Middag!

God kväll vänner! Nu är jag helt slut, nyss hemkommen från gymmet och har fått i mig lite mat, nu vill bara inta soffläge. Jag är så jäkla dålig på att äta middag när Sebastian inte är hemma, jag menar hur kul är det att laga mat till sig själv? Hade jag varit singel hade jag fan svultit ihjäl haha. Med några dagar utan middag tänkte jag att jag får skärpa till mig så idag blev det middag i form av en god sallad. 
 
Ett benpass senare!
 
Kruksallad, babyspenat, serranoskinka, ugnsbakade rötbetor, chavré och valnötter. 

Spinning!

Hey guys! Vet ni, idag är jag stolt över mig själv! Jag är verkligen inte en morgonmänniska, jag vill helst ligga och sova hela morgonen, men imorse var jag på gymmet och körde ett spinning-pass kl 6.45! Jag vill komma igång med cardion igen men tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att springa/cykla/powerwalka själv och där är spinningen räddningen. Det enda problemet är att det oftast är på tider när jag är på jobbet, förutom någon enstaka gång. Måndagar 6.45 är typ det enda passet jag faktiskt kan gå på, frågan är bara om jag kommer orka gå upp så tidigt fler måndagar? Och dessutom kommer jag ju att byta anläggning nu när vi flyttar så då kommer jag få lägga ner spinningen igen för de har inga tider jag kan gå på :( I-landsproblem! 
 
Eftersom jag har haft tid över nu på morgonen innan jobbet så har jag sysselsatt mig med att baka en kaka till jobbet, Lina har tjatat och tjatat om en kaka jag har bjudit på förut så nu var det väl dags. De är så bortskämda ;) Kakan är det onyttigaste som finns i hela världen men också något av det godaste, vill ni ha receptet?! 
 
Glad tjej efter spinningen! Frukost blev en skål med kvarg toppad med kiwi, cashewnötter, solrosfrön, pumpafrön, gojibär, russin, torkad ananas och kokosflarn

Söndagsjobb!

God morgon! Då var det söndag, min heliga slappdag, men inte idag för idag ska jag jobba. Inte mig emot för jag har ändå inget bättre för mig :) Köpcentret har öppet till 20 ikväll men jag ska bara jobba till 18 så då kan jag även passa på att kika runt lite efter jag har slutat, jag har ju inte varit där sen de öppnade. 
 
Trots att jag hade folk över igår så fick jag tydligen till en bra nattsömn, de gick vid midnatt och väckarklockan ringde 8. Känner mig dock lite seg men det måste vara vinet igår, jag är så himla känslig mot alkohol.
 
Nu måste jag tänka på refrängen, ciao! 
 
 
Min frukost idag bestod av mitt hembakta lingonbröd med ost och svärmors plommonmarmelad samt kvarg och fil med hemmagjord granola. 
 

Weekend

Hej vänner <3 Tänkte bara kika in och önska er en trevlig lördagkväll. Mannen min tjatar från Paris att jag måste blogga mer så att han får läsa om mig nu när han är bortrest haha. Så: HEEEEJ ÄLSKLING! Hehe... 
 
Igår var ju Sara här, vi hade en jätte mysig kväll med middag och Idol. Jag lagade denna goda grytan och bakade även ett lingonbröd som vi hade till frukost. Brödet blev liiiiite torrt men ändå väldigt gott så nedan har ni recept. Alltså jag måste bara säga, fan vad många bra det är i Idol i år! Erik Rapp är ju bäst men det finns många andra bra också. Är dock sjukt besviken på vem som åkte ut igår... 
 
Om en liten stund kommer några vänner över hit för att ta några glas, de ska ut och dansa inatt men jag kommer att stanna hemma för jag ska hoppa in och jobba på Cubus nya butik på Mobilia imorgon. Ha en fin lördagkväll! 
 
Vår frukost imorse bestod bland annat av lingonbrödet jag bakade
 
Lingonbröd
7,5 dl mjöl (enligt receptet skulle det vara rågsikt men jag använde dinkel fullkorn) 
3 dl filmjölk
½ dl sirap
1,5 dl lingonsylt 
2 tsk bikarbonat
1 krm salt 
 
Blanda ihop ingredienserna och häll över smeten i en smord brödform. Sätt in i nedre delen av ugnen på 175 grader i en timme. 

Rosa frukost

God morgon världen! Jag kunde inte riktigt acceptera att jag inte skulle hinna träna mer denna veckan så därför höll jag mig till bara två glas vin igårkväll på AW:n så att jag kunde träna imorse. Passet som var kvar denna veckan var mitt andra benpass med fokus baksida och eftersom det är ett kort pass så passade det perfekt på morgonen när man har lite tidspress. Jag fick till ett bra och tungt pass, härlig start! Nu ska jag strax bege mig till jobb och efter jobbet ska jag träffa Sara, hon kommer hem hit för middag, Idol och övernattning :) Hoppas ni får en härlig fredag <3
 
Har precis fått i mig en fin rosa frukost :) Blåbärsdavos och hallondavos, toppad med valnötter och kokosflarn. 
 
