IDAG ÄR DET INGEN VANLIG IDAG...

...FÖR IDAG BÄR DET AV MOT PARIS! Vi har en dag på jobbet först och när vi slutar åker vi direkt till Kastrup och flyger till Paris där vi ska vara i en vecka :) Vi har vänner där som vi ska hälsa på men Sebastian ska även jobba på fashion week för män, så jag kommer ha en del tid för mig själv. Som tur är var vi i Paris för två år sedan så jag kommer inte vara heeelt vilsen hehe. Det ska tyvärr vara dåligt väder men det ska ändå bli så skönt att bara komma bort och få strosa runt på Paris gator. Vi får se om jag kikar in under veckan, annars hörs vi när jag kommer hem :) 
 
 
Förra gången vi var i Paris :) Vilka mullisar vi var då haha! 

Kokoschiapudding

God morgon världen! Jag har blivit en sån himla sömntuta på senare tid, okej - ännu mer än jag varit tidigare. Det är helt omöjligt att gå upp ur sängen om jag inte sovit i minst 8 timmar. Så när klockan ringde efter knappt 7 timmars sömn idag så tog snooze-knappen över. Så jag hann inte riktigt med vad jag skulle denna morgon, men men. 
 
Sebastians pappa och syster är på besök från Peru och igår var vi lediga så då passade vi att ha en heldag tillsammans, vi tog de på en Malmö-tur och kvällen tillbringades hemma hos oss. Vi bjöd på hemmagjorda köttbullar, ugnsrostade rotfrukter och potatis, löksås och lingon till middag, rabarberpaj till efteråt och senare på kvällen även lösgodis. De verkligen älskade allt, förutom lakritsbitarna bland lösgodiset :P Tyvärr hinner vi inte spendera mer tid tillsammans för imorgon åker vi till Paris. 
 
Jag glömde såklart att ta bilder på maten igår så istället får ni dagens frukost!
 
Kokoschiapudding med hallon, riktigt spännande och lyxig frukost. 
 
Kokoschiapudding
1,5 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
 
Blanda ihop och låt stå i kylen över natten, lätt som en plätt! 

"The gym is 30%, but the kitchen is 70%"

När det inte blir så mycket träning som förr får man försöka tänka ännu mer på vad man äter. Mycket nyttigare eller enklare än såhär blir det nog inte; 
 
Wokad kyckling med chili, gröna sojabönor, broccoli och fitnessnudlar. 
 
 

Enkelt och nyttigt bröd

God morgon! Idag var tanken att jag skulle börja dagen med en powerwalk men när klockan ringde tidigt imorse så hade jag precis drömt att jag varit ute på en PW och var därför inte mentalt inställd på att gå upp haha. Så jag snoozade istället i två timmar :P 
 
Imorse åt jag en enkel nyttig brödvariant som garanterat kommer att göras fler gånger. Bröd är egentligen något av det bästa jag vet men jag försöker hålla mig borta ifrån det så gott det går. Därför älskar jag alternativ till bröd, som dagens frukost blev. Receptet ger väldigt lite bröd, så dubbla gärna. 
 
Nu ska jag göra mig klar för jobb! 
 
 
Snabb-bröd, två små
1 äggvita
1 msk havregryn
1 msk valfritt mjöl (jag använde jordnötsmjöl men det är bara att prova sig fram med olika mjöl!)
 
Vispa alla ingredienserna och klicka ut två delar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i cirka 5 minuter på 225 grader, klart! 

Min söndag i bilder och recept

 
Till brunch idag gjorde jag nyttiga blåbärspannkakor med blåbärskvarg till. 
 
Blåbärspannkakor, 2 personer
2 dl havregryn
2 ägg
4 äggvitor
1 dl keso
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 msk stevia eller annan sötning
1 msk valfritt mjöl
½ dl blåbär
 
Mixa ihop alla ingredienser förutom blåbären. När du har en slät smet blandar du i blåbären. Stek små pannkakor i en panna, 1 min på varje sida. Jag serverade med kalorifri pannkakssirap och kvarg mixat med blåbär och stevia. 
 
