Kvällsgott

Blev bjuden på en blåbärssmoothie av mannen till efterrätt, mums! :) 
 
Smoothie gjord på blåbär, kvarg, mjölk, äggvita, proteinpulver vanilj och stevia 

Bli-frisk-middag

Ikväll blev det en bli-frisk-middag igen fylld med massa nyttigheter :) 
 
Torsk med zucchini och soja-täcke
400 g torskfiléer
½ zucchini
2 msk kinesisk soja
½ msk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk sesamfrön
En skvätt pressad citron eller lime
 
Lägg torskfiléerna i en ugnssäker form. Riv zucchinin grovt och strö över filéerna. Blanda soja, ingefära, vitlök, sesamfrön och citron/lime i en skål och häll över fisken och zucchinin. Sätt in i ugnen tills fisken är klar, cirka 10 minuter. Detta åt vi med quinoa blandat med spenat och hackade cocktailtomater samt några bitar paprika. 
 

Vackra blommor

Hur trevligt är det inte med färska blommor på matbordet? Jag borde unna mig själv det lite då och då :) 
 

Golden Rose

Känner ni till märket Golden Rose? Jag tror inte att det säljs i Sverige så jag brukar alltid köpa med mig hem om jag är utomlands. Det är väldigt bra och prisvärt! Det säljs på vissa flygplatser, men har även egna butiker och säljs i kosmetikbutiker. Jag brukar mest köpa på mig massa nagellack men nu när jag var i Makedonien så köpte jag även med mig lite smink. Ångrar mig lite att jag inte köpte mer smink dock för nagellack har jag nog redan 20 stycken av från Golden Rose. Men det jag köpte är jag väldigt glad över! Som jag har skrivit tidigare så har jag på tok för mycket smink och det svämmar över i badrummet och finns inte plats för något annat. Måste hitta någon bra lösning eller rensa så det ryker om det. 
 
10 nya nagellack (vissa i nya färger och vissa i påfyllning av favoriter), ett grymt snyggt läppstift (läppstift är förresten sjukt underskattat, varför använder jag aldrig det?!), eyelinercompact foundation som jag tänkte använda som concealer, mineralpuder som var SÅ bra - vill aldrig använda något annat, samt två ljusa läppennor

Omelettmuffins

Gjorde riktigt mumsiga omelettmuffins precis! Frågan är om de är goda att äta kalla? De var jätte goda varma men det blev ju massor över så jag hoppas att de är goda kalla. Har ni inte testat att göra omelettmuffins förut så måste ni prova. Det går ju att variera hur mycket som helst efter smak och vad man har hemma. 
 
Omelettmuffins
Grunden:
4 ägg
1 msk mjölk (men går också bra med kvarg, turkisk yoghurt eller liknande)
 
Valfria kryddor (jag använde salt, vitpeppar och basilika)
Valfri fyllning (jag använde riven ost, strimlad kalkon och hackade cocktailtomater)
 
Vispa äggen någon minut med elvisp. Blanda i resten av ingredienserna och häll upp i muffinsformar (det blev 6 stycken för mig). Tänk på att inte fylla ända upp till kanten då de sväller i ugnen. Sätt in i ugnen på 200 grader tills de har fått färg och stelnat, cirka 20 minuter. 
 

Min start

Hej bloggen! Har mest legat och vilat och dragit mig i sängen hela förmiddagen. Det är fint väder ute, förutom blåsten, så jag tyckte att Bianca förtjänade en lite längre promenad, så det fick det bli. Det känns som att febern har försvunnit så vem vet, jag kanske blir frisk någon gång. Började dagen med en smoothie och ett glas Berocca, får se om det gör susen. Nu tänkte jag göra något gott i köket :) 
 
 

Ugnsrostade grönsaker och kycklingbitar

Hej! Febern har kommit tillbaka (den försvann igår) men jag kände ändå att jag fick tvinga upp mig för att laga middag. Dels av rastlöshet och dels för att Sebastian slutar jobba sent så ska han handla och laga middag när han kommer hem blir det mat mitt i natten :) Men jag ville laga något så enkelt som möjligt och vad är inte lättare än något som lagas av sig själv i ugnen? Jag fuskade dessutom med halvfabrikat... Men det var det värt, för gott var det! Ugnsrostade grönsaker med chicken bites, ack så gott. 
 
Nu blir det El Clasico! ¡Visca Barça!
 
Zucchini, paprika, brysselkål och champinjoner med en marinad på lime, olivolja, ingefära, chili, paprikakrydda och salt. Strimlade kycklingfiléer med Santa Marias Crispy chicken bites. Allt in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter. 

Nyttig peanut butter jelly sandwich

Är det bara jag som tycker att "peanut butter jelly sandwich"är något av det godaste som finns? Brukade alltid äta det förr med vitt rostbröd, den onyttiga varianten av jordnötssmör och onyttig sylt. Sedan jag började träna och äta nyttigt har jag inte ätit det, men kolla in den här variaten! Som guds gåva till mänskligheten hehe. En NYTTIG variant av peanut butter jelly sandwich!
 
Hembakat morotsbröd, hemmagjort jordnötssmör och hemmagjord "hallonsylt" som jag gjorde genom att bara mixa hallon med stevia. 
 

Morotsbröd

Mmm vilket mumsigt bröd jag hittade på min favoritmatblogg. Måste med jämna mellanrum tvinga mig själv upp ur sjuk-soffan och göra något så jag inte ruttnar :P 

 

 

Morotsbröd

5 dl grahamsmjöl (eller annat mjöl)

2 dl fiberhavregryn (eller andra gryn)

½ dl solrosfrön (eller andra frön)

½ dl linfrön (eller andra frön)

2 tsk bikarbonat

½ tsk salt

1 morot

4,5 dl naturell yoghurt (eller fil)

1,5 msk honung

 

Olja (eller smöra) en brödform. Blanda mjöl, gryn, frön, bikarbonat och salt i en bunke. Skala och finriv morötterna. Rör i morötterna, yoghurt och honung i brödsmeten. Lägg i smeten i formen. Sätt in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 30 min (jag hade bakplåtspapper över brödet den sista studen för att inte bränna toppen). Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. 


Bitter sjukling

Hej bloggen! Egentligen vill jag inte ens skriva något nu då jag vet att jag bara kommer att gnälla, och ingen vill höra på mitt gnäll. Så egentligen kan ni bara hoppa ner till min goda frukost så slipper ni mitt gnäll :) Men jag måste trots allt skriva av mig: jag är så sjukt bitter, arg, irriterad och trött på att vara sjuk!! Det känns som att jag bara har varit sjuk hela hösten och vintern och det håller på att ta kål på mig. Jag sitter bara hemma nu med ångest över att jag inte kan komma igång med examensarbetet och får dåligt samvete för Emine som jag skriver tillsammans med. Och mest av allt är jag arg för att jag inte kan träna. Just när jag blivit frisk och kommit igång med träningen så blir jag sjuk igen så att jag ska behöva börja från ruta ett igen. Jag håller på att bli knäpp! Så slut på gnället. Hur mår ni? Hoppas ni mår bättre än mig :) 
 
Frukost: hembakat bröd (recept kommer) med kalkon, keso och örtkrydda samt ost, gurka och örtkrydda. 

Bli-frisk-soppa

Till middag ikväll blev det en bli-frisk-soppa med massa nyttigheter. En indisk soppa som jag hittade recept på här och gjorde om lite. Sebastian ska nu iväg på sitt andra träningspass idag och jag surar i soffan för att jag inte kan följa med.
 
Jag har börjat researcha lite för vårt examensarbete idag eftersom vi inte kan ses när jag är sjuk, vilket jag egentligen borde fortsätta med nu men det är så fruktansvärt ansträngande att stirra in i datorskärmen! Det känns som att huvudet ska sprängas och jag vill bara dra täcket över huvudet.
 
 
Indisk kycklingsoppa

1 msk riven färsk ingefära

½ - 1 chili

1 gul lök

2 morötter

1 syrligt äpple

1 msk curry

2 tsk garam masala krydda*

1 kanelstång

1 liter vatten

2 hönsbuljongtärningar

3 dl grädde

3 kycklingfiléer 

Salt och vitpeppar

Färsk koriander

 

Hacka chilin och löken. Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen i smör tillsammans med chilin, löken och den rivna ingefäran (de ska inte få någon färg). Skala och riv äpplet, skala och skär moroten i slantar. Lägg i tillsammans med kycklingen, krydda med curry och blanda runt. Tillsätt vatten och buljongtärningar, lägg lock på, koka upp och låt koka i 5 minuter. Lägg i kanelstången och häll i grädden. Låt koka i 5 minuter. Krydda med salt, vitpeppar och garam masala. Ta bort kanelstången. Garnera med färsk koriander och servera eventuellt med en klick créme fraiche.