Blåbärsdavos
½ dl havregryn
½ dl kvarg
½ dl yoghurt 
½ dl dl blåbär
 
Hallondavos
½ dl havregryn
½ dl kvarg
½ dl yoghurt 
½ dl hallon
½ tsk vaniljpulver
 
Blanda ihop de båda rörorna och låt stå i kylen över natten. Ta fram på morgonen, varva rörorna och toppa med något gott :) 

Gräsänka :(

God morgon! Vintern är verkligen påväg, gud vad kallt det har varit de senaste dagarna, idag får jag nog ta fram och damma av kappan :) Igår efter jobbet mötte jag upp Sebastian och hans kollega för ett träningspass tillsammans. Det blev ett riktigt hårt rygg- och bicepspass, gött! Resten av veckans schema ser lite tight ut så jag vet inte hur jag ska hinna träna mer denna veckan :/ 
 
Idag reser Sebastian iväg, han ska till Paris igen men denna gången stannar jag hemma. Många tycker kanske det är skönt med lite egentid men det är inget för mig så jag är mest deppig. Vi kände inte riktigt att vi kunde säga hejdå imorse och han åker inte förens senare idag så vi tänkte mötas upp när vi har lunch för lite sista häng <3 Ikväll efter jobbet tänkte jag dränka mina sorger (haha) i alkohol, ska möta upp några vänner för en AW :) 
 
Oj vad tiden springer iväg, jag måste kila till jobbet! 
 
I´m gonna miss my baby :( 
 
Idag kör vi middagsbild istället för frukost! Gårdagens middag: nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis, palsternacka, morötter, lök och svamp tillsammans med kvargtzatziki. 
 
Biffarna är gjorda på nötfärs, ägg, kalvfond, chili, vitlök, salt & peppar. 

Påfyllning av energi

Gooood morgon! Gud vad jag har sovit gott inatt, jag var så himla trött igår (antagligen för att jag inte fyllt på med tillräckligt med mat efter så hård träning). Jag vaknade upp vrålhungrig och nu sitter jag äntligen och äter frukost och ska strax bege mig till jobb. Jag tänkte försöka hinna med att packa träningsväskan och ta med den till jobbet så att jag kan sticka direkt till gymmet efter jobb så att det inte blir så sent ikväll. Idag är jag lite deppig, det är nämligen sista dagen innan Sebastian reser iväg och ska vara borta i en vecka. Usch och fy vad jag kommer att sakna honom, så länge har vi inte varit ifrån varandra på två år när jag var i Israel/Palestina i två veckor. 
 
Standardfrukosten :P Havregrynsgröt (1 dl havregryn, 2 dl vatten, 1 skopa proteinpulver choklad & hasselnöt, 1 äggvita) med keso och hallon. 
 
Älskar min nya hårfärg! 

Två pass senare

Heeej! Jag försökte blogga imorse men internet strulade så det gick inte... Men nu är jag här! Gårdagen var lång men superrolig, vi höll igång från morgon till sen kväll men det var så värt det. Inte nog med att jag fick ny frisyr så hade vi det trevligt och jag fick med mig hårprodukter hem. Det gick dock inte att komma iväg och träna så idag tog jag igen det med två pass :) Imorse vid 7 tränade jag och Sebastian axlar och triceps tillsammans och efter jobbet tränade vi ben tillsammans. Det var faktiskt inga problem alls, men nu är jag sjukt trött. Vi har dock precis ätit middag (inte alls sen middag eller så...) så jag ska försöka hålla mig uppe en stund till. 
 
 
Efter-träning-mat blev sesampanerad torsk, kokt potatis, ärtor och kvarg med provencalekryddor.
 
Torsken är först doppad i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön tillsammans med salt och vitpeppar. Sedan stekt i lite olja i en panna :) 

Ny hårfärg

Hej på er! Då var helgen förbi och det var måndag. I lördags var vi som sagt ute och åt med vänner, ljuvlig sushi på Chill out och sen drinkar på Carib kreol. Framåt 1-tiden skildes vi åt och jag och Sebastian mötte upp Mange och åkte hem till oss för uppesittarkväll framför UFC. Jag halvsov lite då och då men grabbarna tog sig igenom hela fram till klockan 7 på morgonen. Söndagen var en slappdag som vanligt, förutom att vi tvättade och jag lagade ny granola så gick det inte många knop.
 