Dagens träning fick bli en promenad till och längst med stranden, det borde man göra oftare, så himla mysigt. 
 
Dagens middag. Så enkelt men ack så gott! Lax kan vara något av det bästa som finns. Här tillsammans med fetaost och pesto, gurka, babyspenat, tomat, mango, haricot verts, broccoli och kvarg. 
 

Midsommarfirandet

Hej vänner! Har ni haft en härlig midsommar? Vi hade som vanligt en fantastisk midsommar med gott sällskap, god mat, massor med dricka, kubb, snapsvisor, grillning och sång. Stugan ligger precis vid havet så några tog även det traditionella nattdoppet, men jag hoppade över det :) Jag som hade skadat ryggen trodde att natten på luftmadrassen skulle förvärra skadan men tro det eller ej så vaknade jag upp med en mycket bättre rygg! Den är dock inte helt återställd så jag kommer ta det försiktigt med träningen, idag blev det en powerwalk på 1,5 timme istället för gymmet. 
 
Jag har aldrig testat att göra egen snaps förut men eftersom jag tycker att snaps är grymt äckligt så tyckte jag att det var bättre att göra en egen detta året. Jag gjorde en rabarber- och jordgubbssnaps och den gick hem hos alla, den var supergod (för att vara snaps). 
 
 
Förutom egen snaps, så invigde jag även min KitchenAid med brödbak :) 
 
Rabarber- och jordgubbssnaps
5 dl brännvin eller vodka
10 g färsk rabarber
½ dl hackade jordgubbar
2 krm mörkt muscovadosocker 
½ tsk vaniljpulver (jag tänkte egentligen använda vaniljstång men glömde köpa det) 
 
Skär rabarben längst med och sen i små bitar. Blanda ner 4 dl sprit, rabarberbitar, jordgubbsbitar, sockret och vaniljpulver eller vaniljstången i en flaska. Låt stå minst ett dygn (helst längre) i kylen och skaka flaskan då och då. Tillsätt den sista mängden sprit dagen den ska drickas. Om du vill kan du filtrera den genom kaffefilter men jag tyckte att det var trevligt att servera med godsakerna i flaskan :) 
 

Midsommar!

Hej på er. Ville mest kika in och önska en god midsommar! Jag har sett fram emot midsommar hur länge som helst men nu vet jag inte hur kul jag kommer att ha det för jag skadade ryggen på gymmet igår, så jag kan knappt röra mig :( Jag har börjat ta ganska mycket vikt på marklyft numera så jag tappar greppet, därför tänkte jag igår prova att använda straps för att få ett bättre grepp. Det var inte så lyckad då det istället blev helt fel belastning och ryggen fick bra stryk. Jag slutade träna direkt och det kändes inte så farligt, men idag är det riktigt illa. Nog om det, hoppas ni får en riktigt fin midsommar! Vi ska ut till en väns stuga med 20 andra över helgen, vi är där varje år och har alltid så himla trevligt. 
 
 
Arga jag efter skadan igår. Fick sätta mig på cykeln och cykla istället, därav det röda ansiktet :) 

Mug cake

Ursäkta för dålig bild men till alla er som har mikro, testa mug cake! Jag har sett massor av olika recept på flera ställen men inte testat eftersom vi inte har mikro. Idag när jag skulle till jobbet insåg jag att jag inte hade någon matlåda och kom då på sen geniala idén att ta med mig ingredienser till en mug cake för att äntligen få prova. Det tog någon minut och var verkligen jätte gott och kan som sagt varieras på mängder av sätt.

Jag återkommer med recept för nu är min lunch slut!


