Våra köttbullar

Puh då var köttbullarna klara! Nu ska vi mysa i soffan framför Love actually :) 
 
 
Köttbullar
2 kg nötfärs
2 gula lökar
3 dl ströbröd
1 dl grädde
4 dl mjölk
2 ägg
2 msk koncentrerad kalvfond
Salt, peppar och chilipulver
 
Blanda ihop färs och salt i bunke (saltet binder vätskan och hjälper till så att köttbullarna inte går sönder). Knäck i äggen och blanda ihop. Häll ströbröd, mjölk och grädde i en annan bunke och låt svälla i cirka 10 minuter. Häll sedan ströbrödblandningen, kryddor, lök och fond i färsen och blanda samman. Rulla till köttbullar med fuktiga händer (lättare att rulla då) och lägg på en skärbräda som du sköljt i kallt vatten (så klibbar de inte fast). Stek på hög värme så att de får en fin yta och sänk sedan värmen lite och stek tills de är klara. Tänk på att skaka pannan ofta så att köttbullarna håller sig runda och får en jämn och fin yta. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0