Idag har jag faktiskt tagit ledigt från jobbet för att vara hårmodell. En bekant till mig jobbar som frisör och färgteknolog på Schwarzkopf och behövde 4 hårmodeller att klippa och färga för att visa upp en ny slags färg för kunder. Jag är först ut nu på förmiddagen och i eftermiddag har jag lite dötid så jag tar med mig träningsväskan och sticker till gymmet därimellan. Ikväll ska det hållas föredrag om den nya färgen och sen ska vi få visa upp oss, så det blir en heldag. Om en halvtimme ska jag vara på plats på salongen så jag måste nog slänga i mig den sista frukosten nu! 
 
Sushi och uppesittarkväll
 
 
Min frukost idag var havregrynsgröt toppad med kanelstekt äpple. 

Lördag

God morgon! Idag är jag lite trött efter gårkvällen, det blev inte jätte sent men så fort jag sover för lite känner jag av det. Försöker piggna till med en kopp kaffe och en iskall smoothie till frukost. Smoothien idag blev såååå god! Ikväll ska jag och Sebastian ut och äta med 4 vänner, vi ska till Malmös bästa sushirestaurang Chill out. Sushin där är verkligen magisk, jag har längtat i en hel vecka till ikväll haha. Nu måste jag faktiskt redan bege mig till jobbet, jag öppnar nämligen idag. Ha en fin lördag vänner! 
 
Frukost: kaffe, surdegsknäcke med ett kokt ägg, jordgubbssmoothie. 
 
Smoothien som blev grymt lyckad bestod endast av frysta jordgubbar, banan, kiwi och kokosvatten. 

En choklad-bägare till frukost

Jag får ju inte glömma att visa dagens goda frukost; flera mumsiga lager i ett glas. 
 
Carobdavos, keso, hallon, chokladsås och kokos. Yumyum! 
 
Carobdavos
1 dl havregryn
1 dl kvarg
1 dl yoghurt
1 msk linfrön
½ mosad banan
1 msk carobpulver (kan bytas ut mot en mindre mängd kakao)
 
Blanda ihop ingredienserna och låt stå i kylen över natten.
 
Chokaldsås
½ mosad banan
1 msk jordnötssmör
½ msk mjölk
2 tsk kakao
 
Blanda ihop ingredienserna (kan också göras kvällen innan och förvaras i kylen). 

Presenter!

God morgon. Jahapp, då var det redan fredag igen ja! Imorse var egentligen planen att sticka till gymmet men jag har varit så trött denna veckan så jag kände att jag verkligen behövde sova, så det fick bli så. Om en stund är det dags för jobb igen och ikväll efter jobbet ska jag äntligen träffa Emine, det blir ett eller två glas på lilla torg <3 
 
Jag måste ha varit väldigt snäll i år för jultomten har redan varit på besök två gånger i veckan :D När jag kom hem ifrån jobbet häromdagen så gav Sebastian mig en jätte fin shake (haha nerds...) och i den låg tre nya bars att testa och ett par guldiga hörlurar från Happy plugs! (Hörlurna kommer man att kunna köpa på Telenor om någon undrar). På jobbet igår fick jag med mig hem lite överflödigt smink, inte för att jag var i behov av det men wiiiiie så skoj. 
 
På tal om smink, är det någon som har något tips om hur man kan förvara sitt smink på åtkomligt sätt om man har myyyycket smink? Just nu ligger det i femtioelva necessärer men då glöms det ju bara bort. 
 
Oj vad kassa bilder det blev? De är tagna i soluppgång så det blev lite skumt ljus. 
 
 

Dygnet har för få timmar

Heeej! Jag lever :) Igår skulle jag egentligen jobba i vår butik men Mobilia behövde verkligen min hjälp en dag till så min butik fick klara sig utan mig och det blev en heldag på Mobilia igen. Puuh jag hade glömt hur jobbigt det var att bygga upp en butik! Efter jobbet mötte jag upp mamma och Sebastian i stan för att gå på kundkväll på Svenssons i Lammhult. Där bjöds det på goda snittar och skumpa, det var föredrag om Vitra, och vi köpte en ny tv-bänk till vår nya lägenhet! 
 
Tv-bänken blev en Unnu, det är bänk med tygluckor för att slippa öppna luckorna när du ska använda fjärrkontrollerna till förstärkaren etc. Tänk att aldrig behöva se teknikprylarna som står i tv-bänken! Bilden nedan är en Unnu, fast vi har köpt en lite mindre och vita luckor istället för svarta. 
 
Eftersom det inte har blivit någon träning dessa två dagar när jag jobbat 8-20 så kände jag att jag verkligen behövde träna idag, och då jag ska träffa Sara efter jobbet så fick det bli morgonträning. Strax innan 8 imorse var jag på plats på gymmet och körde lite ben med fokus baksida. Strax ska jag bege mig till jobbet för en vanlig jobbdag, problemet är att jag är såå trött. 
 
Bild lånad från unnu.nu 
 
Träning och frukost. Frukosten blev en bägare med kvarg- och yoghurtblandning, havreringar, blåbär och quinoapuffar. 
 