New in

Visst har jag shoppat fina sommarfärger? :P
 
BH och trosor från Cubus (för att vi är bäst på underkläder!)
Långkjol från Cubus
T-shirt från Cubus (världens skönaste t-shirts, har 4 stycken och de är plaggen jag använder mest)
Löparjacka från Nike (Stadium)
Hoodie från Soc (Stadium)

Sol <3

Hej hej! Vilken fantastisk dag det har varit! Tänk om vädret vore såhär varje dag, man mår så himla bra när det är så fint väder. Jag, Sara och Bianca har tillbringat flera timmar på ett urmysigt café mitt i Slottparken. Vi nöjde oss med kaffe men kakorna såg gudomliga ut så det måste man nästan testa någon dag. Påvägen hem "råkade" jag slinka in i några butiker och handlade en hel del fast jag egentligen inte har råd. Jag som bara skulle köpa torrshampoo och hårband, det gick ju bra. Hittade även ett par supersnygga skor men jag lyckades låta bli! Mannen är borta ikväll så jag tänkte försöka ge mig på det där med egentid... 
 
 
Vår mysiga dag i Slottsparken <3

Underbara lediga dag

God morgon! Kan ni tänka er att jag är ledig denna underbara dag?! Vädret är helt underbart. Klockan 8 imorse blev jag väckt med en kopp kaffe på sängen, för då hade jag minsann sovit i 8 timmar och skulle gå upp :P Vaknade till liv bestämde mig för att starta dagen med ett träningspass på gymmet. Det var dags för ett rygg och biceps pass idag och jag körde ett intensivt pass på knappt en timme. Om en liten stund ska jag och Bianca ut och träffa Sara för en kaffe i solen, myyys! Hoppas ni får en underbar dag :) 
 
 
Efter-träning-mat: proteinchokladgröt, hallon, jordnötssmör och en klick vaniljyoghurt. 

Jobba, träna, äta, sova!

Hej hopp! Trots att jag jobbade i över 10 timmar idag så gick dagen väldigt fort. Jag hade ställt in mig på att inte träna idag eftersom jag hade saker att ta itu med hemma, men Sebastian skulle gå och träna och vi behövde ändå hämta våra cyklar som stod på Värnhem så jag passade på att träna ändå. Det blev ett pass för ben med fokus framsida och nu är jag helt slut, kommer sova så gott inatt! 
 
Som ni har märkt är inte middagarna så roliga längre, detta eftersom vi har gått över helt till att äta "clean food", vilket kanske inte är så roligt för er eftersom det inte är några recept direkt. Men hoppas ni får inspiration iallafall! 
 
Dinner: ugnsbakad kycklingfilé med pesto, keso och babyspenat med balsamvinäger
 

Måndagsfrukost

 
Dagens frukost blev havregrynsgröt (jag har fastnat i grötträsket) med carobfluff, quinoapuffar och kokosflarn. 
 
Carobfluffet gör jag genom att elvispa 1 äggvita fluffig, tillsätter ½ mosad banan, ½ dl kvarg och 1 msk carobpulver. 

Helgen

Hej bloggen! Jag har verkligen blivit sämre och sämre på att kika in här, särskilt på helgerna. Det har varit en fullspäckad helg utan en lugn stund. Vi har haft en grymt skoj helg men det är ändå skönt att det är måndag. I fredags hade vi Sebastians familj över på middag, tyvärr glömde jag att ta bilder vilket var synd då jag invigde massa fint till köket. Senare på kvällen mötte vi upp vänner på Lilla torg för några drinkar, som slutade med att vi gick vidare ut och dansade, det blev först Koi och sedan Etagé. På lördagen hann vi inte mer än att vakna och göra oss iordning innan det var dags igen, vi var nämligen ett gäng som styrt upp överaskningsfest för Maja som fyllt år och vi satte igång redan kl 14. Hon blev ditlurad kl 15 och då hade vi dukat upp med balonger, drinkar, grillning ute på gården hos några vänner. På kvällen begav vi oss ut, först till Lilla torg och sedan ut och dansade. Med andra ord var jag ganska sliten igår :) 
 
Idag börjar rean hos oss på Cubus, så jag börjar jobba nu kl 8 eftersom vi måste prismärka alla rea-varor i butiken. Jag jobbar till stängning ikväll så det blir en lång dag. Hoppas ni får en bra dag idag! 
 
