Mellanmålskakor

Mellanmålskakor med hallon och vanilj
2,5 dl valfria naturella nötter eller nötter och frön
2 äggvitor
2 msk smält smör
1 tsk vaniljpulver
2 dl hallon
1/2 mosad banan
Ev. kokosflingor
Mixa nötterna (och eventuellt frön) i en matberedare. Hur mycket du ska mixa beror på om du vill ha det till ett fint mjöl eller om du vill att kakorna ska vara lite ”crunchy”. Blanda nötmjölet med alla ingredienserna förutom kokosen. Forma till små bars eller lägg ut tre längder på en plåt med bakplåtspapper (om du lägger ut smeten i längder, så skär du dem i bitar när du tagit ut dem ur ugnen). Strö lite kokosflingor på. Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
Mellanmålskakor med äpple och kanel
2,5 dl valfria naturella nötter eller nötter och frön
2 äggvitor
1 mosad banan
1 rivet äpple
2 msk kokosflingor
½ dl fiberhavregryn
1 msk kanel
Mixa nötterna (och eventuellt frön) i en matberedare. Hur mycket du ska mixa beror på om du vill ha det till ett fint mjöl eller om du vill att kakorna ska vara lite ”crunchy”. Blanda nötmjölet med alla ingredienserna. Forma till små bars eller lägg ut tre längder på en plåt med bakplåtspapper (om du lägger ut smeten i längder, så skär du dem i bitar när du tagit ut dem ur ugnen). Grädda i ugnen på 250 grader i 8-10 minuter tills de fått en gyllene färg.
Kakorna klarar sig bäst om du förvarar dem i kylskåp. Eller i frysen såklart :)
Vilket bra recept, detta måste jag testa. Fin blogg!