Älskade lax

Lax i röd pestosås
4 laxfiléer
1 dl grädde
2,5 dl créme fraiche
2 msk röd pesto
1 fiskbuljongtärning
Salt, peppar, chilimix
Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Koka upp grädde, créme fraiche, pesto och buljongtärning i en kastrull och låt sjuda någon minut. Smaka av med salt, peppar och chilimix. Häll över såsen över laxen och sätt in i ugnen på 180 grader i 25 minuter. Detta åt vi med blomkålsmos och hericot verts. Mumma!
Blomkålsmos
400 g blomkål (typ ett litet huvud eller ett halvt normalstort)
En skvätt grädde
Salt
Peppar
Ev. Valfria kryddor (jag använde aromat)
Skär blomkålen i små buketter och koka dessa tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Mixa blomkålen i en matberedare eller med en stavmixer tillsammans med en skvätt grädde och smaka av med kryddor.