Utgången i fredags
 
Lördagen i bilder 
 
 
Bianca var såklart med i lördags :) 

Fredag och morgonträning

God morgon! Tänkt att det redan är fredag, veckan har gått så snabbt! Jag ska strax bege mig av till jobbet, ska bara komma på vad jag ska ha på mig :) Var på gymmet imorse och tränade, det var dags för veckans andra benpass med fokus baksida idag och eftersom jag ska iväg direkt efter jobbet så fick det bli morgonträning. Det är iofs väldigt skönt att träna på morgonen eftersom det är så lite folk på gymmet då. 
 
Efter stängning idag ska jag och Sebastian ut och äta middag med hans familj, på Malmös bästa sushiställe; Chill out. Ahhh det ska bli så gott! Ha en fin fredag <3 
 
 
En stor portion med hallongröt (havregryn, vatten, hallon och vaniljpulver) fick bli dagens frukost. Gröten toppade jag med mullbär, gojibär, hasselnötter och kokosflarn. 
 
 

Fartfyllt

Hej bloggen! Har knapppt varit hemma de senaste två dagarna förens nu. Kom hem sent igårkväll efter att ha sett systers musikal och sedan hängt med familjen, idag började jag jobba kl 8 och direkt efter jobbet mötte jag upp Sebastian och gick till La Roshe för tapas och sangria till middag :) Nu är vi hemma, mätta och belåtna, och ska varva ner framför mitt favoritkvällsnöje - serier! 
 
 
Sangria, bläckfiskringar, blåmusslor, serranolindad getostkräm, marinerade kycklingspett, lätthalstrad tonfisk med kapris samt lammracks. Goooott!! 

Morgonträning

God morgon! Hoppas att ni mår bra. Jag startade dagen imorse med ett pass på gymmet för rygg och biceps, det var verkligen tufft att gå upp när klockan ringde men nu i efterhand är jag glad att jag kom upp. Nu sitter jag och äter frukost och ska snart iväg och jobba. När jag slutar jobba blir jag upphämtad av farmor och farfar för att åka till Klågerupsskolan där min lillasysters musikal ska hållas, det ska bli kul att se :) 
 
Till frukost idag blev det en spännande variant av äggröra, nämligen kokosäggröra!
 
 
Kokosäggröra tillsammans med chiafrön, kokos, hallon och valnötter. 
 
Kokosäggröra 
2 ägg 
1 dl kokosmjölk
1 msk kokosmjöl
1 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
 
Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull, värm upp och rör runt tills det blir en fast massa. 

Underbar kväll

ÅH vilken härlig kväll vi har haft! Och ÅH vad gott vi har ätit! Alltså korvarna från Korvhuset... Ingen av oss finner ord... Ni som bor i Malmö måste helt enkelt gå dit och köpa korv, det är en order. 
 
 
Min fina Sebastian och min fina Sara. Vi grillade färsk korv, marinerad fläskkarré och majskolv som vi åt med sallad och tzatziki. Till efterrätt åt vi fruktsallad på banan, apelsin, päron, kiwi, melon, hallon och passionsfrukt, som vi åt med vanljkesella. Sverige-Färöarna i uterummet till det. En perfekt sommarkväll med andra ord! 

Ledig effektiv dag

Hej hej! Vilken lång dag det redan har varit! Jag och Sebastian har varit lediga idag tillsammans så imorse klockan 7 kickade vi igång dagen med att tvätta, wiho haha. Vi har även hunnit med att träna, varit på lillebrors skolavslutning, lunchat i solen, varit på Budo fitness och handlat samt varit på korvhuset och handlat riktigt lyxiga korvar (helt utan tillsatser, från Sveriges bästa korvmärke). Vi blir nämligen strax hämtade av Sara och ska åka hem till henne och grilla i hennes trädgård, det ska bli så himla mysigt :) Snacka om att det bjuds på härligt grillväder idag, vi kommer kunna hänga i trädgården hela kvällen! 
 
