Nyårsfrukost

Jag kan ju bjuda på en frukostbild också :P 
 
Yoghurt- och kvargblandning med quinospuffar, cashewnötter, pumpafrön, kokosflarn och physalis

Nyår!

God morgon! Fy vad trist att det ösregnar på nyårsafton!! Hoppas att vi får lite uppehåll ikväll iallafall. Nu ska jag iväg och jobba men det kommer nog bli en väldigt lugn dag tror jag, så jag och Michis kommer nog ha det mysigt på jobbet. 
 
De senaste två åren har vi har nyårsmiddag och fest hemma hos oss men det orkade vi inte detta året så ikväll ska vi på en nyårsmiddag hos en vän som bor i närheten där det sedan blir en stor fest. Jag är egentligen inte så mycket för nyår då tycker att det är väldigt överskattat, men jag är faktiskt ändå taggad för ikväll. Jag tror jag kikar in och säger hej senare, men om inte: gott nytt år!! Jag bjuder på några bilder från förra nyår;
 
Jag och bästis har firat nyår tillsammans så länge jag kan minnas <3 
 
 
 
 
 
 

Jag är en bitter granne

Hej hej! Sara har varit här hemma hela eftermiddagen och vi har bara slappat, en riktigt härlig söndag med andra ord. Gick ner i tvättstugan vid 12 eftersom jag trodde att min tvättid började då, men det det visade sig att jag inte hade tvättid förens 17. Eftersom det är en bit att gå från vår lägenhet till tvättstugan orkade jag inte bära upp allt igen, så jag hittade ett gömställe inne i ett mangelrum där jag gömde tvätten och tvättmedlet. När jag gick ner kl 17 för att börja tvätta så hade någon använt upp allt vittvättmedel och allt kulörtvättmedel, tack för den liksom! Är sedan tidigare irriterad på våra grannar för många är dumma i huvudet så jag satte upp en riktigt arg lapp som jag satte upp. Man ser verkligen på min hanstil att jag är arg för egentligen skriver jag snyggt :P Kanske överregerade lite men när jag blir arg så blir jag arg hehe... När jag väl kommit igång med tvätten så visade det sig att torktumlaren är trasig så nu måste vi hänga upp aaaall tvätt, verkligen jätte kul att hänga upp femtioelva par strumpor och sängkläderna får inte ens plats. Detta är alltså inte den bästa kvällen i mitt liv. 
 
Jag och Sebastian har iallafall precis ätit sjukt god middag! Ni bara måste laga den rätten, även om ni som jag inte tycker om rödlök så kommer ni nog ändå tycka om rätten. Nu tänkte vi egentligen sticka och sola så man får lite färg till nyår men vi orkar verkligen inte lyfta på våra arslen och gå till solariet haha, så vi får väl vara blekfisar! 
 
 
 
 
Het kyckling

4-6 kycklingfiléer

1 rödlök

1 röd paprika

1 vitlöksklyfta

2 tsk sambal oelek

1 dl mango chutney

4 dl grädde

1 grönsaksbuljongtärning

1 dl riven ost

Salt & peppar

 

Hacka rödlök och paprika, stek i en panna tillsammans med pressad vitlök. Lägg över i kastrull och tillsätt grädde, sambal oelek, mango chutney och buljongtärning. Koka upp och låt puttra i cirka 5 min. Stek under tiden kycklingfiléerna så de får en fin yta. Lägg kycklingen i en ugnsform, häll över såsen och strö riven ost över. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter på 225 grader. Detta åt vi med matvete. Såå gott! 

 


Fina vänner <3

God morgon! Jag och Samantha hade en jätte trevlig kväll ute igår som vanligt och idag tog jag en välfärtjänt sovmorgon till 11. Om en liten stund kommer Sara hit för att hänga lite och jag har tinat de sista lussebullarna så tänkte bjuda på det och kaffe :) 
 
Frukost: hemmagjort knäckebröd med ost och löskokt ägg, kaffe och ett ägg. 

Lördag!

God kväll! Har matkoma efter att ha varit ute och ätit med Sebastian, pappa och tjejerna på Bullen. Håller på att somna men har precis hällt i mig kaffe för att piggna till för jag ska nämligen iväg nu och träffa Samantha, vi ska ut och dricka något glas vin :) Ni får ha en trevlig lördagkväll! 
 
 
 

New in

Armband från Marc by Marc Jacobs
 
Armband från Ur & Penn
 
Träningstights från Cubus
 
Träningsjacka från Cubus
 
 
Åhhhh nu vill jag bara bli frisk så jag kan börja träna igen!!

Tacos

Hej! Jag har fått ledigt från jobbet så nu jobbar jag inte förens nyårsafton, skönt :D När Sebastian kom hem från jobbet igår hade han med sig en present till mig - en klocka från Triwa! Som han skämmer bort mig <3 För honom väntade ett uppdukat tacosbord hihi. Förresten, ni gör väl er egen tacokrydda när ni lagar tacos? Så onödigt att köpa de färdiga som innehåller massa trams. Om inte, så har ni recept nedan. 
 
 
 
 
Tacokrydda (en burk)
2 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 msk salt
½ msk peppar
 

Att äta med ögonen

God morgon alla! Sitter just nu och äter svingod frukost, muuuums. Igår testade jag förresten mina moroccanoil prudukter och nu är mitt hår lika mjukt som en bebisrumpa :D Ska försöka att inte uppehålla mig här eftersom jag tänkte sticka in till jobbet lite innan jag börjar (börjar nio, fick sovmorgon idag igen hihi) för att prova några plagg jag hängt undan. Får se om jag hinner... 
 
Frukost: Proteindavosgröt varvat med blåbär, krossade valnötter och kokosflarn. 
 

"Bli-frisk-lax"

Tjaaaa bloggen :P Idag har det varit en lång och hostig dag på jobbet, eller tja, dagen gick faktiskt ganska fort. Men hälften av oss på jobbet är sjuka nu (kan nog vara jag som smittat...) så vi går runt och hostar i kapp. När jag slutade jobba mötte Maja upp mig och vi gick på stan en snabbis och köpte nyårsklänning till henne.
 
Middag blev ett snabbt ihopsväng av det första jag kunde komma. Utgick från att jag vill bli frisk och då blev det lax med en blandning på ingefära, vitlök, chili, honung och citron. 
 
 
Var lite stressad när jag lagade middagen så hade inte alls koll på måtten, men det kan ha varit ungefär såhär mycket av varje:
 
1 tsk honung
½ pressad citron
1 msk riven ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
½ färsk hackad chili eller chilipulver
 
Salt & vitpeppar 
 
Blanda honung, vitlök, citron, ingefära och chili i en skål. Lägg laxfileéerna i en ugnsform och krydda med salt och vitpeppar. Häll blandningen på laxen. In i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter, tills laxen är klar. Sedan strödde jag över lite sesamfrön. Detta åt vi med sötpotatis som var inne i 10 minuter längre i ugnen på 250 grader. Vi slängde även på en klick turkisk yoghurt till och vi skulle haft sparris till men det glömde jag! Ser så tråkigt ut utan någon grönsak :( 
 

Somorgon igen!

God morgon! Idag fick vi sovmorgon igen eftersom vi hann få butiken hyffsat snygg igår :D Usch som det regnar idag, jag som tänkte inviga min nya kappa :( Nu blir det iväg till jobbet för en heldag, kom gärna förbi mitt i kaoset och shoppa lite :D 
 
Frukost: gröt på 1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten, salt, mosad banan och flytande äggvitor. Toppad med torkade äppelbitar, quinoapuffar, solrosfrön, cashewnötter, blåbär och kanel
 

Några julklappar

Tänkte att jag kunde visa några av julklapparna jag fick, så jag har valt ut några godbitar :) 
 
Ett par Nike Air Max (någon har varit uppmärksam på bloggen hehe)
 
Vasar/skålar från Iittala
 
Vinglas från Iittala och en vinkaraff
 
Armband från Marc by Marc Jacobs (samt ett tillhörande halsband som ej är med på bilden)
 
Body mist från Victoria's Secret
 
Dagkräm och nattkrän från No 7, Moroccan Argan Oil hårinpackning från Beaver, Moroccanoil treatment, parfym och bodylotion från DKNY samt läppglans från Estée Lauder
 
Sååå fin kappa från Zara som jag suktat efter! 
 