 

*Garam Masala krydda

1 tsk spiskummin

1 tsk koriander

1 tsk kardemumma

1 tsk gurkmeja

1 tsk malen ingefära

1 tsk paprikapulver

½ tsk chilipulver

 


The Dreamer by Sons of South

Igår släpptes en singel av världens bästa band, nämligen Sons of South! Bandet drivs av Sebastian och 4 vänner och de är GRYMMA. Singeln finns på både Spotify och iTunes och heter The Dreamer, så in och lyssna med er :D
 
Här kommer ni till låten på Spotify 
 
 
 

Kokospannaka med vaniljkvarg och blåbär

Förresten, ledsen att jag inte kunde uppdatera i helgen. Det var roligt att se att så många ändå kikat in i helgen och framför allt hur många ni var som kikade in igår när jag kom hem! Nu blir det kanske ändå inte så rolig uppdatering när jag är sjuk men lite goda frukostar och middagar ska jag iallafall försöka åstadkomma. Åt faktiskt precis en kokospannkaka som ni kan se nedan. 
 
Kokospannkaka
1 ägg
½ mosad banan
2 msk kokosmjöl
1 dl mjölk
 
Blanda ingredienserna och stek i en panna med lite olja. Jag toppade med vaniljkvarg (kvarg blandat med vaniljpulver) och blåbär. 
 

Resan

Hej på er! Jag är fortfarande jätte sjuk :( Jag tror dessutom att jag har fått halsfluss eftersom jag är svullen, har så ont och kan knappt svälja. Hosta och feber på det är inte jätte kul. Jag som hade längtat efter att träna när jag kom hem! Det är så himla typiskt, jag måste ha jätte dåligt immunförsvar. 
 
Resan då, vi har inte gjort mycket mer än att festa haha. Det var tre hårda dagar och jag känner mig alldeles för gammal för sånt. När vi kom fram i fredags åt vi lite tapas på rummet, drack vin och gjorde oss iordning. Sedan gick vi till en bar och drack drinkar, vidare till nästa bar för några drinkar till och sedan ut på nattklubb. Kom hem tidigt på morgonen, sov några timmar, gjorde oss i ordning och blev upphämtade av två vänner. Vi åkte då till en annan stad åt och på en restaurang som låg på en båt ute i vattnet. Vi kom tillbaka till Skopje ganska sent på kvällen och hade bara 20 minuter på oss att göra oss i ordning. Bytte om och la på lite mer smink och sedan blev vi upphämtade igen och sedan började en barrunda igen och slutade på en nattklubb. Samma visa igen, kom hem på morgonen och sov en sisådär 4-5 timmar och sedan åkte vi till ett nyöppnat köpcentrum. Åt pizza och kollade på kläder, jag shoppade dock inget förutom lite smink och nagellack. Jag var nog för sliten för att ha öga för kläder. Åkte hem, packade, gjorde oss iordning och drack inhemsk öl på rummet. Söndagar är den stora festdagen där så att vila sista dagen fanns inte på schemat. Och nog förstår jag att det var den stora festdagen för det var helt galet mycket folk ute och alla var så taggade! Vi mötte upp vänner på en bar där det var fullt ös och sedan gick vi ut på nattklubb där det var ännu galnare. Strax innan klockan 4 på morgonen sa vi hejdå till alla, gick till vårt rum och bytte om och tog vår packning. Klockan 4 blev vi hämtade och körda till flygplatsen och vår resa hem till Sverige började. Var hemma runt 11.30 och ni kan ju gissa hur jag mådde. Hoppade in i duschen och stack till skolan där det var handledningstid för examensarbetet. När jag kom hem senare på eftermiddagen slängde jag mig i soffan, kände hur fruktansvärt sjuk jag var (inte bara trött och sliten med halsont som jag tidigare trott) och stannade där resten av dagen. 
 
Vi har haft grymt kul men det är skönt att vara hemma. Jag längtar tills jag blir frisk och kan komma tillbaka till mina rutiner, träning och god frukost och mat :) Här kommer några bilder från resan och nu ska jag se om jag kan få i mig något att äta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Borta bra men hemma bäst

Hej bloggen! Ville mest kika in och säga att jag lever. Kom hem imorse men har åkt på en dunderförkylning och hemsk feber så jag har mest spenderat dagen i soffan och haft feberfrossa. Har precis sett ett otroligt intressant avsnitt av Uppdrag granskning och nu blir det film med mina hjärtan som jag saknat så. Det finns iallafall inget bättre sätt att ha feberfrossa än i mannens famn.


Bye Sweden!

God morgon! Nu sitter jag och slänger i mig lite frukost men måste strax gå. 8.45 går tåget till kastrup och vid 11 lyfter flyget till Makedonien och huvudstaden Skopje! Där blir det shopping, god mat och fest fram till måndag :) Jag har aldrig varit där men Maja åkte dit första gången i somras och har varit där några gånger sedan dess så hon känner staden vid detta laget. Jag vet inte om jag kommer att ha något internet på hotellet eftersom det är Maja som bokat men om jag har det så kommer jag att kika in, annars får ni hålla ut till måndag :) Ni får ha en bra helg så hörs vi! 
 
Yoghurt- och kvargblandning toppat med hemmagjord müsli, quinoapuffar, mango och granatäppelkärnor 
 

Nya kategorier, packning och middag

Hej på er! Vet ni vad jag har suttit och gjort i flera timmar? Gjort nya kategorier och delat in ALLA matinlägg i nya kategorier så att det nu ska bli lättare att hitta. Det tog fruktansvärt lång tid så jag hoppas att det var värt det :) Kolla in kategorierna vettja! Och vet ni vad jag mer har gjort hela kvällen? Packat! Jag och Maja har nämligen bokat en weekendresa och åker imorgonbitti :D Wiee så kul det ska bli. 
 
Jag har även lagat en fläskfilégryta till mig och mannen, som blev väldigt god! Nu ska jag försöka packa det sista och sen ligga i Sebastians famn resten av kvällen, jag kommer ju sakna honom <3 
 
Fläskfilégryta 
1 fläskfilé (ca 700 g) 
½ - 1 purjolök 
1 röd paprika
ca 300 g champinjoner 
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
3 dl matlagningsgrädde 
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
1 msk koncentrerad kalvbuljong
2 msk hackad persilja 
Salt & peppar 
 
Skär fläskfilén och stek i en panna, salta och peppra. Lägg över den färdigstekta fläskfilén i en stor kastrull. Hacka lök och vitlök, skär paprikan och stek tillsammans i en panna. Lägg över i kastrullen. Skär champinjonerna, stek dem och lägg över i kastrullen. Tillsätt alla ingredienserna, koka upp och låt sedan puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Detta åt vi tillsammans med mathavre. 
 

Bäst i kategorin ugnsbakad gröt

Okej, denna ugnsbakade gröten är helt klart den godaste jag ätit hittills! Mums säger jag bara. Kom precis hem från lite ärenden och nu blir det lite fix här hemma. Men ska unna mig lite ledig-tid också, det förtjänar jag :) 
 
Ugnsbakad gröt med päron och banan
1 dl havregryn
1 msk jordnötssmör
2 msk mjölk
½ dl äggvitor (1-2 st)
½ banan
½ päron
1 krm bakpulver
kokos till garnering 
 
Mosa bananen och skär päronet i små bitar. Blanda ihop alla ingredienserna och häll i en ugnssäker portionsform. Strö lite kokos på toppen. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Jag åt min med en klick kvarg, supergott!
 

Smoothie och jordnötssmör

Jag började min dag i dag med en lätt smoothie medans jag gjorde en burk jordnötssmör :) 
 
Proteinsmoothie gjord på banan, mjölk, äggvita, kvarg, proteinpulver choklad & hasselnöt, stevia, kakao och jordnötssmör 
 
Jordnötssmör gör du genom att bara mixa naturella jordnötter till ett smör och tillsätta rapsolja och salt efter önskad konsistens och smak! 
 

Gårdagen

Hej! Jag och mina fina kollegor hade en så trevlig kväll igår. Vi satt i köket och snackade tillsammans med Prosecco och tilltugg och sedan satte vi oss i en taxi till Chill out sushi. Jag har bloggat om Chill out tidigare då det är min favorit och ni som bor i Malmö och inte har testat det måste verkligen göra det. Det var såklart gudagott igår också och till maten drack vi god öl. När de stängde var vi inte riktigt redo för att gå hem (förutom chefen som skulle börja jobba kl 8 idag) så vi begav oss till Rosen för goda drinkar. Lite småseg har jag varit idag efter drickan igår så har haft en lugn morgon. Blir ingen träning idag pga. alkoholen (tränar aldrig dagen efter jag druckit), istället ska jag fixa och dona lite med saker som behövs göras. 
 
Jag fick fina blommor :) 
Jag, Sandy och Michis 
 
Lina och Elin :D 
 

Gottis

Hej bloggen! Jag jobbade inte till stängning idag så jag är hemma en stund innan tjejerna kommer om en halvtimme. Förutom snöbollarna har jag dukat fram lite gott naturgodis och på kylning står tre flaskor Prosecco. Idag syndar vi :) 
 

AW

God morgon! Tänkte egentligen sticka och träna imorse men jag skämde istället bort mig med en "sovmorgon" till 8.30. Eftersom jag struntade in träningen tänkte jag att jag skulle ha tid att lägga ner tid på en riktigt god frukost, men hur tror ni det gick? Har istället stressat och sitter nu och slänger i mig en mindre rolig frukost som jag gjorde på 5 minuter, men det var gott det med. Jag börjar jobba kl 11 och när vi stängt butiken ska vi gå hem hit för att dricka några glas skumpa som står på kylning och de har tjatat till sig snöbollar så det stod jag och gjorde inatt :) Efter en stund här hemma ska vi ta oss bort till Chill out sushi vid Kronprinsen för att äta middag tillsammans. 
 