 
 

Nytt i köket :)

Jag tänkte att ni skulle få se några av de fina presenterna jag fick i examenspresent. Jag fick verkligen SÅ fina presenter av alla, men valde ut några godbitar att visa er. Jag har valt att visa några saker jag fick till köket och det är saker som ni säkert kommer att få se mer av eftersom det är mycket köksrelaterat i bloggen :) 
 
 
- Hjärtformad ugnsform från Le creuset
- Vinkaraff från Iittala
- Glas från Iittala (kan användas som champagneglas/cocktailglas/dessertskålar) 
- Stor skål från Kosta Boda, Mine-serien
- Köksmaskin från KitchenAid
- Gjutjärnsgryta från Le creuset

Helgen

God morgon! Hoppas ni har haft en bra helg. För mig gick helgen jätte snabbt, har knappt märkt av att det varit helg. Men jag hade iofs helg mitt i veckan :) Efter jobbet i lördags tränade jag och Sebastian tillsammans, rygg och biecps för min del. På kvällen mötte vi upp min vän Samantha och hennes franska pojkvän som är och hälsar på, vi var på white party på Ribban beach och det var super trevligt! Att jag missade detta stället förra sommaren är helt galet för det är verkligen så himla trevligt ställe. Det är en bar som ligger på ett stort trädäck mitt på stranden, snacka om utomlandskänsla. Just denna kvällen var det vitt tema och det var kul att se att verkligen alla hade gått all in! 
 
Söndagen spenderades i en studio tillsammans med fotograf, make-up artist och frisör för en plåtning. De ville göra en plåtning för privat bruk med mig som modell så jag ställde såklart upp :) På eftermiddagen hade vi flera planer men fick ställa in eftersom jag var tvungen att tvätta av galen sminkning och tvätta ut galet hår haha. Istället tog vi oss till gymmet för en träningspass mot kvällen, jag körde mitt andra benpass (fokus baksida) och lite mage. 
 
Nu ska jag strax iväg och jobba, jobbar till stängning som vanligt men jag nog ändå försöka ta mig till gymmet. 
 
Samantha, Sasha, Sebastian och jag på Ribban beach club
 
Dagens frukost blev en ny variant av davos, nämligen fildavos som jag hade tillsammans med hallon och paulúns granola. 
 
Fildavos: rör ihop 1 dl fiberhavregryn, 1 msk linfrön och 2 dl filmjölk. Låt stå i kylen över natten. Om du tycker den är för tock på morgonen kan du röra i lite mer filmjölk. 
 

Ugnsbakad mangogröt

God morgon! Nu ska jag strax iväg och jobba, gymväskan följer med till jobbet så att jag ska hinna med ett träningspass innan gymmet stänger idag. Måste verkligen komma igång med träningen ordentligt nu igen! Jag tänkte bara bjussa på dagens frukost innan jag beger mig :) 
 
Ugnsbakad mangogröt
1 dl havregryn
½ mosad banan
1 dl tärnad mango
1 msk jordnötssmör
½ dl äggvita
2 msk mjölk
1 krm bakpulver
Lite salt
 
Mosa mangon (om du använder färsk mango - mikra den först) och blanda ihop med de andra ingredienserna. Häll upp i en ugnssäker portionsform och sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Ät som den är eller med en klick keso eller kvarg. 

Måndag?

Hej hopp! Ett jobbpass och ett träningspass senare sitter nu jag och Sebastian bänkade framför fotbollen, som dock inte går så bra för Sverige... Det har känts som måndag hela dagen idag och jag har fått påminna mig hundra gånger att det är fredag, jätte jobbig känsla! Det har ju varit festande flera dagar i rad och en ledig bakisdag igår, så det kändes verkligen som slutet på veckan igår och början på en ny idag. Jag tänker iallafall inte fira fredag, utan jag behöver verkligen ta det lugnt och återhämta mig. Hoppas ni får en trevlig kväll :) 
 
Ben och mage! 