Konsertbiljetter till ett av mina favoritband - Biffy Clyro :D 
 

Min jul i bilder

Jag och Sebastian började julafton med frukost, tända ljus och lite paketöppning eftersom vi inte orkade släpa med alla julklappar till Lund. Vi åt varsin bananpannkaka gjort på mosad banan, ägg, flytande äggvitor och kardemumma. Vi toppade med kanelkvarg och hallon. Kaffe och Proviva hallon & granatäpple till det :) 
 
Väl framme i Lund bänkade vi oss framför Kalle 
 
Vårt julbord som var en härlig blandning av hederlig julmat, raw food, veganska rätter och andra godsaker! 
 
Tomten kom på besök! 
 
 
Paketöppning
 
Jag och lilla Bianca <3 
 
Resten av kvällen/natten drack vi gott och spelade olika spel. På bilden ser ni hur vårt lag klassade ut resten gång på gång ;) 
 
Vissa frågor i TP kan man fundera över haha.. Vi svarade "jaga räv" men det var tydligen fel
 
Vid 4-tiden på morgonen var Bianca ganska trött 
 
På juldagen firade vi jul hos min mamma <3 

Wok

Hej! Det var ös på jobbet idag så dagen bara sprang förbi. Så kul när det är lite kaos, men vi hade gärna haft ännu mer att göra! Det enda negativa med att jobba i butik nu i mellandagarna är att man själv inte kan kolla i butiker, vi jobbar nämligen varje dag fram till nyår. (Oj, hur ska man hinna till Systembolaget innan nyår??)
Efter jobbet var både jag och Sebastian hunriga och ganska trötta så vi slängde ihop en snabb wok med en färdig yakinikusås, det var mums! 
 
Wok på strimlat nötkött, minimajs, broccoli, paprika, vitlök, purjolök, yakinikusås, sesamfrön och lite nudlar :)

MELLANDAGSREA

God morgon! Vi hade jätte mysigt hos mamma igår, det kändes som julafton igen - de hade till och med väntat med julklappsöppningen tills vi var där igår :) Jag hade gärna följt med vännerna ut igår men efter julfirandet gick jag hem och la mig eftersom klockan ringde 7 imorse. Idag börjar nämligen MELLANDAGSREAN! Egentligen skulle vi börjat jobba klockan 7 men min chef stack in till butiken och prisade igår så vi fick lite sovmorgon, så vi börjar 8.30 istället. Denna veckan kommer vara kaaaaos men jag är taggad till tusen! Är fortfarande sjuk dock, men på bättringsväg så jag hoppas att jag blir frisk till nyår. 
 
Frukost: filmjölk med hemmagjord müsli, quinoapuffar, russin, torkade äppelbitar, kokosflarn och pepparkakskrydda
 

Julfirandet fortsätter

Hej! God fortsättning :) Alltså åh vad jag älskar julen, det är så himla mysigt. Igår firade vi som sagt med Sebastians familj och idag ska vi fira med min familj. Vi hade en jätte trevlig dag, kväll och natt med massa god mat och dricka och vi spelade sällskapsspel till tidigt imorse :) Jag har fått så himla fina julklappar, tänkte visa några godbitar vid ett senare tillfälle. Nu ska vi iväg till mamma, ha en trevlig juldag! 
 

God jul!

Ville bara kika in och hälsa god jul. Vi är påväg till Lund för julfirande med Sebastians familj, vi kör vartannat år :) Ha en fin dag och kväll alla
Kolla in Biancas söta juljacka :)


Våra köttbullar

Puh då var köttbullarna klara! Nu ska vi mysa i soffan framför Love actually :) 
 
 
Köttbullar
2 kg nötfärs
2 gula lökar
3 dl ströbröd
1 dl grädde
4 dl mjölk
2 ägg
2 msk koncentrerad kalvfond
Salt, peppar och chilipulver
 
Blanda ihop färs och salt i bunke (saltet binder vätskan och hjälper till så att köttbullarna inte går sönder). Knäck i äggen och blanda ihop. Häll ströbröd, mjölk och grädde i en annan bunke och låt svälla i cirka 10 minuter. Häll sedan ströbrödblandningen, kryddor, lök och fond i färsen och blanda samman. Rulla till köttbullar med fuktiga händer (lättare att rulla då) och lägg på en skärbräda som du sköljt i kallt vatten (så klibbar de inte fast). Stek på hög värme så att de får en fin yta och sänk sedan värmen lite och stek tills de är klara. Tänk på att skaka pannan ofta så att köttbullarna håller sig runda och får en jämn och fin yta. 
 
 

Julbak

Hej på er denna lilljulaftonskväll! Vi fixar och donar i köket men hoppas på att bli klara snart så att vi kan se en julfilm. Än så länge har vi bakat bröd och snöbollar (vit choklad-praliner med lime och kokos). Nu är köttbullarna på G, men det är 2 kg köttbullar så det tar sin lilla tid :) Jag drabbades precis av sjuklig trötthet så satte precis på en kanna kaffe som nu är klart! 
 
Fantastiskt gott mörkt bröd. Recept här
 
Snöbollar
1 ¼ dl vispgrädde
200 g vit choklad
3 dl kokos
Rivet skal av 1 lime
Kokos till garnering 
 
Koka upp grädden och lägg i hackad vit choklad. Rör runt tills chokladen smält. Blanda i finrivet limeskal och kokos. Låt stå i kylen i 2-3 timmar. Rulla till små bollar och rulla i kokos. Förvara i kylen. 
 

Lilljulafton

Hej! Trots att jag börjar 12 är jag stressad som vanligt haha. Imorse var jag och fick mina ögonbryn plockade och färgade, så nu är jag fin inför jul och nyår :) Hoppas ni alla får en mysig lilljulafton, själv ska jag fira på jobbet hehe. Har dock knappt någon röst kvar, har nog hostat sönder min hals, så vet inte hur jag ska kommunicera med kunderna :P När jag och Sebastian har slutat jobba ska vi placera oss i köket och fixa det sista inför julafton, vi tänkte göra köttbullar, baka bröd och även en sista sak till gottisbordet. Även om vi ska bort så vill vi bidra med lite till julbordet :) 
 
Ha en mysig dag <3 
 
Dagens frukost:
 
Proteindavosgröt: blanda 1 dl havregryn (eller fiberhavregryn), 1 dl yoghurt, 1 dl kvarg och ½ skopa proteinpulver choklad & hasselnöt. Låt stå i kylen över natten. Om du tycker att den är lite tjock på morgonen kan du blanda i en skvätt yoghurt. Detta toppade jag med skivad banan, kokosflarn, cashewnötter och gojibär.
 
 

Lördagkväll

Fan fan fan. Har glömt mina värktabletter, nässpray och halstabletter på jobbet. Jag är så täppt så jag håller på att dö. Rolig lördagskväll jag kommer ha! Åh, Maja och tjejerna ska ut och dansa ikväll, jag vill också vara frisk och följa med ut :( Får bli en myskväll med mannen min, Bianca och lussekatter istället. Helt okej det med :) 
 
Alla paketen är nu inslagna! 
 

New in

Min nyårsklänning! Svårt att se material och färg på bild, men den är mörkgrå och har tjockt "skimmrande" material. Från hm. 
 
En oversized kofta, från Gina Tricot. 
 
Världens skönaste basiclinne från Stockholm LM.
 
Kanske borde börja fotografera med systemkamera istället, fan vad dålig kvalité det är på denna kameran...

Sjukstuga och tomteverkstad

God morgon denna lördag! Igår bjöd Sebastian på min favoritmat, nämligen korvstroganoff hehe. Sedan hade vi tomteverkstad här hemma och slog in mer paket :) Jag mår ännu sämre idag men jag biter ihop idag igen för att jobba. Jag kommer troligtvis att ångra på julafton och nyårsafton att jag jobbat flera dagar i sträck trots att jag är sjuk... 
 
