Middag och Bourne

Hej igen! Vi har precis kollat på The Bourne Legacy, den fjärde filmen i Bourne-serien, och den var lika grym som de tidigare filmerna. Lillebror har nu gått och lagt sig och vi borde försöka lägga oss relativt tidigt för imorgon blir en tidig morgon. För tillfället ligger Sebastian och Bianca här bredvid och kollar fotboll :) Tänkte mest kika in och dela med mig av dagens goda middag som blev väldigt uppskattad av pojkarna. God natt! 
 
 
 
Kyckling och grönsaker i curry- och chilisås
ca 1 kg kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten purjolök eller ½ stor
3 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl chilisås (vi använde hot, mycket godare!) 
1 msk curry
½ tsk cayennepeppar 
Salt
Paprikakrydda
 
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och krydda med salt och paprikakrydda. Ringa över olivolja. Sätt in i ugnen på 200 grader (jag brukar först värma upp ugnen till 250 grader och sänka värmen när jag sätter in kycklingen, på så vis får den en fast yta med blir ändå mör inuti pga. den lägre värmen). Låt kycklingen bli nästan helt klar, cirka 20 minuter. Under tiden: hacka paprikan och strimla purjolöken. Stek tillsammans med pressad vitlök i en panna till det blivit lite mjukt. Blanda ihop med creme fraiche, grädde, chilisås, curry och cayenne. Låt koka upp och häll sedan blandningen över kycklingen i formen och låt stå i ugnen i cirka 5-10 minuter. 
 
Alternativ 2 om du vill ha mindre disk och vill spara på energi: när kycklingen börjar bli klar kan du strö hackad paprika, strimlad purjolök och pressad vitlök över kycklingen och sätta in i ugnen igen i 5-10 minuter tills grönsakerna fått lite färg. Blanda ihop creme fraiche, grädde, chilisås, curry och cayenne i en skål och häll detta över kycklingen och grönsakerna och sätt in en sista gång i ugnen i ett par minuter tills såsen blivit varm och börjat puttre. 
 
Detta åt vi med en sallad och klyftpotatis. Klyftpotatisen gjorde vi samtidigt som kycklingen men satte in ungefär 15 minuter tidigare, på lite högre värme. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0