8-20

God morgon! En tidig sådan. Tisdagar brukar vara min lediga dag och likaså skulle det varit idag, jag hade planer för hela dagen: träna på morgonen, kl 12 skulle jag gå och få mina ögonbryn plockade och färgade, sen tänkte jag städa lägenheten och baka, och slutligen på kvällen skulle jag äntligen träffa Emine som jag saknat så. MEN Cubus håller på att bygga en ny butik på köpcentret Mobilia och behövde verkligen min hjälp idag och det kunde jag ju inte säga nej till, så efter en kort sömn inatt ska jag nu strax bege mig för ett arbetspass mellan 8-20. Wish me luck! 

Förberedde frukosten igår eftersom jag skulle upp så tidigt idag, det blev en supergod davosgröt toppad med hallon. 

Davosgröt med smak av kokos och jordnötssmör
1 dl havregryn
1 dl kvarg
1 dl yoghurt
1 msk jordnötssmör
3 msk kokos

Blanda ihop ingredienserna och låt stå i kylen över natten. Om du tycker att den är lite tjock på morgonen kan du blanda i en skvätt yoghurt till. Ät som den är eller servera med något gott. 



Pink monday

Hej hopp! Jag hann inte blogga imorse eftersom jag började jobba tidigt och ville sova så länge som möjligt :P Slutade jobba kl 17 och då stack jag och Sebastian till gymmet, jag körde ett halvdant benpass. Hade ont i ryggen efter jobbet och var allmänt orklös... Jag borde 1: köpa bekväma skor att jobba i, 2: börja köra fler morgonpass eftersom jag alltid är helt slut efter jobbet.
Nu har vi precis ätit middag och ska se idol. Ha en trevlig kväll :) 
I love pink! 
Kvällens middag bestod av nötfärsbiffar (nötfärs, chili, vitlök, salt & peppar) klyftpotatis med timjan, avokado, tomat och mozarella. MUMMA! 

Ugnsgratinerad camembert

Men hörrni! Jag har glömt att visa en så god sak som jag och Sara gjorde här hemma en kväll för ett tag sedan. Nämligen camembert i ugn tillsammans med frukt och nötter, YUM! Det går lika bra med brieost men vi använde camembert eftersom den var mindre än en hel brieost. 
 
Ugnsgratinerad camembert med nötter, torkad frukt och honung
camemberttårta eller brietårta
Valfria nötter
Valfri torkad frukt
Flytande honung
 
Skär av "taket" på osten och strö över nötter, torkad frukt och ringla över honung. Sätt in i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter tills osten har smält. Servera med kex eller liknande :) 

Lazy sundays

Hej finisar. Mannen är iväg och spelar fotboll så jag och Bianca myser framför Svenska Hollywoodfruar med choklad. Fy vad mycket skit jag har tryckt denna helgen, imorgon är det tillbaka till gymmet och hälsosam kost som gäller! Idag har sett ut som de flesta söndagar här hemma, slappandes i soffan och sliten efter lördagen. Igår var vi på middag hemma hos Samantha, det bjöds på fondue och lyxig fransk chokladdessert. Vi drack vin och drinkar tillsammans med spelet "Med vilda gester" ändå in på småtimmarna och hade hur trevligt som helst! 
 
Middagen igår.
 
Mitt sällskap för tillfället 

En rosa start

God morgon! Hur var er fredag? Min var jätte bra, vi hade mysfredag med pizza, godis och film hihi :) Idag ska jag jobba men jag har haft sovmorgon så jag har ändå kunnat sova ut och äta frukost med mannen min. Hoppas ni som är lediga idag bjuds på fint väder, för det har vi här. Oavsett så hoppas jag att ni får en bra lördag!
 
Idag gjorde jag en liknande frukost som häromdagen, fast en rosa smoothie istället för en grön :) Dagens smoothie bestod av banan, jordgubbar, blåbär, vaniljyoghurt och mjölk, toppad med linfrön. 

Fredagen den 13e

God morgon! Idag är det ju underbara fredag igen, fast dock fredagen den 13e. Är ni några som ser det som en otursdag? Min lillebror föddes fredagen den 13e så för mig är det ingen otursdag iaf :) 
 
Här är det fortfarande lite hängigt, jag blir så irriterad, kan det bara inte bryta ut så att jag blir sjuk och får det överstökat?! Lönt att ligga där i ett mellanting i flera veckor... Det har därför inte blivit mer träning denna veckan vilket känns för jäkla trist. Som en bra kombination till det tänkte jag och Sebastian trycka i oss godis ikväll framför en film :D
 
Btw, vilket uuuunderbart höstväder vi har nu i september. Älskar det! Nu ska jag göra mig iordning för jobb :) 
 
Standardfrukosten, idag med en liten extra touch: havregrynsgröt (gjord på 1 dl havregryn, 2 dl vatten, lite salt, 1 skopa proteinpulver choklad & hasselnöt, äggvita) toppad med keso, hallon och walden farms kalorifria chokladsås. 