 
 
Vår korvstroganoff
800 g falukourv 
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2,5 dl créme fraiche
1 köttbuljongtärning
2-3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Paprikakrydda
En skvätt pressad citron
 
Hacka och stek löken, lägg åt sidan. Skär korven och strek den (om du vill ha lite tjockare konsistens på såsen senare så kan du strö lite mjöl över korven). Lägg över korv och lök i en kastrull, tillsätt krossade tomater, créme fraiche, buljongtärning, tomatpuré, dijonsenap, sambal oelek och pressad vitlöksklyfta, låt koka upp. Låt puttra några minuter och smaka av med salt, vitpeppar, cayennepeppar, paprikakrydda och lite pressad citron. 
Detta åt vi med bulgur. 
 

Knäck

Skjut mig så dåligt jag mår, gaaah blir galen! Som tur är så har dagen gått väldigt snabbt då vi har haft fullt ös på jobbet. 
 
Precis som jag trodde så blev mina knäck lite för hårda. Enligt receptet jag läste på Icas hemsida skulle det koka i 15-20 minuter och först då skulle man kolla temperaturen och om man ville ha mjuk knäck skulle temperaturen ligga på 120-125 grader. Om knäcken inte kommit upp i den temperaturen efter den tiden så skulle man låta den fortsätta koka en stund till. När min knäck hade kokat i 10 minuter tyckte jag att den började se färdig ut, så jag kollade efter vad temperaturen var. Då var den 131 grader!! (Ju högre temperatur desto hårdare knäck). Jahapp det var med snabba ryck jag fick försöka klicka ut smeten i små formar snabbt som attan eftersom det stelnade snabbt. De blev väldigt goda med lite hårda för min smak. 
 
 
Knäck

2 dl ljus sirap

2 dl vispgrädde

2 dl socker

1 msk smör

3 msk hackad sötmandel

 

Blanda sirap, grädde och socker i en gryta (gärna en tjockbottnad). Koka upp och låt koka under omrörning i cirka 10-20 minuter. Tiden beror på kastrull så för att vara säker på att knäcken inte kokar för länge bör du kolla om knäcken är klar i god tid. Enklast är att använda en digital termometer och vill du ha mjuk knäck så är den klar vid 120-125 grader. Vill du ha hårdare knäck ska temperaturen ligga ungefär mellan 135-145 grader. Om du inte har en digital termometer kan du istället göra kulprovet för att se om den är klar. Klicka i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten och prova att rulla till en kula – om det går är knäcken klar. När knäcken kokat klart tar du grytan åt sidan och rör i smör och mandel. Häll smeten i knäckformar som du ställt på en plåt täckt med folie (för att inte kladda ner plåten). Arbeta snabbt så att knäcken inte stelnar i kastrullen. Låt knäcken kallna. 

 


Proteindavosgröt

Jag.orkar.inte.vara.sjuk. Jag mår såklart sämre idag och har ingen aning hur jag ska klara av att jobba idag men jag ger det ett försök. Till något roligare - MY GOD vilken god frukost jag åt idag! Detta vill jag typ äta varje dag. Kommer nog bli mitt nya frukostberoende. Davosgröt med proteinpulver och kokosflarn och annat gott, mumma! 
 
 Proteindavosgröt: blanda ihop 1 dl fiberhavregryn, 1 dl yoghurt, 1 dl kvarg och en halv skopa proteinpulver vanilj & skogsbär. Låt stå i kylen över natten. Om du tycker den är lite tjock på morgonen kan du hälla i en liten skvätt yoghurt till. Detta toppade jag med kokosflarn, gojibär och pumpafrön. 
 

Knäpp på knäck

Hej bloggen! Ni anar inte inte hur mycket julhandel det är i affärerna, vi har haft så mycket att göra - och från och med imorgon kommer det bli ännu mer! Dagarna fram till julafton och mellandagsrean kommer vara KAOS, men det är grymt kul.
 
Jag lockade håret imorse med nya locktången men jag glömde ta foto så jag gjorde det innan jag gick hem från jobbet :) Det blev inte så bra, antingen är locktången dålig eller så måste jag öva på att locka med den.
 
När jag kom hem efter fika i stan ställde jag mig i köket och gjorde knäck för att ta med på julafton. Jag känner verkligen att jag måste beta av en sak i taget varje kväll fram till julafton eftersom jag knappast kommer hinna göra allt på söndagkväll. Så idag blev det en sats knäck, som jag tror blev sådär... Tror att den kan ha blivit för hård (återkommer!) och det var ju världens miiiinsta knäckformar jag köpt så det var nästintill omöjligt att pricka rätt med den kletiga smeten! Ett antal svordomar vrålades kan jag tala om. 
 
Uppdate hälsa (haha): ryggen är på bättringsväg men jag håller på att bli mer sjuk, suck. Låt mig vara frisk till julafton och fram till nyår!! 
 
 

Håller jag på att bli sjuk igen?!

God morgon på er! Alltså vad är det med i mitt immunförsvar?! Vaknade upp med grymt ont i halsen, igen. Har hunnit vara frisk i typ en vecka... Hittade iallafall halstabletter här hemma som vi köpte i Barcelona (ja jag hade ont i halsen då också, suck). Aja, ska strax bege mig hemifrån, börjar jobba kl. 11 men har några ärenden innan jobbet. Efter jobbet ska jag först träffa Sara och sedan Maja. Man får passa på med lite quality-time när man har luckor över :) Btw, hade inte överlevt med min rygg utan Voltaren. Voltaren är ju riktigt grymt. 

 

Idag invigde jag flaskan med flytande äggvitor. Jag hade det i gröten, smakar ingenting som tur är. Vilken bra grej!

 

Kokad gröt på 1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten, salt, kanel och kardemumma. Rörde sist i ½ dl flytande äggvitor. Toppat med rivet äpple, vaniljkesella, sesamfrön, linfrön och solrosfrön. Kaffe och Proviva till det :) 

 


Natti natti

Wow vad det tar tid att slå in julklappar! Men det är himla mysigt. Jag och Sebastian har pysslat ute i köket hela kvällen, men nu får det nog räcka för idag, det är ju en dag imorgon också. Jag önskar er en god natt med en söt bild på Bianca från igår när hon natt-surfade på iPaden ;) 
 
 
 

Gifts for myself :)

Jag har även unnat mig själv lite jullklappar hihi. Ett gigantiskt penselset med penslar av riktigt hår (det är så stor skillnad om det är riktigt hår eller ej) och en Babyliss iCurl. Jag har många penslar sen tidigare men några börjar bli slitna så då kunde jag lika gärna passa på att köpa ett stort set och ersätta alla mina gamla penslar, och jag menar hallååå det är ROSA! Love it!
 
En iCurl kan användas både som locktång och plattång, vilket jag också redan har men jag tycker det tar sån tid att locka håret med en vanlig locktång så jag tänkte att det kanske skulle gå lite smidigare med en iCurl :) Återkommer med resultat. 
 
 
 

Hej hej hemskt mycket hej

Idag har varit en fullspäckad dag, men jag har hunnit med mycket! Jag har hunnit med en frukost på jobbet med kollegorna, varit i stan med Michis, köpt bland annat en nyårsklänning, jobbat i 6 timmar, hämtat ut paket på posten, handlat, och det bästa av allt - hittat kokosflarn som jag letat länge efter! Nu är jag hemma en sväng men har några andra saker jag även tänkte hinna med, får se om jag gör det idag. 
 
Alltså jag tycker att jag har varit ganska smart detta året och köpt en del julklappar på nätet för att det skulle bli lite smidigare, men hur kul är det när posten lämnar in paket på fel postkontor en bit bort så man måste ta sig dit för att hämta paket (och även hämta andra paket på rätt postkontor samt på DBSchenker-ombud) och det är en halvtimmes kö för att hämta ut paket, öööööh!! 
 
Frukost på jobbet
 
Julklapp från Cubus :)
 
Lite kö till Posten...
 