Yoghurt- och kvargblandning toppad med kanel, hemmagjord müsli, torkad banan, torkade äppelbitar och granatäppelkärnor 

Mysig kväll

Hej! Runt 18-tiden kom Sara hit och vi gick ut på en timmes powerwalk i den friska vinterkvällen. När vi kom hem lagade vi alla tre middag tillsammans, åt mat och har nu kollat på film. Så himla mysigt. Sara körde precis hem och jag är såå sömnig men får hålla mig vaken någon timme till iallafall, vi har lite hushållssysslor kvar att ta tag i här hemma. Ni får sova gott <3
 
Färsbiffar, klyftpotatis med ströbröd, rosepepparsås och sallad
 
Färsbiffar gjorda på nötfärs, ägg, vitlök, chilipulver, salt & peppar
 
Klyftpotatis med olivolja, ströbröd, vitlökspulver, salt & peppar
 
Sallad gjord på babyspenat, paprika, gurka, cocktailtomater, granatäpplekärnor och olivolja
 
Rosepepparsås:
4 dl grädde
1 dl steksky eller 1-2 msk koncetrerad kalvfond
1 msk rosepeppar
Salt & peppar
Ev. redning 
 
Häll alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt puttra i några minuter. Red såsen om du vill ha den tjockare. Om ni använder steksky rekomenderar jag att sila såsen innan servering och sedan garnera med rosepeppar. 
 

Döööd

Fy faaaan vad mina ben är döda, jag kröp nästan hem från gymmet. Som vi köttade på gymmet, det fanns ju så många benmaskiner vi ville testa! Vi körde hejvilt med liggande leg curl, lex extensions, adductor, abductor, liggandes benpress, squats i smithmaskin och sedan lite magövningar. Bulgariska utfall och vader fick jag hoppa idag eftersom tiden rann iväg och benen var döda. Vi köpte med oss sallader hem och nu har vi lite och stå i här hemma innan Sara kommer hit för en powerwalk (hur fan ska jag orka?!) och sen ska vi laga middag tillsammans. 
 
 
 

Leg day!

God morgon! Idag har jag och Sebastian är ledig dag tillsammans wieee :D Har precis ätit frukost och nu ska vi städa lite här hemma innan vi beger oss till gymmet för ett benpass. Är så taggad! Ha en fin dag så hörs vi sen. 
 
Gröt gjord på 1 dl havregryn, 2 dl vatten, lite salt, proteinpulver vanilj och äggvita. Toppad med päron, banan, gojibär, kokos, linfrön och solrosfrön. 
 

Spinning och frukost

Förresten! Gissa om jag blev glad när jag såg att det bjöds på frukost på morgonpassen :)


SATS!

Vet ni vad jag och Sebastian har gjort idag?! Vi har sagt upp våra gymkort på 24 seven och skaffat gymkort på SATS! Yes, vi bestämde oss för några dagar sedan och idag fixade vi det. Vi var från början inställda på att stanna kvar på 24 tills vidare men när vi tränade där några gånger efter vi varit på SATS så tänkte vi att nej, vi kan inte träna där längre! Jag gjorde en lista med fördelar och nackdelar för att få en överblick, men då hade vi nog iochförsig redan bestämt oss. Det är värt den långa promenaden dit och det är värt några extra hundra lappar i månaden. På grund av uppsägningstid så kommer vi dock ha dubbla gymkort ett tag framöver så vi kommer kanske träna lite på 24 också fram tills i slutet på mars. T.ex. om man vill köra ett snabbt pass eller inte orkar gå till SATS i snöstorm som vi gjorde idag :)

 

Ikväll invigde vi vårt medlemskap på SATS mobilia med ett träningspass (nummer två för mig idag!). Det blev rygg och biceps för min del. Vi kom hem väldigt sent då vi tränade länge så slängde ihop en sallad till middag bara. Nedan ser ni min lista som jag skrev ihop när jag skulle bestämma mig hehe. 

 

Fördelar SATS                                    Fördelar 24 seven                

Fräscha och nya maskiner                    Ligger nära   

Trevlig personal                                    Öppet dygnet runt   

Härlig atmosfär                                     Billigt

Bastu                                                 

Gruppträningspass på alla gym

Många maskiner/redskap

 

Nackdelar SATS                                 Nackdelar 24 seven

Dyrt                                                    Slitna maskiner

Ligger långt bort                                  Få maskiner/redskap

Finns få anläggningar                          Trångt

Öppettiderna                                       Endast gruppträningspass på en anläggning

                                                          Skumma människor

                                                          Inte trevlig personal

 

Fick en fin träningsväska :D
 
Middag: babyspenat, kalkon, gurka halloumi, pumpafrön, paprika & purjolök stekt i vitlök, chilipulver, paprikakrydda och salt. 
 

New in

Träningsshorts från hm
 
Tunn transparent stickad tröja från Bik Bok 
 
En tunn lössittande svart tröja från Bik Bok. Visst är jag färgglad och rolig? 
 
En grythandske och ugnssäkra portionsformar. Hur söta?! 
 

Lunch och shopping

Hej på er! Nu är jag  hemkommen från en runda i stan. Jag och Maria åt goda sallader på café 2000 och efteråt gick jag och köpte födelsedagspresent till min lillasyster som fyller år på onsdag. Påvägen hem gick inom några affärer och det skulle jag inte gjort för jag fick med mig flera kassar hem :P Visar inköpen sen :)
 
 
 

Idag är ingen vanlig dag!

Hej! Vet ni vad det är för dag idag? Idag är det första dagen på mitt examensarbete!! Inte för att kommer att börja med det idag, men ändå :P Nej men min vän och klasskamrat som jag ska skriva med är i Istanbul och kommer inte hem förens om en vecka så vi sätter igång då. Så jag tar mig lite semester denna veckan :) Jag började dagen med 5 km löpning på gymmet och nu ska jag iväg och äta lunch med en vän. Fast att det är ruggigt kallt ute ska det bli skönt att komma ut eftersom det är såå himla fint väder! Ha en härlig måndag sålänge så hörs vi sen. 
 
Hahaha jag tycker denna bilden på mig och Bianca är rolig. Jag är nyss hemkommen från svettiga 5 km löpning så jag är lika rosa i ansiktet som mitt pannband och Bianca slickar sig runt munnen med sin gigantiska tunga :)
 

Müsli och söndagsmiddag

Hej bloggen :D Gjorde påfyllning av min favoritmüsli tidigare idag så tänkte att jag skulle publicera receptet, har gjort det tidigare men gör det igen för er som missat. Nu är vi nyss hemkomna från mamma där vi varit hela kvällen på söndagsmiddag, så himla mysigt. Nu sitter vi bänkade framför tv:n för att kolla på senaste avsnittet av Suits, det har varit en paus ett tag så vi är SÅ taggade! 
 
Vi åt en gudagod morotskaka hos mamma! 
 
 
Min müsli
5 dl havregryn
3 dl fiberhavregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl kokos
2,5 dl grovhackade valfria nötter
1,5 tsk kanel
½ dl rapsolja eller solrosolja
1 dl honung
2 dl vatten
Eventuellt torkad frukt och kokosflarn (jag hade 1 dl hackade torkade aprikoser, 1 dl russin och 1 dl kokosflarn)
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (inte den torkade frukten!). Blanda alla blöta ingredienser i en annan bunke och häll sedan vätskan bland de torra ingredienserna och rör ihop. Klä två plåtar med bakplåtspapper och strö ut blandningen på plåtarna. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter på 200 grader, rör runt med jämna mellanrum så att det inte bränns. Låt müslin svalna och rör sedan ner den torkade frukten och kokosflarnen. 
 

Söndagsmellis

Chokladbollsgröt
1 dl havregryn
1,5 msk kokos
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
Lite salt
1 äggvita
3 msk mjölk
2 msk kaffe (eller mer mjölk)
Honung efter tycke 
 
Rör ihop de torra ingredienserna. Tillsätt sedan resten och blanda ihop. Häll i en ugnssäker portionsform. Sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Jag toppade med en klick kvarg och jordgubbar. 
 

