Fisk- och räksoppa

Fisk- och räksoppa

½ purjolök

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2-3 morötter

1 tsk tomatpuré

1 liten eller ½ stor burk krossade tomater

2 tsk timjan

2 tsk basilika

3 dl torrt vitt vin

2 fiskbuljongtärningar

2, 5 dl matlagningsgrädde

6 dl vatten

4 torskfiléer eller ett frysblock (ca 400 g)

2 laxfiléer

400 g räkor

Salt & peppar 

 

Skala och skär morötterna i slantar, strimla purjolöken, hacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs tillsammans i en stor gryta i smör eller olja och krydda med timjan och basilika. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vin och buljongtärningar. Koka upp och låt koka i ett par minuter. Häll i grädde och vatten, låt sjuda i ca 15 minuter. Skär fisken i kuber och lägg i soppan. Låt småputtra i ett par minuter tills fisken är klar, cirka 5 minuter. Skala räkorna,  ta bort soppan från värmen, lägg i räkorna och smaka av med salt och peppar. Jag serverade med en klick turkisk yoghurt till. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0