Kokoschips!! Perfekt att ha i müslin eller bara som topping på yoghurten/kvargen 

Ljuuuuuvliga lussekatter

Hmmm jag tror minsann att detta är det första "onyttiga" receptet jag publicerar i min blogg :P Fast det kommer nog bli fler nu i juletider hehe... 
 
Inte världens finaste men kan vara världens godaste ;) 
 

Lussekatter

50 g jäst för söta degar

150 g osaltat smör

5 dl standardmjölk

250 gram lättkvarg (0,5%-1% fett)

1 g saffran (två paket)

2,5 dl socker

1 ägg

½ tsk salt

ca 15 dl vetemjöl

 

Pensling: 1 ägg

 

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Rör ner saffranet i mjölkblandningen. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölkblandningen, rör tills jästen löst upp sig. Häll i resten av mjölkblandningen, kvarg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en del (i maskin eller förhand) tills det blir en smidig deg, tillsätt eventuellt mer mjöl. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under en kökshandduk i 30-45 minuter. Häll ut lite mjöl på en bänk, knåda degen och forma dina lussekatter, det blir cirka 30 stycken. Lägg lussekatterna på bakplåtsklädda plåtar och lät jäsa under kökshandduk i 30-45 minuter. Pensa med ägg och garnera eventuellt med russen. Sätt in i ugnen på 225 grader i 5-10 minuter, beroende på ugn och storlek. Jag hade mina stora lussekatter inne i 8 minuter.

 

När du formar dina lussekatter – tänk på att de kommer att jäsa en hel del under andra jäsningen och även i ugnen så gör de relativt små om du inte vill ha gigantiska lussekatter :)  


Många timmar i köket

God kväll alla fina! Sedan jag kom hem från skolan har jag varit i köket non-stop och bakat och lagat mat. Har tänkt att göra en del julbak (onyttigt denna gången) innan julafton och idag bakade jag lussekatter :) Vi ska ha julfrukost imorgonbitti på jobbet så då tyckte jag att det passade bra att baka lussekatter idag så att jag kan ta med mig till jobbet imorgon. Behövde även fylla på med müsli och knäckebröd så det har jag gjort mellan jäsningarna. Och avslutat med att laga en god wok :) Börjar med recept på middagen så kommer lussekatterna i ett eget inlägg.
 

Wokade kräftor och grönsaker

1 zucchini

1 röd paprika

200 g champinjoner

1 gul lök

1 chili

4 vitlöksklyfor

2 burkar kräftstjärtar

1-2 msk ostronsås

2 tsk fisksås

2 tsk socker

2 tsk soja

Salt, citronpeppar, cayenne och/eller chilipulver

 

Hacka lök, vitlök och chili. Stek i olja. Skär grönsakerna och woka snabbt på hög värme. Blanda ihop ostronsås, fisksås, socker och soja i en skål och häll över grönsakerna. Lägg sist i kräftstjärtarna och låt de bli varma. Serveras med fördel till nudlar. 

 


Krämer

Har fyllt på med lite nya skönhetsprodukter (är det bara jag som tycker att det är typ det tråkigaste som finns att köpa?) som ni ser nedan;
 
- Body butter med doft av Mango från Sephora och en miniparfym att ha i väskan i samma doft
- Tre olika ansiktskrämer från Origins (Natt-mask att använda en gång i veckan, dagkräm och nattkräm)
- Ansiktsrengöring och dagkräm från Cliniderm

Sovmorgon

Hej hopp! Seminariet som skulle hålla på 10-17 idag blev framflyttat till 13, så jag och Bianca tog en härlig sovmorgon till halv tio. Skönt, det innebär att jag kanske klarar av skoldagen trots min rygg, eftersom dagen inte blir så lång. Men jag får nog varva att stå och sitta :P Efter skolan ska jag iväg på lite ärenden, hämta ut paket och lite annat "skoj". 
 
Dagens goda frukost: yoghurt toppat med hemmagjord müsli, äpple, clementin, kokos och kanel. 

Äggvitor på flaska

Har gått från att tycka att detta är ganska vidrigt till att tycka att det är en superbra produkt! Istället för att köpa massa ägg och slänga massa äggulor när jag bara använder äggvitan så finns det denna fantastiska flaska :D Känns fortfarande lite äckligt haha, men tror jag kommer vänja mig :) Äggvitor kan användas t.ex. i nyttiga kakor som jag brukar göra, i gröten och i smoothies. Dels för att äggvitor ger en bra konsistens, t.ex. gröten blir mer krämig och mindre grynig, men framför allt för att öka proteinmängden. Ägg innehåller mycket protein men det är just vitan som ger bra konsistens och dessutom innehåller äggulan ganska många kalorier. 
 

Bästa!

Alltså hahahahaha det kanske bara är jag och Sebastian som har dålig humor men detta klippet är GULD! Vi går runt hela dagarna och har denna dialogen med varandra;
-"What about breakfast?" 
-"We already had it"
-"We had one yeeees, but what about second breakfast?!"
 
MÅSTE göras med rätt dialekt såklart. Hahahaha garvar ihjäl mig. Det är kanske bara vi som tycker det är roligt eftersom det passar bra in i vårt hushåll då Sebastian äter hela, hela, hela tiden. 
 

Efterfrågade före- och efter-bilder

Hej alla! Det blev som jag trodde, lyckades inte ta mig ur sängen för att sitta i 7 timmar i skolan. Ryggen är ganska paj. Gör ett försök imorgon istället. Har ändå plugg inför imorgon som jag kan roa mig med idag :)
 
Såg precis att jag fått en fråga här på bloggen om jag kunde visa före och efter bilder, alltså +10 kg och -10 kg. Jag ångrar mig innerligt att jag inte tog riktiga före-bilder för det hade varit så himla kul att verkligen se skillnaden, även om jag gör det tills viss del på vågen, i spegeln och har gått ner storlekar. Men det har jag ju såklart inte gjort och det är även svårt att hitta bra före-bilder eftersom det var förbjudet att lägga upp bilder där jag såg tjock ut ;) Men jag hittade några som ändå ger ett hum om de där 10 extra kilona. Vill påpeka att jag ännu INTE är vid mitt mål, så där jag är nu är inget slutresultat som jag är helt nöjd med, även om jag är glad för vad jag hittills åstadkommit. Jag har en del kvar att jobba på :) 
 
Före (1-2 år sedan): 
 
Efter (denna hösten):

Frågor och svar

Vill börja med att säga att det är jätte kul med alla kommentarer med respons och frågor från er!

 

Har nyligen fått två frågor angående träning här på bloggen så tänkte publicera svaren i ett inlägg så att de som undrar med säkerhet får svaren och ifall det är någon annan som undrar så kan ni också läsa :)

 

Fråga: Är du orolig för lever och njurar när du dricker protein? Jag dricker också vassleprotein/aminosyror i lagom mängd varje dag men tydligen kan det vara mycket skadligt för dessa organ. Vad vet du? Är väldigt intresserad av dina åsikter, du verkar vara duktig på kost och träning.

Svar: Hej! Ja det sägs att det kan vara skadligt för lever men framför allt njurar men det finns inga studier som visar på detta. Dessutom är inte mitt proteinintag extremt högt, jag skulle snarare kalla det lagom. Det finns ju de som tränar hårt och har ett betydligt högre proteinintag varje dag. Så med andra ord, jag är inte orolig och tror inte att det är någon fara så länge man inte är extrem :)

 

Fråga: Hej. Gillar din blogg och är lite nyfiken, jag har sett att du tränar mycket. Vad har du för tips till en som vill gå ner 10 kg i vikt?

Ha en trevlug kväll :-)

Svar: Hej! Vad kul att du gillar min blogg! Jag har själv gått ner 10 kg så jag borde i alla fall veta vad jag pratar om :P Tyvärr har jag inga genvägar att tipsa om – hård träning är det som gäller. Sedan går ju också kost och träning hand i hand. Ju mer du tränar och ju striktare kost du håller– desto snabbare märker du såklart resultat men gör det istället rimligt för dig själv så att du inte ger upp. Givetvis kan man träna hårt varje dag och ha en strikt diet, men detta är inget som alla orkar i längden – det hade inte passat mig exempelvis. Jag vill kunna äta gottis ibland och ha några vilodagar, men märker då inte resultat lika snabbt, men det kan det vara värt tycker jag. Jag började med att träna 2-3 dagar i veckan till att nu träna minst 4 gånger i veckan och har dragit ner på vitt bröd, ris, pasta, potatis, socker etc. Unnar mig godsaker ibland men med måtta.