Söndagsträning

Hej på er denna soliga härliga söndag (iallafall här i malmö)! Igårkväll var vi som nämnt på bio med två vänner, vi såg Django unchained som är Quentin Tarantinos nya film. Quentin Tarantino gör ju alltid grymma filmer så jag hade ganska höga förväntningar, men de levde filmen upp till. Fyfan vad bra det var. Jag älskar Inglourious basterds men denna var nog till och med bättre. Med andra ord, se den! Bion slutade 00.30 (!!) och då åkte jag hem till en vän som hade förfest och umgicks lite. När de stack ut runt 2-tiden så begav jag mig faktiskt hem då jag inte kände för att festa, istället gick jag till gymmet imorse med Sebastian :D Som ni vet styrketränar jag alltid först och kör cardio som avslutning, detta för att man tröttar ut kroppen när man tränar cardio och orkar då inte prestera lika bra om man skulle köra cardio efter styrketräningen. Men idag skulle Sebastian springa och sedan jobba så därför gjorde jag omvänt idag. Vi sprang 5 km tillsammans och sedan körde jag ett styrkepass för bröst och triceps, och ja jag var ganska trött i kroppen då :P 
 
Efter-träning-smoothie gjord på jordgubbar, banan, kvarg, äggvitor och ananasjuice 

Ugnsbakad kyckling med champinjonsås och kålrotspommes

Hej! Det var fulll rulle idag på jobbet så dagen bara flög förbi. Och jag invigde även mina Nike Air Max idag så jag flög fram hehe. Jag och Sebastian har precis ätit en lyxig lördagsmiddag och senare ikväll ska vi på bio med vänner. Bion slutar vid midnatt och då blir det en liten utgång med en drink eller två. 
 
Om ni märker skillnad på kvalitén på mina bilder så har jag gått från att ta bilder med iphonen till systemkamera :) Lite roligare bilder då kanske? 
 
Ugnsbakad kyckling med champinjonsås och kålrotspommes 
 
4 kycklingfiléer
1 lagom stor kålrot (min vägde 600 g)
 
Marinad:
4 msk kinesisk soja
4 msk rapsolja
Salt & peppar
 
Sås:
250 g champinjoner
3 dl grädde
2 tsk koncentrerad kalvfond
2 tsk dijonsenap
Salt & peppar
 
Ugnsbakad kyckling: Lägg kycklingfiléerna i marinaden en stund. Lägg de sedan i en ugnsform och sätt in i ugnen på 150 grader. Kycklingen är klar när den är över 70 grader, har du ingen termometer får du skära och kolla. Vår kyckling blev klar efter cirka 35 minuter. 
 
Sås: Skär champinjoner i bitar och stek sedan i smör i en panna. Häll på ingredienserna till såsen och låt puttra ett par minuter.
 
Kålrotspommes: Skala kålroten och skär i stavar. Koka i saltat vatten i 10 minuter. Fritera eller stek i rapsolja/solrosolja/kokosolja på hög värme tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper innan servering. 
 
 

Helg!

God morgon lördag! Igår var vi 15 tjejer hemma hos Samantha och åt vegetarisk middag, drack massa vin och hade det jätte trevligt. När de skulle ut och dansa begav jag mig hemåt eftersom jag ska jobba idag.
 
Jag åt precis en riktigt mumsig pannkaksfrukost som ni kan se nedan :D 
 
 
 
 
Pannkaka gjord på 1 ägg, 1 äggvita och 2 msk kvarg. Toppad med kvarg blandat med proteinpulver jordgubb & vit choklad samt blåbär och hallon. 
 

Long day

Hej alla! Det blev en tidig och stressig morgon idag då jag skulle på möte på jobbet och sen har jag jobbat till stängning. Nu är jag påväg till Samantha för tjejmiddag. Vi ska både fira hennes födelsedag och ta avsked då hon ska till Frankrike och plugga. Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!

 


Laxsoppa med spenat, kokosmjölk och krossade tomater

Till kvällens middag hämtade jag inspiration från Sofies blogg, men gjorde om receptet något. Resultatet blev en stor matig soppa med massa nyttigheter! 
 
Ser lite ut som kräk men det smakade bättre än det såg ut! 
 
Matig laxsoppa 
4 laxfiléer
2 dl hackad fryst spenat 
2 morötter
½ purjolök 
1 paprika
2-3 tsk sambal oelek
2 fiskbuljongtärningar
1 dl bulgur 
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
6 dl vatten
 
Strimla purjolöken och skär morötterna i slantar. Stek i smör i en stor gryta (gärna tjockbottnad). Tillsätt spenaten och stek lite till. Tillsätt vatten, krossade tomater, kokosmjölk och buljongtärningarna och låt koka upp. Sänk värmen, lägg i bulgur och sambal oelek och låt puttra i 10 minuter, rör om då och då. Skär laxen och paprikan i lagom stora mumsbitar och lägg i. Låt ligga i och puttra tills laxen är klar, tar bara någon/några minuter. Detta åt vi med en klick turkisk yoghurt. 
 

Träning och catch up!

Hej! Efter skolan begav jag mig till gymmet för ett axel- och magpass som avslutades med 3 km på löpbandet. Jag kände mig riktigt svag och har nog inte riktigt kommit tillbaka helt efter mina sjukveckor ifrån gymmet. Det är så trist när man inte orkar lika mycket som man brukar, men det kommer nog snabbt tillbaka. Efter träningen duschade jag och slängde i mig lunch för att sen träffa min vän Erna som jag inte träffat på hundra år och det var så roligt att catcha upp. Maja skulle egentligen också varit med men blev sjuk så hon fick stå över :( Efter fikan köpte jag en present till en vän och fick även skärpet från Lindex med mig hem, min storlek var dock slut så det fick bli ett stort skärp som jag får göra hål i. Fast då kanske ena änden blir för lång? Men åh... Oj vad många länkar det blev i detta inlägget förresten :P Ska strax börja med middagen, återkommer med resultatet :) 
 
Lunch: bönor (plockade bort de svarta och vita haha, ville bara ha de gröna haha), kyckling, fetaost, mozzarella och rivna morötter. Från salladsbaren på Hemköp :) 
 

Davos och skola

God morgon! Nu ska jag iväg till skolan för seminarium, det är en ganska kort skoldag så jag tänkte sticka till gymmet senare innan jag ska träffa vänner på fika i eftermiddag. Jag gjorde en ny variant av davosgröt imorse, kika nedan. Ha en fin dag!
 
Davosgröt med hallon och blåbär: blanda ihop 1 dl havregryn (eller fiberhavregryn), 1 dl yoghurt, 1 dl kvarg, ½ dl hallon, ½ dl blåbär och lite stevia strö (eller någon annan form av sötning). Låt stå i kylen över natten. Om du tycker den är lite tjock på morgonen kan du hälla i en liten skvätt yoghurt till. Jag toppade med pumpafrön, gojibär och kokos. 
 

Hemtenta: check! Nu: seminarieförberedelse

Boom! Då var hemtentan klar! Jag tappade hoppet ett tag men efter en dusch, lite naturgodis, te och skrivande i soffan så gick det till slut. Det hade kunnat bli en bra uppgift men det var dåliga oklara instruktioner och alldeles för mycket som skulle med på alldeles för få sidor. Med andra ord är jag inte nöjd med resultaten men jag gjorde vad jag kunde utifrån förutsättningarna. Men högre betyg än G får jag nog klara mig utan. Jag bantade ner min tenta kraftigt men till slut gick det inte mer, så den är lite längre än vad den fick vara men så får det vara. Imorgon är sista dagen på kursen och jag har ett restseminarium att avklara imorgonbitti, så nu går jag över till att förbereda mig inför det. 
 

Plugga, träna, äta

Jag behöve faktiskt ta en paus från skrivandet innan så jag stack och tränade, det fick bli ett snabbt styrkepass för rygg och biceps. Mannen är borta till sent ikväll så jag var inte sugen på att laga mat, därför blev min middag ett ihop-släng av det som fanns hemma som resulterade i en ljummen halloumisallad. Tyvärr var det en ganska proteinfattig middag så det blev dubbel dos av proteinpulver i min efter-träning-shake :P Men jag måste ändå ge cred till mig själv för detta måste vara första gången i mitt liv som jag "lagar" middag till mig själv. Jag gör aldrig det när jag är ensam för jag tycker att det är så himla tråkigt. 
 
Sallad på färsk babyspenat, stekt halloumi, sojabönor, purjolök och paprika stekt i vitlök och cayenne. 
 

Must have!

Okej, jag bara MÅSTE ha detta skärpet från Lindex. Snälla snälla snälla låt det finnas kvar i min storlek i någon Lindex-butik i Malmö! 
 

Inspo

 
 
 
 
 
 
 
 

Hemtenta och bananscones

Godmorgon fina ni! Sitter med min hemtenta igen, har lite smått panik då jag har kommit ungefär halvvägs (har plöjt igenom ungefär halva litteraturen som jag tänkt använda och producerat en text utifrån det) men jag är redan uppe i det sidantalet man får ha... Så nu måste jag alltså plöja igenom lika mycket litteratur till, och kommer därigenom skriva lika mycket till, för att sedan TA BORT hälften vilket är typ det svåraste som finns. Jag är bättre på att ordbajsa än att hålla mig kortfattad, det kanske dock är bra nu när jag ska skriva examensarbete :P Dessutom känner jag liiite tidspress och jag som skulle gå till gymmet idag :( Jag tyckte iallafall att jag behövde en god frukost att smaska på när jag startade dagen och tänkte att det var väldigt längesen jag gjorde mina älskade bananscones! Denna gången bytte jag dock ut grahamsmjölet mot mandelmjöl, så jag publicerar det nya receptet här. 
 
