Fisksoppa med saffran

Idag lagade jag en smarrig fisksoppa med lite julkänsla då den innehöll saffran. Receptet har jag sett lite överallt under lång tid men inte kommit till skott och lagat den tidigare.

Fisksoppa med saffran

400 g torskfilé

300-400 g laxfilé

250 räkor med skal

½ purjolök

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk tomatpuré

2 fiskbuljongtärningar

2,5 dl torrt vitt vin

2,5 dl grädde

1 dl créme fraiche

2 dl vatten

1 paket saffran (0,5 gram)

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad basilika

Salt och peppar

 

Strimla purjolöken, hacka löken och vitlöken, stek i smör eller olja. Tillsätt kryddor och stek lite till. Tillsätt vin, buljongtärningarna och tomatpuré och låt koka upp. Blanda ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran och låt sjuda i 10-15 minuter. Skär fisken i bitar, lägg ner i soppan och låt sjuda ett par minuter tills fisken är klar. Skala räkorna och lägg sist i dem, låt de bli varma – koka ej. Detta serverade jag med en klick egen aioli (créme fraiche, majonäs, vitlök och salt). 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0