Det som förbränner mest är konditionsträning och då framförallt intervallträning. I början av min viktnedgång tränade jag enbart konditionsträning, och gick ner i vikt. MEN det är först när jag började kombinera med styrketräning som jag börjar se resultat med min kropp – man blir mer ”fit”. Kombinerar du konditionsträning med styrketräning så kommer du komma i form, men du kommer inte gå ner lika många kilon som ifall du enbart hade konditionstränat, eftersom du bygger muskler med styrketräning och muskler väger mer än fett.  Glöm inte att öka ditt proteinintag om du börjar styrketräna!! 

 

 


AJ

Nej nej neeeej faaaaan jävla skit! Har sträckt ryggen! Satan i gatan vad ont jag har, kan inte röra mig. Jag och Sebastian körde ett benpass efter jobbet, som började riktigt bra. I slutet av passet testade jag att göra en ny övning (stående bakåtspark i cable) som kändes riktigt grym - fram tills jag i fjärde setet svankade för dåligt och fick mig en sträckning i ryggen. AJ. Jahapp, kul att jag hunnit vara tillbaka på gymmet i en enstaka vecka sedan jag var sjuk och nu kommer jag säkert inte kunna träna på ett tag igen. Ahh blir så irriterad! 
 
Tveksamt om jag ens kan ta mig upp ur sängen till skolan imorgon för redovisning... Jag vet att man ska försöka röra på sig men det gåååår inte. 
 
Squats innan skadan

Frukost!

Juste! Dagens frukost!

Gröt på 1 dl havregryn, 2 dl vatten, salt och proteinpulver jordgubb & vit choklad. Toppat med kvarg- och vaniljkesellablandning, blåbär och valnötter 


Tredje advent

Hej! Vi hade en supermysig men lite stressig kväll igår. Vi åt ljuvlig sushi på Chill out, men det tog en stund innan vi fick maten så vi fick äta snabbt, hälla i oss öl och sedan köra i racerfart till bion. Väl framme var det något tekniskt fel så filmen startade 30 minuter för sent, stöööörigt. Nu är det dags för jobb! Ha en trevlig söndag <3
 
 
 
 
 

Middag och bio!

Hej denna lördagkväll! Strax blir vi hämtade av Michis och Martin, middag och bio står som sagt på schemat. Eftersom det var svårt att få bord ikväll så fick vi ganska tätt inpå bion så det lär bli lite stressigt, därför tänkte vi vara där en stund innan för att beställa i god tid :) Var iväg och tränade mellan tvättarna tidigare, körde bröst och triceps pass och även lite mage, trots att det inte ligger på det passet. Avslutade med 4 km löpning :) 
 
Från det ena till det andra; blir så himla irriterad, vem FAN bryr sig om ifall några figurer tas bort från Kalle Anka på julafton?! Det görs för en god sak av Disney och jag tror vi överlever julafton. Tycka vad man tycka vill men att debattera i ämnet med smygrastiska uttalanden gör mig så trött. 
 

New in!

Är förälskad i min nya halsduk/sjal från Cubus! Finns med både döskallar och peace-märken i vit, grå, rosa, vinröd, mint och beige. Jag har med peace-märken i vinröd :) 
 
 

En decemberlördag

God morgon världen! Då ska man försöka hinna med massa plugg, tvätt och träning idag innan middag och bio ikväll. Egentligen vill jag bara ägna hela dagen åt julbak och julklappsinslagning men det får bli någon kväll nästa vecka istället. Fast jag kanske ska passa på att slå in Sebastians julklappar nu när han är på jobbet? 
 
Till frukost idag gjorde jag plättar på keso, ägg, fiberhusk och kanel. De blev sådär... Lite kladdiga i mitten... Dock var toppingen på en av plättarna gudagod - kvarg blandat med vaniljkesella, toppat med blåbär mmmm! 
 
 
Har gjort december-fina naglar :) 

Gulaschsoppa

Idag är jag trött efter en dag med både skola och jobb, så det blir en lugn kväll hemma. Vi måste ju dessutom se klart Sagan om konungens återkomst som vi började kolla på igår - imorgon är det ju dags för The Hobbit på bio! Jag är så himla glad för vi lyckades efter några om och men få ett bord på en fullbokad restaurang imorgon, nämligen favoriten Chill Out Sushi. Längtar! 

 

Förresten! Vet ni vad jag kom på idag?! Att jag inte är ledig EN ENDA dag innan julafton (förutom imorgon men då har jag grymt mycket plugg som måste göras innan måndag + tvättid hela dagen) och jag är inte klar med mina julklappar!! Vilket innebär att jag måste köpa julklappar på min lunch eller ta mig till ett köpcenter någon kväll. PANIK! Och jag som ville åka till IKEA innan julafton, det kan jag ju glömma :( 

 

Tonight's dinner:

Gulaschsoppa med nötfärs

500 gram nötfärs

1 gul lök

1 röd paprika

3 fasta potatisar


2 vitlöksklyftor


500 g krossade tomater


1 msk koncentrerad kalvfond

6 dl vatten


Paprikapulver, kummin, salt & peppar

 

Hacka löken och fräs i en panna. Pressa i vitlöken och stek lite till. Lägg över i en stor kastrull. Stek köttfärsen och stek även den och lägg i kastrullen. Skala potatisen och skär i små bitar.
Tillsätt potatisen, vatten, krossade tomater och fond. Koka upp och låt koka till potatisen är klar, tiden beror på potatisbitarnas storlek, men ungefär 10 minuter. Smaka av med kryddor. Skär paprikan i bitar och lägg sist i denna, låt ligga i någon minut. Servera med en klick crème fraiche.

 


God sömn och god frukost

God fredag :D Åh vad skönt det var att sova inatt! Men inte lika skönt att gå upp med tuppen när det är kolsvart ute. Ska strax iväg till skolan och möta några klasskamrater för att skriva ihop en inlämning innan jag börjar jobba kl 11. 
 
Eftersom jag är en periodare när det kommer till vad jag äter så var det längesen jag åt bananpannkaka, så det fick det bli idag - det är ju så gott. Spexade till den lite med några ingredienser och gjorde den lite julig :) 
 
 
Pepparkaksbananpannkaka: Mosa ½ banan och blanda med 1 ägg. Tillsätt 1 msk fiberhavregryn, 1 msk kokos och ½ tsk pepparkakskrydda. Jag toppade med jordnötssmör, kvarg och hallon. En dubbel espresso till det :) 

Mysig kväll

Hej mitt i dvalan! Det var supermysigt att träffa familjen i Klågerup en snabbis och fint att se luciatåget. Har mått som att jag är bakfull idag så var riktigt sugen på pizza och cola, så köpte med mig det hem till mig och Sebastian. Detta har vi gottat oss med framför film :D Nu tittar vi på Debatt och jag blir förbannad på dumma och korkade människor, ibland tappar jag hoppet om mänskligheten... 
 

