Dinner
Älskade lax, älskade fetaost och älskade rotfrukter. Love it!

Fetaostlax
4 laxfiléer
200 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk persillade
Salt & vitpeppar
Valfria rotfrukter
Skär rotfrukterna i bitar. Lägg i en ugnsform, ringla olivolja över och salta. Sätt in i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Under tiden: smula fetaost i en bunke, krydda med persillade och blanda samman med yoghurten. När det gått 25 minuter, lägg laxfiléerna i ugnsformen. Salta och peppra laxen och bred på fetaostkrämen. Sätt in i ugnen igen i 15 minuter.
Fetaostlaxen behövs absolute inte göras med rotfrukter, det passar jätte bra till allt möjligt. När vi inte äter det med rotfrukter brukar vi antingen äta det med varma grönsaker eller bulgur eller en sallad :)
Kommentarer
Trackback