Bli-frisk-soppa

1 msk riven färsk ingefära
½ - 1 chili
1 gul lök
2 morötter
1 syrligt äpple
1 msk curry
2 tsk garam masala krydda*
1 kanelstång
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
3 kycklingfiléer
Salt och vitpeppar
Färsk koriander
Hacka chilin och löken. Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen i smör tillsammans med chilin, löken och den rivna ingefäran (de ska inte få någon färg). Skala och riv äpplet, skala och skär moroten i slantar. Lägg i tillsammans med kycklingen, krydda med curry och blanda runt. Tillsätt vatten och buljongtärningar, lägg lock på, koka upp och låt koka i 5 minuter. Lägg i kanelstången och häll i grädden. Låt koka i 5 minuter. Krydda med salt, vitpeppar och garam masala. Ta bort kanelstången. Garnera med färsk koriander och servera eventuellt med en klick créme fraiche.
*Garam Masala krydda
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen ingefära
1 tsk paprikapulver
½ tsk chilipulver