Examensmaten

All mat igår blev verkligen jättegod och det är många som vill ha recept så därför skriver jag givetvis ut alla recept här. I all stress igår så glömde jag givetvis att ta bilder på maten (vi tog knappt några bilder överhuvudtaget tyvärr) men jag tog någon bild häromdagen när maten blev färdig.

 

Avokado- och mangosallad gjord på:

Romansallad

Isbergssallad

Gurka

Paprika

Cocktailtomater

Mango

Avokado

Pumpakärnor

 

Dressingen bestod av:

½ dl vitvinsvinäger

½ dl olivolja

1 dl rapsolja

1 msk honung

Salt & peppar

 

Fransk potatissallad gjord på:

Kokt färskpotatis

Kronärtskockor

Rödlök

Kapris

Hackad persilja

 

Dressingen bestod av:

1 dl vitvinsvinäger

2 dl olivolja

3 msk dijonsenap

3 pressade vitlöksklyftor

Salt & vitpeppar

 

Jag gjorde 8 pajer med 4 olika fyllningar. Jag gjorde dem dagen innan och serverade kalla, men de funkar även att serveras varma. Samtliga hade samma pajdeg som grund:

 

Pajskal

3 dl mjöl

125 g smör

1 msk vatten

 

Knåda samman ingredienserna till en deg, ställ kallt en stund innan du trycker ut degen i en pajform. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 minuter på 200 grader.

 

Skink- och broccolipaj

200 g rökt skinka

250 g broccoli

1 gul lök

3 ägg

3 dl vispgrädde

1 dl riven västerbottenost

 

Hacka löken och strimla skinkan, stek i en panna. Koka broccolin enligt anvisningarna på paketet. Blanda samman ägg och grädde. Lägg broccoli, skinka och lök i pajformen, häll över äggstanningen och strö över osten. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter.

 

Salami- och briepaj

75 g salami

250 g brieost

½ rödlök

2 ägg

2 dl mjölk

 

Hacka löken, skär brieosten i strimlor och salamin i små bitar. Blanda ägg och mjölk. Varva brie, lök och salami. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter.

 

Spenat- och kesopaj

250 g hackad spenat

250 g keso

1 gul lök

2 ägg

1 dl vispgrädde

1 dl riven ost

 

Hacka löken och stek i panna. Blanda ihop alla ingredienser och häll i pajskalet. Sätt in i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.

 

Västerbottenpaj

150 g västerbottenost

3 ägg

3 dl vispgrädde

Salt & peppar

 

Riv osten och blanda ihop med övriga ingredienser. Häll blandningen i pajskalet och sätt in i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.

 

Knäckebröd (1 plåt)

2 dl valfritt mjöl (jag använde grahamsmjöl)

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

½ dl linfrön

½ tsk salt

½ dl rapsolja

2,5 dl kokande vatten

 

Blanda alla ingredienserna förutom vattnet i en bunke. Häll sist i det kokande vattnet och rör om. Bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ett tips är att kavla ut dagen med bakplåtspapper emellan så får du jämna och fina knäckebröd. Annars går det bra att bara platta ut degen över plåten, men godast blir det om du gör de så tunna som möjligt. När du brett ut smeten kan du om du vill skära rutor för önskad storlek, annars brytar du bara det i bitar när det är klart. Strö eventuellt över flingsalt innan du sätter in det i ugnen. Nu kommer det till att ha de en bra tid i ugnen. Enligt andra recept ska plåten vara i ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter på 150 grader, men detta funkar inte i min ugn då de blir brända direkt. Jag har istället provat mig fram och för min del funkar det bäst med varmluft på 125 grader i cirka 50 minuter.

