Kålpudding

Är det bara jag som inte har ätit husmanskosten kålpudding förut? Jag älskar ju både vitkål och köttfärs så det är märkligt att jag inte lagat detta tidigare. Däremot var det ju inte en jätte spännande rätt, men det går kanske att piffa till den med andra ingredienser? Gott var det iallafall. 
 
Kålpudding
1 litet vitkålshuvud
2 msk sirap
600 g blandfärs
2 dl vätska (grädde, mjölk eller vatten. Eller blanda som du vill)
2 msk koncentrerad kalvfond
1 gul lök
1 msk soja
3 msk ströbröd
Salt och peppar
 
Strimla kålen och bryn i lite smör i en panna så den blir mjuk, salta och peppra. Ringla över sirap och ställ åt sidan. Blanda ihop färsen med vätska, kalvfond, riven lök, soja, ströbröd, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Ringla lite mer sirap över och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Servera med potatis och lingonsylt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0