Just nu
 

Bananscones med ost och farmors hemmagjorda apelsinmarmelad 

 

Bananscones

1 mosad banan

1,5 dl mandelmjöl (eller annat mjöl)

1 dl havregryn (eller fiberhavregryn)

1 dl yoghurt (eller kvarg)

1,5 tsk bakpulver

Lite salt

 

Blanda alla ingredienser och klicka ut till 4 små scones på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter (jag brukar ha 20 minuter men lägger över folie den sista tiden så att de inte bränns).

 


Lax med svart täcke och fetaostgratinerade rödbetor

Hej! Idag åt vi, enligt mannen, gourmetmiddag :) Lax med svart smakrikt sojatäckte och sesamfrön med fetaostgratinerade rötbetor och babyspenat. Det tog sin lilla tid (inte bra när man skriver hemtenta) men resultatet var värt det. Nu är det bara att återgå till plugget... Hoppas ni får en trevligare kväll än mig :P
 
 
 
 
Lax med ingefära och soja
4 laxfiléer (jag gjorde såklart 6, mannen äter oss ur huset hehe) 
2 msk soja
1,5 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 tsk farinsocker
Sesamfrön
 
Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Blanda soja, riven ingefära, pressade vitlöksklyftor och farinsocker i en skål och pensla på laxen. Strö över sesamfrön och sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter, tills laxen är klar. 
 
 
Fetaostgratinerade rödbetor 
Rödbetor 
Fetaost 
Olivolja
Honung
Valnötter
 
Skölj rödbetorna och koka dem under lock tills de är mjuka (allt från 15-60 minuter beroende på storlek och säsong, kolla med en sticka. Mina kokade i 40 minuter). Häll av vattnet och låt rödbetorna svalna. Skrubba sedan av skalet och skär i önskade bitar. Lägg i en ugnsform, ringla över olivolja och smula över fetaost. Sätt in i ugnen på 225 grader tills fetaosten fått lite färg, cirka 10 minuter. Ringla över honung och strö över valnötter, klart! Till detta hade vi som nämnt ovan babyspenat :) 
 
Jag skrev inte ut hur mycket av allt jag använde till rödbetorna eftersom jag tycker att det handlar om tycke, men jag hade kanske sisådär ½ kg rödbetor och 100 g fetaost, typ. 
 

Spinning

Tjoho! Nyss hemkommen från ett spinningpass på SATS Malmö city med Maria och jisses vad svettigt och roligt det var! Eftersom att ingen av oss går på spinning så tänkte vi att det nog var bäst att testa ett kort pass, så vi körde ett 30 minuters pass. Och det var tuffa 30 minuter men vi båda två var överens om att vi hade klarat ett längre pass :) Jag kan tala om att mina ben har fått känna att de lever dessa två dagar haha. Nej, nu blir det tentaskrivande! 
 
Mysig väg till gymmet, mina nya benvärmare har kommit till användning och jag på SATS redo för spinning! 
 
Efter-träning-mat: kvarg blandat med proteinpulver vanilj & skogsbär varvat med blåbär samt Finn crisp med ägg och örtkrydda. 
 

Hemtenta

Hej mitt vinterland! Wow, vart kom all snö ifrån?! Mysigt men lite jobbigt att ta sig fram... Jag hörde att det tydligen ska bli mellan 8-12 minusgrader i ett par dagar, detta jämfört med igår när det var -1 och jag höll på att frysa ihjäl, brrr.
 
Just nu borde jag göra annat än att blogga, har nämligen fått ut en hemtenta som jag har fram till imorgon midnatt på mig att skriva. Den handlar om svensk invandring- och integrationspolitik så det är väldigt intressant ämne men det är mycket som ska med. Ska dock redan ta en paus snart för att sticka iväg på spinning med en kompis! Vet dock inte hur jag ska ta mig dit i snökaoset. 
 
Nej nu måste jag sätta igång! Bjuder på söta bilder på Bianca från imorse, samt dagens frukost :)
 
 
Frukost: kvarg- och yoghurtblandning toppat med hemmagjord müsli, torkad banan, torkade äppelbitar, blåbär, physalis, cashewnötter, pumpafrön och kokosflarn
 

Asiatisk kycklinggryta

Hej! Tänkte dela med mig av vad vi ätit till middag idag, det var riktigt gott! Jag veeet att jag nästan alltid skriver att maten vi ätit var jätte god men det blir nästan alltid JÄTTE GOTT och då måste jag ju skriva det hihi :) Jag gjorde en enkel men himlans god kycklinggryta med asiatiskt stuk och till detta testade jag att göra "blomkålsris". Blomkålsris är inget ris utan det är bara riven blomkål men det ersätter ris :) Eftersom vi försöker undvika ris, potatis och pasta i matlagning så älskar jag när jag hittar andra alternativ så ni får gärna tipsa om ni vet något bra alternativ som jag inte testat. Det brukar bli mirakelnudlar, blomkålsmos, ugnsrostade rotfrukter, kokta grönsaker, sallad, bulgur etc. hemma hos oss men det finns säkert mängder av sätt man kan variera på! Har länge tänkt att göra egen LCHF-pasta som är gjord på ägg, philadelphia och fiberhusk men det verkar så himla mäckigt... Oj vad jag spann vidare på dagens middag haha, nåväl, nedan har ni dagens recept! 
 
Kycklinggryta 
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
½ - 1 purjolök (beroende på storlek)
3 vitlöksklyftor
1 stor chili
1 burk kokosmjölk
2 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek (eller lite mer om du gillar stark mat)
1 tsk fisksås
2 tsk tomatpuré
1 kycklingbuljongtärning
salt, peppar, torkad ingefära
 
Strimla kycklingen och stek i olja i en panna. Krydda med salt, peppar och ingefära. När kycklingen är klar, lägg över den i en gryta. Strimla paprikan och purjolöken. Hacka chilin. Fräs allt i olja tillsammans med pressad vitlök tills grönsakerna blivit mjuka. Lägg över i grytan med kycklingen. Tillsätt resterande ingredienser, koka upp och låt puttra i några minuter. Detta serverade vi med blomkålsris och cashewnötter.
 
Blomkålsris gör du genom att riva blomkål med ett rivjärn och sedan koka i saltat vatten i cirka 1 minut. 
 

SATS mobilia

Hej! Kom precis hem från ett träningspass, idag körde jag ett ben- och magpass på SATS mobilia. Detta är det tredje SATS jag testar och imorgon ska jag även testa att gå på ett gruppträningspass. Det var helt fantastiskt att träna där idag då de har grymt många benmaskiner! Jag är van vid att träna på de tre benmaskiner som finns på 24 seven och resten med fria vikter men här fanns ju huur många som helst, det var riktigt kul att testa lite nytt. Gymmet på mobilia är helt nytt och det märks verkligen, gud vad fint det var. Och precis som på de andra SATS jag har testat så är personalen så himla trevlig. Åh nu har jag blivit riktigt sugen på att byta gym... Är det värt att ha 20 minuter gångavstånd istället för 20 sekunder? Ahhh beslutsångest. 
 

Kaaaaaall morgonrunda

Hej hopp! Idag tänkte jag ta lite sovmorgon eftersom jag la mig sent igår, men kl 8.00 började grannarna borra så högt att hela huset skakade så det gick inte att fortsätta sova. De borrar fortfarande och jag hör inte vad jag själv tänker, får nog rymma hemifrån idag. När jag gick upp imorse tog jag med mig Bianca ut i minusgrader och snö på en powerwalk, ångrade mig ganska snabbt för det var jätte kallt och jag kände mig som en elak matte då det var alldeles för kallt för lilla Bianca, slutade med att jag fick bära henne hela rundan haha. Vi genomled en 45 minuters runda och vi har ännu inte tinat, brrr. 
 
 
 
 
Frukost: keso-kvarg-och yoghurtblandning toppat med kiwi, kokos, torkad papaya, russin, gojibär, hasselnötter, cashewnötter, pumpafrön och solrosfrön 
 
 

Ett blogginlägg på begäran av Sebastian

Hej, nu lever jag! Sebastian sa för en stund sedan att jag var tvungen att blogga så att de som kikar in idag vet att jag lever haha. So here I am! Vi hade en trevlig kväll igår men som vanligt dagen efter så har jag legat utslagen hela dagen. Men jag älskar att kunna ligga i soffan framför serier hela dagen (och det får man om man är bakis), speciellt när jag vet att jag har en tuff vecka framför mig med hemtenta och seminarium. Sitter och funderar på hur jag ska lägga upp träningen nästa vecka när det är ett par intensiva dagar med skolan... 
 