 

Underbart gott mörkt bröd (2 limpor)

1 l filmjölk

2 dl solroskärnor

2 dl rågkross

5 dl vetemjöl

5 dl grahamsmjöl

1 dl vetekli

1 dl linfrön

1 ½ dl sirap

1 msk salt

¼ dl bikarbonat

 

Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Smörj två brödformar och häll i smeten. Ställ in i ugnen på 180 grader i 80 minuter (täck bröden med folie efter cirka 20 minuter så att de inte får en bränd yta). 

 

Ananaspaj

Pajskalet:

150 g smör

½ dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

Fyllningen:

1 ägg

2 dl créme fraiche

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

cirka 500 g avrunnen krossad ananas 

Ev. 1 dl kokos

 

Smält smöret och blanda ihop det med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i form med löstagbar botten eller i en pajform (22-24 cm). Rör ihop ägg, créme fraiche, ströcker, vaniljsocker, ananas och kokos om du vill ha det. Häll fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter (tills fyllningen inte är rinnig). Servera pajen ljummen eller kylskåpskall, det är en smaksak. Ät som den är eller tillsammans med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde. 


Gårdagens examensfirande

HEJ! Då var man numera färdigutbildad lärare i samhällskunskap och religion för grundskolans senare år, gymnasieskolan och vuxenutbildning. Det kommer kännas så konstigt att inte fortsätta att gå i skolan, jag har ju gått i skolan i 17 år! Tur att jag kommer att jobba i skolan :)

 

Gårdagen då, WOW vilka fantastiska människor jag har omkring mig. Så många nära och kära som kom igår för att fira mig och herregud vad de skämde bort mig med fina presenter! Festen var hemma hos min mamma och klockan 19 kom gästerna. Vi började med mingel och dricka innan buffén serverades. Som ni vet har jag lagat mat i två dagar och resultatet blev: avokado- och mangosallad, fransk potatissallad, hembakade bröd, hemmagjorda knäckebröd, ostar, västerbottenpajer, salami- och briepajer, skinka- och broccolipajer och spenat- och kesopajer. Jag lagade traditionell buffémat utan att tänka på hälsosam matlagning för en gångs skull (recepten kommer i nästa inlägg). Efter buffén serverades kaffe och ytterligare ett buffébord, fast denna gång med kakor. Jag hade bakat en ananaspaj, farmor hade bakat en chokladkaka och mamma hade bakat morotskakor och rabarberpajer. Jag kan tala om att vi har massor med kakor och framför allt alkohol över, men man vill ju hellre ha för mycket än för lite :) Vi som stannade längst höll igång till midnatt och sen stack vi ut och fortsatte fira på nattklubb. Kan inte allt annat än att vara mer än nöjd med kvällen, det ända negativa var att jag hade så många gäster att det kändes som att jag inte hann umgås med någon.

 

Imorse vaknade jag av en av de finaste presenterna man kan tänka sig, min älskade Sara som bor i Australien överraskade med en Sverigevistelse. Hon stannar i 6 veckor!! Hon har lyckats att hålla sig från att berätta för någon, så gissa om alla blev överraskade!

 

Jag och Emine <3 
 
Min kärlek och jag 

IDAG ÄR ingen vanlig dag...

...FÖR IDAG ÄR DET MIN EXAMENSDAG! TJOHOOO! Har inte riktigt kunnat greppa att det är dags, förens igår på  avslutningsfirandet med lärarna. Då började jag fatta att det är dags och då blev det helt plötsligt lite sorligt :( Det blev sent igår och väldigt mycket vin så idag är jag lite seg, men det är bara att bita ihop för idag smäller det! Jag har varit uppe med tuppen idag och fortsatt att göra maten till ikväll, nu tar jag paus för en frukost - lite tidigare än igår :P 
 
14.00-15.30 är det examenscermoni och kl 19 kommer gästerna så jag har en stund där emellan att ordna med det sista. Åh vad jag ser fram emot ikväll, då ska det firas! Jag och klasskamraterna har kommit fram till att examen är faktiskt en av få saker i livet som man verkligen förtjänar att fira. Annars brukar man ju fira födelsedagar, studenten och liknande - men det är ju inget speciellt egentligen, alla fyller ju år och (nästan) alla tar ju studenten, man har ju inte gjort något speciellt. Men när man har gått en utbildning på 5 år, ja då jäklar förtjänar man att bli firad hehe :D 
 
