Mellanmålskakor

Ibland är man kanske sugen på något gott hemma och rotar runt i kyl och skafferi. Eller så behöver man något snabbt och enkelt mellanmål när man är ute på språng. Då tycker jag att nyttiga mellanmålskakor är ett superbra alternativ! Det finns massor av varianter man kan göra, beroende på vad man gillar. Här är två exempel, jag personligen tycker att hallonkakorna är godast!
 

Mellanmålskakor med hallon och vanilj

2,5 dl valfria naturella nötter eller nötter och frön

2 äggvitor

2 msk smält smör

1 tsk vaniljpulver

2 dl hallon

1/2 mosad banan

Ev. kokosflingor

Mixa nötterna (och eventuellt frön) i en matberedare. Hur mycket du ska mixa beror på om du vill ha det till ett fint mjöl eller om du vill att kakorna ska vara lite ”crunchy”. Blanda nötmjölet med alla ingredienserna förutom kokosen. Forma till små bars eller lägg ut tre längder på en plåt med bakplåtspapper (om du lägger ut smeten i längder, så skär du dem i bitar när du tagit ut dem ur ugnen). Strö lite kokosflingor på. Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 minuter.

 

 

Mellanmålskakor med äpple och kanel

2,5 dl valfria naturella nötter eller nötter och frön

2 äggvitor

1 mosad banan

1 rivet äpple

2 msk kokosflingor

½ dl fiberhavregryn

1 msk kanel

 

Mixa nötterna (och eventuellt frön) i en matberedare. Hur mycket du ska mixa beror på om du vill ha det till ett fint mjöl eller om du vill att kakorna ska vara lite ”crunchy”. Blanda nötmjölet med alla ingredienserna. Forma till små bars eller lägg ut tre längder på en plåt med bakplåtspapper (om du lägger ut smeten i längder, så skär du dem i bitar när du tagit ut dem ur ugnen). Grädda i ugnen på 250 grader i 8-10 minuter tills de fått en gyllene färg.

 

Kakorna klarar sig bäst om du förvarar dem i kylskåp. Eller i frysen såklart :)

 

 


Kommentarer
Postat av: Emelie

Vilket bra recept, detta måste jag testa. Fin blogg!

Svar: Gör det! Åh tack :)
Josefina

2012-09-12 @ 19:06:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0