Snow white and the huntsman

Sara var som sagt här på middag och sedan myste vi i soffan framför Snow white and the huntsman. Jag och Sara tyckte nog den var bättre än vad Sebastian tyckte (vi kan ha gillat den mer för att Chris Hemsworth var med så vi dregglade lite). 
 
Till middag blev det min favorit, korv stroganoff! Fast det har varit mycket korv stroganoff under åren i vårt hushåll så Sebastian har tröttnat lite och mumlar något om att falukorv har för mycket fett, och för lite proteiner, så jag lyckades bli övertalad att ha sån där "riktig" korv i istället, kabanoss eller chorizo eller något sådant trams blev det. Men det var ju dock korv stroganoff så det var en fröjd för munnen ändå! 
 
 
Vår korv strognoff
800 g falukourv (eller "riktig" korv som idag)
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2,5 dl créme fraiche
1 köttbuljongtärning
2-3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Paprikakrydda
En skvätt pressad citron
 
Hacka och stek löken, lägg åt sidan. Skär korven och strek den (om du vill ha lite tjockare konsistens på såsen senare så kan du strö lite mjöl över korven). Lägg över korv och lök i en kastrull, tillsätt krossade tomater, créme fraiche, buljongtärning, tomatpuré, dijonsenap, sambal oelek och pressad vitlöksklyfta, låt koka upp. Låt puttra några minuter och smaka av med salt, vitpeppar, cayennepeppar, paprikakrydda och lite pressad citron. 
Detta åt vi med bulgur. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0