Nej nu måste jag fortsätta här hemma! Vi hörs antagligen imorgon om jag inte kikar in senare mellan varven. Ni har en hel del recept att vänta er, jag har ju gjort en hel del mat :) 
 
Gårkvällen <3 

Examensvecka

Heeej! NU, klockan halv fem, sätter jag mig ner för första gången idag och tänkte även äta frukost haha. Klockan 9 imorse ringde klockan och då var det dags att börja laga maten inför examensfesten imorgon. Nu är jag klar för dagen och resten av maten gör jag imorgon förmiddag. 
 
Igårkväll var jag ute med klassen och åt tapas på Mosaik, för att sen gå vidare till lilla torg för några glas. Klockan 18 idag är vi bjudna av lärarna på ostbricka och vin :) Det är mycket firande denna veckan, kul! 
 
Nu ska jag slänga i mig kvarg och sedan göra mig iordning för kvällen! 
 
En del av klassen igårkväll, några var tyvärr frånvarande. 

Gräsänka

God morgon! Tidigt imorse åkte älskling till Stockholm så nu får jag klara mig själv i två dagar, tur att dagarna och kvällarna är fullspäckade :) Nu ska jag iväg och jobba fram till stängning, sen blir det snabbt hem om och byta om för klockan 19 ska jag äta avslutningmiddag med klassen. Ha en fin dag <3
 
Kom ut i köket imorse till detta söta meddelandet <3 Det är det små sakerna i livet som räknas!
 
Till frukost blev den en portion gröt med ett hav av godheter; jordnötssmör, hallon, solrosfrön, pumpafrön och linfrön
 

Effektiv helg!

Hej bloggen. Hoppas ni har haft en trevlig helg. Jag blev klar med min ena inlämningsuppgift igår som planerat, sen träffade jag upp min syster i stan och hängde lite. Kvällen bestod först av examensfest för Linnea i min klass och efter det var jag på grillfest med massa vänner fram tills solen var påväg upp :) Lite sliten är jag idag men har ändå varit effektiv; skrivit klart den andra inlämningsuppgiften, städat, lagat mat och fixat lite inför examensfesten på onsdag. Imorgonbitti åker Sebastian till Stockholm med jobbet så nu ska vi passa på att kramas lite :)
 
Söndagsmiddagen bestod av köttfärsbiffar, klyftpotatis, kvargtzatziki och babyspenat med balsamvinäger. 
 

Äppelbakelse

Gjorde mig en nyttig äppelbakelse som funkar till frukost eller mellanmål :)
 
Äppelbakelse 
2 msk havregryn
2 msk havremjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ mosad banan
2 msk kvarg
1 tsk agave (eller honung) 
 
Fyllningen:
½ äpple
1 msk jordnötssmör
 
Blanda ihop ingredienserna, förutom fyllningen. Klicka ut halva smeten på en plåt med bakplåtspapper, gör en liten grop i mitten. Mixa ihop äpple och jordnötssmör och lägg fyllningen i gropen. Lägg över resten av smeten så att fyllningen täcks. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. 
 

Fredagshäng i VH

Hej alla! Både jag och Sebastian har en välbehövligt ledig lördag. SÅ skönt. Efter jobbet igår mötte som vi nämnt våra vänner i Västra hamnen, vi hade köpt med öl och rosé och de hade köpt med sig massa plockmat. Vi hade verkligen jätte mysigt  och bestämde att vi måste styra upp många sådana kvällar i sommar. Vädret var så behagligt att vi satt ute ända till midnatt :)
 
Nu ska jag, tyvärr, ägna dagen större delen av dagen åt plugg, men senare i eftermiddag och ikväll har jag trevligare planer. 
 
Sebastian, Andreas och Hanna

RSS 2.0