Raw chokladfudge

I helgen kom Sebastians familj förbi för att kika på lägenheten. Till kaffet behövde vi ju något sött till och därför hade jag förberett nyttig raw chokladfudge. De blev riktigt goda men precis som de nyttiga pralinerna jag skrev om häromdagen så smälter de i rumstemperatur pga. kokosoljan. De bör därför ätas direkt!  
 
Raw chokladfudge 
1 dl skalade hasselnötter (eller knappt 1 dl hasselnötssmör)
½ msk kokosolja
1 dl urkärnade dadlar (ca 10 stycken)
1 msk kakao (raw) 
1 msk honung
1-2 msk mjölk
 
Mixa hasselnötterna till ett smör i en mixer, det tar några minuter. Tillsätt kokosoljan och mixa lite till. Lägg i dadlarna, kakao och honung och mixa tills dadlarna är söndermixade och du har en smet. Tillsätt då lite mjölk, fortsätt mixa tills du har en jämn konsistens. Lägg över smeten i en liten platsburk och sätt in i frysen ett par timmar tills det har stelnat. Skär upp i små rutor och servera kalla. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0