Laxsoppa med spenat, kokosmjölk och krossade tomater

Till kvällens middag hämtade jag inspiration från Sofies blogg, men gjorde om receptet något. Resultatet blev en stor matig soppa med massa nyttigheter! 
 
Ser lite ut som kräk men det smakade bättre än det såg ut! 
 
Matig laxsoppa 
4 laxfiléer
2 dl hackad fryst spenat 
2 morötter
½ purjolök 
1 paprika
2-3 tsk sambal oelek
2 fiskbuljongtärningar
1 dl bulgur 
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
6 dl vatten
 
Strimla purjolöken och skär morötterna i slantar. Stek i smör i en stor gryta (gärna tjockbottnad). Tillsätt spenaten och stek lite till. Tillsätt vatten, krossade tomater, kokosmjölk och buljongtärningarna och låt koka upp. Sänk värmen, lägg i bulgur och sambal oelek och låt puttra i 10 minuter, rör om då och då. Skär laxen och paprikan i lagom stora mumsbitar och lägg i. Låt ligga i och puttra tills laxen är klar, tar bara någon/några minuter. Detta åt vi med en klick turkisk yoghurt. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0