Fläskfilé provencale

 
 
1 fläskytterfilé eller vanlig fläskfilé (om det är en liten fläskfilé hade jag tagit två!) 
200 g philapelphia
1 msk Provencale kryddor
Potatis
Salt & peppar
 
Skala och skär potatisen i slantar. Skälj potatisslanterna i kallt vatten och torka av med en handduk. Stek i omgångar i olja på hög värme i en stekpanna tills de får fin färg, lägg över i en ugnsform. Salta och peppra potatisen. Putsa fläskfilén ren från senor och dylikt. Salta och peppra fläskfilén, stek i smör på medelvärme i stekpannan 2-3 minuter tills den fått fin färg. Lägg den i ugnsformen över potatisen. Sätt i en stektermometer och sätt in i ugnen på 150 grader tills fläskfilén är 65 grader. Ta ut ugnsformen, sätt ugnen på högsta värme, låt köttet vila i cirka 5 minuter och blanda under tiden ihop philapelphia och provencale kryddor. Skär upp köttet och lägg tillbaka över potatisen. Bred ut philapelphiablandningen över köttet och sätt in i ugnen tills osten blivit varm och smält, cirka 10 minuter. Detta serverade jag med sparris :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0