Scones

Pratade med en vän imorse som hade bakat scones till frukost och blev så himla sugen. Ville egentligen baka mina älskade bananscones men bananerna är slut här hemma så det fick bli att slänga ihop andra scones. De blev goda men jag håller mig nog fortfarande till banansconesen ;) 
 
 
Nyttigare scones
2 dl dinkelmjöl fullkorn
2 dl fiberhavregryn 
½ dl vetekli
½ tsk salt 
2 tsk bakpulver
1 dl kvarg
2 dl fil eller yoghurt
 
Blanda ihop alla ingredienserna och klicka ut en stor rund kaka på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors med en kniv och nagga med en gaffel. Sätt in i ugnen på 250 grader i 15 minuter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0