Bulgurutti, igen!

God morgon! Sitter och äter frukost, bloggar och får massage av Sebastian haha :P Jaha då var det redan typ mitten av september, tiden bara flyger iväg. Vilket innebär bara 1,5 månad till flytt, iiiiiihhhh! Annars har jag inget speciellt på hjärtat, ska strax iväg till frissan för att titta på färgprover inför klippning och färgning om en dryg vecka, och sen vidare till jobbet :) 
 
Förresten, kommer ni ihåg min så kallade "bulgurutti"?! En nyttig variant av risifrutti, typ. Tro det eller ej, gott som satan! 
 
Bulgurutti toppad med kanel och varma mosade hallon
 
Bulgurutti
1 dl kall kokad bulgur 
1 dl kvarg
1 dl naturell yoghurt
1 msk agave (eller honung eller stevia)
2 krm vaniljpulver
 
Blanda ihop ingredienserna och toppa med varma mosade hallon (gärna med lite stevia) och kanel! MUMS! 
 

Thai á la Josy

Hej hej! Vi har haft en riktigt mysig dag på jobbet, ingen stress utan har kunnat fixa och dona i lugn och ro, skönt! Pga. halsont så skippade jag gymmet idag, riktigt trist då jag verkligen ville dit :( Istället lagade jag god middag som var färdig lagom tills Sebastian kom hem från Stockholm för en stund sedan. Nu tänkte vi mysa ner oss framför dagens Idol-avsnitt :)
 
Dagens goda middag blev en thaigryta och ris för en gångs skull, riktig lyx! Fy vad trist det ser ut på bilden, jag måste lära mig kvällsinställningarna på systemkameran, varje kväll ger den mig huvudvärk. 
 
Thaigryta
1 kg kycklingfiléer
Några nävar wokgrönsaker
1 burk ananas, skuren i bitar
1 burk kokosmjölk
½ hackad chili
2 msk röd curry paste
1 msk ostronsås
1 tsk fisksås
1 tsk sesamolja (sesamolja, var har du varit i hela mitt liv??) 
1 dl cashewnötter
Salt & peppar
 
Strimla kycklingfiléerna och stek i lite olja, salta och peppra. Lägg över i en gryta. Stek wokgrönsakerna (eller koka dem) och lägg över i grytan med kycklingen. Tillsätt kokosmjölk, röd curry, ostronsås, fisksås, sesamolja och chili. Låt koka upp och puttra i några minuter, rör sedan i ananas och cashewnötter.

Vitaminbomb

God morgon världen! Idag går det inte många knop, vi gick inte och la oss förens efter midnatt och jag vaknade såklart när Sebastian gick upp vid 4-tiden, och även när byggjobbarna började borra kl 7. Dessutom är jag rädd för att jag (pepparpeppar) håller på att bli sjuk, jag har varit lite krasslig i 2-3 veckor nu men det har inte brutit ut något, idag däremot känner jag mig inte alls kry. Därför kände jag att jag behövde en vitaminbomb som start på dagen och gjorde mig därför en grön drink till frukost. Den blev riktigt fräsch och god! Nu är det dags för jobb för min del, hoppas ni får en bra dag :) 
 
Min gröna drink:
1 frusen banan
4 frysta spenatkuber 
2-3 cm riven ingefära 
Saft från 1 lime 
1 kiwi 
En skvätt ananasjuice 
Toppad med chiafrön 

Supergod sesamlax

Holy moly vilken god middag vi just åt! Jag slutar aldrig överaska mig själv i köket hehe ;) Och det var ju absolut inget speciellt, enkelt som vanligt, men det blev så jäkla gott. Tror att sesamoljan i marianden var pricken över i:et.
 
Annars då, våra ärenden i stan gick inte som väntat. Jag ville kika på ett par Please-jeans inne på L and I, men de hade inga inne. Vi skulle titta (möjligtvis köpa) ett soffbord inne på Olsson & Gerthel men det var slut. Vi skulle köpa två lampor på Olsson & Gerthel men de var slut och kommer in om 4-10 veckor. En tavla jag ville ha är också slutsåld och kommer inte in igen. Men men... Dagen vände, Sverige vann matchen mot Kazakstan och Apple hade presentation av nya iPhone 5S. Ni som missade det, håll i er, DET KOMMER SLÄPPAS EN I GULDFÄRG! Jag måste ha den. 
 
Klokan 4 imorgonbitti åker Sebastian till Stockholm så nu tänkte vi umgås lite innan vi ska gå och lägg oss, men först: kvällens goda middag. 
 
Gymmet imorse. Kom igen nu guns, dags att växa till sig! 
 
Babyspenat, hericot verts, laxfilé och avocado. 
 
Hericot vertsen är stekta på hög värme i kokosolja, pressad vitlök och flingsalt. 
 