TRÖTT

JÄSP!! Wow denna dagen är verkligen helt förstörd haha! Gud så trött. Lucia movie night var iallafal lika underbart mysigt som tidigare 6 år. Filmerna som visades var Mammas pojkar, Jack Reacher och Silver linings playbook. Jag kan varmt rekommendera Jack Reacher och Silver linings playbook! Det var klart runt 7-tiden imorse men när vi kom hem så kunde jag inte sova. Jag hade nog kommit förbi trötthetsstadiet och gick på överskottsenergi. Lyckades slumra till runt 8-9-tiden men vaknade av att det telefonen ringde vid 10, slumrade till någon timme senare men vaknade av att det ringde på porttelefonen (GAAAAH LÅT MIG VARA!) och efter det var det kört - kunde inte somna om. Så har kanske totalt sovit 2 timmar... Tänkte sticka och träna men det fanns verkligen ingen energi till det. Nu har jag dock duschat och gjort mig ordning, ska nämligen ta mig till Klågerup och titta på min systers luciatåg. Får se om jag orkar hålla mig vaken :) 
 

Lucia movie night

Fyfan, idag har jag träningsvärk som heter duga, kunde knappt ta mig ur sängen. Nu ska jag iallafall bege mig till jobbet, det blir en lång dag idag då det är julklappskväll i Malmö, vilket innebär att butikerna har öppet till 21. Efter denna långa dagen ska jag möta upp Sebastian och vänner för att äta och sedan ska vi på Luciabio! I 7 år i rad har jag och Maja tillsammans med vänner och pojkvänner varit på Luciabio så det har blivit lite av en tradition. Det är så himla mysigt! Det börjar runt midnatt och när du kommer dit får du först popcorn och läsk och sedan sätts en film igång. Det är förhandsvisningar men du får aldrig veta vilka filmer det är :D Efter första filmen är det paus och du får mat, läsk och energidricka. Maten varierar men brukar vara från Subway eller Pizza hut. Efter en stund sätts ytterliggare en film på. Efter den filmen är det paus igen och då får man kaffe/te och lussebullar och sedan sätts sista filmen igång. Det brukar vara klart runt 07-07.30 så det är bäst att ta ledigt från jobb/skola :P 
 
Hämtade ut lite biobiljetter igår :P 5 för ikväll och 4 för lördag 
 
 
Frukost: keso/kvarg/yoghurt-blandning toppat med skivad banan, jordnötssmör, solrosfrön, linfrön, kokos, gojibär och kakaonibs. 

Träning och god mat

Hej bloggen :D Jag blev klar i god tid med min pedagogiska plan och det kändes som att den blev bra! Har även varit och tränat, hade sjuk träningsvärk från igår men det gick ändå bra. Körde axlar och mage och avslutade med HIIT. Var helt slut efter träningen så deckade i soffan haha. När jag vaknade till liv tvingade jag ut mig själv på lite ärenden, råkade bland annat skämma bort mig och Sebastian med en Global kniv! Åhh vad jag suktat efter en sådan kniv, äntligen slog vi till. 
 
Har även lagat såå god middag. Köttfärslimpa är sjukt underskattat! Vi åt med andra ord köttfärslimpa idag och till det hade vi blomkålsmos, broccoli, brunsås och lingonsylt. Som en fröjd för smaklökarna. 
 
 
 

Köttfärslimpa

1 kg nötfärs

2 dl mjölk eller vatten eller hälften grädde och hälften mjölk

1 dl ströbröd 

2 ägg

1 gul lök

1 msk koncentrerad kalvfond

Valfria kryddor

Soja 

1 msk smör

 

Brunsås med lök

1 gul lök

2,5 dl matlagningsgrädde 

En skvätt soja

En skvätt koncentrerad kalvfond

Peppar

 

Blanda vätskan med ströbröd i en bunke och låt stå 5-10 min. Blanda i köttfärsen, äggen, riven lök, kalvfond och kryddor (jag brukar ha i salt, vitpeppar, vitlökspulver, cayenne eller chili, aromat och persillade). Forma till en limpa och lägg i en ugnsform. Smält lite smör och blanda med lite soja och pensla på limpan. Hacka en lök i grova bitar och lägg i formen. Ställ in i ugnen på 175 grader i 45-50 min.

 

Om man vill kan man göra en sås på spisen men för att göra det lite enklare för sig kan man ta ut formen ett par minuter tidigare och bara hälla i grädden, soja, kalvfond och peppar, och in i ugnen igen så blir det en god och enkel sås!

 

Blomkålsmos

1 blomkålshuvud

Salt & vitpeppar

Ev. andra valfria kryddor (jag använde aromat och chilipulver)

Ev. grädde

Ev. riven ost

Ev. en klick smör

 

Blomkålsmos går att göra på många sätt. Oavsett så börjar du med att skära blomkålen i små buketter. Nu kan du välja att antingen koka i en kastrull full med vatten eller i lite grädde, den blir givetvis mer krämig i grädde men jag tycker det fungerar lika bra att koka i vatten och det är dessutom lättare och kalorisnålare. Koka buketterna tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Om du kokat blomkålen i vatten, häll då av detta. Mixa blomkålen med en stavmixer och smaka av med kryddor. Har du kokat blomkålen i vatten kan du möjligtvis hälla i en skvätt grädde eller en klick smör, men det är inte nödvändigt. Du kan blanda i lite riven smakrik ost om du vill, men det är inte heller nödvändigt. Blomkålsmos är med andra ord gott som det är – bara kokat i vatten, men går att smaksätta på många sätt!

 

Broccoli tillagas genom att skäras i buketter och koka i saltat vatten i cirka 2 minuter. 

 


Pluggaaaa

Så, nu jävlar ska jag vara produktiv! Arbetar bäst under stress så det ska nog gå bra. Har denna dagen på mig att blir klar med en pedagogisk plan för ett område samt en lektionssekvens med något av ämnena i kursen jag läser nu. Har kommit fram till att jag ska ha ett arbetsområde kring Medborgarskap så hela dagen ägnas åt detta, förutom ett besök på gymmet såklart! Om någon har idéer och tips kring undervisningsmaterial inom området så är ni välkomna att dela med er :D 
 
När jag precis skulle lägga in frukostbilden från telefonen till datorn så såg jag att Sebastian har tagit en bild på mig och Bianca när vi sover haha. Jag klippte bort mitt huvud för jag var inte lika söt som en sovande Bianca :) 
 
 
Dagens frukost: gröt gjord på fiberhavregryn, vatten, salt och proteinpulver vanilj & skogsbär. Toppat med hallon, sesamfrön, linfrön, quinoapuffar, paranötter och mandlar, 

Vinterkväll

Det blev en lång promenad med en klasskamrat fram och tillbaka till föreningen vi besökte, och när jag kom hem kröp jag ner under en filt med en kopp te. Jag vet inte vad det har varit med mig idag, har varit fruktansvärt trött, frusen och har haft hjärtklappning... Har försökt plugga under kvällen då jag håller på att drunka i plugg, men jag är inte så effektiv på kvällen så det får bli nya tag imorgon. 
 
 
Malmö by night 
 
Kvällsgott: kvarg blandat med vaniljproteinpulver och funlight stevia hallon & granatäpple, toppat med cashewnötter och kakaonibs. 

Snöyra och träning

Hej i snöyran! Bestämde ju mig för att vara tillbaka på gymmet idag och sagt och gjort. Kände mig dock inte 100% så tog det lite lugnt, körde 45 minuters powerwalk och sedan rygg och biceps. Efter gymmet gick jag och Sebastian ut och åt god lunch på Di Penco. Kommer nu hinna värma mig hemma en stund innan jag ska ut och gå i snön igen, ska iväg med några klasskamrater för en skoluppgift, vi ska göra ett besök på en förening som sysslar med läxhjälp. 
 
Uppladdning med Celsius innan gymmet! 

Cubus fitness

Nu har Cubus utökat sin fitness-kollektion med ännu mer träningskläder! Så om ni vill komma undan lite billigare när ni ska köpa träningskläder kan ni kika in hos oss :) Här kommer ett smakprov;
 

Andra advent

Hej alla glada! Andra advent bjuder på ännu mer snö :) Igår var det full rulle på jobbet som jag önskade, kvällen bestod av sushi och Sagan om de två tornen med älskling och senare fick vi besök av vår vän André. Nu ska jag ta mig ut i snöstormen för att jobba och efter jobbet bär det av hem till mamma för söndagsmiddag :) 
 
Jag har bestämt för att jag ska vara tillbaka på gymmet imorgon, nu får det vara nog med att vara sjuk och inte kunna träna. Så om min kropp vill vara helt frisk när jag ska träna så har den en dag på sig att bli frisk!
 
 
Bianca imorse <3 
 
Gjorde mig en lyxig söndagsfrukost! Grekisk yoghurt varvat med honung, müsli, jordnötssmör och kokos
 

Helg!