Maja och jag igår <3
 
Min dag i bilder. Bild 1: yoghurt varvat med hemmagjord müsli, kokosflarn och gojibär. Bild 2: Bianca har också slappat hela dagen. Bild 3: till middag blev det tacos (recept på tacokrydda hittar ni här

Ingen träning idag :(

Tjoho! Idag har varit en soffdag. Jag skulle egentligen ha tränat mitt benpass idag men det blev inte bara drinkar med Maja ute igår utan vi hamnade på en fest och där bjöds det på tequila och ja, resten kan ni räkna ut själva. Och tro det eller ej men nu försöker jag bli människa igen för att köra igång igen. Puh, jag vet inte hur jag ska orka, jag börjar känna mig gammal. Men en kompis som bor i Frankrike är hemma i Sverige och det är välkomstfest för honom så jag ska såklart gå :) 
 
Jag har inte producerat mycket idag, inte ens gjort frukost själv haha. Jag åt dock en god frukost men den stod Sebastian för och nu ska han även fixa middag hehe. Vi hörs imorgon om jag lever ;) 
 
Maja och jag igår 
 
Oskar och jag 
 
Det fanns både tequila och piñata :D 
 
Idag fick jag frukosten serverad :) Finns crisp med skinka och keso, kaffe samt smoothie gjord på kvarg, proteinpulver vanilj & skogsbär, hallon, blåbär, mjölk, linfrön, fiberhavregryn och äggvitor. 
 

Fredag!

Hej! Ville mest kika in och önska en trevlig fredagkväll. Har varit hemma en snabbis efter jobb och bytt om och myst med Bianca :) Nu ska jag och bästis ut och dricka drinkar och imorgon är jag L.E.D.I.G. Sweeeeet :D
 

Cardio

God morgon! Idag ringde klockorna kl 7 här hemma och efter att pojkarna gått till jobb och skola stack jag till gymmet. Ville egentligen springa men har fått så jädrans ont i vaderna när jag sprungit de senaste gångerna så det fick bli annan cardio. Det blev 13 km på cykeln (30 min) följt av 2,5 km powerwalk på löpbandet (20 min). Nu ska jag göra mig klar för jobb men bjuder på en frukostbild först :) 
 
Dagens frukost: en STOR portion med gröt gjort på 2 dl fiberhavregryn, 3,5 dl vatten, lite salt, ½ dl flytande äggvitor, ½ skopa protein choklad & hasselnöt. Toppad med banan, blåbär, kokosflarn och pumpafrön. 
 

Middag och Bourne

Hej igen! Vi har precis kollat på The Bourne Legacy, den fjärde filmen i Bourne-serien, och den var lika grym som de tidigare filmerna. Lillebror har nu gått och lagt sig och vi borde försöka lägga oss relativt tidigt för imorgon blir en tidig morgon. För tillfället ligger Sebastian och Bianca här bredvid och kollar fotboll :) Tänkte mest kika in och dela med mig av dagens goda middag som blev väldigt uppskattad av pojkarna. God natt! 
 
 
 
Kyckling och grönsaker i curry- och chilisås
ca 1 kg kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten purjolök eller ½ stor
3 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl chilisås (vi använde hot, mycket godare!) 
1 msk curry
½ tsk cayennepeppar 
Salt
Paprikakrydda
 
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och krydda med salt och paprikakrydda. Ringa över olivolja. Sätt in i ugnen på 200 grader (jag brukar först värma upp ugnen till 250 grader och sänka värmen när jag sätter in kycklingen, på så vis får den en fast yta med blir ändå mör inuti pga. den lägre värmen). Låt kycklingen bli nästan helt klar, cirka 20 minuter. Under tiden: hacka paprikan och strimla purjolöken. Stek tillsammans med pressad vitlök i en panna till det blivit lite mjukt. Blanda ihop med creme fraiche, grädde, chilisås, curry och cayenne. Låt koka upp och häll sedan blandningen över kycklingen i formen och låt stå i ugnen i cirka 5-10 minuter. 
 
Alternativ 2 om du vill ha mindre disk och vill spara på energi: när kycklingen börjar bli klar kan du strö hackad paprika, strimlad purjolök och pressad vitlök över kycklingen och sätta in i ugnen igen i 5-10 minuter tills grönsakerna fått lite färg. Blanda ihop creme fraiche, grädde, chilisås, curry och cayenne i en skål och häll detta över kycklingen och grönsakerna och sätt in en sista gång i ugnen i ett par minuter tills såsen blivit varm och börjat puttre. 
 
Detta åt vi med en sallad och klyftpotatis. Klyftpotatisen gjorde vi samtidigt som kycklingen men satte in ungefär 15 minuter tidigare, på lite högre värme. 
 
 

New in

Ett löparpannband från Soc. Inte det snyggaste men väldigt bekvämt och jag hoppas det håller värmen om mina stackars öron som annars fryser. Dessutom är det ju bra med reflexer :) 
 
Ett par dri-fit shorts från Nike. Grymt sköna!
 
Armband från Ur & penn. Likadant som jag köpte i roséfärg för ett litet tag sedan (se här)
 
Eftersom alla mina löparstrumpor är ankelstrumpor så är det alltid en liten glipa mellan strumporna och byxorna så därför har Sebastian och mamma tjatat på mig om benvärmare :) 
 

SATS Malmö city

Hej svejs! Idag har jag och Sebastian testat ett till SATS-gym, nämligen SATS city vid hansa. Det är det äldsta gymmet men jag tyckte ändå att det var bra. Och det är det gymmet som är närmst oss. Idag körde jag bröst och triceps men hade verkligen velat träna ben på SATS eftersom de har så himla många benmaskiner, så kul! Vi kom nog på en bra tid också för det var nästan helt tomt :) Efter ett hårt träningspass tog vi en promenad bort till ett nytt sushiställe och testade deras sushi. Förutom det har vi gått inom några affärer och handlat lite, bland annat ett flak Celsuis och lite nya träningssaker. Nu är min lillebror påväg hit, han ska sova här inatt, så strax ska vi börja med middagen. Hörs sen! 
 

24 seven vs. SATS

Hej! La precis märke till hur mycket klockan är, var tog alla tid vägen? Hur som, när jag och Sebastian slutat jobba kom Mange och hämtade oss och vi åkte till SATS på Entré. Jag körde ett axel- och magpass med lite löpning som avslut. Vi tränar normalt sätt på 24 seven men har haft en tanke om att byta gym till SATS och tänkte att det därför skulle vara kul att testa. Vi tänkte även testa något annat SATS i Malmö för att jämföra. SATS är ju ganska mycket dyrare än 24 seven men efter att ha tränat där idag så tycker jag lätt att det är värt pengarna. Det var stort, fräscht och väldigt trevlig personal. De har även pass på alla gym, till skillnad från 24 seven som endast har pass på ett gym i Malmö. De har även spinning som jag gärna hade tränat. Det enda som egentligen talar emot är att vi bor i samma hus som ett 24 seven-gym och har flera runt omkring, men alla SATS-gym ligger en bit bort från oss. Det är inte jätte långt att gå men det tar ändå en stund och jag personligen tycker att det jobbigaste med att träna är att resa på arslet och ta sig till gymmet :P Är det då en bit bort så kanske man inte går dit lika ofta... Gud vad svårt!! Å andra sidan är vi ju lite sugna på att flytta och då kanske vi ska vänta med att fundera på gymbyte tills vi vet var vi ska bo. Vad säger ni? 
 
Jag och mina grabbar :) 
 
ÖHHHH vad är detta för sjuk muskel som jag skaffat mig?!
 

Tidig morgon

God morgon! Imorse gick vi upp klockan 7 och det var tydligen alldeles för tidigt för mig då jag inte ens klarade av att göra kaffe, slutade med att jag fick skura upp varm mjölk från hela köket :P Jag struntade i kaffet och vi gav oss ut på en 45-minuters powerwalk i parken. Jag hade hoppats på soluppgång men det var tydligen för tidigt för det haha. Jag har haft ganska gott om tid nu på morgonen så har kunnat ta god tid på mig att göra mig klar, så skönt att slippa stressa. Gjorde mig en riktigt brakarfrukost idag bestående av ugnsbakad gröt, smoothie, ägg och kaffe, det känns nästan som helg :) Nu ska jag strax börja röra mig mot jobbet. Efter jobb idag står träning på schemat och jag, Sebastian och Mange funderar på att testa ett nytt gym! 
 
 
 
 
Smoothie gjord på kvarg, proteinpulver vanilj & skogsbär, spenat, bär, en skvätt yoghurt, en skvätt mjölk och äggvitor
 
Ugnsbakad gröt med banan och hallon
1 dl havregryn
1 dl mjölk
½ dl äggvitor (cirka 2 st)
2 msk stevia
½ dl hallon
½ mosad banan
2 msk stevia strö
½ tsk babpulver
 
Blanda ingredienserna och häll i en ugnsäker portionsform. Om du vill kan du toppa med solrosfrön :) Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Ät som den är eller toppa med något gott, jag toppade med kvarg blandat med Fun light stevia hallon & granatäpple. 

Ny bloggdesign!

Tjoho! Nå, vad tycker ni om den nya bloggdesignen då? :D Det var som sagt min fina vän och kollega Sandy som hjälpte mig <3 Det är lite småsaker kvar som ska fixas bara men det fixar Sandy imorgon :) Kom hem för en stund sedan och gjorde då hemmagjorda hamburgare på en skiva mörkt bröd. Efter denna långa dagen ska det bli skönt att slänga sig soffan nu! 
 