Laxen är ugnsbakad med marinad och sesamfrön på 200 grader i 20 minuter. 
 
Marinad till 8 laxfiléer
Saft från 1 lime (eller ½ citron)
1 msk soja
1 msk olivolja
1 tsk sesamolja
1 finhackad chili
1 tsk riven ingefära (ca 2-3 cm) 

A day off

Alltså vad är grejen med att byggjobbare alltid börjar klockan 7?!?! Idag väcktes vi av ett borrande utan dess like och det håller fortfarande på. Det känns som att de inte har gjort annat än att renovera detta hus sen vi flyttade in för 3 år sedan, det ska bli så skönt att flytta härifrån. Det positiva idag är iallafall att jag och Sebastian har en dag ledigt ifrån jobb idag, eller ja ledig och ledig, Sebastian sitter i telefonmöte här vid frukostbordet, jag antar att man aldrig är ledig om man är chef... Igårkväll var vi på gymmet och jag tränade ben med fokus framsida, om en liten stund ska vi till gymmet igen och då väntar ett rygg- och bicepspass. I eftermiddag ska vi ha visning på vår lägenhet och sen ska vi in till stan för några ärenden. 
 
Istället för att bjuda på dagens frukost så får ni middagsbild istället :) 
 
 
Denna typ av mat är min favorit, så jäkla gott! 
 
Laxen är kryddad med salt och citronpeppar, på med några skivor citron och in i ugnen på 225 grader i 15 minuter. 
 
Rödbetorna skalas och skärs i bitar, på med lite olivolja och flingsalt, in i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter. De sista minuterna slänger jag på chevré, valnötter och honung. 
 
TIll detta lite sallad och helt bovete, voila! 

Café 2000

Sallad från café 2000 är den bästa lunchen jag vet, mmmm!


Hej måndag!

God morgon! Då var det måndag igen, jisses alltså, tiden bara flyger förbi. Men det är å andra sidan bara bra för då kommer flytten med stormsteg. På tal om flytten så har vi börjat sälja av våra möbler, vi ska ju sälja det mesta och nu har vi sålt allt vi kan vara utan innan flytten såsom bokhyllor, skrivbord och sängen har vi fått deposition på så den behåller vi ett tag till. Sen väntar försäljning av en del småmöbler, soffa, tv-bänk och så småningom matbordet och stolarna. Soffbord, mattor och utemöbler ska vi ge bort till famlj och vänner. 
 
Jag ska faktiskt redan iväg till jobb, det är en tidig dag för mig idag. Hoppas ni får en bra start på veckan!
 
Till frukost blev det gröt kokad på mjölk (1 dl havregryn och 2 dl mjölk) toppad med chokladröra och hallon. 
 
Chokladröra
½ banan
1 msk jordnötssmör
2 tsk kakao
 
Mosa bananen och blanda i jordnötssmör och kakao :) 

Grymt god kycklinggryta och bra serier

Hej vänner, hoppas ni har haft en bra helg. Tänkte bara kika in och säga hej samt dela med mig av en fruktansvärd god kycklinggryta jag har lagat. Jag hittade två liknande recept och tog lite från båda och gjorde det till mitt eget, det blev såå gott! 
 
Vi har tvättat och städat hela dagen, som vi har varvat med serie-marathon :) Vi älskar att titta på serier! Vi har precis sett klart alla säsonger av 24 (åhhhh vad jag kommer att sakna det) och nu har vi börjat titta på Jericho, någon som har sett?? Jag tycker serien ger lite Lost-känsla, vilket bara bådar gott eftersom jag älskar Lost. 
 
Kycklinggryta med tomat, fetaost och basilika
1 kg kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor 
800 g krossade tomater
½ dl balsamvinäger
½ dl vitt vin
200 g fetaost
½ kruka färsk basilika
Salt & peppar
 
Strimla kycklingfiléerna i små bitar, salta och peppra, stek tills de nästan är klara. Hacka vitlöksklyftorna och stek med kycklingen de sista minuterna. Lägg över i en gryta tillsammans med krossade tomater, balsamvinäger och vitt vin. Koka upp och låt puttra i cirka 10 minuter, tills kycklingen är helt klar. Grovhacka basilika och fetaost och rör försiktigt ner i grytan innan servering. Jag serverade grytan tillsammans med bulgur. 

Raw gröt på bovete

Gooood morgon! Idag är en bra dag, det är fredag, underbart väder, jag har sovit ut, jag ska vara ledig hela helgen och ikväll väntar skoj med tjejerna på jobb :) När vi stängt butiken ikväll ska vi hem till Lina och dricka skumpa och äta pizza, senare mot kvällen ska vi till Tangopalatset för att se Caberet Moulin! Det är en dragshow som är sååå rolig (de har uppträtt på ett bröllop jag varit på) så det ska bli grymt kul. 
 
