Bananbröd/kaka
Här kommer de utlovade recepten på godsakerna jag gjorde igår. Jag delar upp det i två inlägg så blir det lättare att hitta i efterhand :)

Bananbröd
3 ägg
2 bananer
120 g kvarg (drygt 1 dl)
1,5 dl kokosmjöl eller mandelmjöl eller annat valfritt mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 dl hackade valnötter
En nypa salt
En skvätt vatten
Ev. 2-3 msk stevia strö, honung eller annan sötning om du vill att det ska bli mer som en kaka
Mosa bananerna och blanda ihop med äggen och kvargen. Blanda i resten av ingredienserna. Smöra en form och strö kokos i den (eller klä den i bakplåtspapper). Häll i smeten och grädda i ugnen i 45-50 minuter på 175 grader. Låt svalna innan du skär upp den. Vi åt detta igårkväll med nygjord choklad- och hasselnötskräm vilket var ljuvligt, men andra tillbehör som är goda till är ekologiskt jordnötssmör, kvarg med bär eller keso med bär etc.
Kommentarer
Trackback