En skiva mörkt bröd, hamburgerdressing, jalapeños, hamburgerkött (på nötfärs, ägg, hackad chili, grillkrydda, chilipulver, salt och peppar), hickorysås, mozzarella och avokado. Behöver jag säga hur gott det var? 
 

Blogg under rekonstruktion

Hej fina ni! Hade en stressad morgon imorse, därför hann jag inte blogga. Har haft seminarium hela dagen i skolan och nu är jag hemma hos Sandy. Hon ska hjälpa mig med en ny bloggdesign! :D Så om bloggen ser konstig ut så är det för att vi håller på och fixar med den :) Hörs sen!

 


Styrketräning och ny smaksensation

Hej! Efter att jag återhämtat mig från löprundan och efter lite plugg gick jag faktiskt till gymmet för mitt första styrkepass sen ryggskadan och sjukdom. Det var ganska tufft, jag hade förlorat en del styrka och det var sjukligt mycket folk på gymmet men det gick väl helt okej ändå., jag är glad att vara tillbaka! Jag är glad för alla er som har träning som nyårslöfte men oj vad jobbigt det är med allas nyårslöften man måste trängas med på gymmet haha. Tog mig igenom ett rygg- och bicepspass iallafall :)

 

Idag testade jag att laga något helt nytt till middag och det var riktigt spännande med massa nya smaker. Och gott blev det! Jag lagade ugnsbakad torsk med ett täcke med mandel som vi åt med rotmos. Det blev så himla gott med den knapriga mandeln till den mjuka fisken.  

 

Mandelfisk

400 g vit fisk (jag använde 4 torskfiléer)

50 g smör

1 dl ströbröd

2 dl mandelspån

½ tsk gurkmeja

1 pressad vitlöksklyfta

½ dl hackad persilja

Salt

 

Lägg de tinade fiskfiléerna i en ugnsform. Smält smöret i en kastrull och blanda i resterande ingredienser. Bred ut blandningen över fisken och sätt in i ugnen på 200 grader i 15-20 min, tills fisken är klar och mandeln fått fin färg.

 

Rotmos

1 kålrot (min vägde 600 g)

3 morötter

½ blomkålshuvud

1 grönsaksbuljongtärning

Ev. en klick smör

Ev. en skvätt grädde

Salt & vitpeppar

 

Koka upp vatten med 1 grönsaksbuljongtärning. Skala kålroten och morötterna och skär i mindre bitar. Lägg i det kokande vattnet och låt koka i 30 minuter. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg i tillsammans med morötterna och kålroten när det är 15 minuter kvar av koktiden. Häll av vattnet (spara ev. en skvätt om du vill späda med det istället för grädde). Mixa till ett mos och blanda ev. i en klick smör och en skvätt grädde eller buljongvatten samt salt & vitpeppar.  

 


Presenttips!

Tänkte tipsa om något som jag tycker är jätte trevligt att ge som en liten present om man går på middagsbjudning eller som en extra present som julklapp eller födelsedagspresent. Något hemmagjort i någon söt burk/låda/förpackning! Jag gjorde exempelvis egen müsli och knäckebröd som jag gav bort i julas och det var så himla uppskattat. Pappa och co fick t.ex. burkarna nedan i julklapp och senast igår frågade pappa om han kunde ”köpa in sig” på min müsli nästa gång jag ska göra det, haha <3 Så istället för att ge bort en chokladask eller blommor nästa gång ni ska bort, gör något hemmagjort och ta med vettja, kommer garanterat att uppskattas. 

 

Segstart

Hej svejs! Lite sen uppdatering idag... Jag är ledig idag men ställde ändå klockan på 8 för jag ville komma upp i tid för att hinna med massa plugg och träning idag. Jag snoozade dock i TVÅ timmar så den planen gick åt skogen. Började iallafall dagen med en löprunda och sprang faktiskt iväg till en annan park än jag brukar, för att inte tröttna på att springa samma runda hela tiden. Det gick sådär att springa idag, jag fick galet ont i vaderna så fick stanna några gånger. Det händer mig ibland, är det någon mer som har problem med det? Tips på vad man kan göra för att förhindra det? Jag har iallafall skaffat mig en ny löparapp till telefonen eftersom Runkeeper har tappat det. Idag använde jag mig av Endomondo och den verkade fungera bra, det blev 6 km och det kändes som att det stämde. 
 
När jag kom hem var jag hungrig men visste inte riktigt vad jag var sugen på till frukost så jag gick in på en blogg jag läser och såg att hon ätit ugnsgröt med en choklad- och nöttopping till frukost och det lät ju gott. Sagt och gjort så fick det bli det, men toppingen var sådär enligt min smak så jag skrapade av den och åt bara ugnsgröten, som för övrigt var jätte god! 
 
Jag har seminarium imorgon som jag såklart inte har börjat förbereda mig på, så det ska jag ägna min dag åt. Wish me luck! 
 
Celsius innan löprundan! (Pillade bort nagellacket tidigare, ska måla om idag!) 
 
Ugnsgröt med choklad- och nöttopping
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2-3 krm vaniljpulver
½ mosad banan
1 ägg
3 msk kvarg
Ev. lite honung
 
Toppingen:
½ mosad banan
1 msk hasselnötssmör (jag hade inte det hemma så jag tog jordnötssmör)
1 msk kakao (jag hade nog föredragit 1 tsk)
2 msk kvarg
Ev. lite honung
 
Blanda havregryn, bakpulver och vaniljpulver i en bunke. Rör ner de andra ingredienserna. Häll över i en ugnssäker portionsskål och sätt in i ugnen på 225 grader i 10 minuter. Blanda ingredienserna till toppingen och bre på när gröten är klar. 

Perfekt söndag

God kväll alla fina! Jobbade bara 12-16 idag, så himla nice att jobba så kort dag men ändå få betalt för en heldag. Synd att det var sista söndagen vi hade butiken öppen (har bara haft öppet söndagar nu kring jul). Efter jobbet kom Sara hem till oss, vi drack te och myste och sedan lagade vi alla tre middag och åt gott. Jag har tipsat om inbakad fläskfilé förut men det var ett tag sedan så jag gör det igen, för det är ju så gott! Nu har vi hängt i soffan hela kvällen och ätit naturgodis :) En bra söndag med andra ord. 

 

 Inbakad fläskfilé

1 fläskfilé

2 paket bacon

1 purjolök

200 g Philadelphia (eller 2 dl créme fraiche, går bra vilket som!)

1 paket smördeg

Peppar

1 ägg och sesamfrön till pensling

 

Strimla och stek fläskfilén. Ställ åt sidan. Skär baconen, strimla purjolöken och stek tillsammans. Lägg tillbaka fläskfilén, tillsätt Philadelphian och krydda med svartpeppar, låt koka upp. Ta undan från plattan och låt svalna en aning. Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla ut smördegen (eller lappa ihop om du har smördegsplattor). Lägg över röran över halva smördegen, och vik ihop smördegen och tryck ihop kanterna. Pensla med ägg, strö över sesamfrön och sätt in i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg, ca 10 min. 

 


Löprunda och söndagsfrukost

Hej! Jag börjar känna mig gammal haha, igår var jag helt förstörd efter fredagens lilla bravader så efter jobbet somnade jag i soffan och resten av kvällen bestod av seriemaraton med Sebastian. Nej, det har blivit för mycket alkoholintag denna vecka så det får det bli ändring på nu. Denna dagen började bra iallafall, ställde klockan på 8 och tog mig ut på en löprunda. Enligt Runkeeper som jag inte litar på längre blev det 8 km, men jag tippar snarare på 6-7 km. Det gick förvånansvärt bra, konditionen är inte helt borta trots allt efter sjukveckorna. Men jag var lite spyfärdig när jag kom hem, men nu börjar jag återhämta mig :P Har precis ätit en lyxig söndagsfrukost i form av proteinpannkakor och nu ska jag göra mig klar för jobb! 
 
Proteinmandelpannkakor (2 st)

1 ägg

1 äggvita

½ dl kvarg

½ dl mjölk

½ dl mandelmjöl (mixade mandlar)

1 msk fiberhavregryn

en nypa salt 

 

Blanda ingredienserna och stek två pannkakor i en stekpanna med lite smör. Jag toppade mina med en blandning på kvarg, en skvätt yoghurt och proteinpulver jordgubb & vit choklad, samt ett hjärta med hallon :) 

 

Jag höftade när jag gjorde pannkakorna så måtten är inte exakta, men stämmer på ett ungefär! 

 

Tröööött

God morgon! Herreguuuud vad trött jag är. Jag är så himla beroende av min sömn och det blev inte många timmar inatt så idag är jag helt paj. Men det var lätt värt det för så himla trevligt vi hade igår. Precis som jag väntat mig så var det helt fantastisk mat och efter maten satt vi uppe hela natten och bara pratade och drack gott. Nu har jag hällt i mig ett antal koppar kaffe och ska bege mig till jobbet. Ha en fin dag! 
 
