Pannacotta på kokosmjölk

Jag älskar verkligen pannacotta och tycker att det är jätte roligt att testa nya varianter. Denna gången blev det pannacotta gjord på kokosmjölk istället för grädde. Det var faktiskt väldigt gott! Spännande smak som ni verkligen borde testa. Man kan även ta hälften kokosmjölk och hälften grädde, men jag gjorde enbart på kokosmjölk. 

 

 

Pannacotta på kokosmjölk, 2 stora eller 4 små portioner

400 ml kokosmjölk av den krämiga varianten

2 gelatinblad

1 tsk pressad lime

Ev. någon form av sötning. Beroende på om man vill ha socker eller inte kan man använda cirka ½ dl stösocker eller stevia. Detta kan man komplettera med 1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker för vaniljsmak. Eller bara lite honung eller agave för sötma.

Ev. något att toppa med. Jag tänkte använda hallon men de var tydligen slut så det fick bli granatäppelkärnor 

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp kokosmjölken med limen och låt småputtra i några minuter. Dra bort från värmen och rör i galatinbladen, rör runt tills de löst upp sig. Häll upp i glas/formar och låt stelna några timmar kylen. Hur lång tid beror på hur mycket pannacotta du har i varje glas, men ungefär 3-4 timmar. Innan servering: pressa över lite lime och dekorera med bär eller liknande. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0