Köttfärslimpa

Köttfärslimpa, löksås, pressad potatis, lingon och babyspenat
Köttfärslimpa, 2 stycken
1 kg nötfärs
2 dl mjölk eller vatten eller hälften grädde och hälften mjölk
1 dl ströbröd
2 ägg
1 gul lök
2 msk koncentrerad kalvfond
Valfria kryddor (jag använde salt, vitpeppar, vitlökspulver, chili, aromat och persillade)
1 msk soja
1 msk smör
Brunsås med lök
1 gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
En skvätt soja
En skvätt koncentrerad kalvfond
Peppar
Blanda vätskan med ströbröd i en bunke och låt stå 5-10 min. Rör i äggen, riven lök, kalvfond och kryddor. Lägg i färsen och blanda ihop. Forma till två limpor och lägg i en ugnsform. Smält smöret och blanda med soja och pensla på limpan. Hacka en lök i grova bitar och lägg i formen. Ställ in i ugnen på 175 grader i 45-50 min.
Om man vill kan man göra en sås på spisen men för att göra det lite enklare för sig kan man ta ut formen ett par minuter tidigare och bara hälla i grädden, soja, kalvfond och peppar, och in i ugnen igen så blir det en god och enkel sås!