Dagens frukost: kvarg- och yoghurtblandning toppat med päron, physalis, gojibär, cashewnötter, linfrön, sesamfrön och pumpafrön 
 

Goodiebag

Hej! Denna dagen har verkligen rusat förbi! Kom hem från jobbet för en liten stund sedan och nu är jag hemma en snabbis för att byta om. När Sebastian kommer hem från jobb ska vi iväg på middag hos vänner som köpt en ny lägenhet i Lund, det ska bli så spännande att se lägenheten. Och de är mästerkockar så det blir nog god mat också :) 
 
Idag fick vi med oss varsin goodiebag med kosmetik hem från jobb av vår butikschef! Jag tycker att det är så himla kul att få och att köpa smink och har jobbat med det i flera år tidigare, men jag drunknar i smink här hemma haha! Jag har hur många necessärer och lådor som helst med smink i badrummet, trots att jag ofta rensar. Jag måste verkligen bli bättre på att använda nytt smink och inte bara det gama vanliga eftersom jag har så mycket fint. 
 
Kosmetiken som låg i goodiebagen :) 

Löprunda och god frukost

God morgon :) Jag började dagen med en löprunda runt 8-tiden, så nu håller vi alla tummarna för att jag inte blir sjuk igen/mer sjuk för det orkar jag faktiskt inte. Det var lite tungt att andas och konditionen var på noll så jag fick stanna lite då och då för att hämta andan. Men det var så härligt att komma igång igen. Vet dock inte hur lång runda det blev för Runkeeper var nog lite morgontrött ;) Har precis uppdaterat appen och den var lite konstig, den menade att min genomsnittstid per kilometer var 3-4 min, vilket jag kan lova inte stämde haha! Men det blev kanske en runda på 6 km med x antal stopp.
 
Idag började ta mina nya BCAA-tabletter och herrejesus jag vet inte hur jag ska kunna svälja 6 sådana per dag på en gång. De är ju gigantiska och är inte heller kapslar... Efter andra tabletten fick jag kväljningar vid varje tablett jag tog. Fifan. 
 
Nu ska jag klä på mig och sticka iväg till jobbet, ha en fin dag <3 
 
 
 
Frukost: banankvarg varvat med nöt- och chokladkvarg, toppat med cashewnötter och kakaonibs
 
Banankvarg: 1 mosad banan, 1 dl kvarg, en skvätt yoghurt och vaniljpulver
 
Nöt- och chokladkvarg: 1 dl kvarg, 1 msk mandelmjöl (mixade mandlar), 1 msk hemmagjort jordnötssmör, 1 tsk stevia strö, 1 tsk kakao och en skvätt yoghurt 
 

Mumsig middag!

Det blev inte gymmet idag :( Men det blev supergod middag iallafall! Som ni vet så blir det mycket kyckling och grönsaker här hemma och ikväll gjorde jag en variant med sambal oelek som är en stor favorit och ingefära som jag nyligen fått upp ögonen för i matlagning. Jag har gjort liknande rätter tidigare men just detta receptet sparade jag ner för längesen och blev förvånad över hur gott det blev, trots det enkla utförandet och få smaksättningar. Ibland stämmer verkligen "less is more"! 
 

Kyckling och grönsaker med ingefära och sambal oelek

3 kycklingfiléer

1 zucchini

150 g champinjoner

1 rödlök

4 vitlöksklyftor

2 tsk malen ingefära

2 tsk sambal oelek (eller mer om du vill ha det hetare!)

Salt & peppar

 

Skär kycklingen i bitar och stek i en panna med salt & peppar, lägg åt sidan. Hacka löken, skär champinjonerna och zucchinin i bitar och stek tillsammans så de får lite färg och blir mjuka. Lägg tillbaka kycklingen i pannan tillsammans med grönsakerna. Pressa över vitlök, tillsätt sambal oelek och krydda med ingefära. Stek tillsammans i någon minut. Detta åt vi med quinoa och en klick turkisk yoghurt, mumma! 

 


Löparstrumpor

Hej! Hur mår ni? Själv ligger jag och Sebastian i soffan och väntar på att min Ipren ska börja verka så att vi kan gå till gymmet, jag åkte nämligen på mensvärken från helvetet för en stund sedan. Hoppas att det går över snart, annars får Sebastian träna utan mig :( Handlade lite småsaker i stan innan och vi har även fyllt på våra garderober med nya löparstrumpor! Jag har skrivit om nike's löparstrumpor tidigare, det finns inget bättre! Vi har tre olika modeller sen tidigare och nu fyllde vi på med en av modellerna. 
 

Instagram

Ni kan följa mig på instagram också :) josefinaklint heter jag där! 
 

Bra start på dagen!

Hej hopp! Det blev en lång sovmorgon idag med, jag måste sluta med det haha! Det var en trevlig kväll igår med gamla klassen men det blev inte alltför många öl för mig så jag och Sebastian började dagen med en motionsrunda i parken. Tänkte faktiskt även gå till gymmet senare idag och testa köra ett styrkepass, det kan väl inte vara så farligt med lite hosta bara? Efter rundan i parken gjorde jag smoothie, något som jag väldigt sällan gör vilket är konstigt för det är ju så gott! Den var bombad med massa protein och nyttigheter så det blev en bra start på dagen. 
 
Har lite ärenden att göra i stan så tänkte duscha och göra mig iordning och ta tag i dagen! Har lite plugg att hinna med också... 
 
 
 
Smoothie gjord på banan, blandade bär, kvarg, yoghurt, äggvitor och proteinpulver jordgubb & vit choklad
 

Reunion

Nu ska jag göra något som jag egentligen inte alls är sugen på - dricka alkohol. Jag känner mig fortfarande bakis från nyår och nu ska jag alltså på det igen. MEN det är för en god sak haha! Jag ska nämligen träffa gamla gänget från gymnasiet :D Några umgås jag fortfarande med, men några bor på andra ställen runt om i världen så det var längesen vi sågs. Det ska bli skoj att catcha up och det blir det över några öl ute :) 
 
Hejdå från en stressad Josie! 

Aminosyror

Köpte hem aminosyror från gymgrossisten idag och det blev faktiskt i tablettform. Jag hade lovat mig själv att jag skulle köra på flytande så att jag skulle få i mig mycket vatten eftersom jag är så dålig på att dricka om dagarna. Men efter att ha testat hur många smaker som helst och kommit fram till att alla är äckliga så har jag kört på tablettform istället. Och eftersom man ska få i sig 6 tabletter på en gång så blir det ju en del vatten ändå :P Det var ganska utplockat på gymgrossisten eftersom posten inte leverarat nu under nyårshelgen men jag lyckades haffa den sista BCAA 6000 från Gaspari Nutrition som enligt grabbarna på gymgrossisten skulle vara bäst! 
 

2012-2013

Nyårsafton då, vi stängde butiken kl 15 och jag trodde att jag hade gått om tid hemma men det blev stressigt som vanligt. Maja och en annan vän kom hem till oss vid 18-tiden och tog en fördrink och vid 19 gick vi bort till vår vän Jennifer som bor 5 minuter bort där det var uppdukat för trerätters. Vi var nog ungefär 15 personer till middag och senare under kvällen kom fler folk och joinade festen. Strax innan midnatt gick vi till Operan för att räkna ner till tolvslaget med Malmös befolkning och titta på raketer, det var så mysigt. Efter det fortsatte festen och senare gick vi på efterfest som höll på till morgonen därefter. Vi var ganska slitna igår :P 

 

Jag hoppas att ni alla hade en trevlig nyårsafton och ser fram emot det nya året. Mitt 2012 började ganska jobbigt då jag förlorade en person ur mitt liv, men förutom det så har det varit en grymt år fyllt med kärlek från min älskade sambo som jag efter flera år älskar mer än någonsin, världens bästa vänner och familj. Jag sa upp mig från mitt gamla jobb och började jobba på Cubus där jag förutom att ha en grymt roligt jobb fått lyckan att ha underbara kollegor. Jag satsade hårt på träningen och började komma i form, vilket är något av det bästa jag gjort. Började mitt sista år på utbildningen och är snart klar. Detta och mycket mer har gjort året fantastiskt och jag tror även att 2013 kommer att bli ÄNNU bättre! 

 

 
 
 
 
 
 

Nystart!

Heeeej!! Nu lever jag igen. Igår var jag helt utslagen så den enda ansträngningen på hela dagen var att gå och köpa pizza, cola och godis haha. Kände mig som ett riktigt svullo igår och hade myror i brallan så imorse bestämde jag mig för att komma igång med träningen igen lite försiktigt trots att jag fortfarande är lite sjuk, nu har jag dock bara hosta och snuva så det borde inte vara så farligt. Sebastian hade sovmorgon så han kunde också följa med, vi tog en powerwalk genom Malmö för att sedan gå bort till gymgrossisten för att köpa aminosyror och köpte även med oss lunch hem i form av sallad från Café 2000. Det var jätte skönt att komma ut och röra på mig och jag är så taggad inför att kunna börja träna igen. Skriver om nyår i ett annat inlägg :) 
 
 
 
 

RSS 2.0