Jag tänkte dela med mig av en riktigt spännande frukost jag åt idag, nämligen raw gröt gjord på helt bovete. Helt bovete är för övrigt jätte gott att ha till maten, istället för bulgur/ris/liknande. Hoppas ni får en fin fredag så hörs vi i helgen! 
 
Raw gröt toppad med blåbär, hallon och chiafrön.
 
Raw gröt
1 dl helt bovete
1 banan
3 msk kokos
2 msk jordnötssmör
 
Lägg bovetet i en skål med vatten i kylen över natten. Skölj bovetet på morgonen och mixa sedan samman med banan, kokos och jordnötssmör. Toppa med något gott och servera!
 
Det går att expremintera oändligt med ingredienserna, ha bara bovete som grund och tillsätt vad du tycker är gott, t.ex. olika bär, frukter, frön etc. 

Sleep cycle

God morgon! Inte många timmars sömn inatt heller men gårdagen gick bra så det ska det nog göra idag också :) Idag börjar jag jobba tidigt och slutar även tidigare, kl 17, vilket känns sjuuukt lyxigt! När Sebastian slutar kl 18 ska vi sticka till gymmet, det är dags för sista passet denna veckan - imorgon är det ju redan helg igen. 
 
Jag är helt såld min nya app på telefonen, förutm att man kan följa sin sömn så är det även en väckarklocka som är gjord för att väcka dig när du är i lätt sömn eftersom det är en pest att bli väckt i djup sömn. Hur smart? När den väcker dig (med mysigt ljud) kan du även snooza genom att peta på telefonen. HUR SMART? 
 
Dåligt med djupsömn inatt igen?! 
 
Dagens frukost: havregrynsgröt gjort på 1,5 dl havregryn, 3 dl vatten, lite salt, 1 äggvita och en skopa proteinpulver choklad hasselnöt (godaste proteinet att ha i gröten!). Gröten toppade jag med hallon och banan. 
 

Skälby utomhusgym i Kalmar

Hej :) Ikväll är jag gräsänka eftersom Sebastian inventerar, tråkigt.. Men tänkte därför passa på att göra det utlovade inlägget om utomhusgymmet i Kalmar. Alltså det var så grymt! Så himla kul att kunna träna utomhus när det är fint väder och faktiskt kunna träna i stort sätt hela kroppen. Givetvis kunde man inte göra många olika övningar för varje muskelgrupp men man kunde göra många basic-övningar som tränar hela kroppen. Medans vi tränade (läs:lekte) så tog vi lite bilder som ni nu ska få :)
 
Armgång
 
Springa i däck
 
Klättring
 
 
 
Chins
 
Pull-ups 
 
Liggande rodd
 
Dips 
 
Marklyft, vanliga och raka. Squats fungerade också här. 
 
Armhävningar
 
Squats 
 
Benlyft

ZzzzZZzzZ

God morgon! Detta kommer bli en lååång dag, det känns som att jag inte har sovit en blund inatt :( Igår köpte jag en app på telefonen som följer ens sömn med hjälp av rörelser, jag vet inte hur bra den funkar men det verkar stämma överens på min sömn inatt eftersom jag tydligen bara gick in i djupsömn en gång. Trots dålig sömn pallrade jag och Sebastian oss till gymmet tidigt imorse för ett axel- och tricepspass tillsammans. Det blev ett snabbt pass med lite energi, men det blev ganska bra trots allt! Nu är det snart dags för jobb, ha en fin dag <3 
 
Nattens kassa sömn, kom i djupsömn först 4.30...
 
En stor frukost för att orka med en tuff dag:
- Kaffe
- Vaniljyoghurt med blåbär
- Ägg
- Hembakat bröd med ost, sallad, kalkon och gurka 
- Apelsin 

Lite om min träning

Hej svejs! Puh, vad jag är trött. Vi var på gymmet och köttade rygg och biceps till strax innan 21-tiden, så det blev väldigt sen middag. Nu tänkte jag komma till saken, fick följande kommentar på förra inlägget:

 

Hej! Jag återkommer flera ggr om dagen och läser lite recept. Vilken inspiration jag har fått på hälsosam mat utan socker och pasta m.m. Tack! Skulle du inte kunna skriva hur en träningsvecka ser ut för dig, hur många reps osv. Jag är helt ny i träningsvärlden och känner mig lite lost :(.

 

Gud så kul och självklart kan jag det!! Ni som har hängt med ett tag har ju fått mitt träningsschema tidigare men nu har jag ändrat om en del så det är faktiskt dags att dela med mig av hur det ser ut i dagsläget.

 

Jag tränar nästan alltid fyra dagar i veckan, för att hinna med mina fyra pass. Ibland blir det bara tre och ibland kör jag ett femte. När jag började träna för cirka 2 år sedan så tränade jag bara cardio i form av löpning eller cykling för att gå ner i vikt, för cirka 1 år sedan bytte jag ut lite cardio mot lite styrketräning och för cirka 6 månader sedan slutade jag med cardio och gick över till bara styrketräning. Det blir ju lite powerwalks och spinning då och då men inget regelbundet.

