Nyttiga små bärpajer

Efter middagen gjorde jag varsin nyttig minipaj till oss som var så goda! Jag älskar verkligen bärpaj och dessa funkar definitivt som ett alternativ till vanlig paj. 
 
Nyttig bärpaj (1 portion eller 2 små)
2 msk mandelmjöl (eller annat mjöl som t.ex. grahamsmjöl)
2 msk fiberhavregryn (eller vanliga havregryn)
2 msk solrosfrön
1 msk kokosflingor
2 msk kvarg
Honung (eller annan sötning som t.ex. agave eller stevia)
Valfria bär (jag använde hallon och blåbär)
 
Rör ihop de torra ingrediserna i en skål. Blanda i kvarg och honung efter smak. Lägg bär i en eller två små ugnsäkra portionsformar så att de täcker bottnen. Fördela smuldegen över bären. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter, tills pajen fått fin färg. Vi unnade oss en klick vaniljglass till men annars hade vi nog ätit tillsammans med kvarg eller turkisk yoghurt blandat med vaniljpulver. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0