Smördeg

Alltså smördeg är sjukt underskattat. Allt man gör med smördeg blir så sjukt gott och det är oftast väldigt enkla maträtter eftersom smördegen gör sitt! Det är väldigt sällan vi äter middag med smördeg men när vi väl gör det så är det en fröjd för smaklökarna. Nedan är ett exempel på en maträtt med smördeg som är jätte god, men det finns oändligt många sätt man kan variera på genom att ha olika fyllningar. Smörbröd passar även utmärkt till att göra olika förrätter med!

Inbakad fläskfilé

1 fläskfilé

1 paket bacon

1 purjolök

2 dl créme fraiche

1 paket smördeg

peppar

1 ägg

 

Skär fläskfilén i bitar och stek dem. Lägg undan på en tallrik. Skär baconen och stek. Strimla purjolöken och lägg i den samt fläskfilén tillsammans med baconen, stek lite till. Tillsätt créme fraiche och krydda med svartpeppar, låt koka upp. Ta undan från plattan och låt svalna en aning. Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla ut smördegen. Lägg över röran över halva smördegen, och vik ihop smördegen och tryck ihop kanterna. Pensla med ägg och sätt in i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg, 10-20 min. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0