God morgon! Igår var en lång och tuff dag i skolan men jag fick energi när min vän Samantha kom hem hit med papperkakor, ädelost och glögg <3 Vi satt och snackade skit i några timmar och när Sebastian kom hem från jobbet kollade vi på film tillsammans. Nu ska jag sticka iväg till jobbet, hoppas det blir fullt ös med julklappsshopping! 
 
(Te på bilden. Glöggen väntade vi med tills Sebastian kom hem)
 
Idag inviger jag döskallelinnet :D 
 
Dagens frukost: gröt på 1 dl havregryn, 2 dl vatten, lite salt, 2 msk hemmagjort jordnötssmör och en mosad banan. Toppad med solrosfrön, linfrön, kokos, blåbär och passionsfrukost. Goooooott! 
 

Davosgröt

God morgon! Min artikelgranknskning är klar och nu är det dags för artikelseminarium fram till klockan 16, jäsp! Inatt runt 1-tiden kom jag på att jag ville äta davosgröt igen till frukost, så gick upp och förberedde en ny variant som blev jätte god den med :) 
 
Davosgröt med jordnötssmör och kokos: blanda ihop 1 dl havregryn (eller fiberhavregryn), 1 dl yoghurt, 1 dl kvarg, 2 msk kokos och 1 msk hemmagjort jordnötssmör.  Låt stå i kylen över natten. Om du tycker den är lite tjock på morgonen kan du hälla i en liten skvätt yoghurt till. Detta toppade jag med hallon och blåbär. 

The Lord of the Rings

Nästa lördag ska vi se The Hobbit på bio så vi laddar upp inför det genom att se filmtriologin om Härskarringen och först ut ikväll är Sagan om ringen! 
 

Kyckling i smakrik örtsås

YUM vilken smaskig middag vi åt idag. Jag är ju en sucker för grytor och denna grytan var riktigt krämig och smakrik.

Kyckling i smakrik örtsås

4 kycklingfiléer

1 paket bacon

200 gram champinjoner

2,5 dl grädde

1 paket Cantadou vitlök och örter

1 gul ök

1 vilöksklyfta

Salt, peppar, örtsalt, basilika och persillade

 

Strimla och stek kycklingen, lägg åt sidan. Skär champinjonerna och bacon, hacka lök och vitlök och stek. Blanda samman allt och tillsätt cantadou och grädde. Låt puttra några minuter och smaka av med kryddor. Detta är nog gott till pasta men vi åt med strimlad och stekt zucchini som görs på följande vis: räkna med cirka 1 zucchini per person, skala zucchinin och strimla den sedan med en potatisskalare tills du kommer till det mjuka fruktköttet. Låt ligga en stund på papper så en del av vattnet rinner av. Salta och stek i smör på hög värme. Klart att serveras!

 


Sneakers

Jag har aldrig varit en sneakers-tjej (förutom converse), trots att jag tycker att det finns grymt många snygga sneakers. Det kan nog bero på att jag aldrig klätt mig sportigt eller slappt, jag använder knappt ens en hoodie till vardags. Så den enda gången jag har sneakers eller liknande på mig är när jag ska träna eller ut och promenera. Å andra sidan har jag alltid, alltid, alltid skoskav och ont i ryggen. Nu när jag jobbar i butik och står upp på hela dagarna har jag funderat ännu mer på om man kanske skulle skaffa sig ett par coola sneakers som man kan ha till vardags. Dels om jag ska stå upp länge eller gå en längre bit - och vill ha sköna skor för en gångs skull. Jag är liksom inte jätte pepp på att använda mina joggingskor till vardags... Fast det kanske är en dum tanke för det kanske slutar med att jag aldrig kommer att använda dem eftersom jag aldrig någonsin använt sneakers till vardags tidigare haha. Jag har iallafall kommit fram till att jag älskar ju Nike och Nike har coola skor så det skulle nog bli ett par Nike. Hade det inte varit ball med de gamla godingarna Air Max?! 
 
      Bild lånad från www.sneakersnstuff.com
 

Dagens färgstarka frukost

Grekisk yoghurt med sharonfrukt, honung, kokos, solrosfrön, linfrön, pumpakärnor och gojibär

Nyttiga brownies

När jag blev trött på pluggandet idag ställde jag mig i köket och bakade. Jag såg ett recept på nyttiga brownies för ett tag sedan på PT-fias blogg och vågade inte riktigt testa pga. innehållet. Men så har jag läst på andra bloggar att fler testat receptet och att det var oväntat gott. Så jag var ju bara tvungen att testa. Vad var då de konstiga ingredienserna? Okej, håll i er. Svarta bönor och dadlar! BARF var min första tanke då jag hatar både bönor och dadlar. Men så kom jag på när jag gjorde nyttiga cookie dough bollar för ett tag sedan som bestod av kikärtor som var lika konstigt och som är lika äckligt, och de blev ju bra! Så resultatet då av mina brownies? Jo de blev inte dumma alls! Faktiskt väldigt gott och smakar som en vanlig chokladkaka. Prova!

 

Nyttiga brownies

1 paket svarta bönor

10 dadlar

150 g mörk choklad (cirka 75-80%)

2 ägg

1 dl rapsolja eller solrosolja

4 msk kakao

4 msk agave sirap eller honung

2 tsk bikarbonat

½ dl kokos

2 tsk vaniljpulver

 

Skölj bönorna noga. Ta ur kärnorna ut dadlarna och lägg i en bunke tillsammans med bönorna. Mixa väl med en stavmixer. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål på kastrull med kokande vatten). Vispa ihop ägg, olja, kokos och smält choklad i en annan bunke. Blanda i kakao, agavesirap (eller honung), bikarbonat och vaniljpulver i bönblandningen. Rör ihop alltsammans. Lägg smeten i en pajform klädd i bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 18 minuter. Det är svårt med tiden eftersom det är så olika från ugn till ugn. Kakan ska gärna vara lite kladdig och min ugn är ganska ”snabb” så jag borde tagit ut kakan lite tidigare. Låt kakan svalna och skär i önskade bitar. Förvara i kylen och servera med hallon och vispad grädde eller vaniljkvarg. Jag gjorde egen vaniljkvarg på kvarg, en skvätt vaniljyoghurt och stevia.  

 


Sista smaktesten

 
Gårdagens och dagens smaktest av aminosyror: watermelon & orange. Jag har nu kommit fram till att ALLA aminosyror är äckliga och nu är bara frågan vilken som är minst äcklig. Jag älskar ju mina proteinpulver så de dricker jag gladeligen varje dag men det kommer inte bli lika trevligt att dricka aminosyror varje dag. Det är väldigt stark smak och konstig eftersmak, men minst äcklig är nog watermelon och pink lemonade. Så det får bli någon av dem. Aminosyror finns i tablettform också men jag är så extremt dålig på att få i mig vatten (om jag inte tränar kan jag utan problem gå en hel dag utan att ha druckit någonting och komma på detta på kvällen) så jag bör därför dricka amnisosyror för att automatiskt få i mig vatten. 
 

Snabb "pizza"

Idag slängde jag ihop en super enkel middag på 10 minuter! Jag gjorde pizza på tortillabröd som jag hade inne i ugnen på 250 grader i cirka 5 minuter. Perfekt om man har tortillabröd över hemma efter tacoskvällen. På tortillabröden hade jag egen tomatsås (passerade tomater, salt, peppar, oregano och stevia strö), färsk hackad chili, hackad vitlök, champinjoner, fetaost, salami och riven ost. Jätte gott! 


Superfrukost!

YUM vilken god frukost jag åt idag! Jag förberedde davosgröt igårkväll men denna gången gjorde jag den med proteinpulver i och toppad med massa godsaker och PASSIONSFRUKT! Guuud så gott. 
 
Annars då? Sjuklingen ska väl sitta hemma i sin ensamthet och försöka producera en vettig artikelanalys. Herregud, jag klättrar snart på väggarna! Jag vill träna, umgås med vänner och ut och gå i snön. Jag blir knäpp snart. Hela dagen kommer gå åt att jag sitter och längtar efter att Sebastian ska komma hem från jobbet haha. 
 
