk salt
½ socker
¼ mjöl 
 
Tärna köttet, skiva baconet, hacka vitlök, rensa och hacka chilin och jalapeñon. Stek i högrevsbitarna i omgångar och lägg över i en gjutjärnsgryta. Stek även bacon samt vitlök och lägg över i grytan. Blanda kryddorna, mjöl och socker i en skål och häll sedan över i grytan och rör runt. Tillsätt resterande ingredienser (chili, jalapeño, öl och fond) och rör runt. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme i cirka 3 timmar. Dra isär köttbitarna med två gafflar och rör runt med vätskan. Färdig att servas med goda tillbehör! 

Kokosgröt

God morgon! Igår tog jag igen lite för min frånvaro här i bloggen hihi. Idag är det min nästsista dag på Cubus innan jag börjar mitt nya jobb. Det känns fortfarande jätte overkligt och jag kommer inte direkt säga hejdå till mina kollegor för vi kommer fortsätta att träffas ändå :) Idag är jag bara taggad för ännu en dag med mina fina tjejer och förhoppningsvis full rulle eftersom det är lördag och rea! För övrigt hoppas jag på en lugn helg eftersom det har varit så mycket den senaste tiden med julfirande och nyår. 
 
Idag har jag laddat på med kokosgröt, men jag börjar undra hur länge jag kommer hålla mig på den innan jag blir hungrig igen...
 
Kokosgröt
2 ägg
1 msk kokosmjöl
1 msk linfrön
½ mosad banan
 
Vispa ihop ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning på spisen. Servera med bär/kokos/kanel/kokosmjölk eller något annat gott. 

Mina nya favorit!

Nya favoriten är mixade frysta bananer med kokosvatten. Denna gången med carobpulver och toppade med kokos och kakaonibs. Men är även gott att smaksätta med vaniljpulver eller kakao. MUMS! 

Kalvfärsbiffar med svampsås

Kalvfärsbiffar gjorda på kalvfärs, ägg, grädde, salt och vitpeppar. Svampsås gjord på champinjoner, grädde, kalvbuljong, soja, svartpeppar. Lingon, pressad potatis och tomater till det. Lätt som en plätt men ändå lyx! 

Saffransmoothie

Smoothie gjord på banan, yoghurt, vaniljprotein, vaniljkvarg, mjölk och saffran. Toppad med mango :) 

God fortsättning!

Hej bloggen. God fortsättning och gott nytt år! Håller bloggen på att dö ut? Jag vet inte riktigt... Det händer så mycket annat och jag har inte den motivationen jag hade tidigare. Det kommer kanske tillbaka. Jag har inte riktigt hittat tillbaka till gymmet efter pausen under flytten, vilket jag mår dåligt över. Jag saknar det jätte mycket! Detta år kommer innebära en hel del nya förändringar i mitt liv och jag vet inte hur det kommer gå med träning/blogg och mitt matintresse eftersom jag har nya rutiner framför mig. Jag har nämligen fått jobb som lärare! Jag är så lycklig men samtigt livrädd haha! Nu ska jag äntligen börja jobba med det som jag är utbildad till men det blir ett helt nytt liv (jag vet att det bara är ett jobb men det kommer givetvis prägla mitt liv också). Jag börjar jobba redan på tisdag och det är på en skola i Helsingborg vilket kommer innebära mycket pendling för min del. Jag är så taggad på vad detta nya år har att erbjuda, det kommer bli så spännande! Jag ska försöka hålla igång bloggen, men kanske inte i lika stor utsträckning som tidigare. 
 
Annars då, har ni haft en bra nyår? Vi hade nyårsmiddag här hemma för 14 personer som senare blev en stor fest som höll på fram till på morgonen. En riktigt lyckad kväll! På menyn stod jordärtskockssoppa med knaperstekt bacon till förrätt (recept här), helstekt oxfilé med potatisgratäng, sallad, hemmagjord bea och hemmagjord rödvinssås till varmrätt (recept på rödvinssåsen finns här) samt vit chokladpannacotta med hallon till efterrätt (recept här). 
 
Nyårsmiddagen :) 
 

RSS 2.0