Inlagd rödlök

Inlagd rödlök kan ju vara något av det godaste som finns. Var har du varit i hela mitt liv?! Det tillsammans med lax hade jag kunnat leva på. Jag ska börja experimentera med med inläggningar, det finns massor av gott att göra och det går även att variera på olika vis. Det är bara att låta fantasin flöda! 
 
Ugnsbakad lax, inlagd rödlök och keso. SÅ gott! 
 
Laxen är marinerad med honung, soja och sesamfrön. Tillagad i ugnen på 200 grader i 15 minuter. 
 
Inlagd rödlök:
2 röda lökar
2 dl ättikssprit
2 dl vatten
1,5 dl socker
½ msk salt
 
Blanda alla ingredienserna förutom löken i en kastrull, koka upp under omrörning. Skiva löken och lägg i en burk som kan förslutas väl. Häll över vätskan, stäng burken och sätt in i kylen. Låt stå ca ett dygn innan servering och förvara i kylen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0