Ananaspaj
I fredags stod jag ju för efterrätten på påskmiddagen hos mamma och jag bakade en ananaspaj. Den var allt annat en nyttig, men ack så god! Till och med lillebror som inte gillar bär/fruktpaj tryckte i sig två bitar :)

Pajskalet:
150 g smör
½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllningen:
1 ägg
2 dl créme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
cirka 500 g avrunnen krossad ananas
Ev. 1 dl kokos
Smält smöret och blanda ihop det med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i form med löstagbar botten eller i en pajform (22-24 cm). Rör ihop ägg, créme fraiche, ströcker, vaniljsocker, ananas och kokos om du vill ha det. Häll fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter (tills fyllningen inte är rinnig). Servera pajen ljummen eller kylskåpskall, det är en smaksak, med vaniljglass eller vispad grädde.
Kommentarer
Trackback