Fudgekladdkaka
Ni som inte äter sötsaker kan titta bort. Men chokladälskare, se hit! Detta är verkligen den perfekta kakan för chokladälskare, den smälter verkligen i munnen. Sorry för trist bild, men den är tagen med mobilen eftersom jag var hos mammi.

Lager 1:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör sedan i äggen. Blanda i det smälta smöret till en jämn smet. Smöra en löstagbar form på 24 cm och häll i smeten (slicka skålen, sjukt god smet!!). Sätt in i ugnen 175 grader i 20 min (med lite eftertanke kan den nog tas ut någon minut tidigare för att få den lite kladdigare). Låt svalna i ca 10 min.
Lager 2:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Koka upp och låt tills den tjocknar (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. Bred fudgen över kakan och låt den kallna i kyl, jag hade min i kylen i 3 timmar innan servering och serverade med lättvispad grädde. Är nog även gott med bär/vaniljkesella/kvarg eller något annat gott.
Receptet kommer härifrån.