 

Jag har nedan försökt att skriva ut ungefär hur många repetitioner och hur många set jag brukar göra men det varierar från gång till gång. Jag gör alltid så många reps jag orkar och hur många reps jag orkar beror på hur tung vikt jag tar. Om jag orkar cirka 8 reps med en vikt så ökar jag vikten! Nåväl, här kommer mitt träningsschema:

 

Pass 1: ben, fokus framsida

Squats med skivstång 6-10 reps, 4-5 set

Sumosquats med kettlebell 12 reps, 3-4 set

Utfall 6-10 reps, 3-4 set

Bulgariska utfall 6-8 reps, 3 set

Benpress 6-10 reps, 3-5 set

Leg extension 6-8 reps, 3-5 set

 

Pass 2: rygg och biceps

Pull-ups (handflatorna inåt) 6-10 reps, 5 set

Chins (brett grepp, handflatorna utåt) 6-10 reps, 5 set

Sittande rodd 6-10 reps, 4-5 set

Stående rodd 6-10 reps, 4-5 set

Biceps curl med stång 6-10 reps, 5 set

Biceps curl med hantlar 6-10 reps, 3-5 set

 

Pass 3: axlar och triceps

Axelpress med hantlar, 6-8 reps, 5 set

Framåtlyft med hantlar 6-10 reps, 3-5 set

Sidolyft med hantlar 6-10 reps, 3-5 set

Baksida axlar i maskin 6-10 reps, 3-5 set

Ev. mage 

 

Pass 4: ben, fokus baksida

Marklyft 6-10 reps, 5 set

Raka marklyft 6-10 reps, 5 set

Baksida lår med pilatesboll 6-10 reps, 3-5 set

Leg curl 6-10 reps, 3-5 set

Vadpress 8-12 reps, 3-5 set

Ev. mage


Angående mage så lägger jag inte så mycket fokus på det, kör någon/några magövningar ibland om jag har tid och ork i slutet på ett pass. Kör oftast bara en övning (hängande benlyft) men ibland lägger jag till några fler övningar.

 

Frågor på det? 

 
 
 
 
 
 
 
 

Älskade pannkakor

God morgon! Inatt har jag sovit ut, så himla skönt. Sitter just nu och dricker upp mitt kaffe och ska strax till jobbet, efter jobbet blir det gymmet med älskling :) Dessa rutiner alltså, gotta love them. Förresten, vad många ni har blivit nu som läser bloggen, det är superskoj! 
 
Imorse hade jag gott om tid för frukost, vilket innebar tid för att göra pannkakor :D Kolla in vilka godingar;
 
Kokospannkakor (som senast, fast andra ingredienser) toppade med jordnötssmör, kokosflarn och hallon. 
 
Kokospannkakor
3 äggvitor
½ dl mjölk 
3 msk kokosmjöl
1 msk turkisk yoghurt
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
1 krm bakpulver
 
Vispa ihop ingredienserna och stek små pannkakor (lättare att vända om man gör små). 

Första dagen på jobbet

Hej finisar. Det kändes verkligen att det var första dagen efter semstern idag! Trots att jag bara jobbade i 6 timmar så var jag HELT slut efter jobbet, tur att jag tränade imorse så jag slapp det ikväll ;) Jag ska jobba hela veckan så jag kommer säkert snabbt in i det. Nu ska jag, Sebastian och Bianca mysa i soffan framför dagens idolavsnitt :) 
 
Till middag blev det ett ihopsläng som resulterade i en gammal hederlig wok på kyckling, wokgrönsaker, vitlök, chili, ostronsås, fisksås, salt & peppar. Lätt som en plätt, gott och nyttigt! 

Tillbaka till verkligheten

HEJ!! Nu är jag hemma, semestern är slut så nu är det tillbaks till vardagen som gäller. Vi hade det så himla trevligt hos Maja och Jannis i Gnosjö. Påvägen dit körde vi genom glasriket och var på Kosta outlet, när vi kom fram tog vi alla en promenad i skogen och plockade bär, väl hemma spelade vi, skrattade, drack och grillade :) 
 
Vi kom hem i lördagseftermiddag och igår firade vi Sebastians systerdotter som fyllde 1. Jag startade denna veckan på gymmet imorse med ett svettigt benpass och nu ska jag strax iväg till jobbet! 
 
On the road 
 
Blåbär och lingon från de Småländska skogarna 
 
Sebastian, Bianca, Jag och Esme <3
 
Bianca gillade Esmes mini-piano ;) 
 
Denna träningströjan från Nike hittade jag på en outlet på Öland för ynka 99 kr! Den inveg jag imorse :) 
 
Dagens frukost blev kvarg- och yoghurtblandning toppad med hemmagjord granola och banan. 
 

RSS 2.0