Gulaschsoppa

God kväll vänner! Nu tar jag och älskling helg, båda två är lediga hela helgen och det är inte varje dag ;) Vi har just avnjutit hemmagjord gulaschsoppa, tittar på fotbollen och senare ska vi nog ta igen Idolavsnittet som gått ikväll. Mysig fredag med andra ord! 
 
Gulaschsoppa, ca 6-8 portioner
ca 1 kg nötkött såsom grytbitar/högrev/nötbog/ytterlår eller liknande (jag använde högrev) 
3 gula lökar
3 msk paprikakrydda
500 g krossade tomater
3 dl rött vin
7 dl vatten
3 köttbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
4 vitlökar
1-2 chili, beroende på hur starkt du vill ha det
1,5 tsk socker
4 lagerblad
4-6 potatisar, beroende på storlek
2 paprikor 
Salt & peppar
Ev. cayennepeppar om du är som vi och vill ha det starkt. Det går även att utesluta chili och bara använda cayenne och vice versa. 
 
Skär köttet i lagom stora bitar, cirka 2x2 cm. Stek i smör så att de får fin yta, lägg över i en stor gryta. Skär löken och stek även den i lite smör, lägg över i grytan. Krydda med paprikakrydda och salt, rör runt. Tillsätt krossade tomater, rött vin, vatten, buljongtärningar, tomatpuré, pressad vitlök, finhackad chili, socker och lagerblad. Rör rung, koka upp och låt koka på svag värme i cirka 1 timme. Skala och skär potatisarna i små bitar, lägg i grytan och låt koka i cirka 30 minuter, tills potatisen är klar. Skär paprikorna och lägg i grytan, låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt & peppar. Servera som den är eller med en klick matlagningsyoghurt eller créme fraiche och ev. bröd om du vill lyxa till det :)  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0