 
Proteindavosgrötblanda ihop 1 dl havregryn (eller fiberhavregryn) med 1 dl yoghurt och 1 dl kvarg samt ½ - 1 skopa proteinpulver jordgubb & vit choklad. Låt stå i kylen över natten. Om du tycker den är lite tjock på morgonen kan du hälla i en liten skvätt yoghurt till. Jag toppade med valnötter, cashewnötter, gojibär, quinoapuffar, skivad banan och passionsfrukt. 

Today's dinner

Laxfiléer i foliepaket med rotfrukter och chevre 
 
 
 
Lax i foliepaket

4 laxfiléer

2 vitlöksklyftor

½ - 1 chili

1 citron

Cayenne, citronpeppar, salt & peppar

 

Valfria rotfrukter

Chevre

 

Skär rotfrukterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med valfria kryddor. Sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Riv av 4 bitar folie och lägg laxfiléerna på foliet. Krydda laxen och strö över hackad chili och hackad vitlök. Skär skivor av citronen men spara en liten bit som du pressar över laxen. Lägg på citronskivorna. Stäng ihop foliepaketet så det är helt tätt. När rotfrukterna varit inne i 15-20 minuter, sänk då värmen till 200 grader och sätt in laxen. Låt vara inne i cirka 20-25 minuter, tills laxen är klar. När det är 5 minuter kvar, lägg då skivade chevrebitar på rotfrukterna. 

 


Gina

Kolla in dessa två godbitar som Gina Tricot har fått in! Blazern är ju bara så cool. 
 

Frukost

Juste, dagens frukost! 
 
 
Fil blandat med kakao och proteinpulver jordgubb & vit choklad, toppat med hallon, solrosfrön, cashewnötter och quinoapuffar 

Ögongodis till köket

Hej! Ligger hemma och försöker bli frisk, det går sådär... Har mycket plugg att ta mig igenom också så jag kommmer väl sitta inne de närmsta dagarna för att plugga och försöka bli frisk, jippie. Igår hade vi ju som sagt genomgång inför examensarbetet i januari och jag börjar få lite smått panik, vad i hela friden ska man skriva om?!
 
Aja, nog om tråkigheter, kolla in så söta kökssaker jag såg i stan igår! Jag vill ha allt! 
 
Kökskompaniet på Triangeln
 
Små söta ugnsformar på Åhléns
 
 
 

10 saker ni inte vet om mig:

- Jag går inte på A-brunnar. Om jag råkar göra det så slår jag mig tre gånger i ryggen 
- Hade jag haft bättre ämnesomsättning så hade jag bara ätit onyttigt och inte tränat 
- Jag tittar inte på tv 
- Jag går inte utanför dörren om jag inte plattat (eller lockat) mitt hår 
- Jag är född i Stockholm
- Jag ryser och får gåshud när jag eller någon annan i närheten borstar tänderna
- Jag var modell som barn
- Jag sover alltid med smink 
- Jag tror inte på något övernaturligt 
- Jag har svårt för att göra mig av med saker, därför är vår vind smockfull (Sebastian kallar mig för extrem samlare) 
 
Bästisar <3 (Bilden har inget med texten att göra)
 
 

Dagens intag för musklerna

Provsmakning nummer 4 av aminosyror: cherry (som förövrigt smakar kräk) samt en proteindryck med smak av vanilj & skogsbär som är betydligt godare! 

Skola hela dagen :(

God morgon! Är fortfarande sjuk men har ändå en lång skoldag framför mig, 9-15. Det är viktiga föreläsningar som jag verkligen inte kan missa så det är bara att bita ihop. Bland annat en inför examensarbetet som ska bara skrivas om 2 månader (!!!) och jag känner att jag behöver lite kött på benen kring vad man ska välja för ämne och liknande. Tog fram mina vinterskor som tål snö imorse så nu får vi se om jag lyckas ta mig till skolan :) 
 
Dagens frukost: filmjölk med hemmagjord müsli, havreringar, solrosfrön, valnötter och varma mosade hallon. 

Söndagsmiddag

Ikväll stod Sebastian (till störst del iallafall) för matlagningen. Det blev färsbiffar med fetaost som serverades med sallad och en kall kvargsås gjord på kvarg, en skvätt vatten, pressad vitlök, aromat och paprikakrydda. Namnam!

 

Färsbiffar med fetaost

1 kg nötfärs

2 ägg

1 dl vatten

3-4 pressade vitlöksklyftor (beroende på storlek)

150 g smulad fetaost

1 hackad färsk chili

Oregano, salt & peppar

 

Blanda ihop ingredienserna och forma till biffar som du lägger på en skärbräda som du sköljt med vatten. Stek biffarna först på hög värme så de får en fin yta, sänk sedan värmen och stek tills de är klara. 

 


BCAA

Jag vill ju inte att mina muskler ska brytas ner nu när jag är sjuk och inte kan träna, så därför: provsmakning nummer 3 av aminosyror: grape
 
 
 

Pepparkaksmuffins

Eftersom det är första advent kände jag för att baka något juligt. Hittade ett recept härifrån på nyttiga pepparkaksmuffins, som jag gjorde om lite. De blev supergoda! Dock tyckte jag att de var lite kladdiga, så nästa gång tar jag nog lite mer gryn och mandelmjöl eller lite mindre banan eller ett mindre ägg kanske. Tror nämligen inte att de skulle kunna vara inne i ugnen längre - då hade de nog blivit brända. Men lite högre värme kanske? 

Nyttiga pepparkaksmuffins 

1 dl fiberhavregryn

1 dl mandelmjöl (finns att köpa, annars mixar du mandlar till ett mjöl)

1 1/2 tsk bakpulver

1 mosad banan

1 rivet äpple

4 ägg

1 ½ msk pepparkakskrydda

1 dl kvarg

4 msk stevia strö

Ev. ½ -1 tsk vaniljsocker

 

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda sedan i resten av ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar av silikon, det blev 16 stycken för mig. Grädda på 200 grader i cirka 25 minuter.

  


Första advent

Det är ju helt ljuvligt att första advent bjuder på MASSOR med snö, åh julkänslor!
 
Igår var vi som sagt på julbord med jobbet. Efter vi slutat jobba gick några av oss hem till mig och drack vin och gjorde oss iordning, efter det var vi alla som skulle på julbordet (alla butiker i Malmö och Lund) bjudna hem till en av butikscheferna för glögg och vin :) Runt 20-tiden åkte vi till Sankt Markus Vinkällare för julbord. Jag var (och är) ju sjuk så det gjorde att kvällen inte blev helt lyckad för min del, mådde ganska dåligt och aptiten var inte på topp så jag åt inte ens från efterrättsbuffén :( Efter flera timmars middag gick några av tjejerna ut och och festade men för min del blev det hem till sängen... Mår inte bättre idag men är rastlös så håller ändå på lite i köket. Jag har precis gjort eget jordnötssmör (bara att mixa jordnötter tills det blir ett smör och tillsätta en skvätt rapsolja och lite salt - om det är naturella nötter) och nu tänkte jag baka nyttiga pepparkaksmuffins dagen till ära. Sen får jag nog krypa ner i soffan och bli omhändertagen av mannen min <3 
 
På julbordet var jag lite julig med en vinröd top :)
 
Utanför vårt hus, myyyys! 
 
Hemmagjort jordnötssmör

December

Vaknade upp till ett riktigt december idag, det hade snöat inatt och lagt sig på taken, mysigt :) Men åhh vad drygt det är att vara sjuk! Men men, det är bara att bita ihop för nu ska jag jobba och ikväll är det julbord med jobbet. Igår kom jag på att jag helt glömt bort davosgröt, så gjorde det igårkväll som jag nu äter :D
 
 
Davosgröt: blanda ihop 1 dl gryn (jag använde fiberhavregryn) och 2 dl yoghurt (eller 1 dl yoghurt och 1 dl kvarg), låt stå i kylen över natten. Om du tycker den är lite tjock på morgonen kan du hälla i en liten skvätt yoghurt till. Detta toppade jag idag med en nypa hemmagjord müsli, torkad banan, torkade äppelbitar, gojibär, cashewnötter, valnötter, solrosfrön, kokos och blåbär. 

RSS 2.0